hun har brugt de rigtige øvelser til flad mave

Træningsøvelser til flad mave?

Vil du gerne tabe dig og måske få lidt mere mindre vægt på maven?

Det er dog ikke nemt at få en fladere mave. Fedtet der sidder på maven, er altid det sidste der forsvinder. Og det er stort set ligegyldigt om du er en mand eller kvinde.

Når det er sagt, er det ikke ensbetydende med, at du ikke skal og kan gøre noget ved maven og vægten.

Du kan gøre mange ting som at træne din mave og coreregion. Desværre får det lige fedtet til at forsvinde, men træning hjælper dog med til den flade mave på sigt. Fedtet skal forbrændes hvor kost er vejen frem til at tabe sig på den lange bane.

Træning af hele kroppen og sund mad er, hvad der får fedtet til at forsvinde. Og kosten er den eneste måde der giver dig vægttab. Men motion og træning er den gode katalysator der øger forbrændingen og gør musklerne stærke og faste.

Gode øvelser til mave

Her finder du forskellige træningsøvelser til flad mave. Og med vedholdenhed vil træning give dig fremskridt. Det skal dog siges, at fortællingen om at maveøvelser giver flad mave, er forkert. Du kan ikke punkttræne dit fedt væk, da dit kalorie indtag er afgørende for vægten.

De forskellige gode træningsøvelser du kan lave derhjemme er perfekte til et godt træningsprogram, hvis du også inkluderer gode håndvægtsøvelser til en pæn overkrop.

 

Planken er perfekt øvelse til den flade mave

Planken er med til at styrke hele din core og ikke kun rygmusklerne. Det er en hård øvelse, men dog en øvelse der burde være indlagt i alle træningsprogrammer.

Læg dig på træningsmåtten i push-up position og bøj derefter dine albuer. Sænk dig ned indtil du kan flytte dine vægt fra dine hænder og underarme. Hold din krop i en lige linje. Spænd dine mavemuskler og hold i 45-60 sekunder, eller så lang tid du kan.

Du kan se teknikken i denne engelske video, der viser dig hvordan du laver planken til perfektion. Den rette teknik er nødvendig for at opnå maksimal udbytte.

 

Sideplanken

En anden god øvelse i kombination med standard planken, er sideplanken.

Din krop skal være på enten højre eller venstre side med benene lige. Hæv dig op med din underarm, så din krop danner en diagonal linje. Hvil din anden arm på din hofte. Spænd dine mave muskler og hold i 45-60 sekunder, eller så lang tid du kan.

For at gøre det helt rigtigt, så brug et par sekunder på teknikken i denne video der viser hvordan du laver sideplanken uden fejl.

 

Planken med armløft er en god øvelse

Lav den almindelige push-up position/armbøjning. Husk din krop skal lave en lige linje og spænd dine mavemuskler.

Løft en af dine arme ud foran dig, derefter tager du den langsomt tilbage igen. Og så foresætter du fremefter.

Se denne video der viser hvordan du laver planken med armløft på den rigtige måde. Hvis du ikke lærer teknikken, vil du bruge kræfterne forkert uden at opnå dèt øvelsen kan give dig med hensyn til styrkelse af core og mave. Alternativt kan du overveje at investerer i en mavetræner der specifikt træner regionen.

 

Klassisk Crunch

Den klassiske mavebøjning er altid god.

Læg dig på ryggen med bøjede ben, så fødderne er placeret godt på gulvet. Hav dine hænder bag hovedet eller på brystkassen. Spænd din mave og løft overkroppen så langt op du kan.

Hvis du trækker maven ind mens du løfter op, så giver det endnu mere. Lav efter eget behov. Og du kan med fordel kombinerer med noget godt træningsudstyr til hjemmet, som netop kan hjælpe med træning af mave og coresektionen.

Se denne video der viser hvordan man laver perfekte mavebøjninger, for du kan faktisk skade din læn og nakke hvis du gør det forkert.

 

Atomic situps

Læg dig på din ryg og stræk dine arme og ben ud. Din ben skal dog være løftet fra jorden. Bøj dig derefter op og træk dine knæ mod maven. Forsæt til du når maksimal og derved kan du med tiden, lave denne og de andre øvelser både længere tid og med bedre teknik.

Se denne lille video der viser hvordan du laver atomic situps.

 

Russian twist

Russian twister, hoftetwist eller bare twister som øvelsen også kaldes, er en kendt maveøvelse med fokus på de skrå maveøvelser. En god øvelse til coretræning som er velkendt til f.eks. målmandstræning i håndbold m.m. Øvelsen kan udføres med træningsudstyr som medicinbold eller kettlebells, for at presse dig selv endnu mere.

Du udfører twister ved at sætte dig på numsen og finder balancen. Løft ben og overkrop mens du flytter vægten fra side til side og benene skifter modsat arme.

 

Broen

Broen der ofte bruges til yoga, er en god øvelse til at styrke mave men også hele coresektionen.

Det er en øvelse, hvor du ligger dig på ryggen. Bøj knæene og hold fødderne fladt på gulvet. Hvil arme og håndflader i skulderhøjde og løft hoften så du danner en lige linje fra knæ til skuldre. Hold positionen nogle sekund, sænk og gentag.

Du kan med fordel vælge at løfte det ene knæ mod brystet, når du har hævet hoften. Derved presser du endnu mere.

 

V-Ups øvelse

V-ups øvelsen er ganske simpel. Du ligger fladt på ryggen og strækker dine arme og ben. Løft armene og ben op så de møder hinanden, hvilket giver pres på mavemusklerne.

 

Træn maven med AB-wheel

Du finder meget træningsudstyr til de forskellige muskelgrupper, hvor et ab-wheel er meget billig og perfekt til at presse mavemusklerne. Et lille hjul som du ruller ud foran dig med armene, mens kroppen strækker ud fra tå til arme. Det presser rigtig hårdt på musklerne, og en øvelse og udstyr du kan bruge i rigtig mange år frem, uden at det bliver for nemt.