Brug motionscykel test at finde den bedste til hjemmetræning

10 bedste motionscykler til hjemmetræning

Vil du i gang med træne kondition eller måske skal genoptræne, er en motionscykel det populære valg til hjemmetræningen. Helt ligesom motionscykler kan give den lette eller hårde konditionstræning. Hvis du er tvivl, om du skal vælge en motionscykel, spinningcykel, løbebånd, crosstrainer eller romaskine, skal du vælge ud fra dine behov.

En motionscykel er mest skånsom for dine led, og derfor den foretrukne motionsmaskine til genoptræning og ældre. Men motionscykler giver også mulighed for god motionstræning på almindelig basis, fylder mindre end andre maskiner og er en langsigtet investering.

I denne romaskine test finder du de bedste maskiner til hjemmetræning. Modellerne er fundet fra forskellige test, hvor cyklerne er kåret bedst i test eller fået gode anmeldelser indenfor de forskellige prisklasser. Oversigten giver dig den hurtige og nemme inspiration over muligheder der passer til dine behov i 2021.

 

Abilica WinMag Edge motionscykel – Bedst til prisen

Forhandler Totalpris Læs mere
3.499,00 Til butik →

Abilica WinMag hvor denne Edge model er den sidste nye version, er kåret som bedste til prisen i den billige prisklasse over 2000 kr. Cyklen giver dig følelsen af en god holdbar kvalitet og træningsydelse med det jævne tråd.

Modellen er dog ikke egnet til personer over 190 cm. hvor du får helt forkert siddestilling desværre. Men hvis du er under 190 cm. høj, er motionscyklen velegnet til de fleste. Modellen har regulerbar styr og  lavt af- og påstigning felt. Det er nødvendig, hvis du skal genoptræne knæ, led eller bare har slidt hofte, knæ eller lignede.

WinMag cyklen har elektronisk justerbar magnetmodstand med 16 forskellige niveauer og 14 forskellige træningsprogrammer. Displayet eller computer er lidt skrabet, og viser de gængse data som tid, distance, hastighed, tråd, kalorieforbrug osv. Men modellen har dog holder til tablet eller telefon. Det er ganske rart, hvis du godt kan lide at følge med i din yndlingsserie på Netflix, HBO, Amazon Prime m.m.

Cyklen har en egenvægt på 27 kg. og transporthjul, så den er relativ nem at flytte rundt med. Robust kvalitet der kan holde til en maksimal brugervægt på 120 kg.

 • Testvinder som bedste til prisen
 • Magnetisk modstand

 

 

Tunturi E60 – Bedste motionscykel med lav indstigning

 motionscykel der er perfekt til genoptræning

Forhandler Totalpris Læs mere
6.599,00 Til butik →

Tunturi E60 motionscykel i mellem prisklassen er holdbar, lydløs og har en ekstra lav indstigningshøjde. Cyklen er velegnet til ældre, genoptræning og folk med knæ, hofte m.m. problemer.

Motionscyklen har induktionsbremse, der giver dig en holdbar og lydløs træning. Her finder du 32 modstandsniveauer og 20 forskellige træningsprogrammer.

Cyklen har en egenvægt på hele 47,7 kg. hvor svinghjulet vejer 14 kg.

E60 fra Tunturi er en moderne cykel med watt funktion og Bluetooth, så du kan forbinde til din tablet og bruge forskellige interaktive muligheder. Måske du får lyst til video, hvor du kan lege, at du cykler gennem en storby med solen højt på himlen.

En af de store fordele ved modellen, er den lave indstigning. Du kan sætte dig på cyklen, stort set som var det en stol. Her kan du selvfølgelig justerer styr og sæde til ordenlig komfort.

 • Ekstra lav indstigningshøjde
 • God komfort
 • Elektromagnetisk bremse / Induktion

 

 

Top Sport CL 3 – Bedste motionscykel under 2000 kr

køb den bedste billige motionscykel under 2000 kr

Forhandler Totalpris Læs mere
1.999,00 Til butik →

Top Sport CL 3 er en af bedste motionscykler i den helt billige prisklasse under 2.000 kr. Du får en stabil maskine der er velegnet til nybegyndere og dig der ”bare” ønsker let motion.

Motionscyklen fra Top Sport er enkel, men i en stabil kvalitet der samtidig er ganske støjsvag i forhold til lignede modeller. Den er egnet til hjemmetræning de fleste steder i forhold til støj.

Kvaliteten byder ikke på mange finesser, hvor du justerer de 8 modstandsniveauer med en drejeknap foran på cyklen. Der er en enkel computer med visning af tid, distance, hastighed, kalorieforbrug m.m. hvor strømmen kommer via batterier.

Modellen har en kompakt størrelse og med transportruller til nemmere at flytte cyklen rundt.

 • Manuelt magnetisk bremsesystem

 

 

Abilica Stream UB VIII

Forhandler Totalpris Læs mere
4.495,00 Til butik →

Abilica Stream UB VIII er stabil og robust maskine, der er forgænger/lillebror til Abilica Stream UB X modellen. Med UB VIII cyklen får du  en nogenlunde tilsvarende maskine, dog med mindre funktioner og tilsvarende billigere pris. Modellen har en egenvægt på 34 kg. og kan holde til en maksimal brugervægt på 130 kg.

UB VIII cyklen har elektronisk justerbar magnetmodstand med 16 modstandsniveauer, der kan give en høj modstand uden at gå på kompromis med det jævne tråd. Der er 12 træningsprogrammer til at varierer træningen.

Funktioner på cykel byder på standard pulshåndtag, som du finder på de fleste maskiner fra et par tusinde kroner og opefter. Derudover, har du mulighed for at tilkøbe et trådløst pulsbælte hvis du vil optimer træningen.

Computeren på cyklen er med indbygget bluetooth så du kan koble til telefon, tablet eller pc. Det betyder, at du kan skabe de fede træninger og endda køre i ”virkeligheden” ved hjælp af Google Maps.

 • Stabil og robust cykel
 • God modstand og jævn tråd

 

 

Spirit Fitness CU800 – Bedste pro motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
10.900,00 Til butik →

Spirit Fitness CU800 er en pro cykel med gode anmeldelser blandt de bedste motionscykler. Cyklens konstruktion er fremstillet i stål med en maksimal personvægt på 200 kg. og i den moderne stil, der henvender sig til den professionelle atlet eller udøver der ønsker top kvalitet.

Du får en tung cykel med svinghjul på hele 13,5 kg. og egenvægt på 52 kg. Modellen har egen generator, der generer den nødvendige strøm til at træne med de 40 forskellige modstandsniveauer cyklen har.

Du kan mærke forskel i komforten mellem denne model og de billigere – logisk nok. Sadlen er blød med dobbelt affjedring. Og pedalerne kommer med 2 graders inversion til den rigtige position.

Computeren der er drevet af cyklens egen generator, viser de forskellige informationer som tid, distance, kalorier, watts, fart, puls m.m. Pulsen kan måles via håndpuls eller trådløs på brystet, der dog er tilkøb ligesom ved alt andet fitnessudstyr. De 10 træningsprogrammer dækker over 1 manuel, 5 forprogrammeret, 1 bruger defineret, 1 fitness og 2 HRC programmer. En ulempe er dog begrænset forprogrammeret programmer.

 • Bedste pro valg
 • Top kvalitet
 • Generator drevet computer

 

 

Titan Life Athlete B55

køb Titan Life ATHLETE B55 Motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
3.999,00 Til butik →

Titan Life Athlete B55 er en rost motionscykel i den billige prisklasse. Cyklen er velegnet til dig, der vil hjemmetræne for at holde kroppen i gang, og hvor du ikke behøver mange funktioner eller top kvalitet. Modellen har dog begrænset siddehøjde for høje mennesker.

Titan B55 modellen er med magnetisk modstand og manuel modstandsjustering. Kvaliteten er god til prisen, som dog giver skrabet funktioner. Men du får dog en dejlig funktion i form af en hylde til tablet, så du kan underholdes under træningen. En stor mangel på cyklen er en flaskeholder.

Cyklen er uden træningsprogrammer, og har standard display på 5,5″ uden baggrundsbelysning. Du kan indstille tid og distance, samt få de gængse data som kalorieforbrug, hastighed, puls, distance og tid.

Sadlen er ganske komfortabel med god polstring. Siddehøjden er dog begrænset, hvis du er højere end 185-190 cm. Her anbefales det at købe en anden model. Men hvis du er lavere, får du en fin og billig maskine til almindelig træning på højde med de andre viste modeller i samme prisklasse.

 • God kvalitet til prisen
 • Hylde til tablet
 • Magnetisk modstand

 

 

Masterfit TP200

Forhandler Totalpris Læs mere
3.995,00 Til butik →

Materfit TP200 har efterhånden nogle år på bagen, men er dog stadig en god motionscykel i den prisvenlige prisklasse, der kan give en god træning til begyndere. Cyklen er stabil og kan holde til en brugervægt på 130 kg.

Du får en brugervenlig cykel med 32 forskellige modstandsniveauer, hvilket gør den nem at bruge for mænd og kvinder i alle aldersgrupper. Håndtaget har pulsmåling, og displayet viser alle de nødvendige informationer som distance, modstand, kalorier, tid, puls m.m. Der medfølger også adapter til cyklen.

Komforten er fin, men adskiller sig ikke fra andre modeller der også tilbyder horisontal og vertikalt justering af sædet, hvilket giver dig muligheden for en rigtig siddestilling og bedre komfort.

Cyklen skal samles efter udpakning, men monteringen er ganske ligetil, helt ligesom ved stort et alle andre modeller.

 • 32 modstandsniveauer
 • Magnetisk modstand

 

 

Finnlo Exum III ergometer motionscykel

Køb motionscykler fra Finnlo

Forhandler Totalpris Læs mere
4.803,00 Til butik →
5.089,00 Til butik →
5.499,00 Til butik →

Finnlo Exum III cyklen er i en god kvalitet med stabil konstruktion og elektromagnetisk modstand. Modellen er kåret bedst i test hos forskellige tyske testsider for sin gode byggekvalitet, lave støjniveau og gode ydelse.

Designet er klassisk, hvor sadlen er blød og i den brede model. Den elektromagnetiske modstand har maks på 400 Watt og giver dig en lydsvag cykel, hvor træningen kan varierer med 16 modstandsniveauer og 18 træningsprogrammer.

Cyklen er robust, der kan klare en maksimal brugervægt på 150 kg. Computeren har et godt baggrundsbelyst LCD display, så du nemt kan aflæse data som tid, distance, hastighed m.m. Der er ingen holder til vand og tablet, hvilket trækker ned. Der er pulsmåler på modellen via hånd og øre.

 • Elektromagnetisk modstand
 • Lydsvag

 

 

Schwinn Airdyne AD8 Pro

Forhandler Totalpris Læs mere
9.989,00 Til butik →
9.995,00 Til butik →
16.358,00 Til butik →

Skal du have den mere seriøse træning udover almindelig motion, kan Schwinn Airdyne AD8 Pro træne både over- og underkrop. Prisen er høj, men du får en innovativ airbike der giver dig hårdere modstand, jo hårdere du træner.

Airdyne AD8 Pro er velegnet til både professionel som privat brug. Modellen er i en robust kvalitet, der gør cyklen velegnet til langvarig træning. En helkropstræning for både professionelle som begyndere.

Cyklen der er kombineret crosstrainer og motionscykel, har luftstand. Luft modstanden der styres af vindhjul, er konstrueret til at give dig modstand der passer til dit træningsniveau. Der er komfortabel gelsadel og SPD pedaler.

En god motionsmaskine til at komme i form. Og i en solid kvalitet der kan holde til en maksimal brugervægt på 160 kg. Prisen ligger på omkring 9-10.000 kr. Den er velegnet til dig der virkelig vil træne igennem og gider ikke maskiner som stepmaskine m.m.

 • Træner både overkrop og ben
 • Giver uendelig modstand
 • Modstand: Luft
 • Modstandniveauer: Grænseløst

 

 

Spirit CR800 siddecykel

Køb en eksklusiv siddecykel til motionslokalet

Forhandler Totalpris Læs mere
18.900,00 Til butik →

Spirit CR800 siddecykel i den høje prisklasse, der giver dig den gode komfort som typen giver. Helt ligesom modellen har en høj kvalitet i forhold til konstruktion, brugervenlighed og selvfølgelig ydelse.

Spirit motionscyklen er beregnet til brug i fitnesscenter mere end til hjemmebrug i forhold til prisen. Men til dig der gerne betaler den høje pris, får du en robust maskine med et svinghjul på en vægt af 13,5 kg. og en maksimal brugervægt på helt op til 204 kg.

CR800 siddecyklen har egen generator til at generer sin egen strøm til drivkraft, hvilket er en eksklusiv og smart detalje der underbygger  flerbruger brug i klubber eller centre.

Komforten er hovedårsagen til, at du skal investerer i en siddecykel. For typen er fremstillet til folk, der ønsker den lette motion på den luksuriøse måde. Hvor en spinningcykel eller en af de ovenstående modeller er mere velegnet til folk der ønsker at træne hård cardio.

Af de mere luksuriøse detaljer ved cyklen, kan nævnes cooling fan over LCD skærmen til at blæse kold luft ind på brugeren. Sæde, ryglæn og pedaler er også polstret på den lidt mere komfortable måde end de fleste opretsiddende cykler, hvor du kan justerer sædet i 12 forskellige indstillinger.

 • Komfortabel siddecykel
 • Egen generator

 

Fordele ved motionscykel

Motionscyklen er ideel fordi den giver dig den gode kredsløbstræning, som alle mennesker uanset alder, har brug for på daglig basis. Her er de store fordele ved kondicyklen til hjemmetræning:

 • Nemt: En motionscykel er den nemme måde at få trænet cardio. Du kan sidde foran fjernsynet og se film eller serier, mens du cykler. Og samtidig er kondicyklen forholdsvis nem at have stående i hjemmet. Derudover, er det også den sikre og tørre træningsform, for du kan sidde i tørvejr indendørs uden at skulle tage højde for blæst, mørke, sne, regn og andet.
 • God træning: Cyklen er god træning for alle, hvad end du er gammel, ung eller skal genoptræne knæ, hofte eller andet. Godt motionsudstyr der er tilrådelig til især senior og til folk der skal genoptræne, da cykling ikke belaster dine led og knæ på samme måde som f.eks. et løbebånd kan gøre.
 • Langsigtet investering: Hvis du vælger at købe en cykel i en god kvalitet, kan den bruges hyppigt af hele familien til den gode motion i hjemmet. Helt ligesom du har udstyr i mange år fremover.

 

Motionscykler til ældre?

Motion er vigtigt for os alle. Ligegyldigt alder, skal kroppen holdes i gang for at være frisk og rørig. Hvis du er over 65 år gammel, er anbefalingen 30 min. motion om dagen, hvilket også er absolut minimum for personer under denne aldersgrænse.

En motionscykel er god til alle. Men især god hvis du er ældre, du cyklen skånsom mod led og knæ. Slidtage er noget de fleste over en bestemt alder kender til. Jo ældre man bliver, jo værre bliver slidtage i kroppen og svære at træne op. Romaskiner, crosstrainer, yogaudstyr og andet er selvfølgelig også ideelle motionsformer på hver sin måde. Men cyklen har dog altid været en af de bedste skånsomme former for kredsløbstræning til især ældre mennesker.

 

Kan man tabe sig på motionscykel?

Ligesom med alle andre former for motion, kan du selvfølgelig tabe kalorier ved at cykle. Vægttab er dog ikke motionsbaseret, men bestemt af kalorier ind og kalorier ud af kroppen(Læs hvordan du taber dig bedst). Motion hjælper med forbrændingen, hvor motion både kan starte boost forbrændingen. Men hvis du spiser tilsvarende mere, vil du sikkert ikke tære for meget på fedtdepoterne.

Hvis dit mål er at tabe dig og kun dèt, vil en romaskine være et bedre valg, da forbrændingen sættes højere i vejret ved at presse musklerne. Og her vil en crosstrainer, romaskine og især en god træningsbænk, pull up bar til døren og håndvægte, sætte mange flere muskelgrupper i arbejde end en cykel gør.

 

Hvilke motionscykler findes der?

Du finder den klassiske motionscykel, hvor du sidder oprejst som på en almindelig cykel. Og så finder du siddecykel modellen, hvor du cykler fremad med benene i stedet for nedad.

Siddecyklen er ret behagelig, men giver dog mindre trænings udbytte. Typen koster som regel også væsentlig mere end de fleste ”normale” modeller. Og den største fordel og grund til at købe denne form for motionscykel, er komforten. Du kommer til at sidde bedre med en siddecykel, men typen kommer i priser fra ca. 11.000 kr. og opefter.

 

Hvilken motionscykel skal du vælge?

Prisen er selvfølgelig afgørende, for de færreste har et ubegrænset budget. Og det gode køb i form af tilbud og eller måske ligefrem udsalg er noget de fleste af os elsker.

Prisen skal dog ikke være eneste kriterie for dit valg, for du kan sagtens finde billige motionscykler. Din nye cykel skal dog ikke være så billig, at du har købt katten i sækken. Du kan købe de helt billige modeller hos Harald Nyborg, Bilka og andre forhandlere, men kvalitet er ofte virkelig dårlig. Derimod kan du spare penge ved at købe en kvalitets model som brugt på DBA, Gul & Gratis eller måske i køb & salg Facebook grupper.

For at finde den helt rigtige cykel, skal du overveje hvilket behov du har for cyklen:

 • Hvor ofte skal du eller i bruge motionscyklen? Hvis det er på daglig basis, er en investering i den gode cykel absolut det smarte træk. Hvis cyklen ikke skal bruges så ofte, kan en af de billigere modeller være det fornuftige valg ud fra dette behov.
 • Hvor mange skal bruge cyklen? Hvis i er flere der skal bruge cyklen, er den gode kvalitet igen en klog investering.
 • Er du nybegynder eller garvet? Hvis du er øvet, skal du købe en cykel i den dyre prisklasse der også giver dig mest modstand, hvilket gør sig lidt anderledes for nybegynderen.
 • Har du brug for en masse smarte funktioner eller ej, for hvorfor betale for disse ting – hvis du aldrig bruger dem alligevel.

 

Hvilken motionscykel er bedst?

Køb en testvinder motionscykel til hjemmetræning

Som du allerede har set, kommer cyklerne i alverdens former, priser, kvalitet og muligheder. Og her kan det være lidt svært at afgøre, hvilket motionscykel du skal købe. Du skal først og fremmest kende dit behov for købet.

Faktorer til at vælge det gode køb

En cykel der kan justeres i højde er nødvendig for alle brugere. Pedal afstanden skal selvfølgelig være rigtig, så dine knæ ikke bliver belastet unødvendigt. Derudover, er et justerbar styr et godt valg.

Et ergonomisk sæde er også en del ting. Sidde komforten skal være i orden, for hvis du sidder dårligt, stopper du måske hurtigt med at bruge cyklen.

Funktioner

Efterhånden kommer alt fitnessudstyr indenfor cardio træning med diverse funktioner, og jo dyrere et produkt er, jo flere smarte funktioner i den trådløse eller faste forbindelse vil du have mulighed for at bruge. Hvis du gerne vil have data på din træning og måle puls med mere, skal du selvfølgelig finde modeller der kan disse ting.

Vægt

Den maksimale brugervægt skal selvfølgelig kunne holde til dig. Hvis du vejer 120 kg. og du køber en cykel som kun kan klare 120 kg. vil den måske virke ustabil og lidt ledløs. Her gælder det om at finde en robust maskine, der kan flere kilo end du vejer.

Hvis du skal flytte rundt på cyklen efter brug, skal du tage højde for maskinens vægt og transporthjul. Her bør du nok undlade de tunge maskiner på 50-60 kg. og vælge en lettere maskine der vejer 30 kg. eller under. En tung motionscykel er ofte ensbetydende med robust materiale, og derved et godt stabilt køb, men samtidig også ret besværlig at bakse rundt med.

Modstandstyper

For at få en god træning, skal der selvfølgelig være modstand, så du bliver presset.

Modstandstyper kommer i enten elektromagnetisk modstand eller permanentmagnetisk modstand. Her er der bred enighed om, at den elektromagnetiske modstand er det bedste køb, da kvalitet og ydelsen er tilsvarende bedre i forhold til den permanentmagnetiske modstand, som ofte bruges i de helt billige modeller.

Elektromagnetisk modstand holder længere, da det er i bedre kvalitet. Hvis økonomien tillader det, skal du satse på denne modstand både for den gode kvalitet men også ydelse under træningen.

Pris og kvalitet hænger sammen

Alle ved det, og indenfor motionscykler gør det sig også gældende: Pris og kvalitet hænger sammen. Jo mere du betaler for din nye motionscykel, jo større chance er der også for, at du får den bedre kvalitet i både ydelse, holdbarhed og robusthed.

Derfor skal du nøje overveje dine behov og de nævnte kriterier, så du gør det rette valg, og ikke bliver misfornøjet over at du gik på kompromis med kvalitet vs pris.

 

Vælg en motionscykel eller spinningcykel?

Ligesom du kan vælge en motionscykel, hvor du sidder oprejst eller nærmest ligger ned, findes der også forskellige former for kondicykler. Du kan vælge motionscyklen som de viste modeller ovenfor eller en af de smarte spinningcykler.

Hvis du ikke kender spinningcykler, måske bare er almindelig motionist, er i gang med genoptræning eller er oppe i alderen, så er spinningcyklen nok ikke det rigtige valg for dig.

En motioncykel og spinningcykel adskiller sig på mange punkter, selvom de begge to i bund og grund er en ganske almindelig kondicykel.

Med motionscyklen får du et komfortabelt og bredt sæde, oprejst siddestilling og magnetisk modstand. Hvor spinningcyklen giver dig et smalt racersæde, racerstilling der ikke er oprejst siddestilling og modstand fra et svinghjul som på den normale cykel.

Hvis du har dårlig knæ eller er i gang med genoptræning, kan en spinningcykel være med til at smadre knæet. Pedalerne på spinningcykler stopper ikke som på en almindelig cykel, og derved vrider dit knæ rundt på en uhensigtsmæssig måde der kan få katastrofale følger, især hvis du er blevet opereret i knæet.

Hvis du derimod vil have maksimal gas hvor pulsen kommer helt op, er en spinningcykel det gode køb.

Motioncyklen er dog det tilrådelige valg for de fleste brugere der vil træne ganske almindelig i hjemmet, hvor spinningscyklen er til den hårde konditionstræning udover det almindelig træning.

 

Hvad er bedst crosstrainer eller motionscykel?

Overvejer du valget mellem en crosstrainer eller motionscykel?

Motionscyklen giver dig den nemme skånsomme kredsløbstræning, hvor du slipper for hårde stød eller vrid i led. Perfekt træningsredskab til at træne kondition og selvfølgelig ben muskulaturen.

Crosstraineren giver dig en god overall vægtbærende træning af kroppen, hvor du bruger flere muskelgrupper end du opnår med motionscyklen. Crosstrainer har sin fordel i den fysiske træning, hvor du står op, hvilket ikke giver en øm bagdel af at sidde ned.

Til fedtforbrænding og opnå høj puls er en crosstrainer måske det bedre valg. Jo flere muskelgrupper du træner, jo nemmere er det at få pulsen op. Men med den rigtige motionscykel kan du nu også opnå samme pulsniveau som med crosstrainer.

Til skånsom træning og folk der måske lider af meget overvægt, skal du helt klart vælge cyklen.

 

Vejledning til køb af motionscyklen

Hvis du søger mere information om at gøre det gode køb indenfor kondicykler, så se denne video der giver dig vejledning til at finde og teste den helt rigtige cykel.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er de bedste motionscykler?

Abilica WinMag er bedst til prisen. Tunturi E60 er bedst til ældre/genoptræning. Spirit Fitness CU800 er bedste pro valg og Top Sport CL 3 er bedste motionscykel til under 2.000 kr.

Hvilke muskler træner en motionscykel?

Du træner de store muskler som lår, baller, mave og generelt ben på en kondicykel

Er motionscykel eller romaskine bedst?

En træningsmaskine skal købes efter dit behov. Både cykel og romaskine vil træne kondition, men romaskiner vil dog give en bedre helkropstræning end motionscykler