Kan man behandle sportsskader med zoneterapi?

Kan man behandle sportsskader med zoneterapi?

Hvis du dyrker sport som fodbold, håndbold, løb, cykling, stangspring eller noget helt andet, så kender du sikkert til det med at få små skavanker eller skader. Her findes mange virkemidler til at komme over disse ting, hvor zoneterapi indgår som en del af mulighederne.

Kan man behandle sportsskader med zoneterapi eller er det placebo? Videnskaben kan ikke påvise at zoneterapi virker, helt ligesom det gør sig gældende for andre alternative behandlingsformer. Det er dog ikke ensbetydende med, at zoneterapi ikke virker.

Zoneterapi uddannelsen(Læs mere her om muligheder i Aalborg, Odense, Århus og København) er anerkendt i vores moderne samfund. For der er trods alt lavet rigtig mange forsøg gennem tiden med zoneterapi, der viser positive effekter i forbindelse med f.eks. astma, ufrivillig vandladning, fødsler, hovedpine og generelt forbedring af energien i kroppen til f.eks. at ”fjerne” sportsskader.

Sports zoneterapi har nemlig fundet frem indenfor de fleste idrætsgrene, hvor et skades forløb i tid kan nedsættes især i kombination med f.eks. akupunktur.

 

Zoneterapi og sport?

Zoneterapi kan bruges til at behandle sportsskader ud fra det holistiske synspunkt på samme måde som det bruges til f.eks. smertelindring ved fødsler.

Traditionel zoneterapi afspejles både i øre, hænder og fødder hvilket de gængse mindre sportsskader i dagligdagen også forbindes med. Zoneterapi og et sprængt korsbånd er ikke synderlig forenelig, og eventuelle slidskader som gigt og andet vil heller ikke gøre det store gavn rent fysisk, men kan dog lindre.

I forbindelse med sport og skavanker fra træningen her, kan tryk på lilletåen og området omkring denne, få muskulaturen i en øm skulder til at slappe af og dermed få eventuelle gener til at forsvinde. Det kan du opnå med en massør eller næsten i samme grad, med en massagestol i høj kvalitet.

 

Hvem er zoneterapi for?

Zoneterapi er en behandlingsform der kan gavne alle mennesker, hvad end de dyrker sport eller ej. Det er nemlig et redskab der både kan forebygge og udbedre eventuelle gener og skavanker ved ingen eller meget fysisk udfoldelse.

 

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi foregår ved trykpunkter der primært foregår som massage af fødderne.

Nogen arbejder ud fra at din krop strømmer med energi kaldet ”qi”. Energien strømmer i en række baner kaldet ”meridianer” der når ud til huden ved hjælp af en række punkter kaldet ”reflekszoner”.

Her er teorien bag, at hvis der kommer noget og blokerer for dette system gennem kroppen, vil du opleve skade, sygdom eller andre symptomer. Derfor kaldes zoneterapi holistisk, da arbejdet med at udbedre skader skal fjerne disse blokeringer, hvilket kræver helhedsperspektivet.

En anden teori om hvad zoneterapi bygger på er, at det ikke er energi der forbinder reflekszoner. Derimod mener nogle, at kroppen har nerveforbindelser der forbinder kroppens reflekszoner.

Ligegyldig teorien bag, så behandler zoneterapeuten dog nogenlunde på samme måde. Her behandler zoneterapeuten reflekszonerne med tryk og massage på primært fødderne, der udbedre skavanker og gener i hele kroppen. Over tid vil denne behandling gøre kroppen selvhelbredende og giver dig den øget velvære i sind og krop.

 

Hvad er zoneterapi god for?

Zoneterapi i forbindelse med sport er god til at nedsætte skadeperioden for eventuelle skavanker som overbelastning og lignede. Rent sundhedsmæssigt kan zoneterapi være god mod diverse livsstilssygdomme som:

 • Allergi & astma
 • Fertilitet
 • Fordøjelse
 • Hormonelle lidelser
 • Hovedpiner
 • Kolik og gråd ved små
 • Luftvejslidelser
 • Stress & udbrændthed
 • Tarm lidelser
 • Virus balancenerven
 • Øre- og øjenlidelser

 

Videnskabelig bevis på at zoneterapi virker?

Der er ingen videnskabelig gennemgang der viser tegn på, at zoneterapi rent faktisk virker. Hvad end teorien bag bygger på meridianer eller nerveforbindelser, er der ingen klare forskningsfakta der kan konkluderer entydige resultater.

Zoneterapi er dog en ganske udbredt behandlingsform i blandt andet det danske sundhedssystem, hvor jordemødre, sygeplejerske m.m. bruger zoneterapien. Faktisk er zoneterapi den 3 mest brugte behandlingsform efter akupunktur og massage.

 

Zoneterapi og tilskud?

Du kan få tilskud via Sygesikringen Danmark til zoneterapi hvor du dog står for afholdelse af den største udgift selv(læs her).