Dyrk sundhed, motion og det sociale samvær med firmasport

Dyrk sundhed, motion og det sociale samvær med firmasport

Dyrk sundhed, motion og det sociale samvær med firmasport som er den sjove og forholdsvis billige måde at styrke sammenholdet blandt medarbejderne i firmaet.

Få mere motivation til bevægelse i hverdagen gøres ofte på den nemme måde med andre. Vi som mennesker er sociale anlagte og det gør sig selvfølgelig gældende i alle aspekter af livet. Sport som både kommer i den individuelle og gruppe orienteret form, gør ikke bare at du bliver mere fit og i form, men giver dig også styrket velvære og glæde.

Netop den forøget velvære og livsglæde som sport og motion giver er det bedste argument for at alle firmaer burde opildnes til at investerer meget få penge i fælles firma sportstøj som du f.eks. finder her, og selvfølgelig også gebyret for tilmelding af et fodboldhold eller andet ved firmasport.

 

Gode fordele ved firmasport?

Der findes mange gode fordele til at dyrke sport. Et argument som dog ikke er hold orienteret er, at kvinder der dyrker konkurrencesport udvikler gode lederegenskaber som du kan læse her. En undersøgelse der blev lavet af EY, viste af 400 kvinder som blevet udspurgt om at sport fremmer karrieren, her havde 94% dyrket sport. Konklusionen som også kan bruges på mænd viste, at egenskaberne som man udvikler er at være målrettet, høj arbejdsmoral og så at være en holdspiller.

Mindre kan selvfølgelig også gøre det, hvor hyggen ved firmafodbold, cykling eller løb selvfølgelig også skal være tilstede. Men konkurrencen og sammenholdet bliver også dyrket på motionist niveau og dette kan ofte afspejle sig i firmaets produktivitet også.

Positive effekter af motion og idræt som mere eller mindre er blevet bevidst over en længere årrække ved firmaer der har implementeret en sundhedsstrategi eller deltager i konkurrencen om at blive Danmarks sundeste arbejdsplads er:

  • Nedbringelse af sygefravær i sammenligning med lignede firmaer
  • Forøget glæde og trivsel på arbejdspladsen.

Det koster selvfølgelig penge, men f.eks. Trefor der deltager i konkurrencen gennem Firmaidræt investerer ikke noget uden afkast. Derfor blev de sundhedscertificeret i 2012 af Dansk Firmaidrætsforbund. Her ligger budgettet på 500 kr. pr medarbejder, hvor aktiviteterne som de jo ofte gør, er udenfor arbejdstiden så medarbejderen invester også selv.

 

Hvilken idræt?

Du finder mange forskellige former for idræt som der kan dyrkes som firmaidræt. Cykling er blevet populært rigtig mange steder, hvor det dog er en lidt dyrere sport hvis der skal købes cykler til 30000 kr. stykket. Her vil det være noget nemmere med en af de mange forskellige idrætsgrene gennem firmaidrættens forening der afvikler idræt i hele landet gennem 80 foreninger.

Her kan du nemlig vælge mellem stort set alt, dog afhængig af hvor i er lokaliseret. Lady Mudrace, Xstreme sport, fodbold, bordtennis, gymnastik, dans, svømning, løb, volleyball, idræt for seniorer, friluftsliv, badminton, petanque med mere.

Alle disse forskellige former for idræt byder på noget for alle, hvilket gør sig gældende både for de utrænet, trænet, gamle som unge.

No Responses

Din kommentar?