Brug en crosstrainer test til at finde den bedste træner

Gode crosstrainer modeller til hjemmetræning

Hvis du ønsker bedre kondition, sundhed og måske vægttab, er en crosstrainer er en god motionsmaskine til hjemmetræning og center.

En motionscykel eller løbebånd træner kun ben og cardio, hvor romaskiner, airbikes og crosstrainers giver dig bedre variation i muskel og konditionstræning. Derfor kan disse træningsmaskiner være bedre velegnet til at opnå højere puls og derved bedre forbrænding af kalorier.

I denne crosstrainer test / guide finder du svar på alle dine spørgsmål om den populære motionsmaskine. Find svar på hvad, hvordan og ikke mindst hvilke crosstrainers der er de bedste til dit behov, ydelse og pris. Vi har ikke selv testet de forskellige modeller, men fundet testvindere og modeller der får gode anmeldelser i diverse uafhængige test. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over mulighederne i 2021.

 

Masterfit TP500 – Bedste billige valg

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.995,00 Til butik →

Masterfit TP500 har efterhånden en del år på bagen, men dog stadig en rigtig god model i en prisvenlig prisklass. TP500 træneren giver dig god holdbarhed og rammekonstruktion med en egenvægt på 51 kg og maksimal brugervægt belastning på 135 kg.

Dèt der gør maskinen god i forhold til mange andre modeller i samme prisklasse, er ting som skridtlængden på 40 cm. og justering af håndtag til træning i forskellige højder. Helt ligesom du får et robust svinghjul på hele 17 kilo, hvilket er en del tungere end mange andre modeller i en dyrere prisklasse.

Du får selvfølgelig også forskellige funktioner. Modellen har indbygget transporthjul til at flytte maskinen nemmere rundt i hjemmet. Helt ligesom du får en elektronisk justerbar magnetmodstand i 16 niveauer, 12 træningsprogrammer og heriblandt mulighed for at lave dit eget program.

Computeren udmærker sig ved, at du kan lagre fire forskellige brugerprofiler, hvilket ikke gør sig gældende ved ret mange andre modeller. Computeren er ganske standard kedelig med de samme data som du finder ved de fleste andre maskiner; nemlig visning af tid, distance, hastighed, puls, kalorieforbrug, intensitet i watt og pulsmåling.

 

 

XTERRA Free Style 3.9E – Top mellemklasse kvalitet

ForhandlerTotalprisLæs mere
7.900,00 Til butik →

En rigtig god crosstrainer der har vundet bedst i test i mellemklassen hos Pricerunner og andre steder. Med frontdrevet hjul kommer dine fødder tættere på hinanden, og giver derved en mere skånsom og langrendslignede bevægelse. Det giver den realistiske løbebevægelse med et ellipseformet tråd i de bløde og naturlige bevægelser.

Kvaliteten er også i top, for du får nemlig en forholdsvis tung crosstrainer med sin vægt på 70 kg. hvilket er med til at give en god stabilitet. Stabilitet og robusthed kan mangle i de billigere modeller, hvor du selvfølgelig også betaler mere for dèt med denne model.

Træningscomputeren på Free Style 3.9E er med en enkel navigering. De 15 træningsprogrammer er ikke specielt unikke. Men displayet i farver er ganske fedt, og har en drejeknap der giver en forbavsende hurtig justering under brug. Det er en god detalje under træningen, og noget du kommer til at sætte pris på.

Ligesom med andre kvalitets crosstrainers, er Free Style træneren også med 2 graders indadvendt hældning på pedalerne til at skåne knæ og led under din træning.

Absolut en vinder i mellemklassen hvis du vil bruge de 7.000 kr. maskinen koster. Du får god kvalitet der giver en fin træning og samtidig en fantastisk holdbarhed i konstruktion der kan klare en maksimal personvægt på 148 kg.

 

 

Sole E35 crosstrainer – Bedste pro køb

ForhandlerTotalprisLæs mere
13.900,00 Til butik →

Sole E35 modellen er blevet kåret som testvinder for år tilbage hos Bäst-i-test.se i Nordens største test af 17 forskellige crosstrainere, helt ligesom modellen er kåret til ”best buy” i USA og anbefalet som rigtig godt køb i Topfitnessmag.com for sine kvalitet, mange indstillinger til forskellige højder og så er den utrolig lydsvag.

Prisen på Sole E35 er selvfølgelig i den højere ende, men du får dog uovertruffen værdi for pengene. Konstruktionen er i en robust kvalitet. Helt ligesom du får en innovation maskine, der både er komfortabel og giver mulighed for god justering til din kropsstørrelse. Maskinen med sine 111 kg. er tung og vel nærmest umulig at flytte rundt på. Men med den tunge væg, får du til gengæld en rigtig stabil maskine.

En af de ting der udmærker ved den prisvindende crosstrainer, er muligheden for at indstille rampevinklen så du kan træne de forskellige muskler på den optimale måde. Det er en god egenskab ved modellen, som du ikke får ved ret mange andre maskiner. Og faktisk udmærker denne model sig også i forhold til et stort udvalg af de helt dyre maskiner der står i fitnesscentre.

Pedalerne er skridsikre og endnu en detalje der er værd at betale for. Pedalerne er udformet i samarbejde med fysioterapeuter, så du belaster knæ og ankler mindst muligt, hvilket sker ved en 2 graders vinkel på pedalerne, samt lud- og gnidningsløse tråd.

Du får selvfølgelig også en masse funktioner, modstandsniveauer, indbygget højtaler, Bluetooth og indstillinger så du kan opnå den optimale træningen, hvad end du vil tabe dig eller bare opnå konditionstræning. Træn med tilslutning af mobil, tablet eller pc til data eller afspilning af musik i stereo højtalerne.

 

 

Abilica WinElip Edge crosstrainer – Driftsikker flot designet maskine

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Til butik →

Hvis du søger efter en god crosstrainer i den billige/mellemklasse, så er Abilica WinElip Edge modellen til ca. 4.000 kr. en god bagdreven træner til dig.

Du får en enkelt og stilfuld designet crosstrainer. Modellen har bløde og behagelige håndtag til den jævne træning.

Maskinen har en svingmasse på kun 8 kg. Der er en lille skridtlængde på 32 cm. og samlet egenvægt på 38 kg. Det betyder desværre, at du nok ikke skal være højere end 180 cm. og veje meget mere end 110-120 kg. for så er det ikke maskinen for dig.

Hvis du derimod ikke er over 170-180 cm. og vejer under 100 kg. så får du en god driftsikker crosstrainer der til prisen, selvfølgelig ikke byder på den store palette af indstillinger, men derimod henvender sig til motionisten der gerne vil forbedre kondien og vægten med  motionsudstyr til hjemmetræningen.

En prisvenlig maskine der giver dig den nødvendige træning, og som bonus er maskinen med indbygget transporthjul, hvis du skal flytte rundt på maskinen derhjemme.

 

 

Bowflex Max Trainer M3

 

køb den bedste stepmaskine til effekt og træning

ForhandlerTotalprisLæs mere
11.995,00 Til butik →
14.995,00 Til butik →
18.399,00 Til butik →

Bowflex Max Trainer M3 er en noget anderledes trainer. Bowflex træningsmaskinen er en kombination af en stepmaskine og en crosstrainer ved at bruge de bedste egenskaber fra begge træningsformer. God overall træning der skabes med luft & magnet modstand.

Bowflex Man Trainer adskiller fra den almindelige crosstrainer. Med Max Trainer træner får du en bedre overall træning af hele kroppen, da denne maskine træner op til 80% mere overkrop end den almindelige crosstrainer.

Hvis du ønsker at forbrænde kalorier og få en god træning af kroppen, vil denne træner være et godt valg både til privat brug som til professionel brug i center. Modellen er i den dyre prisklasse for træningsmaskiner til hjemmetræning. Bowflex har også skabt Max Trainer M5, m6 og M8 trænere, som afviger fra hinanden med forskellige funktioner.

Maskine har indbygget interval træning med 15 minutter varighed, der kan give bedre udbytte end længere tid der bruges ved andre cardio træninger. Modellen har 16 modstandsniveauer og du kan vælge mellem lange træningsprogrammer som Fat Burn eller stairs. Helt ligesom du kan tilslutte til gratis app og følge med i og optimerer din træning.

Maskinen er skånsom mod led, da den er designet så den lægger 200% mindre pres end f.eks. løb. God maskine der kan kombineres med styrketræningsudstyr, vægtstang, bokseudstyr, slyngetræning og andet hvis du går all-in på hjemmetræning.

 

 

Kettler Nova P Crosstrainer

proteus og kettler laver kvalitets fitnessudstyr

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.399,00 Til butik →

Tyske Kettler der er kendt for deres motionsudstyr og maskiner til fornuftige priser, har selvfølgelig også et stort udvalg af crosstrainers. Her finder du denne baghjulsdrevne trainer der har sin fordel i robust kvalitet og være lydsvag. Maskinen er dog nok ikke velegnet til høje folk. Maskinen har en god kvalitet, men dog kun en skridtlængde på 39 cm. der er lige til den korte ende.

Kettler træningsmaskinen har elektronisk motorstyring med 16 modstandsniveauer. Velegnet til dig der er nybegynder eller bare ønsker at motionerer helt almindeligt, hvor mere professionel træning kræver en maskine i den noget dyre prisklasse.

Helt ligesom mange andre modeller, har Kettler Nova P maskinen transporthjul så du nemt kan flytte den rundt.

 

 

Titan Life C65 crosstrainer

Titan sport motionsmaskiner

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.799,00 Til butik →
5.499,00 Til butik →
5.990,00 Til butik →

Titan Life C65 crosstrainer til ca. .5000 kr. giver dig meget for pengene i forhold til robusthed og ydelse til motionister. Den har dog også mange ulemper, hvor skridtlængden ikke er imponerende, helt ligesom modellen den ikke er velegnet til mere professionel træning.

Titan Fitness maskinen er baghjulsdreven med et svinghjul på 6 kilo. Modellen har det nye Drive Force System som giver følelsen af et tungere svinghjul og er med magnetisk bremse.

Skridtlængden på Titan crosstraineren er på standard 40 centimeter. Det er en maskine til familie eller motionist brug med 21 træningsprogrammer. Skærmen har et fint stort display med visning af de gængse træningsdata. Helt ligesom der er sensor til måling af puls under træning.

 

 

Kettler Elipso P Crosstrainer

brug en test til at finde den bedste motionsmaskine

ForhandlerTotalprisLæs mere
7.999,00 Til butik →
8.010,00 Til butik →

Kettler Elipso P er en forhjulstrukken crosstrainer i mellem prisklassen. Maskinen er god til hjemmetræning, som den kan være velegnet i det mindre klub eller firma motionsrum.

Maskinen er i robust kvalitet med en egenvægt på 75 kg. der kan klare en maksimal brugervægt på 150 kg. Modellen har også et tungt svinghjul på hele 18 kg. Der er dobbelte lejere i bevægelige led til pedaler.

Der er en stor skridtlængde på 50 cm. hvilket gør maskinen velegnet selv til høje personer.

Kettler maskinen har magnetisk bremsesystem med 16 modstandsniveauer. Modstandssystemet er motorstyret på den fronthjulsdrevne trainer. Håndtag er buede og giver flere forskellige greb muligheder i forhold til din drøjde og tyngde.

 

 

Abilica Journey BT crosstrainer

Abilica bedst i test trainer til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
9.695,00 Til butik →

Abilica Stream Journey er en rost maskine til lige under 10.000 kr. Du får et stilrent design og robust maskine med elektronisk justerbar modstand. Maskinen har en standard skridtlængde på 40 cm. som er for lidt til høje mennesker.

Abilica træningsmaskinen har 32 modstandsniveauer og 12 træningsprogrammer. Det gør maskinen velegnet til flere træningsniveauer af hjemmets brugere. Hvis du er nybegynder eller vil holde formen ved lige, er modellen velegnet til begge.

Der er håndpulsmåler på styret og pulsmodtager i computeren til brug med pulsbælte, som dog er tilkøb.

Modellen er ganske lav med fodplader der kun er hævet ca. 19 cm. over gulvet. Du kan kan tilslutte eksterne enheder via Bluetooth.

Hvem er crosstrainers gode til?

Hvis du har stået på langrend, så ved du at det er en ret hård sportsgren hvor du ofte forbrænder rigtig meget energi. Det sker, fordi du bruger hele kroppen når du glider henover sneen. Men da vi desværre bor i et land hvor sne aldrig kommer mere, så er en crosstrainer måske en god substitut til langrendstræningen.

Du får nogenlunde langrends træning ved at bruge den indendørs træner, hvor både ben, arme og midtersektion af kroppen kommer i arbejde. Og netop træningsformen vil give dig bedre kondi, og selvfølgelig også mulighed for at forøge din forbrænding til at smide overflødige kilo.

Hvis du ønsker kondi og vægttab men gerne vil skåne dine led, så er crosstraineren absolut det gode fitnessudstyr til formålet – helt ligesom hvis du skal genoptræne fra skader, vil en crosstrainer være det gode valg for de fleste.

 

Hvorfor vælge en crosstrainer?

Hvis du i tvivl om du skal vælge en crosstrainer, løbebånd, spinningcykel, romaskine, siddecykel, kondicykel eller andet, så skal du selvfølgelig først gøre op med dig selv, hvilket behov og formål du har med at købe motionsudstyret.

 • Søger du efter fitnessudstyr der kan give dig et effektivt vægttab?
 • Vil du forbedre din kondition der måske er ret dårlig?
 • Vil du opnå en varieret træning udover det, du allerede dyrker?
 • Skal du genoptræne efter operation eller kroniske skader?

Alle disse ting kan en crosstrainer hjælpe med, for maskinen er det gode alternativ til både løbebåndet, kondicyklen, stepmaskinen og lignede fitness udstyr, men er ikke et bedre alternativ til at træne muskler i sammenligning med håndvægte, kettlebells, vægtstænger, bokseudstyr m.m.

Hovedvægten på træningen med crosstraineren er cardio træning. Og så får du en bonus ved at forskellige muskelgrupper fra især hoften og ned, også bliver trænet ved at du nærmest løber i luften. En anden bonus i forhold til f.eks. løbebåndet er, at du ikke belaster benene i samme grad, da du ikke får stød op i benene.

Vi har selvfølgelig alle forskellige formål og behov. Men et par af de gode argumenter for at vælge en crosstrainer frem for andet, kan være:

 • Allround træning: Crosstraineren vil give dig den gode allround træning der påvirker mange muskelgrupper, da den aktiverer en stor del af kroppen hele tiden. Her er det hovedsageligt hoften og ned, men også overdelen da armene også bevæger sig hele tiden.
 • HIIT: Du kan skabe den høje intense puls træning ved at give den gas. Og hvis du vil smide overflødige kilo, er crosstraineren væsentlig bedre at bruge end f.eks. en motionscykel.
 • Skånsom: De fleste lider af skavanker. Og mange vælger at købe motionsudstyr fordi de lider af dårlig knæ, led eller genoptræning efter operation. Her vil crosstraineren være den skånsomme måde at komme i form på igen, da den er meget mere skånsom end f.eks. løb.
 • Sund: Ligesom med meget andet motion, så forbedrer du din sundhed gevaldigt ved at bruge en crosstrainer hyppigt. Og da den samtidig giver en god allround træning, er den væsentlig bedre til at styrke lunger, hjerte, stress og andre livsstilssygdomme.

 

Hvordan du vælger den helt rigtige?

Som du kan se på de viste modeller til hjemmetræning, så er udvalget bredt. Derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken model du skal købe.

Tag de nedenstående kriterier med i dine overvejelser, for det gælder først og fremmest om at købe ud fra dit behov og formål.

 • Konstruktion: Jo dyrere en crosstrainer er, jo oftere vil den også komme i god holdbar kvalitet. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal ud og bruge tyve tusinde kr. på en træner, men derimod vælge en maskine der er lidt tungere end standard vægten. Ofte vil en tung vægt også være lig med en robust konstruktion, hvilket giver den gode holdbarhed og følelse af stabilitet i træneren.
 • Træningsprogrammer: Hvis du ønsker at træne ud fra programmer, så er udvalget af træningsprogrammer selvfølgelig en parameter der skal vægtes højt.
 • Modstand: Hvis du bare vil træne 2-3 gange om ugen på begynder niveau, så er antallet af modstand og type modstand, måske knap så vigtigt som hvis du er i god form og gerne vil presse dig selv mere og mere. Hvis du er øvet, så sats på en af de dyrere maskiner, der vil give dig det større udvalg af modstandsniveauer. Modstand kan sammenlignes med antal gear, og her er absolut minimum antal fra 12 og opefter.
 • Størrelse: Skridtlængden bør mindst være 40 cm. og helst højere da det giver dig den bedre træning og mulighed for justering hvis du er en høj person.
 • Funktioner: Hvis du ønsker god kvalitet og funktioner, er ting som ergonomisk pedaler med 2 grader hældning, flaskeholder, computer, justering af håndtag, tilkobling af telefon og lignede, vigtige ting at tage med når du skal vælge din nye træner.

 

Hvilke typer af crosstrainers findes der?

Du finder to forskellige typer crosstrainers der dybest set er ens, men dog kommer med svinghjul foran eller bagved.

 • Svinghjul foran: Maskiner med svinghjul foran anvender glideskinner og har som regel med skridtlængde på 45-60 cm. Denne type svinghjul er mest skånsomme for dine knæ, og giver nok også den mest realistiske langrendsfølelse. Denne type er som regel dyrere og kommer i mellem og dyre prisklasse.
 • Svinghjul bagved: Maskiner med svinghjul bagtil kommer med en skridtlængde på ca. 30-40 cm. Her vil du få en mere ovalformet følelse af bevægelse, der vil give mere slid på led. Denne type svinghjul vil du finde i få mellemklasse og som regel i alle billige trænere.

Se denne video med vejledning til hvordan du finder den helt rigtige træner, hvor du får flere tips til at finde netop den model der passer dig.

 

Hvad er bedst – crosstrainer eller motionscykel?

Crosstraineren vil være bedre til både at opnå kondition og til at forbrænde kalorier. Jo flere muskler du bruger ved en given øvelse, jo større chance har du for at forøge forbrændingen.

 

Hvad er bedst – crosstrainer eller løbebånd?

Kan en crosstrainer erstatte løb? Det er et spørgsmål der ikke rigtig kan besvares, for løb er hårdere end at stå på en crosstrainer. De fleste af os kan stå længere på en crosstrainer. Og derfor får du følelsen af, at vi forbrænder flere kalorier på en crosstrainer, hvilket dog ikke er sandt.

Med hensyn til kondition vil du opnå en bedre kondition jo mere du presser dig selv, hvilket du klart gør mere ved løb. Men du kan dog godt opnå hård træningr med den rette intensitet og modstand på en crosstrainer.

En crosstrainer er klart mere skånsom for knæ og led end et løb i skoven eller et løbebånd.

 

Hvad er bedst – crosstrainer eller romaskine?

Hvis du vil have høj puls og træne mange muskler, vil en romaskine nok give dig en bedre fysisk træning af flere muskelgrupper. Når det er sagt, så kan en crosstrainer, hvis du selvfølgelig presser dig selv, være med til at give dig en bedre kredsløbstræning.

 

Kan du tabe dig med crosstrainer?

Det korte svar er – Ja! Mange vil dog opleve efter at have brugt en crosstrainer 3-4 gange om ugen i et måned, at de ikke har tabt nogle kilo, og ofte vil de give op.

Problemet er, at de fleste tror at enten kosten eller motionen vil give et vægttab, frem for at tænke, at motion er med at sparke forbrændingen i vejret. Dit kalorie indtag er den vigtigste ting i forhold til at smide overflødige kilo. Og det er ikke enten eller – men derimod den rette kombination af begge ting.

Hvis du vil tabe dig ved hjælp af en crosstrainer, så husk at din kost skal være fornuftig, og ikke en fanatisk tilgang ved at gå op i antal indtaget kalorier fordi du er begyndt at træne. Husk at spise sundt og kombineret med en øget forbrænding der kommer af træning, vil du begynde at smide overflødig fedt.

 

Er crosstrainer godt for knæ?

Alt afhængig af hvordan brusken ser ud i knæet, så er en crosstrainer ganske skånsom mod dine led og knæ, især en dyrere model med svinghjul foran.

Hvis du er blevet opereret for korsbånd eller ledbånd, så skal du selvfølgelig afholde dig fra at bruge maskinen de første par måneder. Her skal du først have opbygget musklerne omkring knæet, inden det har godt af den svingende bevægelse fra træneren.

 

Hvordan bruger du crosstrainer?

Hvordan træner man bedst på en crosstrainer? Det er ret simpelt, for jo højere puls og jo mere du får armene med i træningen, jo bedre resultat vil du opnå.

Læs en god gennemgang af det ved Iform lige her, hvor du også får et simpelt træningsprogram til optimal udnyttelse af maskinen.

Se denne video der godt nok er på engelsk, men dog giver den gode og nemme gennemgang til hvordan du bruger din crosstrainer på den rigtige måde.

 

kilder:

No Responses

Din kommentar?