Årets skiferie går til Norge

Årets skiferie går til Norge – Brug disse tips til den sjove ferie

Skal du og familien i gang med at planlægge den tilbagevendende årlige skiferie? I kan med fordel overveje Norge som destinationen for den årlige ferie på ski, uanset om I er nybegyndere eller øvede skiløbere. Norge skuffer aldrig, og I vil med garanti få en god oplevelse i et af de mest snesikre områder i Europa.

Ikke langt fra den danske grænse finder du en skidestination, der er populær i hele Europa. De Norske fjelde er ikke bare en nydelse for øjet og sjælen med de sneklædte bjerglandskaber og smukke nåletræer, det er i høj grad også en stor fornøjelse af suse ned af de norske pister, som garanterer god sne og godt skiløb. Skisæsonen er lang i Norge, og derfor er der rig mulighed for at finde en uge, der passer jer, inden foråret for alvor tager fat.

Den aktive familieferie

Norge er børnefamiliernes skiparadis. Her er der gode muligheder for at boltre sig både med og uden ski  i de mange børneområder. Områder, der rummer børnevenlige pister, sjove figurer, lærerige faciliteter og selvfølgelig skiskoler, så familiens yngste også er sikret en god oplevelse og forbedret skiteknik. Skiskolerne tilbydes i langt de fleste norske områder på dansk, så de yngste kan lære at stå på ski i trygge omgivelser og i selskab med jævnaldrende børn. Imens kan forældrene tage et par pister alene, hvis ikke de selv tager på skiskole, det anbefales nemlig både til små og store nybegyndere.

Skiløbet i Norge byder på mere end bare hurtige sving og hop på de velpræparerede pister. Du får samtidig en naturoplevelse, der tager pusten fra de fleste. Dette kan naturligvis opleves fra bjergtoppene, men flere og flere danskere sætter i stedet tempoet ned og vælger en af de mange langrendsruter. På langrend kommer du ned i gear og helt tæt på naturen, men dermed ikke sagt, at det ikke er god træning for både krop og sind.

Vælg en rigtige destination i Norge

Norge består af et utal af skiområder, der hver har sine fordele. Alle er de familievenlige, men alligevel kan det være en god idé at sætte sig ind i de specifikke områder. Trysil er Norges største og mest populære skiområde, som ligger på et fjeld, der består af lange, brede pister, som egner sig godt til skiløb på alle niveauer. Hemsedal, også kaldet De Skandinaviske Alper på grund af de stejle og dramatiske højder, er også et godt mål for familiens ferie. Her får du et særdeles varieret skiterræn, der breder sig fra tre bjergtoppe, og som både byder på stejle sorte, sjove røde og hyggelige grønne og blå pister.

Norge er med andre ord et godt valg til jer, der ønsker en hyggelig, varieret og sjov skiferie for hele familien. Se mere her og find det område og den skibolig der matcher dine og familiens ønsker.