køb en god hjemmetræner til indendørs træningen

De bedste hometrainere til din hjemmetræning

Hvis du gerne vil holde formen ved lige, er en hometrainer absolut det gode værktøj til formålet.

Du søger sikkert den bedste hjemmetræner til vintertræningen, eller måske til de dage hvor vejret er for dårligt til asfalten. Hvad end årsagen er, har vi her fundet et bredt udvalg i denne hometrainer test/guide i 2021. Træningsruller er ikke med i udvalget, hvis du søger efter udstyr til at træne det runde tråd.

Vi har ikke testet cykeltrænere selv, men fundet  fundet de bedste modeller i forskellige prisklasser fra forskellige uafhængige tests og anmeldelser. Det giver dig den nemme og hurtige oversigt over mulighederne.

 

Tacx Neo 2T cykeltræner

ForhandlerTotalprisLæs mere
9.649,00 Til butik →

Tacx Neo 2T T2875 er opgradering af den populære Tacx Neo 2. Du får innovativ og god hjemmetræner der både emmer af kvalitet under brug, samtidig med, at du får en af de bedste lydsvage hometrainere.

Træneren kommer med en kraftig motor der kan yde modstand på op til 2200 Watt. Helt ligesom cykeltræneren kan simulerer skråninger på et relativt realistisk niveau der simulerer stigninger på op til 25%.

Du får selvfølgelig også mulighed for at tilkoble computer, tablet eller smartphone, helt ligesom du kan bruge modellen i stand-alone funktion.

Tacx Neo Smart hometrainer er ligesom andre Tacx Smart modeller, i stand til at kommunikerer med ANT+ og bluetooth enheder. Ved at bruge Tacx apps. kan du tjekke dine ydelsesdata på flere enheder, hvilket kan være en god ting til optimering af ens træning.

En absolut god og innovativ hometrainer der udover kvalitet, også i pris ligger i den høje ende. Budgettet skal selvfølgelig kunne bære købet.

Hvis du ønsker at bruge en cykel med Campagnolo-kassette, skal du tilkøbe en Tacx Campagnolo casette body med.

  • Ingen støj
  • Passer til Simano og SRAM
  • Stigning op til 25%
  • Stand-alone funktion

 

 

Powerplus direct drive trainer

køb Powerplus Hometrainer Direct Drive 2500W

ForhandlerTotalprisLæs mere
6.399,00 Til butik →

Powerplus hometrainer er en af de mest lydsvage trainere i den billige/mellemprisklasse med et støjniveauet på kun 57 dB. Sammenholdt med direct drive og en realistisk vej følelse, er denne model rangeret højere end mange lignede modeller.

Du får en god ydelse, der kan modstå effekt op til 2500 Watt. Træningen kan varieres ved at simulerer stigninger på op til 20%.

Modellen er kompatibel med 8,9,10 og 11 speed, hvor der er mulighed for konvertering til 12 speed XDR drive. Modellen er stikaksel og tru-axel kompatibel hvor adaptere medfølger. Helt ligesom der er autokalibrering.

Powerplus traineren er kompatibel med platforme som Kinomap, Swift, Rouvy, Trainerroad m.m.

  • 57 dB støjniveau
  • Direct Drive
  • Præcision indenfor +/- 2%

 

 

Oreka O5 Direct drive trainer

Køb Oreka cykeltræner til hjemmetræning

ForhandlerTotalprisLæs mere
11.999,00 Til butik →

Oreka 05 trainer i 12.000 kr. prisklassen er anerkendt for sin naturtro oplevelse. Du får effekten af naturlige bevægelser der kommer af bevægelighed og fleksibitet. Modellen har en permanent magnetmotor der generer egen strøm, så modellen er velegnet både hjemme som tage med til f.eks. opvarmning ved løb.

Oreka bruger deres egen Ergodynamic patenteret system, der er med til at give den helstøbte oplevelse ved at overføre balancen fra landevejen. Det giver mulighed for at cykle stående og siddende som udendørs, hvad end du sprinter eller ej. Og samtidig bliver kroppen skånet bedst muligt mod slid.

Teknologien fungerer med en luftbank/vippefunktion der får den ønskede antal watt. Den naturlige vugning der kommer stående, sker ved et tryk på 4 bar, hvor et tryk på 6 bar giver det mere stabile tråd.

Oreka 05 hometrainer kan give en stigning på hele 25%, og er ganske populær blandt pro- og worldtour ryttere.

  • 25% stigning
  • Ergodynamic teknologi
  • Sram og Shimano 11 gears kassette kompatibel

 

 

Tacx Booster

brug den billige hometrainer fra Tacx

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.999,00 Til butik →

Tacx booster kommer til en pris af ca. 1.600  kr. (uden forbehold for udsalg, tilbud og prisstigninger) og kan give dig en fin træning gennem de kolde og våde perioder eller til nedkøling/opvarmning.

Tacx T2500 modellen er med magnetbremse og en modstand på op til 1050 Watt. Hvilket logisk nok ikke giver den samme høje ydelse som modellerne i de højere prisklasser.

Hometraineren kan bruges både til racer og MTB, men tilkøb af designet dæk til cykeltræneren anbefales. Med 10-trins justerbar magnetbremse er Booster cykeltræneren i stand til give dig interval træning eller simulerer stigninger.

Træneren fra Tacx kræver ingen vedligeholdelse.

  • Egnet til MTB og racercykler
  • Modstand op til 1050 Watt
  • Magnetbremse
  • Vedligeholdelsesfri

 

 

Wahoo Kickr Bike

Køb Wahoo Kickr bike

ForhandlerTotalprisLæs mere
26.985,00 Til butik →

Wahoo Kickr Bike er en premium trainer, der nok giver den bedste realistiske træning blandt de bedste hometrainers til hjemmetræning. Modellen er innovativ og i høj kvalitet, hvor prisen dog følger med. Velegnet til dig der ønsker den professionelle træning og gerne vil betale for denne.

Træneren kan tilpasses 100% til dig ved hjælp af Wahoos app. Her kan du tilpasse Kickren til f.eks. dine kropsmål eller sætte indstillingerne så det minder om din racercykel. Helt ligesom Wahoo Kickr bike nok er den mest lydløse trainer, hvilket gør den velegnet til give dig indendørs cykeltræning uden at drive naboer, kone, kæresten eller andre til vanvid med lyden.

Du kan få høj og hård træning med den populære Kickr Climb stigningssimulator, hvor du kan simulerer stigninger fra -15 til +20%.

  • Tilpasses 100% til dig
  • Realistisk træning
  • Bluetooth & ANT+

 

 

Wahoo Kickr 5 trainer

køb den eksklusive wahoo kickr hjemmetræner

ForhandlerTotalprisLæs mere
8.918,00 Til butik →
8.999,00 Til butik →

Wahoo Kickr trainer er en eksklusiv og autentisk model indenfor cykeltrænere. Du får en kraftfuld hometrainer med modstand op til 2200 Watt, som du kobler direkte på cyklen ved at afmonterer baghjulet på cyklen og sætter stellet på træneren. Svinghjulet er med progressive algoritmer og AXIS fødder med tiltfunktion der kan tilte op til 5 grader for mere realisme.

Kickr 5.0 træneren der er en opgradering af de forrige modeller, er i høj klasse i form af lyd, vedligeholdelsesfri og ydelsen giver en god følelse. Wahoo Kickr er absolut en god hjemmetræneren, som er blevet kendt ved at adskillige professionelle cykelhold bruger modellen.

Det er en dejlig lydsvag træner kombineret med en træningsmåtte. Modellen giver et godt tråd der ikke larmer i nær samme grad som andre trænere. Hvis du tilkobler til din computer, tablet eller smartphone, kan du oprette trådløs forbindelse via bluetooth eller ANT+ og skabe den realistiske vejfornemmelse og køre efter de gode ruter.

  • 2200 Watt modstand
  • AXIS fødder m. 5 graders tiltfunktion
  • 20% stigning
  • +/- 1% præcis måling

 

 

Wahoo Kickr Snap træner

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.798,00 Til butik →
4.299,00 Til butik →

Den mindre Wahoo Kickr Snap trainer koster under det halve af Wahoo Kickr ”storebroren”, men giver dig stadigvæk en lækker støjsvag oplevelse på cykel, især hvis du benytter en god træningsmåtte også.

Du får en hometrainer der er lavet af stærk kulstofstål og et stabilt leje på gulvet, så du ikke sidder med fornemmelse af at vælte frem for at koncentrerer dig om cykle.

Wahoo giver dig den gode kvalitet, og også SNAP modellen kommer med den gode modstandsoplevelse, så du får følelsen af stigning eller nedkørsel. Hjemmetræneren kommer med ANT+ og Bluetooth 4.0 og fungerer med IOS / Android, Mac eller pc.

Et godt alternativ til Bkool der kommer i en lidt billigere pris og kan det samme.

  • Elektromagnetisk modstand
  • Modstand op til 1500 Watt
  • Stigning 12%

 

 

Elite Suito interaktiv hometrainer

Køb en Elite Suito cykeltræner

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.799,00 Til butik →

Elite Suito er en god hjemmetræner til en fin pris lige omkring 5.000 kr. (forbehold for tilbud, udsalg og model udløb). Du får hele 2900 Watt ydelse ved 60 km/t og 1900 Watt ved 40 km/t. Watt målingen er med en præcisionsafvigelse på 2,5%.

Elite hometraineren byder på 15% simuleret stigning slope og er kompatibel med ANT+ og Bluetooth.

Træneren er nem at komme i gang med. Den er formonteret med Shimano 11 speed kassette og raiser blok. Du skal bare tage baghjulet af din cykel og monterer den på hjemmetræneren, og så er du faktisk klar til at træne.

  • 11-gear Shimano 105 kassette, 11-28
  • Medfølgende forhjulsstøtte
  • modstand: 2900 Watt ved 60 km/t
  • Nøjagtighed: +/- 2.5%
  • Stigning: 15%
  • 130/135 Quick Release, 142 x 12 thru-axle

 

 

Saris H3 Direct Drive Smart hometrainer

Hvilken hometrainer skal jeg vælge?

ForhandlerTotalprisLæs mere
6.999,00 Til butik →

Saris H3 Direct Drive Smart er rost for sin kvalitet, stødsvage kvalitet og gode ydelse. Cykeltræneren er egnet til nybegyndere som dig der er mere rutineret.

Det amerikanske firma Saris med base i Madison, Wisconsin er blevet anerkendt for god kvalitet. Og denne cykeltræner med direkte drive er en af deres populære produkter til hjemmetræning. Modellen er i en kraftig kvalitet med egenvægt på 25 kg. og den er kåret som vinder af Editors Choise Award i 2019.

Saris træneren er ganske lydsvag med 59 dB ved en hastighed på 32 km/t. Modstanden er på 2000 Watt og kan rumme en hastighed på op til 70 km/t.

Du får en autentisk cykelfølelse og komfort da traineren ikke er fastspændt. Saris træneren er kompatibel med 11 speed kassetter fra SRAM og Shimano.

  • 59 dB ved 32 km/t
  • Op til 70 km/t hastighed
  • Bluetooth & ANT+

 

 

Bkool Smart Pro 2 hometrainer

Køb BKOOL som bedste hometrainer til hjemmebrug

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.499,00 Til butik →

Bkool Smart Pro 2 er den nyeste udgave af testvinder hometraineren fra Bkool. Du får en populær hometrainer, hvor Bkool har skarp fokus på deres software udvikling som mange er vilde med.

Bkool Smart Pro 2 er en opgradering fra den tidligere model, hvor denne er med 1200 Watt modstand og stigning på 15%. Du får en træner med et lavere støjniveau end forgængeren med støjniveau på 68 dBA. Cykeltræneren Smart Pro virker både til racer og MTB cykler. Du monterer cyklen på træneren der består af en rulle og motordel.

Selve hjemmetræneren er ganske ordinær og sikkert ikke bedre end så mange andre, men software mæssig, adskiller modellen sig en del. Du får  fede ruter på skærmen hvis du bruger deres gratis software, som dog er noget begrænset i forhold til det betalende abonnement. Og derved skaber du realisme af at køre på landevejen, hvilket absolut gør tingene væsentlig sjovere. Der er trådløst ANT+ og bluetooth tilslutning.

Du kan bruge hjulstørrelse mellem 20″ og 29″ på cykler med quick-release. For bedst udnyttelse er et særligt hometrainer dæk bedst at bruge, da disse både larmer og sviner mindre.

Absolut en af de bedste køb i forhold til ydelse og pris for en hjemmetræner.

  • Til alle hjulstørrelser
  • Vægt 11,6 kg
  • Støjsvag

 

Hvilken hometrainer skal du vælge?

Det at vælge den rigtige hometrainer kan være svært, for prisen afgøres ud fra hvilket specifikationer du efterspørger, for skal træneren være realistisk, støjsvag, med video mulighed eller andet.

Hvis du er i tvivl om hvilken hometrainer du skal vælge, så gør det rigtige køb ud fra de nedenstående kriterier. Modellerne er alle nogen, du bør skal tage med i dine overvejelser.

  • Budget: Det er logisk, at budgettet er en af de vigtige kriterier vi vælger ud fra, når vi køber noget. Ved cykeltrænere er budgettet også vigtigt, for priserne strækker sig fra omkring 3000 kr. for BKOOL Pro til omkring 9000 kr. for en Wahoo Kickr, og her skal du selvfølgelig se på, hvad du får for prisen.
  • Støjsvag: Hvis du bor i lejlighed eller lignede, så skal du vælge en cykeltræner med lavt støjniveau (dB) hvor 80 dB må være den maksimale grænse. Lav støjniveau og samtidig dæmpe støjen med et godt underlag til hjemmetræneren.
  • Størrelse: Hvis du skal have en hjemmetræner der skal flyttes rundt, med ud til stævner som opvarmning frem for rullebånd, så skal du selvfølgelig ikke købe en model der er for tung. En let og kompakt model der kan flyttes og ikke vejer som et ondt år, vil være det rette valg til dette formål.
  • Hjulstørrelse: Selvom de fleste hometrainere kan klare de gængse mål på hjul, så husk dog stadig at tjekke specifikationerne på om træneren og hjulstørrelse passer sammen.
  • Watt: Alt afhængig af hvad du vil træne, så kan antallet af Watt være med til at give den gode trænings oplevelse. Hvor f.eks. BKOOL Pro 2 kommer med 1200 Watt i forhold til en Tacx modellen med ”kun” 950 Watt.
  • Tilkobling: De fleste nye hometrainere kommer med tilkoblingsmuligheder til telefon, tablet eller PC, hvor det mest almindelige er +ANT eller Bluetooth. Hvis du ønsker det ekstra sjov i træningsoplevelsen, så er tilkoblingsmuligheder selvfølgelig et must.
  • Software: I dag kommer der hometrainere med VR mulighed og selvfølgelig software ud i mange slags former. Tjek op på om de forskellige modeller tillader tredjepart software eller kun deres egen, for ofte kan det være sjovt at bruge software der ikke nødvendigvis kommer fra producenten.

Hvordan virker og hvor bruges en hometrainer?

En hometrainer er udstyret som du sætter din ryttercykel eller MTB på, så du kan cykle på stedet f.eks. hjemme foran fjernsynet, garagen, kælderen eller som alternativ til et rullebånd ved opvarmning/nedvarmning til cykelløb eller stævner.

Alt afhængig af dit budget, for du kan finde hjemmetrænere i mange prisklasser der er rigtig spændende og realistiske modeller, vil du kunne skabe en rigtig god træning på en ret simpel og nem måde.

Hometrainere var i ”gamle dage” nærmest forbundet med at være noget besværligt, tungt, støjende og særdeles upraktisk udstyr der i bund og grund var irriterende. Det er de ikke mere, for du finder flere modeller der teknologisk er højnet en hel del, hvor styringen af f.eks. modstand og belastning, bliver styret via software på tablet eller telefon. Derudover, så kan du finde de avanceret modeller udstyret med videorouter for den gode realisme.

Hvorfor vælge en hjemmetræner?

Hvorfor skal du vælge en hometrainer frem for et rullebånd, siddecykel, motionscykel eller måske spinningcykel i stedet?

Den største grund er, at du kan opbygge dine træningssessioner helt som du ønsker og hvornår du ønsker. Med en hometrainer til hjemmebrug slipper du for at skulle passe tiden ind efter spinninghold eller køre i motionscentret. Derhjemme når tiden passer, kan du implementerer udholdelsestræning hvis f.eks. mountainbike er lige dig.

En træner til hjemmet giver dig frihed og alle de gode fordele som ulemper der er ved en hometrainer.

Fordele og ulemper?

Hvis du overvejer fordele og ulemper ved en hjemmetræner, så skal du selvfølgelig ikke snydes for disse. Ligesom alt andet så er der både fordele og ulemper ved at købe en hometrainer.

En ulempe som jo er ret væsentlig, er at en hjemmetræner selvfølgelig aldrig vil blive det samme som at cykle på helt nyt asfalt en varm forårsdag. Det friske luft og gode naturoplevelser oplever man logisk nok ikke hjemme i stuen. En fordel der kan opveje dette, er at der vil komme mange dage om vinteren hvor du ikke kan komme ud alligevel, så du sparer indkøb af en vintercykel, vintertøj og ikke mindst, du slipper for den irriterende rengøring af cyklen.

Den største fordel ved hometraineren er at du får trænet, og derved opretholder du formen og måske forbedrer den igennem vinteren, så du er klar til foråret, hvor du måske kan presse tingene endnu mere. Derudover, så er en cykeltræner et godt alternativ til rullebånd som opvarmning inden du  skal ud på cykelløb, helt ligesom det er godt at varme ned på efter løb.

Software til hometrainere

Det med software på hometrainere er en dejlig og innovativ ide, for det kan blive små kedeligt at se på TV2 News under cykelturen i stuen. Derfor er den interaktive og realistiske oplevelse absolut kærkommen, og hvorfor ikke bruge det gode og næsten gratis software.

Bkool indoor

Bkool er super populær for især deres gratis træningssoftware. Her får du nemlig chancen for at køre videoruter, 3D ruter og også selv tilføje ruter. Derudover så har de lavet den interaktive og sociale del, så du kan deltage i arrangeret “løb”, hvis skaber den sjove sociale service, der bare gør træningen endnu mere interessant.

Det er gratis, men der findes dog funktioner som kræver premium abonnement. Du kan hente Bkool Indoor software her.

Zwift

En konkurrent der dog er nyere end Bkool, er Zwift der har kopieret alle de gode ting fra Bkool. Især det sociale aspekt med løb og andet konkurrence, har de lagt meget vægt på. Prisen er 10 dollars om måneden i abonnement, men du får dog de første 14 dage gratis, så du kan teste det inden køb. Du kan downloade Zwift software her

Beskyt gulv og støj med en træningsmåtte 

En træningsmåtte vil være det gode tilkøb, som selvfølgelig koster det mere i den samlet pris, men det er dog den gode investering på sigt.

Du skåner nemlig dit gulv med en træningsmåtte, og selv om de fleste nyere hometrainer skulle være skånsomme, så er den ekstra gode beskyttelse aldrig en dum ting. Du får nemlig en skridsikker og vandresistent træningsmåtte, der absorbere sved og væske, samtidig med at træningsmåtte er med at dæmpe lyden fra træneren.

Hometrainer udstyr

Hvis du bliver bidt af træningen på hjemmetræneren, så findes der en del tilbehør til optimeringen i form af hometrainer dæk, foldedæk, træningsmåtte, ANT+ stik med mere. Disse ting vil absolut gøre tingene endnu hurtigere, nemmere, bedre men det er ekstra tilbehør, og som sådan skal man selvfølgelig overveje om tingene er nødvendige eller ej.

Ved cykelpartner lige her, finder du det kæmpe udvalg i tilbehør der kommer til gode billige priser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hometrainer er bedst?

Powerplus trainer er den mest lydsvage, og velegnet til f.eks. lejligheden. Hvor Oreka 05 giver en bedre ydelse men også dyrere. Wahoo Kickr Bike er den dyreste og klart den bedste naturtro oplevelse.

Priser på cykletrænere?

Bkool smart koster 3-4.000 kr. og nok den billigste i god kvalitet. Priserne for ordenlig kvalitet i forhold til træningen, starter ved omkring 7.000 kr. og opefter.

Støj fra træning på hometrainers?

Helt ligesom med andre motionsmaskiner, vil der være en del støj. Hvis du bor i lejlighed, skal du klart kigge efter modellen med det laveste støjniveau og samtidig overveje en hometrainer måtte der tager en del støj.

No Responses

Din kommentar?