Sådan kommer du i gang med at træne

Sådan kommer du i gang med at træne

Er du ved at gå i ét med sofaen, og er du efterhånden ved at trænge til at komme i gang igen? Det kan være svært at få taget sig sammen til at træne. Enten fordi man aldrig rigtig har været træningstypen, eller fordi en lille pause pludselig blev til en af de længerevarende. Kom op af sofaen og få gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med at få bevæget kroppen igen.

 

Det skal være sjovt

Inden du går i gang, skal du selvfølgelig finde ud af, hvad din træning skal bestå af. Der findes et væld af træningsformer derude, og der er selvfølgelig også en, der passer til dig. Hvis du ikke er til træningscenteret, kan du vælge noget andet. Det er altså ikke et must at være medlem af et fitnesscenter, hvor man hver måned betaler i dyre domme for fede faciliteter, som man egentlig aldrig har fået brugt.

Vælg i stedet noget, du synes, der er sjovt. Hvor kliche-agtigt dette end måtte lyde, virker det faktisk. Vi har en tendens til at komme mere afsted, hvis vi nyder det, vi laver. Det behøver selvfølgelig ikke være klaske-lår-sjovt, men det er vigtigt, du går derfra med en følelse af, at det har været en god oplevelse.

 

Det rigtige udstyr

Skal du i gang med at bevæge dig for første gang i mange år, kræver det muligvis nyt udstyr. Når vi skal ud at bevæge os, er det en rigtig god idé at have noget træningstøj, vi kan bevæge os i, og som er behageligt at have på. Derudover er ordentlige sko essentielle i de fleste former for motionsformer. Det giver dig den rigtige støtte, og du slipper for ondt i fødderne pga. dårligt fodtøj.

Nogle motionsformer kræver ekstra udstyr. Det kan være en sportsgren, hvor du skal bruge en ketsjer, en bold, benskinner, knæbeskytter, måtte, eller hvad det måtte være. Vælger du at dyrke motion hjemme på stuegulvet eller i garagen, har du muligvis også behov for noget træningsudstyr her. Der er rigtig mange former for udstyr – både indenfor træningstøj og –sko og inden for ekstra motionsudstyr. Det kan virke uoverskueligt, hvis man pludselig skal ud at spendere mange penge bare for at komme i gang. Der findes dog flere steder, hvor du kan få en del rabat på alt det, du skal bruge for at komme i gang med at træne. Find rabatter her.

 

Accepter det mentalt

Før du springer ud i det med begge ben, er det vigtigt, du forbereder dig mentalt på at skulle i gang med at træne. Det nytter ikke noget at gå halvhjertet ind til det. Du ender bare med at stoppe lige så hurtigt, som du kom i gang. Den mentale del er vigtig, da du gør op med dig selv, hvorfor du gør det her? Du er nødt til at spørge dig selv, hvad det er, du får ud af det? Det hjælper dig, når det bliver rigtig hårdt.

Derudover kan du også spørge dig selv, hvorfor det overhovedet er en god idé? Et par gode grunde er, at det er godt for kroppen at få bevæget sig, det kan lede til et vægttab, hvis det er det, man ønsker, og motion er med til at forebygge en masse forskellige sygdomme. Slutteligt er det godt at huske på, hvordan du har det bagefter. Det giver en lettende og sejrende følelse, der er værd at holde fast i.

Din kommentar?