Leder du efter en god stepbænk til din hjemmetræning, eller måske overvejer du, at købe en stepbænk til at få god træning eller måske vægttab?

Du finder inspiration til stepbænke til hjemmetræningen her på csl.dk i 2018. Vi har samlet en udvalg af de bedste kvalitets bænke i denne test/guide. Her finder du forskellige bænke der kommer både i en meget billig pris og i den noget dyrere, men dog overkommelig pris til hjemmebrug eller motionscentret for den sags skyld.

Vi anbefaler disse modeller til dit træningsbrug

Bedste billig

Billig & Lav højde

Pris: 299,- kr.

Populær valg

God holdbarhed

Pris: 689,- kr.

Bedste pro

Perfekt til pro brug

Pris: 925,- kr.

Hvad og hvorfor en stepbænk?

En stepbænk eller kasse som nogen kalder den, er en træningsbænk, som du bruger til kredsløbstræning hvor lunger, hjerte, motorik og underkroppens muskler bliver trænet. Det sker ved noget så simpelt som at træde op og ned på bænken ved hjælp af kroppen.

Træningsmæssigt opnår du en rigtig god kondition ved høj intensitet, mulighed for at lave gode koordinationsøvelser og hvor du samtidig kan opnå en anstændig smidighed- og muskeltræning.

Bænken er ofte brugt i sammenhæng med holdtræning f.eks. ved aerobic, men er også blevet populær til hjemmetræning, hvor det er et godt billig alternativ til en stepmaskine.

Du finder forskellige fordele og ulemper ved dette træningsudstyr til hjemmet eller klub brug, helt ligesom ved alt andet udstyr, og du skal selvfølgelig kende til disse:

Fordele

  • Godt træningsudstyr til kredsløbstræning i hjemmet
  • Billig hjemmetræningsudstyr
  • God holdbarhed

Ulemper

  • En kasse fylder lidt både i opbevaring og under brug
  • Husk en skridsikkermåtte under kassen hvis det er glat gulv

 

Hvilket modeller i bænke?

Der findes forskellige gode bænke, hvor vi har skildret hvad de bedste stepkasser i forskellige prisklasser, kan, som du kan se her.

 

Billig stepbænk m. 3 positioner

køb et billigt eller brugt stepbræt til hjemmetræningPris: 299,- kr.

Forhandler: Nettofitness.dk

En billig bænk der er velegnet til ældre, er denne bænk med 3 positioner hvor den laveste position, er 10 cm. En lav stepbænk der giver både ældre og folk der skal genoptræne knæ eller benskader, mulighed for den gode træning, og denne bænk giver også muligheder for en varieret træning, da den kan justeres til 11 cm., 16 cm. og 21 cm. højde.

Perfekt redskab til at få trænet benene, ballerne, kredsløb og selvfølgelig konditionstræningen, også selv om du måske har dårlige ben.

Bænken kommer med en topplade på 109x41x11 cm. hvilket burde være stort nok for alle, og vægt på 8100 gr. Med sin lave højde og kvalitet, så kan det være et motionsredskab for de fleste i familien.

 

 

Abilica step up pro stepbænk

køb en step dvd på dansk med stepbænkenPris: 689,- kr.

Forhandler: Abilicaonline.dk

Hvis du ønsker den høje kvalitet og funktionalitet, så er denne Abilica Step Up Pro bænk perfekt både til holdtræningen i fitnesscentret, og som det gode udstyr til hjemmetræning.

Abilica er et anerkendt mærke indenfor motionsudstyr, hvor de er kendt for at producerer høj kvalitet og funktionalitet. Det gør sig også gældende for denne bænk, hvor den adskiller sig fra de billigere modeller, ved at være i en mere holdbar kvalitet, hvilket så også betyder, at du betaler det mere for denne kvalitet.

Du får nemlig en bænk i plastform der er i stand til at dæmpe stødet, hvilket giver en mere skånsom træning. Specifikationerne på modellen er et overflademål med gummibelægning på 90 cm. x 32 cm. og en højdejustering på 13 cm. eller 18 cm. , som du kan tilkøbe ekstra klodser til.

Perfekt til både holdtræning og hjemmetræning, hvor der skal trænes koordination, smidighed og udholdenhed. Der medfølger træningsprogrammer til kassen, så du kan komme i gang med det samme.

 

 

Reebok stepbænk

køb den gode reebok step benchPris: 925,- kr.

Forhandler: Denintelligentekrop.dk

Reebok stepbænken er en anerkendt bænk, der bliver brugt i rigtig mange fitnesscentre og andre centre hvor genoptræning eller fysisk træning udøves. Prisen er selvfølgelig i den høje ende, og det kan virke mærkeligt at give så meget for denne, i forhold til en billig i 2-300 kr. klassen.

Det der gør denne stepbænk så god, er kvaliteten i den. Du får en skridsikker stepbænk, da der er små dutter under til at sikre ”fodfæste”. Det samme gør sig gældende på overfladen, hvor den er lavet med skridsikker gummibelægning.

Indstillingsmæssigt får du mulighed for 3 forskellige højder, da den kan justeres til 15 cm., 20 cm. og 25 cm. så den gør sig særlig velegnet til et center eller en person, der gerne vil presse sig selv og lave en varieret træning.

Du får en gennemført træningsbænk, hvor kvaliteten både kan føles og mærkes, nu sikkerheden og funktionaliteten er i top. Det er grunden til, at du finder denne model i rigtig mange fitnesscentre, hvor den kan holde i årevis selv med det store brug.

Så hvis du gerne vil styrke dine lægge, lår, numse og generelle sundhed, og samtidig ønsker den høje kvalitet, så er Reebok stepkassen måske den gode investering til dig eller familien.

 

 

Aerobic fitness stepbræt

træning med de forskellige step øvelserPris: 249,- kr.

Forhandler: Getbig.dk

Hvis du ønsker en god og billig stepkasse der kan bruges stort set overalt, er dette Aerobic Fitness stepbræt der kommer i en stor og lille størrelse.

Brandet er anerkendt for at lave god kvalitet, og til samme pris som 2 biografbilletter ca. koster, så må det siges, at være en billig investering, nu det kan bruges i afsindige mange timer, dager og uger i hjemmetræningen.

At komme i form kan gøres på mange måder, men den nemme måde er, at træne når man bruger tid på at se fjernsyn alligevel. Du får rørt dig frem for at sidde stille, og samtidig får du set nyheder, film, serie eller hvad du nu ser på fjernsynet. Her er stepbænke jo perfekte, også selv om de fylder lidt, for du kan tage kassen ind og stå foran fjernsynet, mens du kan kigge på TV2-News journalisterne stå ude i regnen foran TV2 bygningen, og rapporterer om vejret eller andet, frem for at sidde inde i tørvejret i studiet.

Her er 249 kr. på en bænk der kan klare op til 300 kg. vægtmasse, og kan instilles til 15 cm., 20 cm. eller 25 cm. højde, måske det helt rigtige valg.

 

 

Etapa stepbænk

brug steptræning-program hjemmePris: 599,- kr.

Forhandler: Fitnessgruppen.dk

Hvis du søger en kvalitets bænk der kommer i mellemklassen mellem dyre og billige modeller, er denne Etapa model fra Trendy Sport måske det helt rigtige valg.

Du får en stepbænk der vil give dig den gode træning, for ligesom de fleste andre, kan du justerer til 3 højder med 15 cm., 20 cm. og 25 cm. højdejusterings muligheder.

Kassen i sig selv vejer 9 kg. og kan klare op til 250 kg. i brugervægt, hvilket betyder, at den selvfølgelig kan være svær at løfte for de ældre, men dog i en vægt de fleste kan klare. Samtidig er den også velegnet til tunge mennesker.

En trendy sort og mørkegrå kasse der har en trædeflade på 83x28 cm. hvilket gør den til en af de mindre modeller.

 

 

Reebok Core board stepbræt

køb det gode kvalitets stepbræt til genoptræningPris: 1969,- kr.

Forhandler: Apuls.dk

Et stepbræt der adskiller sig fra de traditionelle stepbænke, er denne Reebook model der kan give dig den gode balance og stabilitets træning, da den både kan vippe og dreje.

I forhold til de andre modeller, hvor du træner muskler og kredsløb, er denne en noget dyrere model, mere velegnet til genoptræning af f.eks. knæ, hvor balancetræningen er noget, som du skal bruge meget tid på, hvis knæet skal trænes rigtigt.

En dyr maskine kan man sige, men hvis du har problemer med stabilitet og balance, er 2000 kr. ikke en dårlig investering. Hvis man holder det op mod en fysioterapeut til en timeløn på 4-500 kr., så vil maskinen hurtigt kunne tjene sig hjem rent økonomisk, det kræver dog, at man så også bruger den til at træne på.

Stepbrættet kommer med forskellige sværhedsgrader, som du betjener via den røde knap forrest på brættet. Det betyder, at alle kan bruge den, hvad end deres nuværende udgangspunkt, er.

Hvis din koordination, stabilitet eller balance trænger til træning, så overvej, om ikke et træningsredskab som dette i den gode kvalitet, er det rette valg.

 

 

Hvilket ting skal du overveje ved valg af en bænk?

Det gælder om at finde den rigtige bænk til ens behov, og her kan du med fordel skele til disse ting i dine overvejelser:

  • Stabil? Bænke med klodser man bygger ovenpå, skal laves, så de holder. Bænken skal være stabil, hvilket betyder, at en investering i en robust bænk til lidt flere penge, også giver dig den tilsvarende bedre sikkerhed.
  • Skridsikker? Er undersiden lavet med skridsikre klodser eller dutter, for ellers skal man overveje at investerer i en skridsikker måtte. Det samme gør sig gældende med overflade på bænken, for her er skridsikker gummibelægning næsten et must.
  • Højdejustering? Højden skal passe til dig, og skal helst også have mulighed for at juster op eller ned.
  • Størrelsen? Størrelsen af trædepladen skal passe til dig, og her skal du se på, hvilket der er stor nok til dine behov.

 

Hvilket størrelse og vægt skal du vælge?

Stepbænke kommer i forskellig vægt og størrelse. F.eks. vejer den populære Reebok bænk 7 kilo. Hvor den billige model til 250 kr. vejer omkring 9 kg. Her skal du overveje, om du vil have den lave vægt, hvis bænken skal flyttes rundt. Dog skal du huske på, at jo mindre vægt, jo større ustabilitet kan forekomme under brug.

Højden er en anden central ting der skal afgøre ens valg. Her er de lave bænke med 10 cm. højde, velegnet til ældre, genoptræning og børn. Hvor de større højder, er velegnet til alle målgrupper og træningsambitioner.

 

Hvor og hvordan træner man med en stepbænk?

Du kan træne kondition, motorik, balance, styrke, stabilitet og koordination med en bænk, hvor du kan vælge løbetrin, gåtrin, spark, løfttrin, hæltræk eller knæløft i forskellige variationer.

Disse ting træner man som regel på aerobic eller andre hold i træningscentret, men det er lige så nemt med en bænk derhjemme og et par træningsøvelser, hvor du kan kombinerer med en chin-up bar til døren, som kan træne overkroppen.

Gåtrin

Den almindelige øvelse som begyndere starter med, er at træne ganske almindelige gå op og ned skridt. Her kommer man op og stå på bænken med en fod ad gangen, helt ligesom man går. Derefter træder man ned igen, og forsætter sådan.

Her kan du starte ud med at tage 10, 20 eller 30 minutter ad gangen, indtil du begynder at føle dig oven på, for det bliver hårdere jo længere tid, du gør det.

Når du har fået den gode følelse af at kunne det, kan du varierer træningen ved at starte ud med modsatte fod, højere bænk, sætte tempoet op og måske indlægge 30 sekunder intervaller hvor du har pulsen højere.

Hoppe

Hvis du vil i form, og gerne vil presse dig selv, kan du skabe et træningsprogram der også involvere at hoppe op og ned med samlet ben.

Det er en hård øvelse, hvor du træner både koordination, balance, kredsløb og styrke. Du kan ogå varierende denne og lave hårdere, ved at sætte højden eller måske tempoet op.

Der findes mange andre træningsøvelser, og du kan finde den gode inspiration i øvelserne, som du kan se i videoen her.

 

Udnyt mulighederne

Hvis du gerne vil i bedre form eller tabe dig, og du ikke har den store lyst til at stå på et hold i motioncentret, løbetræne, bruge romaskiner, håndvægte eller andre former, så køb en stepbænk til hjemmetræningen.

Du får nemlig en billig, nem og god træning med denne bænk, hvor du træner rigtig mange gode ting som kondition, kredsløb, balance og styrke, der både vil give dig et bedre helbred, vægttab og overskud da du automatisk vil føle dig gladere jo bedre helbredet er.

Det at få mere overskud og selvværd, kræver bare at du bruger tiden på at træne, og ikke sætter bænken hen i hjørnet, så motivationen skal være på plads – Så husk at bruge den, for at opnå det, du gerne vil opnå.

Sending
User Review
5 (1 vote)