Brug en crosstrainer test til at finde den bedste træner

Bedste crosstrainer modeller til hjemmetræning

Crosstrainer er en god motionsmaskine til hjemmetræning og center, hvis du vil opnå en bedre kondition og måske vægttab.

En motionscykel eller løbebånd træner kun ben og cardio, hvor romaskiner, airbikes og crosstrainers giver dig den bedre variation i muskel og konditionstræning. Derfor er disse træningsmaskiner mere velegnet til at få pulsen højere op, hvilket giver den bedre forbrændingen til vægttabet.

Som inspiration til svar på spørgsmål om motionsmaskinen, får du denne crosstrainer test / guide. Her finder du svar på dine spørgsmål om hvad, hvordan og hvilke. Helt ligesom du finder det bedsteudvalg af crosstrainers der er blevet kåret testvinder eller scoret højt i diverse uafhængige test og som kommer i forskellige prisklasser. Vi har ikke selv testet maskinerne, men fundet de bedste modeller, der hver for sig er ideelle til både hjemmetræning, men også som udstyret til dit fitnesscenter, hvor crosstraineren er et populært valg til cardio træningen. Det giver dig et hurtigt og nemt overblik over mulighederne i 2021.

 

Masterfit TP500 – Bedste billige valg

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.995,00 Til butik →

En af de gode modeller i den mere prisvenlige klasse, er Masterfit TP500 træneren der giver dig den gode holdbarhed og rammekonstruktion med en vægt på 51 kg.

Dèt der gør maskinen god i forhold til mange andre modeller i samme prisklasse, er ting som skridtlængden der kommer på 40 cm. og justering af håndtag til den gode træning i forskellige højder, samt et svinghjul på hele 17 kilo hvilket er en del tungere end mange andre modeller i en dyrere prisklasse.

Du får selvfølgelig også en masse muligheder. Her er det ting som indbygget transporthjul til at flytte den rundt i hjemmet, helt ligesom du får en elektronisk justerbar magnetmodstand i 16 niveauer, 12 træningsprogrammer og heriblandt mulighed for at lave dit eget.

Computeren udmærker sig ved, at du kan lagre op til fire forskellige brugerprofiler, hvilket ikke gør sig gældende ved ret mange andre modeller. Computeren er standard, der tilbyder det helt samme data som du finder ved de fleste andre maskiner, nemlig visning af tid, distance, hastighed, puls, kalorieforbrug, intensitet i watt og pulsmåling.

 • God kvalitet til prisen
 • God skridtlængde
 • Maks. Personvægt: 135 kg

 

 

XTERRA Free Style 3.9E – Top mellemklasse kvalitet

ForhandlerTotalprisLæs mere
7.900,00 Til butik →

En rigtig god crosstrainer der har vundet bedst i test i mellemklassen ved Pricerunner og andre steder. Med frontdrevet hjul kommer dine fødder tættere på hinanden, og giver derved en mere skånsom og langrendslignede bevægelse. Det giver den realistiske løbebevægelse med et ellipseformet tråd i de bløde og naturlige bevægelser.

Kvaliteten er også i top, for du får nemlig en forholdsvis tung crosstrainer med sin vægt på 70 kg. hvilket der er med til at give en god stabilitet. Nemlig det stabile og robusthued kan mangle i de billigere modeller, helt ligesom du får en holdbarhed der ligger i den absolutte topklasse.

Træningscomputeren på Free Style 3.9E modellen kommer med en enkel navigering. De 15 træningsprogrammer er ikke specielt unikke, men displayet i farver er ganske fedt, og kommer med en drejeknap der giver en forbavsende hurtig justering under brug. Det er en god detalje under brug, og noget du kommer til at sætte pris på.

Ligesom med andre kvalitets crosstrainers, kommer Free Style træneren også med 2 graders indadvendt hældning på pedalerne til at skåne knæ og led under din træning.

Absolut en vinder i mellemklassen hvis du vil bruge de 7000 kr. maskinen koster. Du får god kvalitet der giver en fin træning og samtidig en fantastisk holdbarhed i konstruktion.

 • Top kvalitets træner i mellemklasse
 • Stor skridtlængde
 • Kvalitet i konstruktion og holdbarhed
 • Kåret som testvinder mange steder
 • Maks. Personvægt: 148 kg

 

 

Sole E35 crosstrainer – Bedste pro køb

ForhandlerTotalprisLæs mere
13.900,00 Til butik →

Sole E35 modellen er blevet kåret som testvinder hos Bäst-i-test.se i nordens største test af 17 forskellige crosstrainere, helt ligesom den er kåret til ”best buy” i USA og anbefalet som rigtig godt køb i Topfitnessmag.com.

Prisen på Sole E35 er selvfølgelig i den højere ende, men du får dog uovertruffen værdi for pengene. Konstruktionen er i en robust kvalitet. Helt ligesom du får en innovation maskine der både er komfortabel og giver mulighed for god justering til din kropsstørrelse. Maskinen med sine 111 kg. er sindssyg tung, så ret besværlig at flytte rundt på. Men med den tunge væg, får du til gengæld en stabil maskine.

En af de ting der udmærker ved denne prisvindende crosstrainer, er muligheden for at indstille rampevinklen så du kan træne de forskellige ben muskler på den optimale måde. Det er en god egenskab ved modellen, som du ikke får ved ret mange andre maskiner. Og faktisk udmærker denne model sig også i forhold til et stort udvalg af de dyre maskiner der står i fitnesscentre.

Pedalerne der er skridsikre, er en anden ting der bringer denne maskine op i top blandt maskiner til hjemmetræning. Pedalerne er udformet i samarbejde med fysioterapeuter, så du belaster knæ og ankler mindst muligt, hvilket sker ved en 2 graders vinkel på pedalerne, samt lud- og gnidningsløse tråd.

Du får selvfølgelig også en masse funktioner, modstandsniveauer, indbygget højtaler, bluetooth og indstillinger så du kan opnå den optimale træningen hvad end du vil tabe dig eller bare opnå konditionstræning. træn med tilslutning af mobil, tablet eller pc til data eller afspilning af musik i stereo højtalerne.

 • frontdreven
 • Top kvalitet
 • Perfekt ydelse til de fleste
 • Mange indstillinger til forskellige højder
 • Utrolig lydsvag

 

 

Abilica WinElip Edge crosstrainer – Driftsikker flot designet maskine

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Til butik →

Hvis du søger efter en god crosstrainer i den billige/mellemklasse, så er Abilica WinElip Edge modellen til ca. 4.000 kr. en god bagdreven træner til dig.

Du får en enkelt og stilfuld designet crosstrainer. Modellen har bløde og behagelige håndtag til den jævne træning.

Maskinen kommer med en svingmasse på kun 8 kg. skridtlængde på 32 cm. og samlet vægt på 38 kg. Det betyder desværre, at du nok ikke skal være højere end 180 cm. og veje meget mere end 110-120 kg. for så er det ikke maskinen for dig.

Hvis du derimod ikke er over 170-180 cm. og vejer under 100 kg. så får du en god driftsikker crosstrainer der til prisen, selvfølgelig ikke byder på den store palette af indstillinger, men derimod henvender sig til motionisten der gerne vil forbedre kondien og vægten med godt udstyr til hjemmetræningen.

En prisvenlig maskine der giver dig den nødvendige træning, og som bonus kommer den med indbygget transporthjul, som er nødvendig, hvis du skal flytte rundt på maskinen derhjemme.

 • Prisvenlig til hjemmebrug
 • Flot design
 • Stor og overskuelig computer
 • Skridtlængde: 32 cm

 

 

Bowflex Max Trainer M5 crosstrainer

ForhandlerTotalprisLæs mere

Bowflex Max Trainer M5 er en noget anderledes trainer end de viste modeller. Denne Bowflex træningsmaskine er en kombination af en stepmaskine og en crosstrainer for at bruge de bedste egenskaber fra begge træningsformer.

Bowflex Man Trainer adskiller fra den almindelige crosstrainer. Med Max Trainer træner får du en bedre overall træning af hele kroppen, da denne maskine træner op til 80% mere overkrop end den almindelige crosstrainer.

Hvis du ønsker at forbrænde kalorier og få en god træning af kroppen, vil denne træner være et godt valg både til privat brug som til professionel brug i center med andet fitness udstyr. Du kan forbrænde flere kalorier på denne type maskine end ved en almindelig stepmaskine, løbebånd m.m.

Den store ulempe ved maskinen er prisen. For den ligger i den dyre prisklasse for træningsmaskiner til hjemmetræning. Prisen er ca. 14.000 kr. alt afhængig af tilbud, udsalg og opgraderet løsninger. Her får du så en kompakt maskine der ikke kræver så meget plads.

Som træning får du gode programmer. Her er der indbygget interval træning med 15 minutter varighed der kan give bedre udbytte end længere tid på andre cardio træninger. Du får 16 modstandsniveauer og kan vælge mellem lange træningsprogrammer som Fat Burn eller stairs. Helt ligesom du kan tilslutte til gratis app og følge med i og optimerer din træning.

Maskinen er skånsom mod led, da den er designet så den lægger 200% mindre pres end f.eks. løb. God maskine der kan kombineres med styrketræningsudstyr, vægtstang, bokseudstyr, slyngetræning og andet hvis du går all-in på hjemmetræning.

 • Bedre overall træning
 • Pro træning
 • Luft- & magnet modstand
 • Computer kontrolleret modstand

 

 

Reebok ZR8 crosstrainer

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.999,00 Til butik →

En god crosstrainer i den billige prisklasse der ligger over de helt billige og skrabet modeller, er denne Reebok ZR8 fra det populære fitnessudstyr mærke.

Du får en crosstrainer der gør det nødvendige, og i forhold til de helt billige modeller, i en kvalitet der giver den gode følelse af udstyr der både er stabilt og bygget i den holdbare kvalitet.

Kvalitet er ganske god, og med sin vægt på 50 kg. er det en ganske god robust maskine der ikke har tendens til at virke ustabil og ledløs. Designmæssigt kommer den i en klassisk hvid farve, der dog ikke udmærker sig bemærkelsesværdigt. Det er dog ikke designet der er første kriterie, men derimod ydelsen til træningen, og her kommer den med alle med de nødvendige egenskaber og 32 forskellige modstandsniveauer.

Du får indstillingsmuligheder som integreret transportruller fortil da maskinen er bagdreven, og justeringsmuligheder til tre forskellige positioner så den passer til forskellige højde.

I forhold til prisen får du en computer der er ganske god, hvor den kommer med god baggrundslys i knapper og display. Der følger 12 træningsprogrammer med, og indbygget pulsmåler i håndtag til optimering af cardio træningen.

 • God pris
 • Nem at samle
 • God komfort
 • Skridtlængde: 38 cm

 

 

Kettler Nova P Crosstrainer

proteus og kettler laver kvalitets fitnessudstyr

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.399,00 Til butik →

Tyske Kettler der er kendt for deres motionsudstyr og maskiner til fornuftige priser, har selvfølgelig også et stort udvalg af crosstrainers. Her finder du denne baghjuldrevne trainer der har sin fordel i robust kvalitet og være lydsvag. Maskinen er dog nok ikke velegnet til høje folk. Maskinen har en god kvalitet, men dog kun en skridtlængde på 39 cm.

Du får en træningsmaskine elektronisk motorstyring med 16 modstandsniveauer. Velegnet til dig der er nybegynder eller bare ønsker at motionerer almindeligt, hvor mere professionel træning kræver en maskine i den noget dyre prisklasse.

Helt ligesom mange andre modeller, har Kettler Nova P maskinen transporthjul så du nemt kan flytte den rundt.

 • Lydsvag
 • Elektronisk modstand
 • 16 modstandsniveauer

 

 

Titan Life C65 crosstrainer

Titan sport motionsmaskiner

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.799,00 Til butik →
5.499,00 Til butik →
5.990,00 Til butik →

Titan Life C65 crosstrainer til under 5000 kr. giver dig meget for pengene i forhold til robusthed og ydelse til motionister.

Titan Fitness maskinen er baghjulsdreven med et svinghjul på 6 kilo. Modellen har det nye Drive Force System som giver følelsen af et tungere svinghjul.

Skridtlængden på Titan crosstraineren er på standard 40 centimeter. Det er en maskine til familie eller motionist brug med 21 træningsprogrammer. Skærmen har et fint stort display med visning af de gængse træningsdata. Helt ligesom der er sensor til måling af puls under træning.

 • Magnetisk bremse
 • Baghjulsdreven

 

 

Kettler Elipso P Crosstrainer

brug en test til at finde den bedste motionsmaskine

ForhandlerTotalprisLæs mere
7.999,00 Til butik →
8.010,00 Til butik →

Kettler Elipso P er en forhjulstrukken crosstrainer i mellem prisklassen. Maskinen er god til hjemmetræning som den kan være velegnet i det mindre firma motionsrum eller lignede.

Maskinen er i en god og robust kvalitet med en egenvægt på 75 kg. og svinghjul på hele 18 kg.

Du får en maskine der er velegnet til de fleste med en maksimal brugervægt på 150 kg. Samtidig har maskinen en skridtlængde på 50 cm. så den også er velegnet selv til de højere personer.

Der er magnetisk bremsesystem med 16 modstandsniveauer. Modstandssystemet er motorstyret på den fronthjulsdrevne trainer. Håndtag er buede og giver flere forskellige grebsmuligheder i forhold til din drøjde og tyngde.

 • Dobbelte lejere i bevægelige led til pedaler
 • Stor skridtlængde

 

 

Abilica Journey BT crosstrainer

Abilica bedst i test trainer til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
9.695,00 Til butik →

Abilica Stream Journey er en rost maskine til lige under 10.000 kr. Du får et stilrent design og robust maskine med elektronisk justerbar modstand. En maskine der er velegnet til hjemmetræning, hvor skridtlængden dog kun er på standard 40 cm. så ikke velegnet til de høje mennesker.

Abilica træningsmaskinen har 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer, så kan være velegnet til flere træningsniveauer af hjemmets brugere. Hvis du er nybegynder eller vil holde formen ved lige, er modellen velegnet til begge.

Der er håndpulsmåler på styret og pulsmodtager i computeren til brug med pulsbælte, som dog er tilkøb.

Modellen er ganske lav med fodplader der kun er hævet ca. 19 cm. over gulvet.

Du kan kan tilslutte eksterne enheder via bluetooth.

 • Stilren og enkel trainer
 • Bluetooth tilslutningsmuligheder

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er crosstrainers gode til?

De fleste der har prøvet at stå på langrend, ved at det er en ret hård sportsgren hvor du ofte forbrænder rigtig meget energi. Det sker fordi du bruger hele kroppen når du glider henover sneen, men da vi desværre bor i et land hvor sne ikke forekommer hyppigt, så er en crosstrainer måske en god substitut til langrendstræningen.

Du får nemlig nogenlunde sammen træning ved at bruge den indendørs træner, hvor både ben, arme og midtersektion af kroppen kommer i arbejde, hvilket vil give dig en forbedret kondi, og selvfølgelig også mulighed for at forøge din forbrænding til at smide overflødige kilo.

Hvis du ønsker kondi og vægttab men gerne vil skåne dine led, så er crosstraineren absolut det gode fitnessudstyr til formålet, helt ligesom hvis du skal genoptræne fra skader, vil en crosstrainer være det gode valg for de fleste.

Hvorfor vælge en crosstrainer?

Hvis du i tvivl om du skal vælge en crosstrainer, løbebånd, spinningcykel, romaskine, siddecykel, kondicykel eller andet, så skal du selvfølgelig først gøre op med dig selv, hvilket behov og formål du har med at købe motionsudstyret.

 • Søger du efter fitnessudstyr der kan give dig et effektivt vægttab?
 • Vil du forbedre din kondition der måske er ret dårlig?
 • Vil du opnå en varieret træning udover det, du allerede dyrker?
 • Skal du genoptræne efter operation eller kroniske skader?

Alle disse ting kan en crosstrainer hjælpe med, for maskinen er det gode alternativ til både løbebåndet, kondicyklen, stepmaskinen og lignede fitness udstyr, men er ikke det bedre alternativ til at træne muskler i sammenligning med håndvægte, kettlebells, vægtstænger, bokseudstyr m.m.

Hovedvægten på træningen med crosstraineren er cardio træning. Og så får du en bonus ved at forskellige muskelgrupper fra især hoften og ned, også bliver trænet ved at du nærmest løber i luften. En anden bonus i forhold til f.eks. løbebåndet er, at du ikke belaster benene i samme grad, da du ikke får stød op i benene, så klart det bedste motionsudstyr til genoptræning helt ligesom f.eks. motionscyklen.

Det er selvfølgelig forskelligt hvad formål og behov vi har for at investerer i den bedste træner. Men et par af de gode argumenter for at vælge en crosstrainer frem for andet, kan være:

 • Allround træning: Crosstraineren vil give dig den gode allround træning der påvirker mange muskelgrupper, da den aktiverer en stor del af kroppen hele tiden, hvor det hovedsageligt er hoften og ned, men også overdelen da armene også bevæger sig hele tiden.
 • HIIT: Du kan skabe den høje intense puls træning ved at give den gas, og hvis du vil smide overflødige kilo, er crosstraineren væsentlig bedre at bruge end f.eks. en motionscykel.
 • Skånsom: De fleste lider af skavanker. Og mange vælger at købe motionsudstyr som en crosstrainer, fordi de lider af dårlig knæ, led eller genoptræning efter operation. Her vil crosstraineren være den skånsomme måde at komme i form på igen, da den er meget mere skånsom end f.eks. løb.
 • Sund: Ligesom med meget andet motion, så forbedrer du din sundhed gevaldigt ved at bruge en crosstrainer hyppigt. Og da den samtidig giver en god allround træning, er den væsentlig bedre til at styrke lunger, hjerte, stress og andre livsstilssygdomme.

Hvordan du vælger den helt rigtige?

Som du kan se på de viste modeller som vi takserer som de bedste til hjemmebrug, så er udvalget bredt. Derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken model du skal købe.

Tag de nedenstående kriterier med i dine overvejelser, for det gælder først og fremmest om at købe ud fra dit behov og formål.

 • Konstruktion: Jo dyrere en crosstrainer er, jo oftere vil den også komme i den gode holdbare kvalitet. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal ud og bruge tyve tusinde kr. på en træner, men derimod vælge en maskine der er lidt tungere end standard vægten. Ofte vil en tung vægt også være lig med en robust konstruktion, hvilket giver den gode holdbarhed og følelse af stabilitet i træneren.
 • Træningsprogrammer: Hvis du ønsker at træne ud fra programmer, så er udvalget af træningsprogrammer selvfølgelig en parameter der skal vægtes højt.
 • Modstand: Hvis du bare vil træne 2-3 gange om ugen på begynder niveau, så er antallet af modstand og type modstand, måske knap så vigtigt som hvis du er i god form og gerne vil presse dig selv mere og mere. Hvis du er øvet, så sats på en af de dyrere maskiner, der vil give dig det større udvalg af modstandsniveauer. Modstand kan sammenlignes med antal gear, og her er absolut minimum antal fra 12 og opefter.
 • Størrelse: Skridtlængden bør mindst være 40 cm. og helst højere da det giver dig den bedre træning og mulighed for justering hvis du er en høj person.
 • Funktioner: Hvis du ønsker god kvalitet og funktioner, er ting som ergonomisk pedaler med 2 grader hældning, vandflaskeholder, computer, justering af håndtag, tilkobling af telefon og lignede, vigtige ting at tage med når du skal vælge din nye træner.

Hvilke typer af crosstrainers findes der?

Du finder to forskellige typer crosstrainere der dybest set er ens, men dog kommer med svinghjul foran eller bagved.

 • Svinghjul foran: Maskiner med svinghjul foran anvender glideskinner og kommer som regel med skridtlængde på 45-60 cm. Denne type svinghjul er mest skånsomme for dine knæ, og giver nok også den mest realistiske langrendsfølelse. Denne type er som regel dyrere og kommer i mellem og dyre prisklasse.
 • Svinghjul bagved: Maskiner med svinghjul bagtil kommer med en skridtlængde på ca. 30-40 cm. Her vil du få en mere ovalformet følelse af bevægelse, der vil give mere slid på led. Denne type svinghjul vil du finde i få mellemklasse og som regel i alle billige trænere.

Se denne video med vejledning til hvordan du finder den helt rigtige træner, hvor du får flere tips til at finde netop den model der passer dig.

 

Hvad er bedst – crosstrainer eller motionscykel?

Crosstraineren vil være bedre til både at opnå kondition og til at forbrænde kalorier. Jo flere muskler du bruger ved en given øvelse, jo større chance har du for at forøge forbrændingen.

Hvad er bedst – crosstrainer eller løbebånd?

Kan en crosstrainer erstatte løb? Det er et spørgsmål der ikke rigtig kan besvares, for løb er hårdere end at stå på en crosstrainer. De fleste af os kan stå længere på en crosstrainer, og derfor får du følelsen af, at vi forbrænder flere kalorier på en crosstrainer, hvilket dog ikke er sandt. Med hensyn til kondition vil du opnå en bedre kondition jo mere du presser dig selv, hvilket du klart gør mere ved løb, men sagtens kan opnås på en crosstrainer med den rette intensitet og modstand.

Så om den ene eller andet motions måde er bedst er lidt op til dig selv. Men en crosstrainer er klart mere skånsom end et løb i skoven eller et løbebånd, og derved kan du sige, at du holder længere ved at bruge crosstraineren.

Hvad er bedst – crosstrainer eller romaskine?

Hvis du vil have høj puls og træne mange muskler, vil en romaskine nok give dig en bedre fysisk træning af flere muskelgrupper. Når det er sagt, så kan en crosstrainer, hvis du selvfølgelig presser dig selv, være med til at give dig en bedre kredsløbstræning.

Kan du tabe dig med crosstrainer?

Det korte svar er – Ja! Mange vil dog opleve efter at have brugt en crosstrainer 3-4 gange om ugen i et måned, at de ikke har tabt nogle kilo, og ofte vil de give op.

Problemet er, at de fleste tror at enten kosten eller motionen vil give et vægttab, frem for at tænke, at motion er med at sparke forbrændingen i vejret. Dit kalorie indtag er den vigtigste ting i forhold til at smide overflødige kilo, og det er ikke enten eller men derimod rette kombination af begge ting.

Hvis du vil tabe dig ved hjælp af en crosstrainer, så husk at din kost skal være fornuftig og ikke fanatisk med at gå op i antal indtaget kalorier fordi du er begyndt at træne. Husk at spise sundt og kombineret med en øget forbrænding som kommer af træning, vil du begynde at smide overflødig fedt.

Er crosstrainer godt for knæ?

Alt afhængig af hvordan brusken ser ud i knæet, så er en crosstrainer ganske skånsom mod dine led og knæ, især den dyrere model med svinghjul foran. Hvis du er blevet opereret for korsbånd eller ledbånd, så skal du selvfølgelig afholde dig fra at bruge maskinen de første par måneder. Her skal du først have opbygget musklerne omkring knæet, inden det har godt af den svingende bevægelse fra træneren.

Hvordan bruger du crosstrainer?

Hvordan træner man bedst på en crosstrainer? Det er ret simpelt faktisk, for jo højere puls du kan køre med og jo mere du får armene med i træningen, jo bedre resultat vil du opnå.

Læs en god gennemgang af det ved Iform lige her, hvor du også får et simpelt træningsprogram til optimal udnyttelse af maskinen.

Se denne video der godt nok er på engelsk, men dog giver den gode og nemme gennemgang til hvordan du bruger din crosstrainer på den rigtige måde.

 

kilder:

No Responses

Din kommentar?