brug recovery boots test til tunge ben

3 bedste Recovery boots til dine ben

Til at forhindre tunge ben og forebygge skader er recovery boots det smarte værktøj/udstyr, hvad end du træner professionel eller på hobby basis.

Når det kommer til sport og motion, har cykelverdenen skabt en revolutionerende dille. Recovery boots har været længe kendt under førnævnte sportsgren, men er også blevet ganske udbredt indenfor andre sports og motionsformer.

Recovery boots kaldes også for recovery legs og kompressionsstøvler, så lad dig ikke narre af forskellige betegnelser.

I denne recovery boots test/guide kommer vi ind på hvad recovery boots er, gør, hvor de kan bruges og andet info som du kan bruge til optimering af din motion, hvad end du er øvet eller nybegynder indenfor din sport eller motionsform.

 

Recovery boots – 4 kamre

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.499,00 Til butik →

Recovery boots kan hjælpe dig med at opnå lettere ben dagen efter en træning. Her finder du 4, 6, og 8 kamre modeller alt afhængig af din udøvelse. Denne model med 4 kamre er velegnet til dig der har rastløse ben eller træner ganske almindelig.

Forebyg skader efter løb, svømning, cykling, træning på hometrainer eller andet træning der giver dig tunge ben.

Ulempen ved denne model er, at den kun har 4 kamre. Det giver ikke så dyb behandling som f.eks. modellen med otte kamre. Men til moderat / almindelige sportsudøvelse hvor du måske oplever tunge ben, kan denne støvle model hjælpe med de tunge ben.

Du får en robust og slidstærk model der kommer med justerbare tryksensor til at korrigerer trykket i støvlen.

Støvlen bruger komprimeret luft til massagen, hvor der anbefales at bruge 30 minutters behandling.

 

 

Recovery boots – 6 kamre

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Til butik →

Her kan denne model med 6 kamre være velegnet til dig der dyrker sport på almindelig plan, hvor mere professionel udøvelse er bedre tjent med 8 kamre modellen.

6 kamre modellen kommer med en fin opdeling af zonerne til restitution. Modellen er velegnet til dig, der måske ikke træner intensivt hver dag, men dog tilstrækkelig til at benene vil have gavn af den hurtigere restitution som støvlerne giver. Tunge ben dagen efter er hårdt for alle.

Modellen kommer med forskellige længder, så du kan tilpasse støvlerne til dine ben.

Denne model kommer med overlappende zonemassage og seks forskellige programmer. Her kan du vælge behandlinger fra 1 – 90 min.

 

 

Recovery boots – 8 kamre

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.799,00 Til butik →

Recovery boots 8 kamre modellen anvendes i stor udstrækning hos fysioterapeuter, massører, sportsklubber mm. En af de bedste modeller og noget dyrere end modellerne med 4 og 6 kamre.

Optimal recovery boots der med sine 8 kamre kan behandle musklerne dybere end de to andre modeller.

Du får seks programmer, hvor du kan indstille længde og intensitet på hver program. Det giver dig mulighed for at tilpasse træningen til programmet. Der følger en fjernbetjening med til den nemme styring.

Kompressionstøvlen med 8 kamre er nem at anvende til forebyggelse af skader og til hurtig restitution. Her svarer 20 minutters behandling til 48 timers restitution. Der er lynlås på støvlerne, så de sidder rigtigt.

Velegnet til semi- og professionelle udøvere hvor prisen der er relativ høj, kan være berettiget til at optimerer din træning

 

Hvad er recovery boots?

Recovery boots(også kaldet kompressionsstøvler eller recovery legs) er et apparat der hjælper dig med at opnå restitution, som kroppen har brug for. Recovery boots giver dig en form for massage, hvilket aktiverer din blodcirkulation, som ikke sker helt på samme måde med f.eks. massageapparater.

Kompressionsstøvler blev udviklet for adskillelige år tilbage. Støvlerne var egentlig fremstillet til folk med sukkersyge, dårlig blodcirkulation, før og efter en operation mm. Folk hvis krop ikke virkede optimalt, fik gavn, og får det stadig af kompressionsstøvler.

 

Hvorfor bruge recovery boots?

Du skaber en øget blodstrømning med kompressionsstøvler der er med at mindske inflamation og fjerne træthed så dine muskler hurtigere ”kommer ovenpå igen”.

Det er videnskabeligt bevist at ved brug af recovery boots i ca. 20 minutter, svarer til det samme som hvis du slapper naturligt af/passiv restitution i ca. 2 døgn.

 

Fordele?

 • Du får en generel bedre blodcirkulation.
 • Du undgår væskeophobninger i dit væv.
 • Du kommer hurtigt igen ved skinnebenssår, som er et af kroppens sarte steder.
 • Du undgår smerter i benene, eller i hvert fald kommer af med dem hurtigere end før.
 • Du undgår sprængte blodkar, som bl.a. er et tegn på blå mærker, som ikke er så kønt at se på.

Alt dette er, hvad kompressionsstøvler går ind og hjælper dig med så kroppen holdes sund/normal og du kan vende tilbage til din træning hurtigst muligt.

 

Hvornår skal du bruge støvlerne?

Ved den hårde træning skaber du en masse små fibersprængninger som ”nedbryder” musklerne. I genopbygningen bliver musklerne bygget op igen, og dette er stærkere end musklerne var før ”nedbrydningen”.

Her er det bedste tidspunkt at bruge støvler, umiddelbart efter din træning. Derved vil du være med til at reducerer træthed, stivhed og smerter end den fysiske aktivitet.

Andre bruger støvlerne før træningen som en del af opvarmningen. Med den sekventielle pulse kompression øges vævstemperaturen og blodtilstrømningen. Det ger dit bevægelsesområde og med til at øge den neurale aktivitet der vil forberede kroppen til træningen.

 

Hvordan virker recovery boots?

Støvlerne giver koncentreret massage og øger din blodcirkulation således at du restituere hurtigere, og derved kan yde optimalt til din træning hurtigst muligt igen.

For at forstå hvad recovery boots gør, skal du kende til lymfesystemet. Dette system påvirker alle dine organer og alt dit muskelvæv og væv generelt.

Dette system gør at der bliver transporteret lymfe rundt i din krop via dine lymfekirtler. Disse lymfekirtler har din krop rigtig mange af, som er baggrunden for et stærkt og sundt immunforsvar. Lymfesystemet fjerner overskydende væske i din krops væv og transporterer det videre til dine vener. Derudover sørger lymfesystemet også for at affaldsstoffer, fedtstoffer og protein kommer rundt i kroppen, som det nu skal.

Det er her hvor kompressionsstøvler kommer ind i billedet, da støvlerne hjælper med at få fjernet den overskydende væske.

 

Hvilken længde skal du bruge?

Hvilken længde af støvler skal du vælge?

De generelle råd forskriver, at du vælger længden på støvler ud fra længden af dit ben der dækker fra skridt til fod:

 • 50 – 70 cm = 65 cm støvle
 • 75 – 85 cm = 85 cm støvle
 • 90 – 110 cm = 100 cm støvle

Se videoen om hvordan du måler dine ben, så du finder den rigtige længde på kompressionsstøvlerne.

 

Hvor højt tryk skal der være?

Hvor højt tryk skal der være i luftkamrene? Her kan du bruge nedenstående tryk som ledetråd, hvor du selvfølgelig skal tage højde for eventuel sygdom, helbred, skader og at du skal undgå musklerne spænder eller det bliver ubehageligt under brug af støvlerne.

 • Ved lymfødem: 20 – 90 mmHg
 • Lymfedrænage: 90 – 180 mmHg
 • Hård muskelbehandling: 180 – 240 mmHg

 

3 af de bedste modeller til dit brug

Recovery Boots 4K

Recovery Boots 6K

Recovery Boots 8K

 

Her kan du drage stor nytte af kompressionsstøvler/recovery boots

Faktisk kan du med fordel benytte dig af kompressionsstøvler hver gang du føler dig en anelse træt i benene. Du kan også bruge kompressionsstøvler hvis du slet ikke dyrker noget motion. Det eneste tidspunkt du ikke kan have fordel ved at bruge kompressionsstøvler, er, hvis du er lam fra bækken og ned. Groft men sandt.

Af sportsgrene, kan der nævnes følgende:

 • Cykling (både på landevej, i skoven og lange hyggeture)
 • Fodbold
 • Håndbold
 • Styrketræning
 • Crossfit
 • Klatring
 • Løb

Der hvor du får størst gavn af kompressionsstøvler er ved sportsgrene hvor benene er meget aktive.

 

Hvad betyder Optiflow?

Du er sikkert stødt på udtrykket Optiflow, hvor nogle kompressionsstøvler kommer med denne funktion.

Optiflow betyder, at der ikke er ikke døde punkter mellem kamrerne, så musklerne bliver behandlet fuldt over hele fladen af benet.

 

Er der forskel på prisen?

Ja, det er der. Når du køber dig et par recovery legs, så får du et apparat med følgende funktioner:

 • Massage
 • Restitution
 • Klem
 • Kombinationsprogrammer
 • Dræning af overskydende væske

Du styrer støvlerne med en fjernbetjening, således du kan bruge det uden at anstrenge dig når du ser aftennyhederne.

Forskellen i prisen kommer af antallet af kamre. Du kan nemlig købe støvler med både 4, 6 og 8 kamre. Jo flere kamre der er, jo større gavn får du. Men prisen stiger grundet kompleksiteten af det enkelte par recovery legs. Hvis der er 8 kamre, så er det et mere avanceret stykke udstyr, og derfor er den dyrere end hvis der var halvt så mange kamre.

Din kommentar?