køb en stepbænk til hjemmetræningen

10 gode stepbænke til din hjemmetræning

Søger du en god stepbænk til din hjemmetræning hvor du ønsker bedre kondi, træning eller træning eller opnå vægttab?

I denne lille test / guide finder du et udvalg af de bedste kvalitets bænke. Modellerne nedenfor kan købes i både en meget billig pris og i den noget dyrere pris. Men dog til overkommelige priser til hjemmebrug i 2021.

 

Abilica step up pro stepbænk

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Til butik →
937,00 Til butik →
959,00 Til butik →

Abilica Step Up Pro bænk i høj kvalitet og funktionalitet der er perfekt både til holdtræningen i fitnesscentret og som godt udstyr til hjemmetræning.

Svenske Abilica er et anerkendt mærke indenfor motionsudstyr. Abilica er kendt for at producerer høj kvalitet og funktionalitet. Det gør sig også gældende for denne bænk. Den koster lidt mere men adskiller sig fra de billigere modeller ved at være i en mere holdbar kvalitet og følelse.

Du får en bænk i plastform der hjælper med at dæmpe stødet til mere skånsom træning. Specifikationerne på modellen er et overflademål med gummibelægning på 90 x 32 cm. Og en højdejustering på 13 eller 18 cm. hvor der kan tilkøbes ekstra klodser til stepbænken.

Perfekt til både holdtræning og hjemmetræning hvor der skal trænes koordination, smidighed og udholdenhed. Der medfølger træningsprogrammer til kassen, så du kan komme i gang med det samme.

 

 

Reebok stepbænk

ForhandlerTotalprisLæs mere
899,00 Til butik →

Reebok stepbænken er en anerkendt bænk der får mange gode anmeldelser. Reebok bænken bruges i rigtig mange fitnesscentre og steder hvor genoptræning eller fysisk træning udøves. Prisen er selvfølgelig i den høje ende. Og det kan virke mærkeligt at give så meget for denne model i forhold til en billig model der koster 300 – 400 kr.

Til prisen får du høj kvalitet. Du får en skridsikker stepbænk med små dutter under til at sikre ”fodfæste”. Det samme gør sig gældende på overfladen som er fremstillet med skridsikker gummibelægning.

Indstillingerne giver dig mulighed for tre forskellige højder. Du kan justerer højden til 15, 20 og 25 cm. Derfor er stepbænken særlig velegnet til et center eller en person der gerne vil presse sig selv og lave en varieret træning.

Du får en gennemført træningsbænk, hvor kvaliteten både kan føles og mærkes med sikkerhed og funktionalitet i top. Bænken kan holde årevis selv meget meget brug, og derfor finder du denne model i rigtig mange fitnesscentre.

 

 

Aerobic fitness stepbræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Til butik →

Aerobic Fitness justerbar stepbræt i mellem prisklassen kan købes både i en stor og lille størrelse. Brandet er anerkendt for at lave god kvalitet, og denne model er i en holdbar kvalitet der kan klare en vægtmasse på op til 300 kg.

Bænken kan justeres i tre forskellige højder.Den kan indstilles til 15, 20 eller 25 cm. højde.

At komme i form kan gøres på mange måder, men den nemme måde er, at træne når du bruger tid på at se fjernsyn alligevel. Du får rørt dig frem for at sidde stille, og samtidig får du set nyheder, film, serie eller andet på fjernsynet. Her er stepbænke perfekte, også selv om de fylder lidt.

Du kan tage kassen ind og stå foran fjernsynet, mens du kan kigge på fjernsynet. Her kan du måske fornøje dig selv med at kigge på TV2-News journalisterne stå ude i regnen foran TV2 bygningen for at rapporterer om… noget der åbenbart ikke kan fortælles indendørs.

 

 

Etapa stepbænk

ForhandlerTotalprisLæs mere
-0,02 Til butik →
699,00 Til butik →

Hvis du søger en kvalitets bænk der kommer i mellemklassen mellem dyre og billige modeller, er denne Etapa model fra Trendy Sport måske det helt rigtige valg.

Du får en stepbænk der vil give dig den gode træning. Helt ligesom de fleste andre modeller, kan du justerer til tre højder med 15, 20 og 25 cm. højdejusterings muligheder.

Kassen i sig selv vejer 9 kg. og kan klare op til 250 kg. i brugervægt, hvilket betyder, at den selvfølgelig kan være svær at løfte for de ældre, men dog i en vægt de fleste kan klare. Samtidig er den også velegnet til tunge mennesker.

En trendy sort og mørkegrå kasse der har en trædeflade på 83 x 28 cm. hvilket gør bænken til en af de mindre modeller.

 

 

Toorx Step Advance bænk

køb toorx stepbænke til dit fitness

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Til butik →

Toorx Step Advance bræt der kan være velegnet til at træne udholdenhed og kondition. Bænken måler 90 cm. i længden og 32,5 cm. i bredden. Fødderne er skridsikre så brættet ikke vælter. Overfladen er også med skridsikker overflade, så dine fødder ikke glider henover og glatte flader.

Du kan indstille i tre forskellige højder. Her kan du vælge mellem 15, 20 eller 25 cm. i højden. Helt ligesom Aserve Step kan foldes sammen efter træning til nemmere opbevaring.

Toorx stepbrættet har en maksimal brugervægt belastning på 120 kg.

 

 

Tunturi Aerobic Power stepbænk

Find den bedste bænk fra Tunturi

ForhandlerTotalprisLæs mere
699,00 Til butik →

Tunturi Aerobic Power bænk som er designet til aerobic træning, hvor der kan laves mange gode øvelser med fokus på lår, balder, skuldre og arme.

Stepbænken har et bredt stå plateau til bedre stabilitet. Der er skridsikker overflade på stå pladen også. Stepbænken er velegnet både til pro som begynder stadie i træning.

 

 

Inshape Fitness stepbænk

køb de billige stepbænkte til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
202,00 Til butik →

Inshape er kendt for billig motionsudstyr og maskiner. Og i udvalget finder du også denne billige stepbænk til en pris lige omkring 200 kr.

Stepbænken er fremstillet i PP-plast og størrelse på 68 x 28 cm. Det giver dig en god allround bænk i en kvalitet til det lettere brug og begyndertræning.

 

 

Casall stepbræt

Køb Casall pro stepbræt til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
995,00 Til butik →
1.199,00 Til butik →

Casall stepbræt koster omkring 1000,- kr. og kommer i et lidt højere kvalitet end Aserve modellen. Perfekt til at komme i form foran fjernsynet, hvor du kan starte langsomt ud og ellers bygge på.

Casell helt ligesom Reebok eller Kettler fitness, byder på mange redskaber og udstyr. Her får du en fin kvalitet til fornuftige priser som du finder i f.eks. Kettler romaskiner, motionscykler, sjippetov og alt det andet udstyr.

Stepbrættet kommer i en robust og kraftig plast kvalitet, der giver dig en lang holdbarhed. Du kan justerer brættet, så træningsformen kan ændres efter behov og lyst.

 

 

Reebok Core board stepbræt

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.199,00 Til butik →
2.199,00 Til butik →

Et stepbræt der adskiller sig fra de traditionelle stepbænke, er denne Reebok model der kan give dig den gode balance og stabilitets træning, da den både kan vippe og dreje.

I forhold til de andre modeller, hvor du træner muskler og kredsløb, er denne en noget dyrere model. Reebok modeller er også mere velegnet til genoptræning af f.eks. knæ, hvor balancetræningen er noget, som du skal bruge meget tid på, hvis knæet skal trænes rigtigt.

En dyr maskine kan man sige, men hvis du har problemer med stabilitet og balance, er 2.000,- kr. ikke en dårlig investering. Hvis du holder det op mod en fysioterapeut til en timeløn på 4-500 kr. vil maskinen hurtigt kunne tjene sig hjem rent økonomisk, det kræver dog, at du så også bruger den til at træne på.

Stepbrættet kommer med forskellige sværhedsgrader, som du betjener via den røde knap forrest på brættet. Det betyder, at alle kan bruge den hvad end deres nuværende udgangspunkt, er.

Hvis din koordination, stabilitet eller balance trænger til træning, så overvej, om ikke et træningsredskab som dette i den gode kvalitet, er det rette valg.

 

 

Terra Core

køb Terra Core træningsbænk

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.799,00 Til butik →

Terra Core professionel core træner til centerbrug eller den kræsne bruger til hjemmetræning.

Prisen er høj, hvor du til prisen får mulighed for at træne core træne. Her kan du bruge modellen som stepbænk eller halv balance bold til håndvægtsøvelser og squat øvelser.

Med til Terra Core følger der pumpe, DVD med øvelser, gratis Terra Core app og plakat med øvelser.

Hvis du kun ønsker konditionstræning som stepbænk, skal du nok ikke købe denne model. For du giver mange penge for også at få mulighed for at træne de indre og ydre core muskler.

 

Hvad og hvorfor en stepbænk?

En stepbænk eller kasse som nogen kalder den, er en træningsbænk, som du bruger til kredsløbstræning hvor lunger, hjerte, motorik og underkroppens muskler bliver trænet. Det sker ved noget så simpelt som at træde op og ned på bænken ved hjælp af kroppen.

Med træningen opnår du en god kondition ved høj intensitet , mulighed for at lave gode koordinationsøvelser og hvor du samtidig kan opnå en anstændig smidighed- og muskeltræning. Her bør du selvfølgelig kombinerer med udstyr som pull-up bar, TRX slyngetræner, vægte eller andet træningsudstyr til hjemmet.

Bænken er ofte brugt i sammenhæng med holdtræning f.eks. ved aerobic, men er også blevet populær til hjemmetræning, hvor det er et godt billig alternativ til en stepmaskine.

Du finder forskellige fordele og ulemper ved dette træningsudstyr til hjemmet eller klub brug, helt ligesom ved alt andet udstyr, og du skal selvfølgelig kende til disse.

Fordele

  • Godt træningsudstyr til kredsløbstræning i hjemmet
  • Billig hjemmetræningsudstyr
  • God holdbarhed

Ulemper

  • En kasse fylder både i opbevaring og under brug
  • Husk en skridsikker måtte under kassen, hvis det er glat gulv(træ, sten m.m.)

Hvilke ting skal du overveje ved valg af en bænk?

Det gælder om at finde den rigtige bænk til dit behov, og her kan du med fordel tage disse ting med i dine overvejelser:

  • Stabil? Bænke med klodser man bygger ovenpå, skal laves, så de holder. Bænken skal være stabil, hvilket betyder, at en investering i en robust bænk til lidt flere penge, også giver dig den tilsvarende bedre sikkerhed.
  • Skridsikker? Er undersiden lavet med skridsikre klodser eller dutter, for ellers skal du overveje at investerer i en skridsikker måtte. Det samme gør sig gældende med overfladen på bænken, for her er skridsikker gummibelægning næsten et must.
  • Højdejustering? Højden skal passe til dig, og skal helst også have mulighed for at juster op eller ned.
  • Størrelsen? Størrelsen af trædepladen skal passe til dig, og her skal du se på, hvilket der er stor nok til dine behov.

Hvilken størrelse og vægt skal du vælge?

Stepbænke kommer i forskellig vægt og størrelse. F.eks. vejer den populære Reebok bænk 7 kilo. Hvor den billige model til 250 kr. vejer omkring 9 kg. Her skal du overveje, om du vil have den lave vægt, hvis bænken skal flyttes rundt. Dog skal du huske på, at jo mindre vægt, jo større ustabilitet kan forekomme under brug.

Højden er en anden central ting der skal afgøre ens valg. Her er de lave bænke med 10 cm. højde, velegnet til ældre, genoptræning og børn. Hvor de større højder, er velegnet til alle målgrupper og træningsambitioner.

Hvor og hvordan træner man med en stepbænk?

Gåtrin

Den almindelige øvelse som begyndere starter med, er at træne ganske almindelige gå op og ned skridt. Her kommer du op og stå på bænken med en fod ad gangen, helt ligesom når du går. Derefter træder du ned igen, og forsætter sådan.

Her kan du starte ud med at tage 10, 20 eller 30 minutter ad gangen, indtil du begynder at føle dig oven på. Det bliver hårdere jo længere tid, du gør det.

Når du har fået den gode følelse af at kunne det, kan du varierer træningen ved at starte ud med modsatte fod, højere bænk, sætte tempoet op og måske indlægge 30 sekunder intervaller hvor du har pulsen højere.

Hoppe

Hvis du vil i form, og gerne vil presse dig selv, kan du skabe et træningsprogram der også involvere at hoppe op og ned med samlet ben.

Det er en hård øvelse, hvor du træner både koordination, balance, kredsløb og styrke. Du kan også varierende denne og lave øvelsen hårdere ved at sætte højden eller måske tempoet op.

Der findes mange andre træningsøvelser, og du kan finde den gode inspiration i øvelserne, som du kan se i videoen her.

 

Udnyt mulighederne

Hvis du gerne vil i bedre form eller tabe dig, og du ikke har den store lyst til at stå på et hold i motionscentret, løbetræne, bruge romaskiner, håndvægte eller andre former, så køb en stepbænk til hjemmetræningen.

Du får nemlig en billig, nem og god træning med denne bænk, hvor du træner rigtig mange gode ting som kondition, kredsløb, balance og styrke. Det vil give dig et bedre helbred, vægttab og overskud, da du automatisk vil føle dig glad, jo bedre helbredet er.

Det at få mere overskud og selvværd, kræver bare, at du bruger tiden på at træne, og ikke sætter bænken hen i hjørnet, så motivationen skal være på plads – Så husk at bruge den, for at opnå det som du gerne vil opnå.

No Responses

Din kommentar?