Tre gode grunde til at man bør bruge skærmbriller på arbejdspladsen

Tre gode grunde til at man bør bruge skærmbriller på arbejdspladsen

Størstedelen af arbejdsstyrken i Danmark bruger en skærm, hvad end det der en computer, mobil eller tablet i løbet af arbejdsdagen. Nogle bruger en skærm i perioder, mens andre ligefrem sidder foran computeren hele dagen. Dette er udviklingen i vores moderne samfund – dog en kæmpe ændring for vores øjne og hjerne. Faktisk oplever mange konsekvensen af for meget skærmarbejde i hverdagen. Dette kan være alt fra hovedpine, søvnbesvær, trætte øjne, irriterede øjne og meget andet. Et par skærmbriller fra blux er en rigtig god løsning til at skåne dine øjne mod det kraftige blå lys. Dette giver vi tre gode grunde til i dette indlæg

Skærmarbejde forsager store søvnproblemer

Når man sidder foran en skærm bliver man udsat for blåt lys. Blåt lys er det mindst kraftige af det synlige lys, og ligger mellem 380 og 500nm. Desværre betyder dette, at lyset har utroligt nemt ved at trænge igennem vores øjne og helt ind til nethinden. Dette korrigerer hjernens niveau af melatonin, som er et naturligt hormon der produceres i mørke og udskilles (hæmmes) når man bliver udsat for naturligt dagslys – men også blåt lys fra en skærm.

Sidder man derfor mange timer foran en skærm, vil man optagelsen af melatonin blive hæmmet og man vil opleve at få problemer med at falde i søvn. Dette kan ændre ens døgnrytme utroligt meget, og generelt skabe nogle irriterende søvnproblemer.

Man øger sin produktivitet med et par skærmbriller

Udover et bedre velvære for ens øjne og hjerne, oplever mange skærmarbejdende faggrupper også en øget produktivitet når de begynder at bruge skærmbriller. Fordi at man undgår de mange gener som skærmarbejde forsager, vil man kunne arbejde langt mere gnidningsfrit. Man vil ikke længere have behov for at knippe øjenene sammen, kigge væk fra skærmen eller tage pauser. Selvom at alle kan have brug for pauser i løbet af dagen, vil man opleve at kunne sidde længere tid af gangen foran en skærm og derved blive langt mere effektiv. Er man typen der hurtigt får hovedpine foran skærmen, kan motivationen for at lave skærmarbejde også være helt i bund. Her vil mange opleve langt færre hovedpiner, og nogle vil endda ikke få dem igen.

Derfor er dine øjne er ikke vant til skærmarbejde

Inden vi alle sad foran en skærm det meste af arbejdsdagen, var der ikke mange kilder til det blå lys. Efter solnedgang, bruger de fleste naturligt lys som stearin eller ild, eller afdæmpet lys som elpærer. I dag er situationen en helt anden. Selvom solen går ned, fortsætter vi med at bruge en computer, tablet eller mobil – og dette hæmmer ens generelle helbred. Kroppens mitokondrier er meget vigtigt for et stærkt helbred. Disse mitokondrier er med til at producere energi til kroppens celler og bliver repareret når vi sover. Hvis vores søvn bliver hæmmet, vil cellerne ikke blive repareret og ens generelle helbred vil blive hæmmet.

Din kommentar?