Hvad koster en hometrainer til hjemmetræningen?

En hometrainer er blevet meget populær over nyere tid. Det er der slet ingen grund til da det er en fantastisk opfindelse der gør det muligt at cykle indenfor, bare sjovere. Vi kan i virkeligheden sige at den gamle motionscykel har fået sig et ordentligt skub i den rigtige retning.

Med en hometrainer kan du cykle ruter, etaper og chatte med dine venner mens du cykler. Det er noget anderledes end at være i et lokale til spinning fyldt med ekstremt svedige mennesker. Ikke fordi der er noget galt med spinning, det er en fantastisk måde at komme i god form på, men det er bare langt fra alle mennesker der er spinningsmennesker.

En hometrainer bliver også kaldet en cykeltræner, og hvad den koster er en variabel størrelse. Men der er flere ting du skal være klar over, inden du anskaffer dig en. Du skal eksempelvis vide lidt om hvad dit behov er, hilken type hometrainer det skal være og hvordan holdbarheden er på sådan en hometrainer.

Forskellen fra motionscyklen

En hometrainer er som førnævnt den helt store evolution fra motionscyklen. Her hvor motionscyklen fejler, er ved følelsen. Du får ikke rigtig følelsen af at du laver noget andet end at du sidder og bevæger dine ben en lille smule.

En motionscykel kan ganske vidst også give modstand efter ønske, men det er meget let at opfange det er en kunstig modstand – dette er nemlig anderledes på en hometrainer.

Kvalitet og holdbarhed

Kvaliteten på en hometrainer kommer altså an på prisen (selvfølgelig). En dårlig hometrainer vil ikke have en særlig flydende følelse når du er i gang. Den vil hakke og vil bare virke ustabil når du virkelig giver den gas.

Når det så er sagt, er det vigtigt at sørge for din hometrainer står solidt plantet på jorden. Den må ikke rokke en lille smule og bestemt ikke når du står op på den.

Hometrainer – pris?

Som vi startede ud med at fortælle, så er prisen variabel på en hometrainer. Meget endda. Men når du nu har  det i baghovedet at kvaliteten som regel passer i takt med prisen på en hometrainer, og med alt andet i verden, så er der typisk 3 kategorier vi kan inddele dem i; Billig, middeldyr og dyr.

De to bedste modeller som vi har fundet frem til i vores test/guide sektion, er disse to modeller. De kommer begge i en god kvalitet, hvor den ene kommer i den “billige” version mens den anden er i den dyre version.

 

 

Billig vs. dyr?

Du kan sagtens få en hometrainer til omkring de 500-1000,- kroner, men du skal så også være bevidst om at den nok ikke holder evigt. Det kan ikke anbefales at købe en hometrainer til under 2000 kroner, også selv om at du ved den ikke bliver brugt særlig meget. Der findes sikkert nogle billige modeller som virker gode nok, men de holder ikke i længden hvis du har tænkt dig at presse dig selv når du er på den.

Hvis du gerne vil have en hometrainer der kan tilkobles en computer så du netop kan køre ruter du måske har set i TV, så skal du altså over de billige versioner. Her skal du helst op på en hometrainer med en minimumspris fra 3000,- kroner. For selv hvis du finder en billig hometrainer der også kan kobles til en computer så du kan sådan noget som at køre bestemte ruter, så er der bare stadig chance for at kvaliteten er helt i bund og derfor hurtigt går i stykker.

Hvad er dit behov?

Der er mange ting der spiller ind når du skal finde den perfekte hometrainer. Her skal du have afdækket dit behov spå du ikke går ud og spilder dine penge på noget der bare kommer til at stå i hjørnet. Du kan altid starte ud med at købe en billig hometrainer og se om det er noget for dig. Her skal du hele tiden have i baghovedet hvad en dyrere hometrainer har af funktioner og giver af muligheder så du ikke sætter dem alle i samme bås.

På denne måde ser du om en hometrainer er noget for dig på den helt sikre måde. Du skal heller ikke være nervøs for om du kan komme af med den billige når du har købt en nyere og dyrere, da en hometrainer nok skal blive solgt. Det kan godt være du kun kan få 400 for den som du har købt for 550, men det er nu godt givet ud i længden.

5/5 (1 Review)