brug recovery boots test til tunge ben

Recovery boots – De 3 bedste modeller til dit brug

Recovery boots kaldes også for recovery legs og kompressionsstøvler. I denne artikel vil alle tre navne blive nævnt, men du skal forestille dig det samme produkt. På denne måde er du bedre rustet til at finde det helt rigtige par til dig, såfremt du finder ud af at du kan drage nytte af et par.

Når det kommer til sport og motion, så har cykelverdenen skabt en revolutionerende dille. Recovery boots har været længe kendt under førnævnte sportsgren, hvor den nu har trådt ind i en masse andre. Recovery boots er noget der lyder ganske professionelt og måske endda som noget oversolgt gear, men det er det faktisk ikke. Recovery boots kan bruges af professionelle ja, men også såvel nybegyndere i en given sportsgren eller fysisk aktivitet.

I denne recovery boots test kommer vi ind på hvad recovery boots i virkeligheden er, hvad recovery boots gør, hvor de kan bruges og en masse nyttig viden til dig, der gerne vil optimere din motion.

 

Recovery boots – 4 kamre

Forhandler Totalpris Læs mere
3.499,00 Find her

Recovery boots kan hjælpe dig med at opnå lettere ben dagen efter en træning. Her finder du 4, 6, og 8 kamre modeller alt afhængig af din udøvelse. Denne model med 4 kamre er velegnet til dig der har rastløse ben eller træner ganske almindelig.

Forebyg skader efter løb, svømning, cykling eller andet træning der giver dig tunge ben. Ulempen ved denne model er at den kun har fire kamre. Det giver ikke så dyb behandling som modellen med otte kamre. Men til moderat / almindelige sportsudøvelse hvor du måske oplever tunge ben, kan denne støvle model hjælpe med de tunge ben.

Du får en robust og slidstærk model der kommer justerbare tryksensor til at korrigerer trykket i støvlen. Støvlen bruger komprimeret luft til massagen, hvor der anbefales at bruge 30 minutters behandling.

 

 

 

 

 

Recovery boots – 6 kamre

Forhandler Totalpris Læs mere
3.999,00 Find her

Til at forhindre tunge ben og forebygge skader er recovery boots det smarte værktøj. Her kan denne model med 6 kamre være velegnet til dig der dyrker sport på almindelig plan, hvor mere professionel udøvelse er bedre tjent med 8 kamre modellen.

6 kamre modellen kommer med en fin opdeling af zonerne til restitution til dig der måske ikke træner intensivt hver dag, men dog tilstrækkelig til at benene vil have gavn af den hurtigere restitution som støvlerne giver. Tunge ben dagen kan er hårdt for alle.

Modellen kommer med forskellige længder, så du kan tilpasse den til dine ben. Denne model kommer med overlappende zone massage og seks forskellige programmer. Her kan du vælge behandlinger fra 1 – 90 min.

 

 

 

 

Recovery boots – 8 kamre

Forhandler Totalpris Læs mere
4.799,00 Find her

Recovery boots 8 kamre model anvendes i stor udstrækning hos fysioterapeuter, massører, sportsklubber mm. En af de bedste modeller som er noget dyrere end model med 4 og 6 kamre.

Optimal recovery boots der med sine 8 kamre kan behandle musklerne dybere end de to andre modeller.

Du får seks programmer hvor du kan indstille længde og intensitet på hver program. Det giver dig mulighed for at tilpasse træningen til programmet. Der følger en fjernbetjening med til den nemme styring.

Den er nem at anvende til forebyggelse af skader og til hurtig restitution. Her svarer 20 minutters behandling til 48 timers restitution. Der kommer lynlås på støvlerne så de sidder rigtigt.

Velegnet til semi- og professionelle udøvere hvor prisen der er relativ høj, kan være berettiget til at optimerer din træning

 

 

Baggrund?

Motion og træning er blevet en detalje orienteret videnskab at bevæge sig ud i. Nu måler vi maden, vores fedtprocent, behov for mængde af søvn mm.

Det er ingen hemmelighed at du har brug for restitution, hvis du skal have gavn af din træning. Det er her hvor recovery boots kommer ind i billedet og kan hjælpe dig med at slappe af – selvom du nok tænker at du fint klare det selv.

Men en anden måde du kan slappe af på uden at flade ud i sofaen med en Ben & Jerry’s der alligevel ødelægger din træning, så er det ved at øge din blodcirkulation. Blodcirkulation hjælper nemlig din krop med at genoprette ilttilførslen i dit blod, således at din krop kan komme af med sine affaldsstoffer.

Det er videnskabeligt bevist at ved brug af recovery boots i ca. 20 minutter, svarer til det samme som hvis du slapper naturligt af/passiv restitution i ca. 2 døgn.

 

Hvad er recovery boots egentlig?

Når vi siger recovery boots, så betyder det også recovery legs, hvis du skulle være i tvivl. Recovery legs er nemlig også udbredt fænomen og er faktisk i større eller mindre grad det samme som recovery boots.

Recovery boots/ Recovery legs er altså et apparat der hjælper dig med at opnå den restitution din krop har brug for. Recovery boots giver dig en form for massage, hvilket netop aktivere din blodcirkulation.

For ikke at gøre dig endnu mere forvirret, så ved du at et kært barn har mange navne, og et nyt et af slagsen er kompressionsstøvler. Når du har læst denne artikel, så er du helt med på hvad Recovery boots, recovery legs og kompressionsstøvler det er, nemlig en maskine der yder den helt samme service.

Kompressionsstøvler er noget der blev udviklet for adskillelige år tilbage, som egentlig var skabt til folk med sukkersyge, dårlig blodcirkulation, før og efter en operation mm. Folk hvis krop ikke virkede optimalt, fik gavn, og får det stadig, af kompressionsstøvler.

 

Hvordan virker recovery boots?

Som vi har nævnt, så giver den engang koncentreret massage, øger din blodcirkulation således at du restituere hurtigere og derved kan yde optimalt til din træning hurtigst muligt igen.

For at have en biologisk faglig viden til at forstå hvad recovery boots gør, skal du kende til lymfesystemet. Dette system er noget der påvirker alle dine organer og alt dit muskelvæv og væv generelt. Dit lymfesystem er derfor noget der virke så optimalt som overhovedet muligt, da det har indflydelse på hele din krop.

Dette system gør at der bliver transporteret lymfe rundt i din krop via dine lymfekirtler. Disse lymfekirtler har din krop rigtig mange af, som er baggrunden for et stærkt og sundt immunforsvar. Lymfesystemet fjerner overskydende væske i din krops væv og transporterer det videre til dine vener. Derudover sørger lymfesystemet også for at affaldsstoffer, fedtstoffer og protein kommer rundt i kroppen, som det nu skal.

Det er her hvor recovery legs og kompressionsstøvler kommer ind i billedet, da recovery legs hjælper med at få fjernet den overskydende væske.

At recovery legs kan gøre det, giver dig følgende udbytte:

 • Du får en generel bedre blodcirkulation.
 • Du undgår væskeophobninger i dit væv.
 • Du kommer hurtigt igen ved skinnebenssår, som er et af kroppens sarte steder.
 • Du undgår smerter i benene, eller i hvert fald kommer af med dem hurtigere end før.
 • Du undgår sprængte blodkar, som bl.a. er et tegn på blå mærker, som ikke er så kønt at se på.

Alt dette er hvad recovery boots går ind og hjælper dig med, således at din krop holdes sund og optimal, og du kan vende tilbage til din træning hurtigst muligt.

 

Her kan du drage stor nytte af kompressionsstøvler/recovery boots

Faktisk kan du med fordel benytte dig af kompressionsstøvler hver gang du føler dig en anelse træt i benene. Du kan endda også bruge dem hvis du slet ikke dyrker noget motion. Det eneste tidspunkt du ikke kan have fordel ved at bruge kompressionsstøvler, er hvis du er lam fra bækken og ned. Groft men sandt.

Af sportsgrene, kan der nævnes følgende:

 • Cykling (både på landevej, i skoven og lange hyggeture)
 • Fodbold
 • Håndbold
 • Styrketræning
 • Crossfit
 • Klatring
 • Løb

Der hvor du får størst gavn af kompressionsstøvler er ved de sportsgrene hvor benene er meget aktive.

 

3 af de bedste modeller til dit brug

Recovery Boots 4K

Recovery Boots 6K

Recovery Boots 8K

 

Er der forskel på prisen?

Ja, det er der. Når du køber dig et par recovery legs, så får du et apparat med følgende funktioner:

 • Massage
 • Restitution
 • Klem
 • Kombinationsprogrammer
 • Dræning af overskydende væske

Du styrer recovery legs med en fjernbetjening, således du kan bruge det uden at anstrenge dig når du ser aftennyhederne.

Forskellen i prisen kommer af antallet af kamre. Du kan nemlig købe recovery legs med både 4, 6 og 8 kamre. Jo flere kamre der er, jo større gavn får du. Men prisen stiger grundet kompleksiteten af det enkelte par recovery legs. Hvis der er 8 kamre, så er det et mere avanceret stykke udstyr, og derfor er den dyrere end hvis der var halvt så mange kamre.

Din kommentar?