Køb den bedste meditationspude til at give støtte

10 meditationspuder der kan hjælpe dig

Hvis du elsker at mediterer, hvorfor ikke gøre det lidt mere bekvemt og bruge en meditationspude til din siddestilling. Du kan selvfølgelig vælge at bruge en almindelig stol, gulv eller sofapude til at sidde på, frem for at investerer i en af de mange forskellige meditationspuder. Men du får dog række gode fordele med puden til meditation.

Puden til meditation er designet til formålet. Og den rigtige siddestilling får krop og sind til at falde til ro, så du kan fokuserer på det primære; nemlig meditationen.

Helt ligesom med toesox, yogamåtter og andet yogaudstyr, er udvalget af meditationspuder stort. Og derfor skal du selvfølgelig finde den bedste meditationspude der passer til værelset og dig. Vi har fundet et udvalg af forskellige meditationspuder, der kan give dig det nemme og hurtige overblik over mulighederne i forhold til dit behov.

 

Rund Zafu pude, Asana

køb økologisk meditationspude

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →
299,00 Til butik →

Zafu siddepude måler 35 x 15 cm. og er en rund Asana GOTS certificeret siddepude. Siddepuden giver god støtte til kroppen, når du sidder eller ligger. Formen bliver ikke ændret ved brug. Zafu der betyder siddepude er lidt misvisende, for typen kan bruges både til siddende og liggende stillinger.

Zafu puden der oprindelig er forbundet med zen meditation, er fyldt med boghvedeskaller. Disse er behandlet med Neem Powder, der har antibakteriel effekt. Boghvedeskaller er lette og holder sig friske, luftige, sunde og lugtfri.

Pudebetrækket kan tages af og vaskes ved 40 grader i maskine.

 • Størrelse: 35 x 15 cm

 

 

Zafu meditationspude, Asana

brug en høj meditationspude

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →

Asana Deluxe halvmåne formet Zafu siddepude der bruges helt ligesom den runde Zafu pude.

Modellen der måler 40 x 12 cm. og vejer 3 kg. giver en rank holdning med sin halvmåne udformning. Formen giver dig en bedre cirkulation af energi, da puden støtter dine lår og du nemmere kan have ankler og fødder trukket ind til kroppen.

Zafu puden er fremstillet i 100% økologisk certificeret bomuld med boghvedeskaller som fyld. Betrækket med lynlås kan tages af og vaskes ved 40 grader i vaskemaskinen.

 • Størrelse: 40 x 30 x 12 cm

 

 

Lotuscraft rund meditationspude – 15 cm

køb rund siddepude med økologisk bomuld med fyld af økologiske speltkerner

Forhandler Totalpris Læs mere
329,00 Til butik →

Lotuscraft økologisk meditationspude i rund form med en højde på 15 cm. Velegnet til dig der ønsker en lidt højere model, hvor denne Zafu pude har et flot block print mønster.

Modellen måler 31 cm. i diameter og højde på 15 cm. hvilket gør puden egnet til dig af en større fysisk størrelse. Der er yderstof i 100% GOTS certificeret bomuld og fyld af 100% økologisk speltkerner.

Modellen er med lynlås, bærestrop og vaskbar betræk.

 • Størrelse 31 x 15 cm

 

 

Complete Unity Yoga siddepude

find den rigtige stilling med en halvmåne pude

Forhandler Totalpris Læs mere
424,15 Til butik →
499,00 Til butik →

Complete Unity Yoga halvmåneformet meditationspude til at give dig en rank hold under meditationen. Fyldet er af boghvedeskaller. Det giver dig en fast pude i jute-bomuldsstof og naturfarvet print.

Opnå et bedre energiflow hvor sind og krop bliver renset for forstyrrelser, så dit fokus er på at nå helt ned. De rigtige stillinger for både siddende og liggende er hvad du kan opnå med den rigtige pude.

 • Størrelse: 44 x 25 x 15 cm

 

 

Chakra meditationspude

brug en rund chakra pude til meditation

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →

Chakra Svadhishthanaa Harachakraet meditationspude med fyld af boghvedeskaller.

Du finder samme størrelse og type pude med AUM og Sahasrara symboler i broderiet. Størrelsen er 33 x 7 cm. og modellen har bomuldsmateriale som ydre, hvor fyldning er skaller af boghvede. Du finder disse meditationspuder på tilbud og billigere priser fra tid til anden.

 • Størrelse: 33 x 17 cm
 • Materiale: bomuld og boghvedeskaller

 

 

Halvmåne Lotus meditationspude

meditationspude tilbud

Forhandler Totalpris Læs mere
425,00 Til butik →

Halvmåne Lotus meditationspude i bordeaux der også findes i sort og blå farver. Zafu modellen er håndsyet i Holland.

Halvmåne puden har en let skrånede vinkel, så du opretholder en rank holdning frem for at falde sammen. Modellen understøtter dine lår, og fødderne får mere plads. Derved kan du sidde komfortabelt i længere tid og holde fokus på meditationen frem for dårlig siddestilling.

Yderbetræk er med lynlås og fremstillet i slidstærk bomuld. Inderbetræk består af ubleget 100% bomuld.

 • Højde: 12 cm
 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Økologisk boghvedeskaller

 

 

Zafu siddepude med Kapok

køb Lotuscraft siddepude med kapok

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 Til butik →

Bordeauz Zafu meditationspude med Kapok fyld. Det giver dig en lettere model end f.eks. puder med speltkerner. Helt ligesom kapok der er blevet populært i dyner, puder m.m. er med til at give en eftergiven og fast pude til dine stillinger.

Siddepuden fra Lotuscraft måler 35 cm. i diameter og 15 cm. i højden. Der er bærestrop med det klassiske lotus logo. Betrækkes kan tages af via lynlås, og vaskes i vaskemaskinen.

 • Størrelse: 35 x 15 cm

 

 

Meditationspude maxi

hvordan sidder du på en meditationspude?

Forhandler Totalpris Læs mere
385,00 Til butik →

Maxi meditationspude fra Nytta Design der er velegnet til stillinger som skrædderstilling, halv lotus, burmesisk og seiza.

Puden der bruges til meditation og afslapning giver også støtte til den øvre del af lårene. Maxi puden er formet som en bønne og fremstillet i 100% økologisk dyrket bomuld og boghvede fyld.

Puden er let at vaske, da overtrækket kan vaskes på 40-60 grader i vaskemaskinen.

 • Størrelse: 55 x 37 cm
 • Materiale: 100% økologisk bomuld og boghvede fyld

 

 

Mindful Jungle halvmåne pude

Complete Unity Yoga Meditationspude halvmåne m. bomuldsfyld Mindful Jungle

Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Til butik →

Complete Unity Yoga halvmånepude med boghvedefyld og mindful jungle print. Puden er fremstillet i jute-bomuldsstof og kan også købes i andre farver/print.

Puden er fast med boghvedefyldet, og er egnet til kortere meditationer.

 • Størrelse: 44 x 25 x 15 cm

 

 

Zabuton Asana meditationsunderlag

meditationspude test til at finde den bedste pude

Forhandler Totalpris Læs mere
319,20 Til butik →
399,00 Til butik →

Zabuton meditations-futon der kan bruges til underlag sammen med en god meditationspude Zafu eller andre økologiske produkter.

Meditationsmåtte er god til at beskytte knæ og ankler mod kolde gulve. Det er selvfølgelig ikke noget der er nødvendig sammen med med meditationspuder, for du kan bruge underlaget alene.

Meditationsunderlaget er fremstillet i GOTS certificeret økologisk bomulds kapok Zabuton.

 • Størrelse: 80 x 80 x 6 cm
 • Materiale: 100% økologisk bomuld
 • Fyld: 100% økologisk Kapok fyld

 

Hvad er en meditationspude?

Helt på højde med andre ting som duftlamper, syngeskåle, vindklokker, røgelse, penduler, englekort m.m. der har et primært formål, bruges en meditationspude som navnet indikerer, til at mediterer.

Puden er designet specifikt til formålet, så du kan opnå den bedste meditation med et tomt hovedet uden tankerne drejer sig om en ubekvem siddestilling. Som du kan se i udvalget ovenfor, finder du både puder som runde eller halvmåneformet. Fyldet i puderne er med boghvedeskaller til bedre siddekomfort.

En rund siddepude er den traditionelle meditationspude til at sidde ned. Hvor den halvmåneformede pude er god til dig, der ønsker benene trukket op under dig. Med benene trukket op under dig, giver halvmåne typen bedre støtte til dine lår.

Hvorfor bruge en siddepude?

Når du mediterer gælder det om at sidde med rank ryg. Det kan være svært at sidde rank på en almindelig pude eller gulvet, når du ikke har noget at støtte dig til.

Rank ryg er vigtigt til at meditere, for du skal kunne trække vejret rigtigt under meditationen. Og det hjælper meditationspuden med til. Helt ligesom puden hjælper med at holde fokus på meditationen. Hvis du sidder dårligt på den almindelige sofapude eller gulvet, vil du kompenserer ved at fokuserer på at skifte stilling hele tiden.

Fyld i meditationspuder

De almindelige / populære puder er med kapok, boghvede eller speltskaller.

 • Kapok: Det populære materiale fra kapoktræet har været traditionel fyld i Asien. Kapok fibrene giver en blødere pude end boghvede og speltskaller. Over tid kan kapok fibrene godt blive mere kompakte så puden ligesom med andre fibre, vil synke mere sammen.
 • Boghvedeskaller: Fyldet med skaller gør puden i stand til at forme sig efter din krop. Skallerne er løse og lette. Meditationspuder med skaller giver en fast og hårdere pude end puder med kapok.
 • Speltskaller: Speltskallerne er lidt blødere og lettere end boghvede. Og denne type synker ikke så meget sammen som boghvede, så pudens form holder længere.

Hvilken pude højde skal man vælge?

De gængse puder har en højde fra 10 til 20 cm. Her skal du vælge højde på puden ud fra din kropslige tilstand i forhold til din højde og smidighed. Hvis du er lidt stiv i kroppen, vil mere højde gøre det nemmere at sidde godt.

Gode råd til meditation

Hvis du vil i gang med at mediterer, skal du følge et par simple tips:

 • Slap af og slip kontrollen både mentalt og fysisk
 • Sid i skrædderstilling med ret ryg, hvor en pude til specifikt til meditation kan være det gode hjælpemiddel. Hvis du har problemer med knæ, hofte m.m. kan du med fordel bruge en stol
 • Find et roligt sted uden støj og forstyrrelser
 • Lad være med at forvente for meget og bare føl dig frem
 • Start ud med at mediterer 15-30 minutter ad gangen. Sæt tiden op jo mere rutineret du bliver
 • Mediterer om morgenen og aften hvor der er mest roligt

Meditation med sten

Meditation kan også foregå endnu mere spirituelt med sten. Meditation handler om at være fuldstændig afslappet, så du kan løsne op for spændinger, stress og de negative energier der rammer os i hverdagen. Og her kan du kombinerer den gode stilling med puden og bruge krystaller til at opnå klarhed og ro.

Krystaller bruges til at komme ned og fastholde dig i den dybe meditation, så du kan udforske de mange forskellige energier der kan findes i krystal healing/meditation. Hvis du vil lære mere om det spirituelle, kan du med fordel finde alt om krystaller og sten på Krystalsten.

Du kan bruge forskellige sten til dine meditationsøvelser, hvor du først og fremmest skal finde det rolige sted og siddestilling. Luk øjnene og føl på stenen, mens du finder ned til den dybe ro. Fokuser opmærksomheden i stenen. Og føl energien der vil blive trukket ud, når du trækker vejret dybt og roen er fuldstændig i krop og sind.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan du vælger meditationspude?

Du skal vælge pude ud fra type, højde og fyld. Vælg en halvmåne eller rund pude efter behov. Hvor højde på puden vælges ud fra om du er smidig eller ej. Mens fyldet afgør vægten på puden og forskel på om puden er fast og hård eller omvendt.

Hvilken form på meditationspude skal man vælge?

Der findes forskellige former af puder. Men de populæreste er halvmåne formet eller den runde pude. Den halvmåneformet pude er god til dig der ikke er smidig. Med halvmåne kan du have ankler tæt på kroppen. Hvor den runde pude er velegnet til siddende stillinger som skrædder- eller saddelstilling. Der findes også lykkekage-formede puder, men de er dog ikke specielt udbredte.

Hvorfor købe en meditationspude til ret ryg?

For at mediterer skal dit åndedræt kunne bevæge sig frit. Og de fleste falder sammen i ryggen helt naturligt, hvilket en pude afhjælper. Og derfor skal du investerer i en pude til din meditation