5 gode grunde til at dyrke fitness

5 gode grunde til at dyrke fitness

Vi ved alle sammen, at bevægelse er godt for kroppen, men vidste du, at der er mere til fitness, end hvad de fleste umiddelbart går og tror?

Det siger sig selv, at det at holde en sund vægt og fornuftig BMI er vigtigt for det daglige velvære, men det er ikke kun fysiske fordele, man får ved at bevæge sig mere. Det handler i højere grad om de mentale fordele, som følger med, når man træner regelmæssigt. Læs videre i artiklen og bliv klogere på 5 fordele ved at dyrke fitness.

1. Fitness skaber fællesskab

Flere og flere dyrker fitness, og selv om de fysiske og psykiske goder ved træning er kærkomne, så spiller fællesskabet også en stor rolle i danskernes besættelse af træning. Fitness handler ikke længere om solotræning i fitnesstræning, men det er i højere grad blevet et socialt foretagende, hvor man for eksempel er flere, der tager til træning sammen.

Fællesskabsfølelsen er også noget, der tiltaler unge mennesker, hvorfor man ser flere og flere børn og unge i fitnesscentret. Er man forælder til et barn, der er bidt af træning, kunne man overveje et ophold på en fitness efterskole, hvor man rigtig kan nørde fitness ned i de mindste detaljer.

2. Fitness styrker kroppen og knoglerne

Dine muskler er vigtige for, at du kan gøre alle de ting, du gør i dit liv. Med træning og motion kan du bevare din muskelmasse, så du slipper for en træt og øm ryg til hverdag på kort, og du undgår sygdomme knogleskørhed på lang sigt. Er man for inaktiv, vil man for hvert 10. år, efter man er fyldt 20, miste ca. 250 g muskler.

3. Fitness giver dig mere energi

Fitness styrker ikke kun kroppen, men motion og træning kan også give dig mere overskud i hverdagen. Når du dyrker fitness regelmæssigt, vil du opleve, at du sover bedre om natten, at dit tarmsystem fordøjer maden bedre, at du bliver mere afslappet, og at dit humør bliver lettere. At du får mere energi betyder, at du har mere tid og overskud til at gøre alle de ting, som du hele tiden har villet, men har været for træt til at gøre, fordi du normalt ligger søvnig på sofaen kl. 18:30.

Så ønsker du mere overskud til at være mere sammen med børnene eller ægtefællen, eller er du bare aldrig rigtig kommet i gang med dit hobbyprojekt, så er det bare på med træningstøjet.

4. Fitness giver dig mere selvtillid

Det siger sig selv, at fitness giver mental ro og velvære, da motion og bevægelse frigiver lykkehormoner i hjernen. Men udover at få det bedre med dig selv, vil du også opleve selvtillid på en anden måde.

For når du har trænet i en længere periode, vil du komme til at opleve, at din krop er blevet stærkere og mere udholdende. Og det er en triumf i sig selv, også selv om du ikke taber dig, da du kun har én krop i livet, og det er livsbekræftende at kunne mærke, hvordan du har gjort dit for, at den er sund og stærk og kan bære dig igennem livet.

5. Fitness kan dyrkes når som helst

Rigtig mange fitnesscentre har døgnåbent, og moderne teknologi gør, at der ikke længere behøver være en ekspedient til stede for at lukke dig ind. På den måde kan du tilrettelægge sin træning, så den passer til din hverdag, hvilket giver en stor følelse af fleksibilitet og frihed.

Selv om fitnesscentrene landet over er lukkede nu grundet verdenssituationen, så kan man også sagtens træne i hjemmet eller i naturen. For heldigvis bruger man rigtig meget kroppen til fitnesstræning, hvorfor maskiner og andet udstyr ikke er en streng nødvendighed, men blot nice to have.