Brug en løbebånd test til at finde den rigtige model

Bedste løbebånd til hjemmebrug

Trænger du til at komme i form? Men du er måske ikke meget for gå i motionscentret. Og udendørs kan der ofte være lidt for vådt, koldt og kedeligt? Her kan et løbebånd måske være det gode udstyr til at smide et par ekstra kilo og komme i god form.

Cardio træning er en god ting for sundheden og vægtens skyld. Og her er træningsmaskiner som romaskiner, spinningcykler, crosstrainer, motionscykler, airbikes og selvfølgelig maskinen til løb, der trods alt er en af de bedste måder både til at forbrænde kalorier og opnå god kondi hurtigt.

I vores løbebånd test for 2021 har vi fundet et udvalg af gode maskiner til hjemmebrug men måske også til firma, klub eller center. Vi har ikke selv testet produkterne, men fundet de maskiner der er kåret som testvinder eller fået gode anmeldelser i diverse uafhængige tests. Det giver dig et hurtigt og nemt overblik over muligheder i forskellige priser og typer.

 

ProForm Power 995i løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
9.900,00 Til butik →

Proform Power 995i er en model i 10.000 kr. prisklassen og kåret som testvinder i mange test. Modellen der er afløser for ProForm Sport 9.0 løbebåndet, har den velkendte kvalitet i en ny opgraderet kvalitet med nyere teknologi til forbedring for dig som bruger.

Du får et løbebånd der i funktion, ydeevne og holdbarhed er det bedre valg end Abilica Trex men dog også dyrere. Dog kan merprisen være godt givet ud. Modellen kommer i kvalitet, der næsten ligger på højde med den populære Sole F85 maskine. Modellen har en løbeflade på 152 x 51 cm. og fysisk størrelse på 198 x 92 x 145 cm.

Løbebåndet har indbygget iFit modul der byder på det interaktive træningssystem iFit Live fra iFit.com(iFit kræver dog månedlig abonnement betaling). Her kan du f.eks. koble din tablet til, så du kan gøre træningen mere spændende ved at bruge ruter fra f.eks. Google Maps, se film eller de indbygget træningsprogrammer du styrer fra det baggrundsbelyste display. Der er også integrerede højtaler og tabletholder. Velegnet både til dig der er nybegynder eller dig der træner til maraton.

Motoren er med 3 HK kontinuerlig effekt, maksimal effekt på 6 HK der yder en maksimal hastighed på 22 km/t og hældningsgrad på 15%.

Løbebåndet har det speciel udviklet ProShox afdæmpningssystem der giver en god affjedring til at skåne dine knæ og led. Hvis du som så mange andre, har skader og eftervirkninger af skader, ved du også hvor meget den bedre kvalitet faktisk giver dig i forhold til ekstra slid på f.eks. knæet(Brug eventuelt knæbind).

 • Stor løbeplade
 • Robust kvalitet
 • Støddæmpning
 • Baggrundsbelyst display

 

 

Sole F85 løbebånd – Testvinder og bestseller

Forhandler Totalpris Læs mere
16.900,00 Til butik →

Sole F85 er bestseller model i USA, helt ligesom den er kåret som løbebånd testvinder hos Treadmilldoctor.com, Bäst-i-test.se, Test.se med mere. Prisen ligger dog også i den høje ende for private, hvor du dog får et godt semiprofessionelt løbebånd der også egner sig til firma, klub eller selv mindre fitnesscenter brug.

Til den høje kvalitet i hjemmebrug får du dog også en tilsvarende god kvalitet der næsten kan sammenlignes med de professionelle og dyre modeller fra i fitnesscenteret. Du får et robust løbebånd der holder op til 4 timers daglig brug, hvilket er en af de gode fordele eller argumenter for at at investerer de flere penge. Her er Sole Fitness F63 en billigere og mindre model i samme brand.

En stor fordel ved den testvindende Sole F85 model er Cushion Flex-system. Det er med til at skåne din knæ og led op til 40% mere i forhold til at løbe på f.eks. fortov eller vej.

Løbefladen på Sole F85 er stor i 152 x 56 cm. størrelse. Det kan klappes sammen til lodret position, så maskinen fylder mindre i hjemmet. Sammenklappet vil maskinen fylde 113 x 93 cm. gulvplads. Selv om sammenklappelig funktion lyder smart, er sandheden at maskinen vil stå og fylde rigtig meget. Helt på højde med lignede motionsmaskiner hvor det gælder om at se bort fra salgssnak, hvor alle maskiner virker til at kunne klappes sammen og gemmes pist væk under sengen.

Motoren er en kraftig 4 HK motor der uden problemer trækker helt op til 20 km. i timen. Modellen kan klare en personvægt på op til 180 kg. Stigningsgraden giver dig mulighed for et maksimum på 15%.

Computeren der styrer det hele, giver dig 10 træningsprogrammer, hvor resultaterne kan trækkes ud hvis du træner for optimering.

 • Stor løbeflade
 • Speciel rammekonstruktion
 • Støddæmpning
 • 4 timers daglig brug

 

 

Masterfit TP100 løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
6.999,00 Til butik →

Hvis du ønsker noget af det bedste kvalitet til prisen i en noget billigere prisklasse, kan Masterfit TP100 løbebåndet være det gode køb for dig. TP100 maskinen i 7000 kr. prisklassen er et ganske robust løbebånd med de nødvendigheder funktioner.

Masterfit TP100 er velegnet til motionsbrug. Du får en motor med 2,5 HK DC der er god til det almindelig motion, men måske for svag i forhold til den seriøse løbetræning. Tophastigheden på Masterfit TP100 er 18 km/t. Og maksimum stigning er 15% som heldigvis er standard ved de fleste maskiner.

Funktioner kommer med 3 manuelle træningsprogrammer og hele 12 forudindstillede programmer. Helt ligesom du kan se visning af puls, afstand, kalorier m.m. på LCD display. Pulsmåling er i håndtagene og du kan tilslutte din telefon til afspilning af musik under træningen.

 • Effekt: 2,5 HK DC
 • 18 km/ t. maks. hastighed
 • 15 træningsprogrammer

 

 

Toorx Power Mag

Køb Toorx 3 løbebånd i mellem prisklassen

Forhandler Totalpris Læs mere
9.999,00 Til butik →

TRX Power Mag er noget billigere end Sole F85, men dog i en god kvalitet som motorless løbebånd. Toorx løbebåndet har dobbelt svinghjul med en masse på 20 kg. Det giver dig en god jævn bevægelse uden afbrydelser eller ryk under træningen.

Toorx Power Mag har en mindre løbeflade på 125 x 46 cm. og båndtykkelse på 1,6 mm. Det er polstret og maskinen er med magnetisk bremsesystem der justeres via et håndtag, hvor du kan vælge mellem 8 forskellige niveauer.

Du får et løbebånd der er dejlig nem at betjene i forhold til stigning, hastighed m.m. Hvilket kan udfordre din træning nu, og på sigt når du kan begynde at intensiverer træningen. Udover den gode betjening byder maskinen på en fin støddæmpning til at skåne dine knæ og led. Helt ligesom maskinen er robust med egenvægt på 75 kg. og kan klare en maksimal brugervægt på helt op til 180 kg.

 • Dobbelt svinghjulssystem på 20 kg
 • Magnetisk bremsesystem
 • Foldbar

 

 

Kettler Alpha Run 200

Køb tyske Kettler motionsudstyr

Forhandler Totalpris Læs mere
10.495,00 Til butik →
10.499,00 Til butik →
10.934,00 Til butik →

Det tyske mærke Kettler der er kendt for at lave god kvalitet indenfor motionsudstyr som Kettler romaskine, sjippetov, træningsbænke, motionscykler m.m. gør sig selvfølgelig også i løbebånd.

Kettler Race modellen ligger i samme prisklasse som Toorx Power Mag, og velegnet til nybegyndere og motionister. Kettler Race løbebåndet er den billigste model i Kettlers nye Alpha Runner serie der afløser blandt andet Kettler Race modellerne.

Løbebåndet har et unikt støddæmpningssystem der giver en dynamisk løbefølelse, og samtidig mere skånsomt end mange ældre maskiner. Løbefladen er på 135 x 47 cm. hvilket er en ganske standard størrelse. Hastigheden er fra 1 – 18 km/t. med en maksimal hældning på 12%.

Der er 32 træningsprogrammer, hvor du også får mulighed for at tilkoble enheder via Bluetooth. Her kan du koble op til KettMaps til sjovere træning. Der er også integreret højtaler, ventilator, tabletholder og opbevaringsrum til håndklæde eller vandflaske.

Computeren har et fint display med mulighed for 4 forskellige brugerprofiler.

 • Tablet kompatibel
 • Maks. brugervægt 130 kg

 

 

Speedfit Curve Running – Den anderledes og støjsvage

Forhandler Totalpris Læs mere
37.000,00 Til butik →
43.895,00 Til butik →

Dette speedfit-løbebånd er en lidt anderledes type end de andre maskiner og i den professionelle prisklasse. Løbebåndet kan købes til en pris omkring 47.000 kr. Til prisen får du en maskine, hvor du selv styrer hastigheden.

Det professionelle løbebånd har en kurvede løbeflade, og her er farten afstemt i forhold til din position. Du kan nemlig øge farten ved at bevæge dig frem mod den forreste del af løbepladen. Helt ligesom du sænker hastigheden ved at bevæge dig bagud på løbebåndet.

Træningsmaskinen er uden strømforsyning og motor, da du selv styrer frem for en computer. Det giver dig en støjfri maskine med egenvægt på 130 kg. og maksimal brugervægt belastning på 180 kg.

En pro maskine der giver dig et mere realistisk løb som f.eks. i naturen. Og kommer i en robust kvalitet uden vedligeholdelse, hvor prisen er den største ulempe ved Speedfit Curve løbebåndet.

 • Ingen motor
 • Løbeflade 164 x 43 cm
 • brugervægt: 180 kg

 

 

Masterfit TP900 løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
14.900,00 Til butik →

Masterfit TP900 e ret professionel løbebånd med motor og robust kvalitet, der kan være det oplagte valg til familiebrug. Du får en god AC motor med 2,5 HK med maksimal hastighed på 22 km/t. Og løbefladen er i en god størrelse, der er velegnet både til begyndere som øvede.

Løbefladen på båndet har en størrelse på 157 x 60 cm. Det er en stor størrelse der er velegnet til flere brugere. Maskinen har 22 forudindstillede programmer og brugervenlig design med genvejstaster til stigning og hastighed ændringer. Egenvægten på maskinen er 150 kg. og kan klare en maksimal brugervægt på 180 kg.

LED skærmen giver dig data om tid, distance, hastighed, puls og kalorieforbrug, som er standard på de fleste træningsmaskiner. Derudover får du også højtalere på konsollen, så du kan tilslutte din IPad eller telefon for underholdning eller musik.

 • Effekt: 2,5 HK AC
 • 22 træningsprogrammer
 • Løbeflade: 56 x 157 cm

 

 

Odin T8 løbebånd

Odin T8 bruger favorit løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere

Odin T800 er kåret som bedste løbebånd til prisen i forskellige tests her iblandt læsernes favorit hos Iform. Du får en maskine med 5 HK DC motor og maksimal hastighed på 20 km/t, hvilket burde være rigeligt til stort set alle.

Odin modellen har en god stødabsorbering med det nyeste Multi Shock Absorption system. Det er med til at skåne knæ og led bedre end meget andet. Løbefladen er på 140 x 51 cm.

Computeren byder på de sædvanlige data. Og du får selvfølgelig også træningsprogrammer.  Her får du 12 forskellige træningsprogrammer og mulighed for at tilslutte din tablet eller telefon. Brug din egen tablet til at løbe filmet løberuter via app’en Kinomap.

Løbebåndet kommer med transporthjul, så du kan klappe maskinen sammen og stille den væk.

 • Let maskine med vægt på 89 kg
 • Bluetooth tilslutning

 

 

Sole F63 løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
12.900,00 Til butik →

Sole F63 bygger på testvinder modellen F85. Her får du en af de nyere modeller fra Abilica, med mange af de gode egenskaber fra den populære F85 maskine, dog til i en lidt mindre model hvor motoren f.eks. er DC frem for AC. Det giver en billigere maskine end F85, men stadig i en fin kvalitet til hjemmetræning.

Du får en 3 HK DC motor, og en god rummelige løbeplade der måler 152 x 51 cm. Løbepladen er med Sole Flex-dæmpningssystem som også er standard på den populære F85. Det giver dig en reduktion af stød på helt op til 40% i forhold til at løbe udendørs på asfalt. Samtidig er det med til at give et lavere støjniveau når du bruger løbebåndet.

Maskinen har med hurtig knapper så du kan indstille hastighed og stigning. Og maskinen kommer selvfølgelig også med forskellige træningsprogrammer, LCD display og integrerede højtalere.

 • 3 HK DC motor
 • 51 x 152 cm løbeplade

 

 

Abilica Sole TT8 løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
24.900,00 Til butik →

Abilica Sole TT8 løbebånd er udviklet til professionel brug i centre og klubber. En model i den høje prisklasse som kan være den gode træningsmaskine til maraton og andet løb. Til prisen får du en høj kvalitet i forhold til byggekvalitet og robusthed.

TT8 maskinen fra Sole kommer med en maks effekt på 6 hk AC motor. En vekselstrømsmotor giver bedre ydelse end en jævnstrømsmotor, hvor denne AC motor har en kontinuerlig effekt på 3 kh. En kraftig maskine der kan bruges op til 8 timers brug om dagen og byder på 20 km/t. tophastighed.

En robust maskine med Double Horseshoe rammekonstruktion og stor løbeflade på 152 x 56 cm. med Cushion-Flex stødafdæmpning system til at skåne dine knæ og led der kan give op til 40% stødreduktion i forhold til asfalt.

Abilica Sole TT8 skal du købe hvis du ønsker høj kvalitet i både ydelse og kvalitet hvor denne model kan klare helt op til 180 kg. maks. personvægt.

 • AC motor
 • 6 hk AC maks. effekt
 • 3 AC hk kontinuerlig effekt
 • 15% maks. hældningsgrad
 • 10 træningsprogrammer
 • Løbeflade 152,4 x 55,8 cm
 • 180 kg maks. personvægt
 • Størrelse 207 x 93 x 144 cm
 • Vægt 144 kg

 

 

Titan ST490 – Budget løbebånd

Forhandler Totalpris Læs mere
0,00 Til butik →
5.499,00 Til butik →

Titan ST490 der har været på markedet et rigtig godt stykke tid(Titan ST590 test viser data på afløseren), et er populært budget løbebånd hvor du får meget for pengene. Det har ikke den samme kvalitet som de andre tre viste modeller, men Titan ST490 er dog også næsten halv pris af den billigste viste model; Abilica Trex 25.

Hvis du ikke skal træne til marathon eller lignede, men derimod have noget motion ved at lunte eller gå mens du ser en film på fjernsynet, IPad eller telefon, kan denne model fra Titan til omkring 4000,- kr. være det ganske fornuftige køb ud fra behovet.

Motoren kommer med 1,25 HK som logisk nok ikke kan måle sig i ydeevne med de ovenstående modeller, men dog kraftig nok til det afslappet behov hvor tophastigheden ligger på 14 km/t. Du får også mulighed for at simulerer bakketræning med en maks hældningsgrad på 12%.

Perfekt som afveksling mellem løbe- og gåbånd der er en mulighed mellem de 9 indbygget programmer, der også byder på data via det indbygget PWM control system der giver dig data som distance, kalorieforbrug, stigning, puls, tid, hastighed med mere.

Løbefladen er kun på 40 x 122 cm. som du selvfølgelig skal overveje for og imod i forhold til pris og kvalitet. Helt ligesom denne model kun kan klare en maks. personvægt på 110 kg.

 • Løbe- & gåbånd
 • Lille/mellem løbeflade
 • Stødabsorberende løbeflade
 • PWM control system
 • 1,25 HK DC motor
 • 14 km/t maks. Hastighed
 • 12% stigningsgrad
 • Støj 70 db og 60 db
 • Løbeplade: 40 x 122 cm
 • Foldbar

 

 

Odin T6 løbebånd

brug de nye løbebånd i høj kvalitet og lav støj

Forhandler Totalpris Læs mere

Odin T6 løbebånd er praktisk og simpel model i den billige prisklasse. Løbebåndet byder logisk nok ikke på den høje kvalitet som modellerne der koster 3-4 gange mere. Hvis dit behov er ”simpel” motion med gå, lunte og løb frem for f.eks. maraton træning, kan Odin T6 opfylde dit behov til en billig pris.

Odin T6 har en maksimal vægtkapacitet på 100 kg. og vejer i sig selv omkring 45 kg. Vægten på løbebåndet er forholdsvis lav, så det bliver nemmere at flytte rundt på løbebåndet. Helt ligesom du kan folde løbebåndet sammen, så det fylder mindre til opbevaring.

Motoren er ikke kraftig og har høj ydeevne i forhold til de høje prisklasser, men er dog ganske velegnet til den lette motion. Det kan være løb eller at gå de daglige 10000 skridt som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Og til den billige pris, kan modellen bruges både som gå- og løbebånd.

Tophastigheden ligger på 12 km/t. Du får også mulighed for at simulerer bakketræning med stigning i 3 niveauer. Du får 12 indbygget programmer.

Løbefladen er kun på 43 x 120 cm. som måske er stor nok til dig, men dog vigtigt at tjekke op på i forhold til din fysiske størrelse.

 • Løbe- & gåbånd
 • 12 km/t maks. hastighed
 • Foldbar

 

 

NordicTrack Commercial 1750

find et støjsvag løbebånd uden motor

Forhandler Totalpris Læs mere
16.900,00 Til butik →

NordicTrack Commercial 1750 løbebånd er i en god kvalitet og høj ydelse. Modellen har en stor HK DC motor, god konstruktion, stor løbeflade og forskellige detaljer som køleventilator m.m. Prisen på NordicTrack Commercial er tilsvarende i den høje ende.

Løbebåndet kommer med en stor 3,6 HK DC-motor, der giver dig stabil og jævn ydelse. Motorrummet er tilsvarende stort og i en konstruktion der giver mindre vibrationer og støj. Støddæmpningen er i en høj og komfortabel kvalitet, der er med til at skåne knæ og led.

Løbefladen er ganske stor med længde på 152 cm. og bredde på 55 cm. Der er maksimal hastighed på 22 km/t. og du kan justerer stigning, hvor maksimal stigningsniveau er på 15%.

Der er mange detaljer og funktioner der giver løbebåndet det ekstra finish af kvalitet. Her får du f.eks. dobbelt køleventilator der afleder mindre varme. Helt ligesom modellen kommer med 7” stor touchskærm, der byder på hele 400 gratis videoer til træning. Der kan tilsluttes telefon eller IPad til integreret højtalere så du kan se film, serie eller høre musik mens du træner.

Der medfølger et trådløs iFit pulsbælte, helt ligesom du kan købe abonnement på iFit og bruge sammen med løbebåndet.

 • 3,6 HK effekt
 • Hastighed: 22 km/t
 • Stigning: -3% til 15%

 

 

Titan Life Athlete T64 løbebånd

køb Titan løbebånd brugt til billige penge

Forhandler Totalpris Læs mere
9.099,00 Til butik →
10.999,00 Til butik →

Titan Life Athlete T64 i mellem prisklassen til en pris mellem 6 – 8.000 kr. med forbehold for tilbud, udsalg og opgradering.

Du får en habil motor på 3 HK ydelse, og en maskine der kan klare en vægt på op til 130 kg. med 20 km hastighed. Titan løbebåndet er foldbar og kommer med transporthjul for nemmere opbevaring og flytte rundt med.

Løbefladen på Titan kommer i en god stor størrelse på 140 x 48 cm. Her får du affjedring med stødabsorption bag og fortil, der er med til at skåne dine led og knæ, som også gør sig gældende i den udgået Titan ST650.

Ydelsen i forhold til træningen byder på tre manuelle programmer og 24 løbeprogrammer. På håndtaget får du indbygget pulsmåler til pulstræning hvis du vil tabe dig eller optimerer din form (hvad er pulstræning?). Helt ligesom du kan styre hastigheden og incline på håndtaget uden at slippe det. Maskinen giver dig de gængse data som kalorieforbrænding, tid, hastighed, puls m.m.

 • 3 HK motor
 • 20 km/t. hastighed
 • Incline: 16%

 

Hvad og hvordan du vælger løbebånd?

Ligesom med stort set alle andre motionsmaskiner og udstyr, så byder markedet indenfor løbebånd også på et kæmpe udvalg af forskellige modeller fra den helt billige fra Harald Nyborg, Bilka m.m. til meget høje priser der ligger udenfor de fleste privates råderum.

Når der findes så stort et udvalg, og økonomien trods alt er en af vigtigste kriterier når vi skal købe noget, kan det være nemt at kun kigge på prisen. Her kan du finde løbebånd der starter ved en pris af 1.500 – 2.000 kr. Problemet er dog, at disse maskiner kommer i en virkelig dårlig kvalitet. Den lave kvalitet giver ofte en dårlig træning men giver dig også et produkt med en elendig holdbarhed, som du højest sandsynlig hurtig bliver træt af. En bedre måde til at gøre de gode tilbud og få kvalitet, kan være at købe f.eks. modellen Sole F85 brugt på Gul&Gratis.

Opsæt nogle kriterier for hvad du vil opnå med løbebåndet, for det indikerer også hvor meget du skal bruge maskinen. Derudover er ting som din vægt, løbeflade m.m. vigtigt når du sammenligner de forskellige maskiner, som du få mere at vide om i denne video.

Tag disse ting med i dine overvejelser som inspiration til at afdække lige præcist dit behov:

 • Løbeflade: Her skal du overveje om du skal vælge et løbebånd med en lille løbeflade, der har den fordel at maskinen fylder mindre. Problemet er dog, at du kan blive irriteret over den mindre flade at løbe på. Her er det klart at foretrække løbebånd med store løbeflader, som er det foretrukne valg til hjemmebrug.
 • Kvalitet: Selvom prisen ofte er udslagsgivende, så gå ikke på kompromis med kvalitet. Den gode kvalitet der giver dig det rette brug, koster desværre også det mere. Vores foretrukne testvinder model koster en hel del mere end de billigste modeller. Men hvis du vil have den gode træning fremefter i tiden og ikke kun de næste fem dage, så overvej nøje om ikke pengene på kvalitet er givet bedre ud både nu og i fremtiden.
 • Vægt: Hvis du er tung, så skal det logisk nok tages med i overvejelserne. Hvis du vejer over 100 kg. kender du også til hvordan din tyngde har indflydelse på ting. Her kan en maks. brugervægt på 110 kg. måske være en rigtig dum investering, hvis du vejer 108 kg. For kan maskinen klare dine 108 kg. uden problemer eller ej. Det er trods alt dig der står med problemet, hvis maskinen giver efter.
 • Sammenklappelig: Du sparer ikke meget plads ved en foldbar model, men det giver dog lidt mere luft. Hvis du ikke har dit eget motionsrum som de færreste har, så tag med i overvejelser at du skal vælge en model, der kan klappes lidt sammen og ”gemmes væk”.
 • Hastighed og motor: Vil du træne op til maraton og har brug for solid kvalitet med forskellige trænings intervaller? Eller skal du ”bare” gå og jogge lidt til at opnå de 10.000 daglige anbefalet skridt fra sundhedsstyrelsen? Her er prisen selvfølgelig en afgørende faktor, for dit behov kan sagtens være en billig budget maskine der kommer i en anstændig kvalitet, hvorimod dig der satser på maraton har brug for en stor kraftig motor.
 • Funktioner: Ønsker du bluetooth, indbygget højtaler eller måske mulighed for online interaktion? De fleste modeller i en bestemt klasse kommer med alle disse ting, men det er dog vigtigt at tjekke specifikationerne for tablet tilslutning, hvis du f.eks. ønsker dette.

Hvorfor løbebånd frem for andet udstyr?

Dit behov og motivation til at dyrke cardio skal selvfølgelig være udslagsgivende for hvilken maskine du køber. Der kan være mange gode grunde til hvorfor du ikke skal købe et løbebånd.

Hvis du har mere eller mindre slidte knæ, så vil en romaskine, siddecykel, motionscykel eller crosstrainer være meget mere skånsomt for dine knæ end et løbebånd. Helt ligesom der kan være andre fysiske grunde der vil gøre en anden træning tilrådelig.

Hvis du ikke har fysiske skavanker som forhindrer løb, er der selvfølgelig også fordele ved at vælge et løbebånd frem andre maskiner der måske ikke kan matche det samme resultat som du får ud af at løbe.

 • Skånsomt: Et løbebånd i en god kvalitet som de viste modeller, vil være mere skånsom mod dine led og knæ end det meste udendørs underlag.
 • Kondien: Løb er en af de bedste former til at opnå en god kondi, og ligesom med cykelentusiasten der måske bliver nødt til at bruge en hometrainer til træningen om vinteren, kunne et løbebånd være det dejlige alternativ i den kolde og mørke vinter. Konditionsmæssig vil du hurtigere komme i form på et løbebånd end en crosstrainer, vel og mærke hvis vi forudsætter præmissen for brug på de to maskiner er nøjagtig ens.
 • Vejret: Hvis du hader det kolde, våde og mørke vejr, så er det trods alt noget dejligere at få din løbe motion indendørs i varmen hvor du f.eks. kan se din serie på Netflix.
 • Optimerer træningen: Det er nemmere at optimerer træningen ved at løbe indendørs hvor forudsætningen når du starter træningen hver dag vil være tæt på ens i forhold til udendørs, hvor vejr og andet også har indflydelse.
 • Intervaltræning: Nu løb giver dig den hurtigere kondition, så vil god intervaltræning på løbebåndet også være hurtigere at opnå. For du kan sagtens intervaltræne på et løbebånd, der ikke bare kan være med at optimerer din træning, men også give det snert af konkurrence mod dig selv som motivator.
 • Vægttab: Du vil hurtigere kunne sætte forbrændingen i vejret, da løb er hårdere end lignede træningsmaskiner. Hvis du virkelig vil gøre noget for at tabe dig, så husk på at muskeltræning er den hurtigste måde at sætte turbo på forbrændingen, og især i kombination af cardio træning som løb.

Vedligeholdelse af løbebånd?

Et løbebånd kræver heldigvis ikke den store vedligeholdelse som du kan læse dig frem til i brugsanvisningen. Du skal selvfølgelig tørre sved, skidt og sikkert også støv af med en ren og fugtig klud. Men vedligeholdelse er, at tjekke om alle funktioner ser ud til at virke. Og om skruer og remme sidder rigtigt eller trænger til efterspænding. Det er selvfølgelig ikke noget du skal gøre på daglig basis, men dog en god ting at bruge et par minutter på hver 14 eller 30 dag.

Smør også undersiden af løbebåndet med silikone regelmæssig, så det holder længere selv om det sikkert med tiden skal udskiftes.

Hvor kraftig motor skal du vælge?

Motoren er selvfølgelig en essentiel ting i løbebåndet. Her skal du tage højde for dit brug, vægt og hvor mange mennesker der skal bruge maskinen. Hvor mange antal hestekræfter du skal vælge afhænger af disse ting, for det er ikke nødvendigvis den store motor der er dit behov. Dog skal du tage højde for støj og holdbarhed, hvor en større motor både holder længere og larmer mindre da den skal arbejde mindre.

Støjniveau?

Som fortalt, så er det motorstørrelse og dit brug der afgør hvor meget støj løbebåndet afgiver ved brug.

Dem af os der måske er lidt tungere, løber selvfølgelig også det tungere. Samtidig vil hastigheden på motoren under brug give mere larm jo mere den skal yde, især hvis hestekræfterne måske skal arbejde det mere.

Hvis du bor i lejlighed, så er det næsten et krav at bruge en underlagsmåtte, for dette absorberer trods alt lyden en hel del. Det kan også være det smarte valg, hvis du bor i hus og vil generer resten af husstanden mindst muligt.

Sammenklappelig løbebånd eller ej?

Motionsudstyr til hjemmet fylder en del, og de fleste vil gerne have ting der kan klappes sammen så det fylder mindre. Her er et løbebånd en af de store ”syndere” da de fylder en hel. Det kan være praktisk med noget der klappes sammen så det optager mindre plads, nu de færreste har deres egen store motionsrum i hjemmet.

Det er ikke fordi du sparer afsindig meget plads ved at klappe løbebåndet væk, men lidt har også ret. Heldigvis er alle de gode modeller til hjemmebrug hovedsageligt sammenklappelige, og noget som du skal tage med i dine overvejelser inden du køber.

Løbeflade?

Løbefladen er en vigtig faktor, for du finder løbeflader i den lille version på 40 x 130 cm. hvor den store kommer i 52 x 152 cm. Her den anbefalet ”standard” som du finder i de fleste fitnesscentre på mindst 50 x 150 cm.

De små flader kan være ganske fin hvis du skal gå og jogge lidt og aldrig vil bruge den til andet. Men hvis du vil mere med dit løb, skal du købe noget der har mindst standard målet på 50 x 150 cm.

Stigning/hældning

Hældningsgrad er kun vigtigt hvis du vil udfordre dig selv. Her kommer den billige Titan model med en hældningsgrad på 12% som kan være mere end rigeligt for de fleste. Men hvis du vil træne intervaltræning og udfordre dig selv fremadrettet, kan det være en fordel med en hældningsgrad på 15% som de dyrere modeller tilbyder.