brug de gode TRX øvelser til styrketræning

7 TRX øvelser til at styrke kroppen enten hjemme eller center

Med TRX slyngetræner kan du træne TRX øvelser næsten overalt og på alle tidspunkter af dagen. TRX (Total body Resistance Exercise) er styrketræning med din egen kropsvægt, hvor du kan opnå kondition, balance, smidighed og styrke af hele kroppen.

TRX er god og anderledes træning der har den fordel, at en slyngetræner fylder og vejer meget lidt. Det giver dig godt træningsudstyr der kan tages med i tasken/kuffert og lade dig udføre styrketræning stort set alle steder. En anden stor fordel er træningen, hvor du kan træne stort set hele kroppen. Og derfor har vi fundet forskellige øvelser til ryg, baller, skuldre, mave og overkrop som inspiration.

 

TRX roning øvelse

En øvelse der kan være perfekt til dig der sidder mange timer foran computeren. Ro-øvelsen er nemlig med til at styrke de brede rygmuskler, skuldre og træner også overarmene.

Tag godt fat i hvert greb og læn dig bagud så kroppen fra hæl til hoved er stiv som et bræt og har en vandret vinkel.

Træk kroppen op til TRX grebene indtil hænder rammer brystkassen, og sænk ned igen. Hvis du kombinerer med en romaskine eller andet træningsudstyr til hjemmet, vil du have god og nem træning.

 

 

Atomic push-up

Atomic push-up TRX øvelse er næsten med til at træne hele kroppen, hvor især mave, arme og bryst bliver styrket.

Øvelsen udføres ved hænge remmen op så grebet hænger 25 – 30 cm. over jorden og dine vriste hænger i hvert greb.

Saml fødderne og gør kroppen stiv, så du opnår en lige position. Lav en armbøjning og når armene er strakt igen, skal bagdelen op og knæene trækkes op mod brystet. Stræk ben tilbage til startposition og tag et sæt.

 

 

1 bens squat

1 bens squat øvelsen træner lænd, mave, baller og lårets for- og bagside. Stabilitet og balancen bliver presset, helt ligesom lårmusklerne bliver styrket.

Du udfører øvelsen ved bruge overhåndgreb på håndtag og stil dig 1,5 meter væk. Løft det ene ben fra jorden, og sænk bagdelen mod jorden mens hælen bliver i jorden. Tag et sæt og skift ben.

Se videoen med visning og forklaring på, hvordan du laver øvelsen rigtig:

 

 

Find TRX sæt hos DenIntelligenteKrop her

køb trx slyngetræner sæt til hjemmetræning

 

 

Hasecykling

Hvis du er svag i bagbenene, som ofte kan ske hvis du cykler og løber hvor lårets forside er stærkest, kan TRX hasecykling øvelsen være med til at træne lænd, baller og knæhaser.

Hæng TRX grebene så de hænger omkring 25 – 30 cm. over jorden. Lig dig på ryggen med hæl i hvert greb.

Lad dine arme slappe af naturligt på underlaget og skyd hoften opad. Træk benene ind så der kommer en ret vinkel. Skub først det ene ben frem og tilbage. Dernæst det andet ben så du opnår cykelfølelsen. Implenterer øvelsen i din træning.

 

 

Suspended Olique crunch

Du kan lave den klassiske maveøvelse med TRX, men med denne øvelse træner du de skrå maveøvelser. Det sker ved at benene twistes ud til siden, frem for lige frem som ved almindelig mavetræning.

TRX hænges så fødderne er hævet over jorden. Placerer fødderne i grebene og antag en push-up position. Før dine ben fremefter og twist ud til siden og hold positionen et kort øjeblik. Før benene tilbage og twist til den anden side.

 

 

Triceps press

Biceps skal selvfølgelig trænes, men i lige så høj eller i højere grad bør du også træne triceps. Og her kan du med TRX udføre triceps press øvelsen der træner stabilitet i skulder og styrker bagsiden af overarmene.

Stil dig så der er en hoftebreddes afstand mellem benene, og stå med ryggen mod TRX slyngetræneren. Grib fat i grebene og bøj armene så hænderne er foran panden. Stræk ud og bøj armene så albuerne er ”låst” fast, og kroppen er godt spændt fast. Hold position et par sekunder og tag et sæt.

 

 

TRX squat jumps

TRX squat jumps er god til at træne ben, baller og kondition. Øvelsen vil få din puls op, og derfor kan den være perfekt at bruge mellem de mere styrketræning baseret øvelser.

Træk stropperne op til mellem markering og stå med let bøjede arm. Brug rem til at holde ved mens du udfører squat i 90 graders vinkel.

Din kommentar?