brug de sunde kostråd til at tabe sig

De sunde kostråd til at tabe sig for alle køn og aldre

De sunde kostråd til at tabe sig er vigtige at kende til, hvis du gerne vil tabe dig. Det at få styr på de sunde madvarer og motionstyper er noget som vi alle engang imellem får brug for at friske op. For hvem rammer ikke dårlige tidspunkter i livet, der kan afstedkomme en dårlig livsstil og vægtforøgning.

Heldigvis kan du tabe dig på den sunde og naturlige måde, der ikke behøver at koste alverden i diverse udstyr, kostbøger og andet. Ligegyldig hvilke tips til at få drømmekroppen eller smide et par kilo du bruger, er det livsstilsændringer med  sunde kostråd der virker.

De sunde kostråd til at tabe dig og bidrage din krop med den bedste energi, er, hvad du får lidt tips til her.

 

Tab dig med den gode energi

husk grønt og frugt for din kostplan

Du skal først og fremmest gøre dig bevidst om, at de forskellige ting der giver tomme kalorier som kage, chips, sodavand og lignede er noget der hæmmer din forbrænding.

Selvom alle ved det, så er det utrolig vigtigt at gøre klart over for sig selv, at kilden til at tabe sig naturlig er at skippe de dårlige kalorier skridt for skridt, og lægge vægt på at god og sund kost er vejen frem til at tabe sig på den lange bane.

 

Sunde kostråd inkluderer morgenmad og fibre

Alle skal have morgenmad, også selvom du ikke føler dig sulten. Og mange holder sig til det traditionelle indenfor brød eller cornflakes. Her er det vigtigt at huske på at især morgenmadsprodukter som Frosties og andre, i bund og grund er sukkerbomber uden værdi.

Gå efter at få de langvarige fibre til morgenmad for så vil du faktisk få stillet sulten. Og samtidig får kroppen noget energi at arbejde med. Sund Müsli, brød og lignede skaber grobund til et vægttab fra morgenstunden.

 

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter som fede oste og andet er ikke specielt sundt for din vægt. Det danske landbrug har ganske vist brugt ufattelige summer på at bilde os ind at deres produkter er sunde fra barns ben. Når du handler, skal du tænke over dine indkøb af mælkeprodukter og du kan bruge disse tips som en huskeseddel:

  • Undgå sødmælk (på nær til babyer) og udskift de “tunge” mælketing med lette såsom let-, skumme- eller kærnemælk
  • Ymer eller andet surmælksprodukt er bedre på grund af det høje proteinindhold end andre lignede produkter såsom A38
  • Diverse frugtyoghurter indeholder ofte kulhydrater der er tilsat sukker
  • Ost skal altid være fedtfattigt men ikke nødvendigvis den med mindst fedt, for du skal også ønske at spise den

 

Frugt er sundt og perfekt som mellemmåltider

Kød er vigtigt for dine muskler og dårlig for klimaet. Du kan vælge at supplerer med tilskud, men dog er det normale råd at spise kød mindst 3-4 dage om ugen og derudover få fisk 1-2 dage.

Du skal selvfølgelig ikke spise uhæmmet alle typer rødt fed kød. Du skal huske på den samlet mængde af kalorier som du indtager, hvis du gerne vil smide nogle kilo. Det kan du afhjælpe ved at vælge det magre kød, og begrænse fedtet til tilberedningen så du optimerer dit vægttab på den sunde måde.

Hvis du ikke kan fordrage fisk, kan du bruge fisketabletter, fiskeolie eller lignede tilskud, for fisk indeholder ting som er vigtige for din krop.

 

Kødet i form af fjerkræ, fisk og selvfølgelig kød

Brug de sunde råd i forhold til kosten

Alle ved at frugt er sundt og godt for din krop. Derfor er frugt det perfekte mellemmåltid i stedet for noget af det mere usunde og hurtige løsninger som vi ofte kan forfalde til.

Anbefalingen til det daglige indtag af frugt ligger på omkring 600 g. frugt og grønt. Vitaminerne og mineralerne som du finder i frugt, er godt for din generelle sundhed og samtidig også godt til kroppens funktioner i forhold til at forbrænde fedt.

 

Få det rigtige tilbehør

Når du spiser er der altid tilbehør til. Og når folk skal tabe sig eller holde vægten ser man ofte at tilbehøret består af grøntsager. Men hvis du gerne vil udøve noget motion og generel sundhed, er kulhydrater nødvendig at indtage i kosten også.

De gode kulhydrater er ris, pasta og selvfølgelig kartofler der nok er en af de bedste kilder til kulhydrater. Selvfølgelig skal du også have noget proteinrigt grønt, men husk dog at få dine kulhydrater.

No Responses

Din kommentar?