hvad koster en tandblegning og hvorfor

Tandblegning guide; Hvordan, hvad er (og koster) blegning af tænder

Alle ønsker hvide tænder, og der i mange år er søgt på den bedste tandblegning. Her er ting som urin, bagepulver der stadig bruges visse steder i Mellemøsten, hjemme tandblegning som en pen og mange andre metoder, noget som der er forsøgt med mere eller mindre held.

En sikker og effektiv tandblegning skal udføres af en fagmand. Her en tandlæge som Tandlæge Bente Canter(klik her) der dækker Beder, Malling, Samsø og Odder, det rigtige sted, hvis du bor i dette område af Danmark, alternativet er en tandlæge i København, Århus, Odsense, Esbjerg eller hvor du bor.

Hvad og hvorfor afblegning af tænder, er, hvad vi giver dig information om i denne myte. Det bør give dig hjælp til at finde den rigtige løsning, så du ikke kaster penge efter løsninger der ikke virker.

 

Hvad er afblegning af tænder?

Hvad er tandblegning? Brintoverilte kender du nok i forhold til afblegning af håret. Men brintoverilte kan også bruges til at blege dine tænder kemisk. Blegning af tænder sker kemisk for at fjerne misfarvninger der er trængt ind i emalje og tandben.

Tandblegning er ikke altid en løsning til at opnå de hvide tænder. Hvis du har paradentose, tandkroner, tandimplantat, nye tænder, huller, plastfyldninger eller lignede, vil din tandlæge give sin vurdering, hvor disse ting ofte diskvalificerer dine tænder til den kemiske rensning.

 

Hvordan du får misfarvede tænder?

Du kan få misfarvede tænder udefra eller indefra hvor det ske via tandens nerve. Her er de interne misfarvninger som er sket over tid, svære at behandle end de eksterne misfarvninger. Hvor de eksterne kommer fra aflejringer på overfladen af de ting du indtager, er interne misfarvninger opstået via en død nerve(pulpa), alder, arvelige sygdomme eller måske gennem påvirkninger i fostertilværelsen, som dog er mere sjældent.

 

Typer af tandblegningsteknikker?

Du finder forskellige hjemme tandblegningsmuligheder, men ved den professionelle fagmand, finder du kun to forskellige typer af tandblegning.

Du kan få det professionelle hjemmekit til tandblegning eller en lasertandblegning. Hjemmekittet betår af perioxid i den rigtige mængde der har effekt på blegning af tænderne. Hvor for stor mængde eller koncentration kan give overfølsomhed eller skader på tandkød.

 

Behandling?

En behandling ved tandlægen sker ud fra, om du har interne eller eksterne misfarvninger.

  • Interne misfarvninger: Misfarvninger fra indre blødninger i død nerve, bliver behandlet med blegende pasta. Her bliver nervekammeret fyldt op med den blegende pasta. Det skal skiftes hver uge indtil du opnår en permanent virkning.
  • Eksterne misfarvninger: Den eksterne behandling kan foregå på tandklinikken eller hjemme. Behandlingen starter med, at du får taget mål til en skinne, hvor der er plads til både dine tænder og blegningsmiddel. Dernæst bliver de tænder der skal bleges, pudset. Og så skal du gå med skinnen et par timer indeholdende 30-35% carbamidperoxid, hvor hjemme blegningen indeholder en lavere koncentration. Oh hjemme skal du bruge blegeskinne 1-2 timer daglig gennem 2-3 uger.

 

Hjemmeblegning?

Hjemmeblegningsæt fra tandlægen er ikke de samme, som du finder i diverse butikker og online.

De forskellige muligheder for hjemmeblegningsprodukter virker ikke. Håndkøbs produkterne må ikke indeholde over 0,1% brintoverilte(hydrogenperoxid). Men hvis du skal have succes med at blege tænder, skal du bruge en koncentration af brintoverilte på mindst 3%.

 

Bivirkning ved tandblegning?

Nogen oplever bivirkninger som irritation af tandkød eller overfølsomhed overfor temperatur ændringer efter en tandblegning.

De værste bivirkninger vil være, hvis du har slid af dine tænder, blottet tandhals, kroner og andet. For tandblegning er ikke noget, som du skal udføre for sjov. Hvis du er i tvivl om det er sundt for dig, er det som regel ikke. Og grunden til, at du altid skal rådføre dig med en fagmand som en uddannet tandlæge.

 

Hvad må du spise efter tandblegning?

Efter du har fået udført en tandblegning, skal du være varsom med indtagelse af mad og drikke. Her må du ikke ryge eller drikke og spise ting der kan farve dine tænder i op til 48 timer efter behandlingen. Hvis du er ryger og ikke kan leve uden kaffe, vil en tandblegning kræve nogle ofre.

Din kommentar?