Hvem er en romaskine god for? Det korte svar: Stort set alle.

En romaskine er efterhånden noget at det mest attraktive indenfor fitnessverdenen, fordi den er sjov, anderledes og den er i høj grad effektiv. I princippet er en romaskine god for alle mennesker, selvfølgelig kan man diskutere om hvorvidt den er bedre for nogen end andre, men overordnet vil de eneste mennesker en romaskine ikke er god for, er dem der mangler en eller begge arme.

Så uanset om du er en dugfrisk nybegynder, om du er en crossfit mester, blot beundrer, om du vejer 120 kilo, har en fedtprocent på 7 eller mindre, så er en romaskine god for dig.

Hvorfor er en romaskine god?

Ved en romaskine bruger du primært dine arme og ben, samtidig med at du bevæger hele kroppen og derved styrker din grovmotorik. Har du ikke set hvordan roere ser ud? De har store arme og muskuløse ben, og det er der ikke noget at sige til.

Træning på en romaskine er også en form for cardio (udholdenhedstræning). Det er det fordi du netop bruger hele kroppen og flere muskler ad gangen, i stedet for styrketræning hvor du eksempelvis (hyppigst) kun træner én muskelgruppe ad gangen. Du forbrænder også langt flere kalorier på en romaskine end du gør ved bare at løfte vægte på træningsbænken nede i hjørnet.

Mange mennesker bruger med fordel en romaskine i deres opvarmning. Størstedelen af disse mennesker bruger en romaskine som opvarmning når de skal træne enten ben eller arme. Dette er fordi at du får pulsen op på en romaskine og du sætter gang i blodomløbet til de muskler der har brug for det under træningen.

En romaskine i hjemmet

Hvad der også er blevet populært er at anskaffe sig en romaskine i sit hjem. Dette er typisk dem som gerne vil have lidt muskler, men som måske ikke helt har tid til at træne 6 gange i ugen. Her er det let at vedligeholde de muskler der virkelig er en del af vores selvtillid, nemlig vores biceps. 10 til 15 minutter de dage hvor du ikke skal i fitnesscenteret og du skal ikke være bange for at dine arme krymper ind.

Hvis du er typen der elsker at træne ben, kan du med fordel også bruge en romaskine i hjemmet få gange i ugen for at få den samme ønskede effekt som ved dine biceps, hvilket vi kom ind på før.

Der hvor det kan være svært at skelne mellem om du skal anskaffe dig en romaskine eller et løbebånd, er dem der ikke er sikre på om de primært vil tabe sig eller blive stærkere.

Alternativt, hvis du gerne vil investere i din krop og har økonomien til det, kan du anskaffe dig begge dele. Det kan virke og lyde lidt voldsomt, men ved både at bruge en romaskine og et løbebånd har du mere eller mindre redskaberne til at skræddersy din krop som du vil have den. Dog er der grænser, for det er ikke lige en romaskine og et løbebånd der får dig til at blive ham gutten på 110 kilo som nærmest kun er lavet af muskler.

Implementer en romaskine i dit liv

Det er sundt, effektivt og sjovt med en romaskine. Du får rigtig mange fordele ud af det, så det er bare med at komme i gang. Påtænker du dig at købe en romaskine til hjemmet, er det en god idé at læse anmeldelser af det enkelte produkt, forhøre dig ad omkring garantien og eventuelt se om du kan få lov til at prøve nogle stykker. Det samme gælder hvis du skal købe et løbebånd, da disse maskiner er dyre og til tider skrøbelige. Vi skal helst undgå at du køber en romaskine og bruger den i 5 timer i alt over en måned, hvorefter den begynder at knirke eller for den sags skyld går helt i stykker.

Når det er sommer, har du muligheden for at vise dig frem overfor din familie, din kæreste og/eller dine venner, ved at forslå i skal ud og ro lidt i en sø. Du vil uden tvivl have den største fordel, og de andre vil tabe kæben når de ser dig suse afsted i båden ved bare at være halvt så svedig som de andre.

En romaskine er efterhånden noget at det mest attraktive indenfor fitnessverdenen, fordi den er sjov, anderledes og den er i høj grad effektiv. I princippet er en romaskine god for alle mennesker, selvfølgelig kan man diskutere om hvorvidt den er bedre for nogen end andre, men overordnet vil de eneste mennesker en romaskine ikke er god for, er dem der mangler en eller begge arme.

Så uanset om du er en dugfrisk nybegynder, om du er en crossfit mester, blot beundree, om du vejer 110 kilo med en fedtprocent på 7 eller mindre, så er en romaskine god for dig.

Sending
User Review
5 (1 vote)