Tacx Neo Smart hometrainer 2018 model der har mulighed for at kommunikerer med ANT+ og bluetooth, er en af de mest innovative hjemmetrænere fra det hollandske firma.

Når vinteren kommer, så er der desværre ikke så mange muligheder for at komme ud på asfalten. Både mørket og vintervejret giver sine begrænsninger. Formen skal dog holdes ved lige, for det er ret irriterende at starte forfra, og her kan en god hometrainer være det bedste alternativ for dig.

Der findes en del forskellige mulighederne indenfor hjemmetrænere, og en af disse modeller, er Neo Smart hometrainer fra det hollandske firma Tacx, der siden 1972 har udviklet hjemmetrænere.

Modellen her er i den dyre ende af prisskalaen, og ifølge firmaet bag, blandt eliten af hjemmetrænere.

 

Hvad er Tacx Neo Smart hometrainer 2018?

køb en tacx neo smart t2800

Med Neo Smart får du en tung hjemmetræner på hele 21 kg. Det kan man sige er irriterende, for den er besværligt at flytte rundt med. Samtidig kan man også sige, at det er et kvalitetsstempel, for en hjemmetrainer skal være stabil, hvilket 21 kg. må siges at være garant for.

Ulempen ved denne hometrainer er helt sikkert vægten, for den er svær at tage med rundt til opvarmning ved løb. Fordelen ved denne model er, at du får en topkvalitets hometrainer til hjemmetræningen.

 

Hvordan virker Tacs Home Smart træneren?

afgør tacx neo vs wahoo kickr

Du tager baghjulet af din cykel, monterer en kassette og sætter cyklen direkte på kassetten. Her skal du dog skal bruges en Campagnolo kassette-aftrækker for påsætning. Så enkelt er det i bund og grund at bruge denne “direct drive” hometrainer.

Du får en lydløs hjemmetræner, hvilket vil sige, at du får så lydløs det næsten kan lade sig gøre blandt hjemmetrænere, for helt lydløs får man nok aldrig. Derudover, så får du en realistisk hjemmetræner, for den bevæger sig faktisk, når man træder rundt.

Det kan være mærkeligt at cyklen bevæger sig i starten, for det kan give en ubehagelig følelse af, at cyklen vælter, u skal selvfølgelig huske at spænde cyklen ordentlig fast, men bevægelsen er dog med vilje, til at skabe den realistiske følelse af at køre på landevejen.

Realismen med bevægelse er en fed detalje, helt ligesom Tacx har skabt lys i tre forskellige farver der kommer fra hometraineren, alt afhængig af, hvor meget du træder i pedalerne.

Specifikationerne ser sådan ud:

  • Ingen stød (nok det mest lydløse blandt hometrainerne)
  • Kan bruges uden strøm
  • Sort farve
  • Kan klare stigning op til 25%
  • Stand-alone funktion
  • ANT+ og Bluetooth tilslutningsmulighed
  • 2200 Watt maks. modstand
  • Vedligeholdelsesfri
  • Forhandler Cykelpartner
  • Pris: 8999 kr.

Du kan se videoen her fra Tacx, hvor de fortæller om finesserne og ideen bag:

 

Tilslutning via ANT+ og Bluetooth

Hvis man ikke har et problem med Tacx neo prisen, der ligger i den høje ende, så er Tacx Neo Smart absolut noget der skaber basis for den fede hjemmetræning.

Du kan nemlig tilslutte den til tablets, pc’en eller en garmin computer. Det fungerer ret godt med tilslutningen til f.eks. en IPad via appen “Tacx Cycling. Her får du mulighed for at bruge træningsprogrammer eller film til din træning, hvor du dog skal betale for de forskellige Tacx film. Hometraineren har heldigvis bluetooth smart og ANT+ tilslutning, så du kan bruge det virtuelle træningsmiljø Zwift, hvilket kræver en ANT+ dongle, computer og bruger på Zwift.

 

Det gode alternativ?

Tacs hjemmetræneren er fed på mange måder, men dog er prisen i den tunge ende. Her er det gode alternativ en BKool Pro Smart hometrainer til ca. 3200 kr. Det er en noget mere overkommelig pris, og kvalitet og ydelse giver stort set det samme. Læs mere om den ved forhandleren lige her, og gør op med dig selv, om f.eks. software og tekniske detaljer der adskiller de to modeller, er noget, som du kan leve uden.

 

Hvorfor Tacs hometrainer?

Som sagt, så er prisen i den høje ende ligesom Wahoo Flickr hometraineren, hvilket kræver, at du vil give denne forholdsvis høje pris. Hvis du vil, så får du en hometrainer der gør jobbet upåklageligt, og teknik og design i topklasse.

Tacx Neo Smart er en innovativ træner, der kan skabe en mere realistisk hjemmetræning i forhold til så mange andre modeller, men prisen er selvfølgelig en ting, som du skal være klar til at betale.

Gem

Gem

Gem

3.5/5 (2 Reviews)