Nedsat hørelse? Hjælp dig selv eller dine omgivelser

Nedsat hørelse? Hjælp dig selv eller dine omgivelser

Nedsat hørelse? Hvis du oplever at samtaler begynder at blive svære, fordi det lyder som om at folk taler utydeligt og svagt, så er det nok på tide at du får tjekket din hørelse ved en høreklinik.

Mange mennesker i Danmark lider af høretab i en eller anden grad, hvor tallet faktisk skønnes at ligge på 800000 personer. Der er forskellige stadier, hvor de fleste høre nedsættelser sker ved, at de fine hårceller i den indre øre bliver beskadiget.

 

Nedsat hørelse?

har du problemer med netsat hørelse?

Hvis du begynder at indse høretab, så er det nok en proces der har taget lang tid. For du opdager nemlig ikke høretab indenfor relativ kort tid, men er derimod noget, som du kan gå med i flere år. I begyndelsen vil det være svært at skelne stemmer fra hinanden i forsamlinger eller festlige lag, og der går noget tid inden du vil opdage at problemet ikke er de andre, men derimod dig.

Et tydelig tegn på at du har nedsat hørelse er netop det med, at stemmerne glider oveni i hinanden frem for at du kan skelne dem fra hinanden. Det kan isolerer dig som person, og gøre sociale relationer umulige. Men det er der dog ingen grund til i dagens Danmark, nu høreapparater ikke er en stor høretelefon som lyser op, men derimod et moderne udstyr i den meget diskrete form.

 

Skal du have høreapparat?

Dine hårceller i det indre øre kan være beskadiget, hvilket gør, at din hjerne ikke modtager frekvenser og lyde til at forstå tale.

Hvis du har problemer med flere mennesker samlet, hvor du måske kun kan høre personen der direkte kigger på dig, men alle andre virker bare som en tåge, så har du et problem.

Måske din partner eller nærmeste har gået og undret sig over, at du aldrig hører hvad de siger, så kan det være et andet godt tegn på, at du hørelse måske er nedsat.

Kvinder og børnestemmer lyder forvrænget og bløde, så er det et andet tegn på, at din hørelse er beskadiget.

 

Høreapparat?

Hvis du oplever nedsat hørelse skal du selvfølgelig have det tjekket, og det første skridt til at opveje høreapparat eller ej.

Her kan du besøge en ørelæge, sygehusets høreklinik eller vælge et godkendt hørecenter. Den hurtige og nemme løsning kunne være et hørecenter som Nordfyns Høreklinik hvis du bor i Odense, Middelfart eller andet sted på Fyn. Helt ligesom du selvfølgelig skal finde en høreklinik i Århus, København, Aalborg eller hvor du bor.

Du kan få gratis behandling ved de offentlige klinikker, ligesom du kan tilskud til private høreklinikker på 4054,- kr. for behandling af 1 øre, og 2360,- kr. for behandling for 2 øre pr. 1 januar 2017, som du kan læse mere om på Høreforeningen.dk her.

I Danmark har 2-300000 mennesker høreapparat, men det tal burde nok være meget højere, for man regner med at 50% af mænd og kvinder over 70 år, burde have et høreapparat.

Høreapparater kommer i en super avanceret og meget diskret form i dag, hvor du finder du to forskellige typer.

Et høreapparat der sidder inde i øret, og en anden type der sidder bag dit øre. Høreapparatet bag øret er ikke den gamle type, for de nyeste er faktisk typen der er placeret bag øret, hvor der går en diskret slange ind i øret.

Hvis du frygter at høreapparater er nogle der hyler ved høje lyde, så er det en myte der nok kommer fra dengang hvor teknologien ikke var udviklet. I dag får du høreapparater der kommer med antipibefunktion og avanceret teknik der forstærker den rigtige lyd.