5 tips til at holde vægten under ferien

5 tips til at holde vægten under ferien

Jeg husker selv, hvordan jeg førhen brugte 2-3 måneder på at tabe mig op til familiens årlige all-inclusive ferie, for bare at tage hele vægten på igen i løbet af den ene uge i syden. Det pinede mig, at jeg ikke bare kunne nyde ferien samtidig med at jeg kunne holde vægten bare nogenlunde.

Så læste jeg The 4 Hour Body af Tim Ferriss, og ved at implementere nogle enkle tips fra hans bog, formåede jeg at tage på en uges all inclusive ferie på Kreta, hvor jeg spiste og drak godt, uden at tage på!

 

Tip 1 – 30 gram protein 30 minutter efter du er stået op

Jeg kan ikke forklare hvorfor dette er så effektivt, men Tim Ferriss forklarer selv, hvordan dette simple leveråd kan være nok til at de fleste, mænd især, kan tabe sig adskillige kilo.

Mens vi var på Kreta spiste jeg bare æg og kalkunbacon hver morgen. Havde jeg haft lyst til det, kunne jeg også have fået mine proteiner via pølser eller bønner. Med andre ord, så var dette et “leveråd” som var meget nemt at følge på en all-inclusive ferie.

 

Tip 2 – Hold dig fra hvide kulhydrater 6 ud af 7 dage

Det er næppe nogen hemmelighed at hvide kulhydrater ikke gør noget godt for kroppen, men det er bare overalt og derfor ender det ofte på tallerkenen. Det viser sig dog, at det ikke var et problem i Grækenland, siden de laver det lækreste lammekød og formår at smække nogle virkelig lækre salater sammen. Hvad skal man med hvidt brød, pasta, ris og kartofler når du kan få alverdens lækre kødretter?

Tim Ferris går dog meget højt op i, at du en gang i ugen skal spise hvad du har lyst til af søde sager og hvide kulhydrater, således at din krop ikke tilpasser sig din kost og sætter forbrændingen ned.

 

Tip 3 – Drik grapefrugt juice og lav 10 airsquats før mad

Tim Ferriss påstår at grapefrugtjuice og 10 airsquats før et måltid vil forbedre fordøjelsen og mindske mængden af kalorier der optages fra et måltid.

Det er ikke nødvendigvis nemt at finde grapefrugt juice på alle hoteller, men airsquats kan vi altid lave og det skader næppe.

 

Tip 4 – Kanel holder på din energi

I og med at vi spiser ekstra meget når vi er på ferie, så vil vores blodsukker også stige og trætheden sætte ind. Når vi bliver trætte er vi mere tilbøjelige til at spise en chokolade bar, springe løbeturen over osv.

Kanel har vist sig at øge cellernes glukoseomsætning med en faktor 20, hvilket betyder at dit blodsukkerniveau ikke vil svinge lige så meget og dermed vil du have mere energi til at hygge dig og træffe fornuftige valg.

 

Tip 5 – Motion er den bedste tur-guide

Dette er ikke et direkte tip jeg fik fra Tim Ferriss bog, men derimod et råd jeg hørte i et podcast med ham. Som vi alle ved, så er et kalorie underskud hemmeligheden bag vægttab og har vi et ønske om at spise godt, så må vi også sørge for at forbrænde mere end normalt.

I min erfaring er der ikke noget bedre til dette end at være et nyt sted. Tag løbeskoene på og løb en tur i lokalområdet. Hvert hjørne du runder er en ny oplevelse og du vil derfor være væsentlig mere motiveret til at løbe end du vil i Danmark, hvor du efterhånden kender hver en sten på dine sædvanlige løberuter.

No Responses

Din kommentar?