brug pilates bolde test til at finde den bedste

Pilates bolde/træningsbolde i forskellige størrelser til gode priser

Pilates bolde, gymnastikbolde, træningsbolde eller fitness bolde er ofte èn og samme ting. For typen af træningsbold, hvad end den bruges til pilates, yoga, wellness eller ej, går under de nævnte og faktisk mange andre navne, hvor også Redondo bolde ofte indgår i betegnelsen af en pilates bold, selvom typen ofte bruges lidt anderledes.

Trænings-/Pilates bolden bruges til træning. Men alt afhængig af størrelse, fungerer ofte også som ergonomisk stol, til leg eller som træningsredskab til forskellige styrketræningsøvelser. Bolden er et enkelt og billig træningsudstyr der kan træne det meste af kroppen.

Her i denne lille guide/test finder du nogle af de bedste bolde til din træning, hvad end du er ung, ældre, begynder eller øvet.

 

Aserve pilates bold – 19 cm

rygøvelser med pilates bold

Forhandler Totalpris Læs mere

Aserve Pilates bold med diameter på 19 cm. Det er en lille, blød bold med en god overflade til huden. Bolden er velegnet til øvelser på gulv, hvor den ofte bruges til pilates, yoga, gymnastik og lignede.

Aserve træningsbolden findes i 19, 25 og 30 cm. størrelser.

 • Diameter: 19 cm

 

 

 

 

cPro9 pilates bold – 25 cm

brug pilates bold øvelser

Forhandler Totalpris Læs mere

cPro9 træningsbolden i 25 cm. størrelse, findes også i større modeller. Denne 25 cm. gymnastikbolden har en blød og skridsikker overflade, som gør den velegnet til pilates øvelser. Bolden kan holde til maksimal bruger belastning på 110 kg.

Med til bolden, får du en prop og pusterør. Pusterøret er en slags pumpe, der bruges til at puste bolden op. Det er nemmere og hurtigere end bruge en rigtig boldpumpe, dog nok en smagssag i sidste ende.

 • Diameter: 25 cm
 • Vægt: 160 g
 • Maks. belastning: 110 kg

 

 

 

 

cPro9 pilates bold – 30 cm

find rigtig pilates bold størrelse

Forhandler Totalpris Læs mere

Samme træningsbold bare med en diameter på 30 cm. Velegnet til forskellige øvelser hvad end det er i klub, gruppe eller hjemmetræning.

 • Diameter: 30 cm
 • Vægt: 160 g
 • belastning: 110 kg

 

 

[dvider]

 

 

Træningsbold ABS – 55 cm

køb pilates bold som kontorstol

Forhandler Totalpris Læs mere
129,00 Til butik →

Lysegrå træningsbold med ABS og en diameter på 55 cm. Bolden er med et tyk lag gummi i robust materiale, der kan holde op til en belastning på helt op til 300 kg.

ABS betyder, at træningsbolden ikke kan eksploderer, hvor luften derimod siver ud hvis uheldet er ude. Typen skal pumpes op til ca. 80%, hvor du skal lade den stå i et døgn, så gummiet kan give sig. Hvorefter du pumper den helt op.

Modellen findes i 55, 65 og 75 cm. størrelser.

 • Diameter: 55 cm
 • ABS materiale

 

 

 

 

Togu træningsbold ABS – 55 cm

hjemmetræning med pilates bold

Forhandler Totalpris Læs mere
-0,02 Til butik →

Togu træningsbold i sølv farve og med en størrelse på 55 cm. Bolden med ABS er fremstillet i Ruton materiale, der er uden tungmetaller og pthatater. ABS der står for Anti Burst System, er typen som du skal vælge, hvis bolden skal bruges til at sidde på.

Bolden med 55 cm. omkreds er velegnet til dig med en højde på 156 – 165 cm.

 • Diameter: 55 cm
 • ABS materiale

 

 

 

 

Swiss Ball ABS – 65 cm

pilates bold gravid

Forhandler Totalpris Læs mere
149,00 Til butik →

Swiss Ball ABS med en diameter på 65 cm. der er velegnet til dig på 165-185 cm. højde. Du får en kraftig blå bold med ABS, der kan bruges som stol frem for den almindelige kontorstol. Bolden kan holde til en maksimal belastning på 250 kg.

Til træning kan du bruge bolden som alternativ til træningsbænk og andet der giver den alsidige træning. Helt ligesom bolden selvfølgelig er velegnet til fitness, pilates eller yoga øvelser.

 • Diameter: 65 cm
 • belastning: 250 kg

 

 

 

 

Togu Redondo bold – 22 cm

lav fitness øvelser med træningsbold hjemme

Forhandler Totalpris Læs mere
-0,02 Til butik →
20,00 Til butik →
60,00 Til butik →
69,00 Til butik →
79,00 Til butik →

Den originale Redondo bold på Ø22 cm fra tyske Togu, der er velegnet til styrketræning, yoga, pilates m.m. Den populære bold findes i blå og antrazit farver.

Bolden har en maksimal belastning på 130 kg. og der medfølger pusterør til oppustning.

 • Diameter: 22 cm
 • belastning: 130 kg

 

Hvad er en pilates bold til?

Pilates- træningsbolden der kendes som Swiss Ball i udlandet, blev opfundet i 1963 af italienske Aquilino Cosani. Sundhedsmæssigt blev bolden første gang brugt i Schweiz og er siden blevet anerkendt som gavnlig til genoptræning, skader og træning/motion.

Du kan udøve styrketræning, balance og andre øvelser med bolden, hvor du kan træne stort set hele kroppen. Helt ligesom bolden i rigtig størrelse, også kan være gavnlig som siddebold foran computeren.

Hvilken størrelse træningsbold?

Som du kan se i udvalget, findes træningsbolden i mange forskellige størrelser. Og her skal du selvfølgelig finde den rigtige. Som udgangspunkt skal du vælge en bold der passer til din højde mellem hyppige brugte størrelser. Det skal dog siges, at de mindre bolde ikke bruges ud fra størrelse men øvelser:

 • 0 – 155 cm højde: Vælg træningsbold Ø45
 • 155 – 165 cm: Vælg træningsbold Ø55
 • 165 – 178 cm: Vælg træningsbold: Ø65
 • 178 – op cm: Vælg træningsbold Ø75

Sidde på en træningsbold?

Hvis du ønsker en bold som alternativ til kontorstolen, så skal du købe en ABS træningsbold. Her gælder det om at sidde rigtig på bolden.

Fordel kropsvægten ligeligt og placèr fødderne fladt på gulvet. Hold dine knæ i niveau med bækkenet, så du får en vinkel på 90 grader ved hofte og knæ.

Start med pilates bolden?

Når du køber en pilates bold, så er det vigtigt at pumpe den rigtig op.

Du skal kun pumpe bolden op med 80% indhold af luft. Lad bolden ligge et døgn uden at du bruger den, og så pumper du den resterede del luft i bolden. Derved undgår du, at bolden hurtigt går i stykker fordi gummiet ikke blev tilpasset.

Pilates træning med bold?

Helt ligesom andet træningsudstyr som ribbe, sjippetov, træningsmåtter, vægtstænger, vippebræt m.m. kan du kombinerer det forskellige træningsudstyr for at opnå en alsidig styrke, smidighed og udholdenhed. Og her vil træning på en træningsbold kunne hjælpe i mange øvelser.

Pilates med stor bold?

Få et effektiv program hvor du træner pilates med den store bold. Her øger du kravet til koordinering, balance og giver øvelserne flow.

Træningsøvelser med lille Redondo bold