brug de gode tips til vandring der udfordrer

Tips til vandring der kan udfordre dig – Se hvor og hvordan

De fleste ved godt at vandring er godt for sundheden, for det er forbundet med motion, hvilket kan være i den noget hårdere version end så meget andet.

Vi har her samlet et par tips til vandring der kan udfordre dig. Det gælder både hvorfor, hvordan og hvor, for det at vandre på krævende steder, er ikke bare noget du kaster dig ud i, uden at du har gjort dit forarbejde i form af optræning.

 

Træning er nødvendigt for den hårdere vandring?

Vandring kan være mange ting. Det kan være at du går et par kilometer med din partner, ven, veninde eller anden, og det kan også kaldes vandring. Det mere seriøse vandring er de noget hårdere ruter, hvor de mest inkarnerer mennesker kombinerer det med lidt bjergbestigning også.

For at være i stand til at vandre de hårde og mere krævende steder, hvor bjerge eller store bakker kræver en ordentlig fysik som samtidig kræver den rette optræningen inden.

 

Hvilken vandring giver udfordringerne?

Der findes rigtig mange udfordrende steder hvor du kan vandre/bjergbestige uden at det nødvendigvis skal forstås som bjergbestigning i form at klatring lodret op indtil målet nås.

Nogle af de fede steder her i verden hvor du kan blive udfordret, kunne være disse:

  • Kilimanjaro – Et populært mål at opnå for mange, hvor du kan følge Lemosho, Machame, Marangu eller Rongai ruterne. Find inspiration til mulighederne blandt andet ved Rickshawtravels.dk her.
  • Spanien – Europas mest bjergrige land giver dig mange muligheder hvad end du er nybegynder eller øvet. Ordesa Nationalpark, Tenerife, Traumanta bjergene og selvfølgelig den historiske Camino rute.
  • Alperne – Der findes mange lækre områder i Nord Italien og Østrig, hvor du kan blive udfordret fysisk også uden at det går over i decideret bjergbestigning. Du kan med fordel finde inspiration på Opdag Verden.
  • Nordamerika – Trans Canada Trails giver dig et historiske indblik i den vilde natur som Canada byder på. Det samme gør sig gældende for den 5000 km. lange Continetal Divide Trail fra den mexicanske grænse til den canadiske.
  • Og mange andre, hvor du kan læse om de ti mest populære på Politiken her.

Hvilken træning?

Det at træne sig op til en vandretur er selvfølgelig afhængig af hvilken type og hvor. Kuperet terræn er selvfølgelig hårdere end den flade strækning, hvor en oppakning på 30 kilo logisk nok gør tingene endnu hårdere.

Her er det vigtigt at træne benmusklerne hvor knæled er vigtigt for den store belastning. Det samme gør sig gældende for de forreste muskler og ryg til at klare oppakningen. Her er træningen der ligger sig op af bjergvandringen, noget der kan anbefales. Det er nemlig ret hårdt med rygsækken, og her gælder det op at finde stigninger som trapper og bakket træning til at simulerer den egentlige vandring.

Først skridt i en enhver træning er, at du starter ud med små skridt. At buse på hvis du ikke er i supertræning, vil give dig belastningsskader på dine led, netop fordi belastningen ikke har været gradvis. Start ud med at få kondien på plads ved at gå på trapper/bakker. Begynd at træn muskler i fitnesscentret eller køb træningsudstyr til hjemmet i form af kettlebells, håndvægte, træningsbænke og andet der giver stærkere muskler. Kombinerer det med øvelser der bruger kroppens egen vægt som armbøjninger, rygbøjninger m.m.

Gradvis implementer du træning med modstand, hvilket betyder, at du tager en rygsæk med vægt på når cykler, går og træner muskler. Her er det vigtigt, at du f.eks. kun går med vægt på en gang om ugen, hvor du så kan cykle 4-5 gange om ugen med vægt på også, så kondien bliver forbedret med dine knæled bliver skånet for overbelastning.