fordele ved styrketræning er mange

Fordele ved styrketræning – De gode grunde til, hvorfor du bør træne

Der er mange fordele ved styrketræning. Og det har som sådan intet at gøre med svulmende store overarme, ben og brystmuskler at gøre.

Det at dyrke styrketræning giver dig ikke store hårdtpumpede muskler, med mindre du selvfølgelig ønsker og træner derefter, men derimod kan styrketræning give dig mange sundhedsmæssige fordele.

Du kan opnå fordele som øget forbrænding, vægttab, forebyggelse imod livsstils sygdomme og du kan også få et forbedret liv på alle punkter.

 

Hvem har fordel af styrketræning?

Når du laver vægttræning, øger du din muskelmasse, stofskiftet og derved forbrænder du fedt. Det giver helt automatisk en større chance for vægttab, hvilket igen kan give et glad liv.

Du vil være i stand til at røre dig på en helt anden måde, hvis du smider meget overvægt. Du kan også minimere livsstils sygdomme som sukkersyge og ikke mindst, de daglige smerter i kroppen du ofte har ved at være utrænet og overvægtig.

Det er er godt at dyrke cardio træning f.eks. med løb eller cykling. Men hvis du ikke træner dine muskler også, vil du kunne nedbryde muskler i stedet for at opbygge. Selvom du måske er slank og løber 5-10 km. hver dag, så er det med styrketræning absolut også en god ide. Du bruger protein i musklerne som energi, hvilket især gør sig gældende for dem der løber mere end 30 minutter – Her kan du med fordel bruge det bedste proteinpulver til musklerne.

Udover løbere, er styrketræning logisk nok godt for alle mennesker, men især overvægtige da du øger forbrændingen ved at opbygge muskler. Mennesker der bliver ældre bør træne musklerne, da muskler også her nedbrydes og muskelopbygning holder dig ung. Helt ligesom mennesker der er svage burde dyrke muskeltræning.

Kort sagt, så har alle mennesker godt af at dyrke vægttræning som du kan læse på Netdoktor her.

 

Hvad er fordelene ved at dyrke styrketræning?

Helt konkret så er fordelene ved at bygge musklerne op:

  • Vægttab: Som allerede skrevet, er styrketræning den bedste måde at smide overflødige kilo. Og vægttab giver dig en bedre selvfølgelig og følelse.
  • Forbedrer blodsukkeret: Du forbedrer dine musklers evne til at optage glykose ved at dyrke styrketræning, da det kan medføre et fald i blodsukkeret.
  • Modvirker muskeltab ved alderdom: Som voksen taber du ca. 2-3 kilo muskelmasse hvert årti. Hvis du vil holde dig ung, er muskeltræning absolut et godt valg.
  • Fald i stofskiftet: Du kan øge dit hvilestofskifte med 7 % ved at øge muskelmassen med 1½ kg. med rette kost og styrketræning.
  • Undgå knogleskørhed: Du øger knogledensiteten ved hjælp af vægttræning.
  • Reducerer ledsmerter: Hvis du lider af slidgigt, kronisk slidgigt og lændesmerter som rigtig mange af os gør, er det bevist at du kan reducerer disse smerter ved jævnlig træning.
  • Sexlivet bliver bedre: Du vil faktisk få et bedre sexliv da din kondi og form helt automatisk bliver forbedret.
  • Stærk krop: Med større muskler forbedrer du hele din kropsform og forøger kroppens beskaffenhed på alle niveauer da livskvaliteten bliver bedre.

Hvis du vil forbedre dit liv, ligegyldigt hvilket alder og form du er i lige nu, så skal du helt sikkert i gang med at dyrke noget muskeltræning. Og du behøver ikke nødvendigvis tage i fitnesscenter, for styrketræning kan sagtens laves derhjemme i stuen, haven, garagen med det rette udstyr som håndvægte, træningsbænk, sandsække, kettlebells med mere.