brug en romaskine guide til at finde de bedste romaskiner til træningen

De bedste romaskiner til hjemmetræning

Hvis du vil i bedre form med en motionsmaskine til hjemmetræning, giver en romaskine nok den bedste kondition og styrketræning i forhold til andre populære træningsmaskiner som crosstrainer, motionscykler, løbebånd m.m. Med en romaskine får du i højere grad trænet forskellige muskelgrupper frem for kun cardio, og dog knap så hårdt som f.eks. den nyere airbike type.

I denne romaskine test finder du de bedste romaskiner indenfor de forskellige prisklasser og typer. Modellerne nedenfor er fundet ud fra anmeldelser, testvinder og anbefalet modeller fra forskellige testsider. Det giver dig det nemme og hurtige overblik over gode maskiner til øvede og nybegyndere i 2021.

 

Concept 2 Model E med luftmodstand

Forhandler Totalpris Læs mere
10.550,00 Til butik →
12.495,00 Til butik →

Concept 2 Model E bliver regnet for en af de bedste romaskiner. Og eliteroer over hele verden benytter sig ofte af Concept 2, der netop henvender sig til folk der vil tage roningen meget seriøst.

Prisen på Model E ligger i den dyre ende, men du får til gengæld den seriøse romaskine i absolut topkvalitet. Vægten er holdt neden, da rammen er lavet i aluminium. Ligesom med Model D kan du skille den lange ramme ad i to dele til flytning eller opbevaring af romaskinen. Robust kvalitet der kan holde til en maksimal brugervægt på 227 kg.

Der er 12 træningsprogrammer, Ro oplevelsen er i topklasse med luftmodstand, der uden kombi-modstanden kan give dig den helt rigtige ro bevægelse. Glidelængden er på 91 cm. Rammen på Model E er højere oppe end Model D, så du sidder højt på maskinen med sædehøjde på 51 cm.

 • Super ro-bevægelse
 • Top byggekvalitet
 • God modstandstype
 • Modstandstype: Luft

 

 

Apollo Pro V romaskine

b den flotte og gode romaskine i træ

Forhandler Totalpris Læs mere
12.495,00 Til butik →

Apollo Pro V er en opgradering af den populære Apollo vandromaskine. Velegnet til professionel brug og genoptræning hvor led skal skånes. Maskinen hjælper til at få forbrændingen i vejret, træner diverse muskelgrupper og forbedrer din kondition.

Apollo Pro romaskinen har vandmodstand. Det giver en mere realistisk fornemmelse af at ro på vand, hvor også lyden er mere realistisk end maskiner med magnet eller anden modstand. Skinnen glider dejlig lydsvagt og nemt, hvor rullerne under sædet har små børster til at fjerne snavs under brug. Vandtanken skal have skiftet vand hvert halve år og tilført klor tablet.

Romaskinen er fremstillet i asketræ der giver et flot og eksklusiv finish. Apollo maskinen vejer 50 kg. som er relativt lavt i forhold til andre maskiner. Modellen kan rulles rundt med to indbygget transporthjul, så de fleste kan være i stand til at flytte den efter brug hvis den er beregnet til hjemmetræning.

Maskinen kan forbindes til computer via USB hvor du kan ro mod andre. Computeren viser de gængse data som distance, tid, åretag, kalorier m.m.

 • Høj kvalitet
 • Bruges i mange centre
 • Modstand: Vand

 

 

Abilica WinRower 2.0  – Prisvenlig til begyndere

Forhandler Totalpris Læs mere
4.995,00 Til butik →

Abilica WinRower til en pris omkring 4000 kr. giver dig meget for pengene. Modellen er kåret som testvinder i forskellige test. Kvaliteten føles god, og du har samtidig fornemmelse af en stabil maskine der bare virker. Glideskinnen er lavet i aluminium. Materialet er med til at give en god holdbarhed, og som samtidig holder vægten på maskinen nede.

WinRower 2.0 har magnetisk modstand, der selvfølgelig adskiller sig fra vand eller luftmodstand. Men du får dog en god romaskine til begyndere, hvor ro oplevelsen er fin og ydelsen også er god med modstand på forskellige niveauer. Der er 16 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer.

Maskinen er ganske lang, så den er velegnet også til høje personer op til 198 cm høj. Maskinen kan klare en brugervægt på 130 og er nem at folde sammen, hvis du vil sætte maskinen væk efter brug. Computer har et lille display, hvor åretagstæller er lidt mangelfuld.

 • God pris
 • Stabil og robust
 • Stor glidebane
 • Modstand: Magnetisk

 

 

Concept 2 Model D

Forhandler Totalpris Læs mere
9.995,00 Til butik →
9.995,00 Til butik →

Concept 2 Model D romaskinen er lillebror til Model E, der regnes som en af de bedste maskiner på markedet. Med Model D får du en romaskine med luftmodstand, der er væsentlig billigere end storebroren. Modellen er dog ikke væsentlig dårligere i form af ydeevne, og dette gør modellen til et rigtig godt valg for de fleste.

Du får en god kvalitets konstruktion. Det giver dig en mulighed for den flittige brug uden at maskinen begynder at føles træt, som især billige modeller kan have en tendens til. Derudover, så er romaskinen dejlig lang, hvilket både gavner den høje eller lave person.

Rammen i aluminium er tættere på jorden end på Model E, hvilket kan gøre modellen uegnet til dig med knæ og led problemer.

Træningscomputeren har forskellige avanceret programmer og funktioner, men den virker lidt billig i displayet, hvilket man ikke forventer af en maskine i denne prisklasse.

 • God kvalitet
 • Prima ro bevægelse
 • God modstand
 • Modstandstype: Luft

 

 

Odin R9 romaskine

Køb Odin romaskine med kombineret luft og magnet

Forhandler Totalpris Læs mere
0,00 Til butik →

Odin R9 er får gode bruger anmeldelser og karakterer i diverse test. Odin R6 er i mellem prisklassen, og giver dig en robust og stabil maskine med god træningsydelse. Romaskinen har kombineret luft- og magnet modstand med 8 modstandsniveauer til bedre ro oplevelse, og samtidig billigere pris end maskinerne med luft og vandmodstand.

Du får et kraftig stel med bagskinne i aluminium der er 104,5 cm. lang. Maskinen kan klare en maksimal brugervægt på 150 kg. Sædehøjde er 25 cm. som er ret lavt. Maskinen er ikke specielt egnet til ældre eller gangbesværede. Maskinen kan foldes sammen, og flyttes via integrere transporthjul.

Computeren har et stor display, hvor baggrundslys dog virker manglede. Du kan aflæse den relevante data med tid, distance osv.

Maskinen er velegnet og giver en god træning både til nybegyndere og øvede. Køb modellen hvis du ønsker at træne seriøst, uden du nødvendigvis er pro. Du får bedre træning end billigere maskiner med magnetmodstand, men kan spare penge på maskinerne med kun vand og luftmodstand der ofte koster fra 3000 kr. mere end denne model fra Odin.

 • God kvalitet til prisen
 • Støjsvag
 • Modstand: Luft- og magnet

 

 

Abilica Premium TopRower

Køb den eksklusive romaskine med luftmodstand til hjemmet

Forhandler Totalpris Læs mere
7.400,00 Til butik →
7.400,00 Til butik →
10.500,00 Til butik →
10.500,00 Til butik →
11.999,00 Til butik →

Abilica Toprower er en kvalitets romaskine med luftmodstand til din hjemmetræning, klub, institution eller fitnessrum. Maskinen har en robust kvalitet med en kraftig ramme og god ydelse med kædetræk og luftmodstand der byder på 9 modstandsniveauer.

Abilica romaskinen har 9 modstandsniveauer til forskellige ydelser med det luftbaseret modstandssystem, så den er velegnet til at udvikle sig på eller blive brugt af flere brugere.

Maskinen er relativ lang, og kan holde til en maksimal brugervægt på 150 kg. Kvaliteten er robust, hvilket også gør den velegnet til brug af flere i klubben, center osv. hvor der kommer mere slid af maskiner.

Computeren har en fin kvalitet og visning af distance, kalorieforbrænding, tid og andet til holde styr på træningen.

 • Robust maskine
 • Modstand: Luft

 

 

Masterfit TP900

Forhandler Totalpris Læs mere
6.999,00 Til butik →

Masterfit TP900 romaskinen er stort set en kopi af Concept 2. Masterfit romaskinen er afløser til testvinder modellen TP340R. Du får en robust maskine til hjemmetræning, klub eller firmabrug i det velkendte brand på højde med Concept 2 romaskiner. Romaskinen fra Masterfit vejer 40 kg. kg kan klare en maksimal brugervægt på 150 kg.

TP900 er en foldbar maskine, der kan deles på midten. Det gør, at du nemmere kan opbevare romaskinen i forhold til størrelsen, men det skal dog siges, at maskinen fylder en del alligevel.

Træningsmæssig byder romaskinen på 9 modstandsniveauer. Modstanden er luftbaseret og modellen kommer med kædetræk. Computer/display viser standard data som distance, rotag m.m. men du kan også vælge et spil. En lækker funktion er IPad holder og kopholder – Det burde være obligatoriske funktioner, så man kan følge med i Games of Thrones eller anden serie på Netflix.

 • Støjsvag
 • Robust kvalitet
 • Modstand: Luft

 

 

Tunturi Endurance R80 romaskine

unturi Endurance R80 Romaskine med vand som modstand

Forhandler Totalpris Læs mere
11.499,00 Til butik →

Tunturi Endurance R80 romaskine med vandmodstand er en ny model fra den finske brand, der er ejet og baseret i Holland. R80 vandromaskinen giver dig en glidende og realistisk ro oplevelse. Her vil vandmodstanden og lyden give det ekstra i træningen, som du dog også betaler for.

Romaskinen har en vandtank på 17 liter, hvor du manuelt justerer mellem 4 modstandsniveauer. Modellen vejer 31 kg. og bagskinne i aluminium. Helt ligesom lignede vandromaskiner, får du en robust maskine, hvor denne kan klare en maksimal brugervægt på 165 kg.

Skærmen er en LCD mono color skærm med god størrelse på 5,5”. Du kan sagtens se de almindelig træningsdata, men skærmen er dog lidt skrabet i forhold til hvad man kunne forvente. Hvilket man desværre kan sige om skærme på mange motionsmaskiners som kondicykler, gåbånd, crosstrainer m.m.

 • Høj kvalitet
 • Modstand: Vand

 

 

Finnlo Aquon Pro Plus Romaskine

Forhandler Totalpris Læs mere
8.975,00 Til butik →
11.217,00 Til butik →
11.999,00 Til butik →

Hvis du søger en maskine til mere professionel brug, er tyske Finnlo by Hammer også producent indenfor romaskiner. Deres bud på professionel brug til private er denne Finnlo Aquon Pro Plus Romaskine.

En maskine i den højere pris af 10.000 kr. med luft og magnet modstand. En  fin maskine i en robust kvalitet med sin egenvægt på hele 48 kg. Romaskinen kombinerer luft- og magnet modstand, der både giver en bedre ro oplevelse men også en støjsvag træning. Watt ydelse er 30 – 300 watt, 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer.

Sammenligning med bedst i test modellen Concept 2 Model E, får du dog lidt mindre af det hele med denne Finnlo. Maskinen er ganske god både i design, ydelse og funktioner såsom fire brugerprofiler, men til prisen får du et bedre køb med Concept 2.

 • Velegnet til pro brug
 • Modstand: Kombineret luft & magnet

 

 

Titan Life Trainer R22 romaskine

få kondi med en motionsmaskine i hjemmet

Forhandler Totalpris Læs mere
-0,02 Til butik →
5.680,00 Til butik →

Titan Life Trainer R22 er en billig romaskine med vand modstand til begyndere. Romaskinen er prisvenlig, hvor du får en fin kvalitet til den almindelige motion i hjemmet. Modellen er dog ikke velegnet til øvede og professionel brug, hvor den har for dårlig modstand og kvalitet.

Titan maskinen har en 110,5 cm. lang aluminiumsskinne med plasthjul til sædet. Fodpladen er med justerbare stropper, og følger dine bevægelser i stedet for at være helt låst fast. Følelsen er fin, men dog ikke lige så god som Apollo eller Abilica modellerne.

Der er en maksimal brugervægt på 150 kg. som gør den velegnet til de fleste, hvor maksimal brugerhøjde er 200 cm.

Romaskinen har en TZ8107 computer til visning af distance, tid, åretag og puls ved brug af pulsbælte der er tilkøb. Men du har ikke mulighed for at oprette brugerprofiler eller vælge træningsprogrammer.

 • God værdi til prisen
 • Foldbar
 • Vand modstand

 

Hvorfor vælge en romaskine?

Romaskinen giver dig flere gode fordele. Det fysiske i form af konditionstræning og muskeltræning er oplagt, men romaskiner er også et godt valg til at skåne kroppen mod skader.

Hvis du lider af dårlig knæ og manglede brusk, så er en romaskine måske det dårlige valg, hvor kondicyklen og håndvægte er mere velvalgt. I forhold til almindelig form for skavanker, led og knæ, vil en god romaskine med sin ergonomiske udformning give dig en bedre stilling i træningen end meget andet motionsudstyr. Og være skånsom mod led og knæ hvor f.eks. løbebåndet belaster en del mere. Her vil en høj siddehøjde være fordelagtigt i forhold til indstigning.

Du sparer plads ved at vælge en romaskine til hjemmetræning frem for f.eks. en crosstrainer. Romaskinen kombinerer både muskler og cardio, så du reelt set kun har brug for denne ene maskine. En motionscykel kræver andet udstyr til at træne musklerne, hvilket f.eks. et billigt håndvægtsæt eller vægtstænger kan klare, men det kræver samtidig det mere plads.

Økonomisk er romaskinen også et fornuftigt valg, da den er betydelig billigere end løbebånd eller en af de forskellige kombinationer af maskiner der er brug for, hvis du skal opnå samme helhedstræning af kroppen som en romaskine giver.

Den gode fysiske træning?

I forhold til løbebånd, motionscykler, crosstrainer og andet udstyr, får du med romaskinen både den gode cardio- og muskeltræning, da du træner flere forskellige muskelgrupper end du gør med f.eks. løbebåndet.

Overkroppen trænes med skuldre, ryg og arme, mens underkroppen trænes i form af baller, lår og generelt ben. Kroppen får i højere grad en fysisk belastning ved at ro på maskine, frem for mange af de andre motionsmaskiner der mere eller mindre kun træner cardio eller kun træner en bestemt muskelgruppe.

Find den bedste romaskine?

Hvis du ikke ved hvilken type eller model du søger, så søg ud fra disse kriterier:

 • Størrelsen: Romaskiner fylder en del, hvilket kan være et problem til især hjemmebrug. Her er det vigtigt at tjekke op på hvor meget plads du har til rådighed, og hvor lang/stor romaskinen er. Du skal også tjekke hvor meget romaskinen vejer, for ofte skal du flytte rundt på maskinen, og nogle maskiner kan være lidt besværlige.
 • Budget: Romaskiner er ikke billige. Men ligesom med stort set alt andet, får du ofte en bedre kvalitet jo dyrere maskinen er.
 • Modstandstype: Prisen på romaskiner er forskellig, fordi konstruktionen og typen er forskellig. Modstandstypen kommer nemlig i forskellige varianter. Du finder hydraulisk, magnetisk, luft og vand modstand. Hydraulisk er, hvad der ofte kommer i de helt billige modeller, magnetisk modstand i mellem klassen og i den dyre klasse får du luft- og vandmodstand.
 • Konstruktion: Ligesom med modstandstype, får du også forskellige konstruktioner alt afhængig af prisen. I den lave pris får du mindre robuste og enkle maskiner. I mellemklassen finder du den bedre holdbarhed i konstruktion, og selvfølgelig med den konstante magnetmodstand. Den dyre ende af prisskalaen får du ofte den bedre kvalitetskonstruktion og modstand i luft- eller vandmodstand.
 • Behov: Hvordan vil du træne med romaskinen? Er det daglig træning eller er træningen mere spredt med f.eks. 1 gang om ugen? Hvor mange skal bruge maskinen, for skal andre i familien også træne? Her skal du overveje om ikke den bedre kvalitet er nødvendig til træningen på daglig eller ofte basis.

Hvorfor bruge flere penge på en god maskine?

Hvis du har bestemt dig for at købe en romaskine, så overvej fordele der er ved at købe den gode kvalitet, men som selvfølgelig belaster budgettet det mere.

 • Du får som regel den bedre kvalitet i holdbarhed, ved at købe den model der er lidt dyrere. Og med den rette model har du et træningsredskab, som hele familien kan benytte i lang tid fremover.
 • God kvalitet betyder også en bedre ydelse i form af træningsoplevelse. Den glidende og gode følelse af at ro rigtig, er, hvad du rent faktisk kan få med stort set alle de ovenstående viste modeller.
 • Du får flere tilslutningsmuligheder, der kan være med til at give den optimeret træning.

Hvilke typer af romaskiner findes der?

Romaskiner kommer med fire forskellige typer modstand. Du finder nemlig maskiner enten med hydraulisk modstand, magnetisk modstand, luftmodstand eller vandmodstand.

 • Hydraulisk modstand: De billigste romaskiner der koster under 1000 kr. kommer ofte med hydraulisk modstand, som er med til en give en konstant modstand. En maskine med hydraulisk modstand er ikke egnet til at blive brugt over 30 minutter, da de bliver varme efter ca. 30 minutters konstant brug og begynder at lække væske.
 • Magnetisk modstand: Med magnetisk modstand får du en mere støjsvag modstand, der kommer ved kontrol af en elektromagnet, der danner bremse på svinghjulet. Det giver mindre støj, men dog en unaturlig konstant modstand der ikke er identisk med den realistiske modstand på vandet.
 • Luftmodstand: Luftmodstanden vil stige når hastigheden på svinghjulet stiger. Det styres af en ventil der lukker luft ind til mere modstand eller regulering af denne. De fleste sværger til denne modstand, som har været udbredt i længst tid som den mest realistiske modstand for pro roere til vintertræningen.
 • Vandmodstand: Hvis du vil have den mest realistiske roning, er vandmodstand absolut det bedste valg, men samtidig også det dyreste. Modstanden bruges ved en åre, der bevæger sig i en lukket tank som du har fyldt med vand.

Se denne video med vejledning til køb af en romaskine, der kan give dig endnu mere inspiration til at finde den helt rigtige model for dig.

Den effektive træning med romaskinen?

Vi har alle forskellige forudsætninger for, hvad og hvorfor vi vil træne. Så vi prøver at give en overordnet hjælp til den effektive træning med romaskinen der om noget, er det perfekte kredsløb træningsredskab for de fleste. Ergonomisk er romaskinen optimal til at give den perfekte teknik under træningen, for det er meget svært at sidde forkert og derved træne på den forkerte måde. Teknikken er nemlig den vigtigste detalje for, at din træning bliver optimeret.

Ro-taget bliver sat i gang ved, at du skubber fra med fødderne og strækker benene. Og det er her, at du bruger mest energi frem for med armene. Hoften og din core overfører kraften fra underkroppen til overkroppen, hvor ro-taget bliver afsluttet ved at dine arme trækkes ind til kroppen.

Se videoen her fra Slagelse Kommune der byder på en god vejledning i brug af en romaskine, som kan være særdeles nyttig hvis du er nybegynder.

Husk altid at sidde korrekt uden at falde sammen i ryggen, og brug hele kroppen til at træne med, hvilket dybest set er alt hvad du behøver at gøre. Aktivtræning giver dig et godt træningsprogram lige her, der kan hjælpe med den perfekte start.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordele ved romaskiner?

Du forbrænder kalorier med ro-træning, får god kondition, roning styrker mange muskelgrupper som arme, skuldre, ryg, mave og lår og romaskine giver dig fullbody workout som nok den eneste motionsmaskine

Hvilke romaskiner er bedst?

Abilica WinRower - Bedste billige | Concept 2 model E - Bedste pro valg | Apollo Pro V - Bedste oplevelse

Hvilke muskler træner en romaskine?

En romaskine træner hele kroppen. Her er der primært pres på baller, mave, ben og arme

Kilder: