Køb en god stok til ældre

Stokke i god kvalitet der kan hjælpe dig med støtte

Hvis kroppen af forskellige årsager giver problemer og trænger til støtte, er en stok ofte den gode investering indenfor hjælpemidler til ældre.

Du finder mange forskellige typer af stokke som sammenklappelig, spadserestok, træstok, stokke med mønster m.m. Derfor har vi samlet udvalget af almindelige stokke i denne lille guide, så du får det nemme overblik til at finde den bedste stok til dit behov.

 

Klassiske stokke i træ

Træstokke er det almindelige type stok som har været brugt lige siden opfindelse af stokken. Fordelen ved træ er, at materialet er robust, billig og tager sig ofte godt ud. Og så er dagens typer heldigvis i miljøvenlige materialer.

Udvalget indenfor træstokke dækker rigtig mange forskellige modeller.

 • Stok i mørk kastanje: En flot stok i mørkt kastanjetræ med håndlavede udskæringer i grebet med håndtag der er velegnet til seniorer. Højden er på 87 cm. og kommer med en skridsikker fod af gummi. Prisen for stokken ligger på 199 kr. og modellen kommer også i en udgave med lys kastanje – Find den her
 • Spadserestok i træ: En flot spadserestok i bøgetræ med flotte udskæringer lige under grebet. En klassisk og elegant stok i et eksklusiv udseende der har en højde på 92 cm. og sort gummifod. Prisen ligger på 249 kr.

Du finder mange flere forskellige modeller og priser – Se udvalget hos Livetsomsenior her

 

 

Foldbare stokke

Det kan være at dit behov ikke kræver stok hele tiden. Her kan en af de sammenklappelige stokke være den smarte løsning. Den kan foldes sammen efter gåtur til bussen, hvor den kan foldes sammen og lægges i tasken. Helt ligesom den er ganske praktisk at have med, hvis kroppen trænger til støtte på et tidspunkt. Her kan det være disse typer:

 • Foldbar stok med derby-greb: Kaffebrun stok med skaft i aluminium og derby-greb i asketræ. En let stok som ikke vejer ret meget i tasken, og kommer til en fornuftig billig pris på 249 kr. – Se her
 • Gastrock foldbar letmetal stok: En flot foldbar spadserestok fra Gastrock-Sauer. Du får en sammenklappelig stok i aluminium der kan foldes sammen i fire stykker. Når stokken er foldet sammen fylder den 30 cm. i længden. Du kan indstille via teleskopknap fra 76 – 86 cm. Prisen for Gastrock stokken ligger på 425 kr. – Find hos Gloriamundiecare her

Du finder selvfølgelig også mange flere sammenklappelige modeller – Se det store udvalg her

 

 

Paraplystokke

En lidt anderledes type men dog brugt.

En paraplystok er en paraply og stok i et.

Her finder du forskellige typer hvor det tyske firma Gastrock-Sauer med 100 års erfaring indenfor fremstilling af stokke, byder på forskellige modeller i gode materialer og ergonomiske greb. En populær model er denne sorte Gastrock-Sauer paraplystok.

En multifunktionel spadserestok der både kan støtte kroppen og være paraply hvis det begynder at regne. Stokken kommer med forkromet derby håndtag og en højde på 92 cm.

Find den sorte paraplystok hos Gloriamundiecare her

 

 

Spadserestokke

Den klassiske stok er en spadserestok. Her finder du mange forskellige almindelige modeller der kan bruges til gåturen.

 • Spadserestok i træ: En god spadserestok i bøgetræ til en pris af 249 kr. Stokken med en højde på 92 cm. kommer i et eksklusiv udseende med udskæringer under grebet. ”Foden” kommer med sort gummisko til skridsikring. – Find her
 • Med stødabsorberende fjeder: En stok der er bedst til prisen kan være denne højdejusterbare stok og stødabsorberende fjeder. Du får derby-greb i bordeaux farve. Stokken kan justeres fra 67,5 til 91 cm. og koster 299 kr. – Se modellen her
 • Ergonomiske spadserestokke: Anatomisk udformede håndtag på spadserestokke kan være fordelagtig. Det er velegnet, hvis du ønsker at kropsvægten der hviler på stokken skal fordeles over en større flade på hånden. Her finder du flere forskellige modeller fra 300 kr. og op, som kan være det rette til dit behov – Se modellerne her

 

 

Albuestokke

Hvis du har behov for særlig stabilitet op ad armen når du går, kan en albuestok være det rigtige valg.

Typen af stok der også kaldes krykkestok er ofte brugt efter operation eller problemer med ben hvor især knæproblemer er det hyppige.

Alternativet til ældre er ofte en rollator, som giver en mere naturlig eller flydende gang.

Se udvalget af muligheder hos Gloriamundiecare her

 

 

 

Hvorfor bruge en stok?

Gigt, skader, balancen og andet er ofte grunden til, hvorfor du bør bruge en stok som støtte. Det at aflaste det dårlige knæ eller andet, giver dig mulighed for at gøre hverdagen lidt nemmere. Og netop at din hverdag bliver nemmere, er den store grund til hvorfor du bør købe en stok.

 

Materiale på stokke?

Du finder forskellige typer af materialer indenfor stokke. Her er de mest almindelige:

 • Træ i forskellige træsorter
 • Metal som titanium, kulfiber eller aluminium
 • Nylon, acetat m.m. materiale til håndtag

Skaftet er ofte i letvægt aluminium som isæt er brugt til sammenklappelige stokke eller også kommer skaftet i kastanje, ahorn, kirsebær eller andet træsort. I et mindre omfang finder du også modeller der er fremstillet i titanium eller kulfiber.

Håndtaget kommer i et lidt større udvalg af materialer, hvor du ofte finder forkromet greb ovenpå materialet.

 

Typer af greb?

Grebet er ofte det, der adskiller sig mest i det store udvalg. Grebet skal være godt at holde på, og så skal det selvfølgelig også se godt ud. Her gælder det om at finde den rigtige type, for formen af grebet giver dig forskelligheden i forhold til belastning på hånden.

 • Derby-greb: Den mest brugte type af greb på de fleste typer af stokke og som ofte kommer med en udsmykning.
 • Rundt greb: Det traditionelle greb til træstokke. Du får et helt rundt greb som er brugt til den klassiske spadserestok. Kan bruges af både højre- som venstrehåndede.
 • Ergonomisk greb: Hvis du har svage hænder, fingerkræfter, gigt eller andet, vil et ergonomisk greb være fordelagtig. Det gør, at du belaster en større del af hånden, når du støtter på stokken og derved aflaster hånden. Her finder du forskellige størrelser og materialer hvor du skal huske på, at grebet ofte kun passer til enten højre eller venstre hånd.
 • Fritz-greb: Et greb der er skåret lige i begge ender, og som ligner derby-greb i sin udformning udover de lige ender.

 

Hold korrekt?

Ligesom med alle andre hjælpemidler, så skal du også bruge stokken på den rigtige måde for at få mest gavn af den. Forkert brug kan give overbelastning af hånd og skulder.

Du holder korrekt på stokken sådan:

 • Læg vægten centralt på stokken så du ikke skaber ubalance
 • Hold på hele håndtaget
 • Flugt tommeltot og pegefiner ned langs siden af stokken

 

Hvilken stok skal du vælge?

Hvad end du har forstuvet fod, er gangbesværet eller andet, er en stok det praktiske hjælpemiddel til hverdagen på højde med en indendørs/udendørs rollator, badestole, pilleæsker m.m. Helt ligesom udvalget af hjælpemidler er stort, så skal du også navigerer i det store udvalg af stokke.

Find den rigtige højde på stok

Du skal først og fremmest finde den rigtige længde, så du ikke får rygsmerter m.m. Find den rigtige længde ved at stå i oprejst position og lad armene hænge ned langs siden. Her skal grebet af stokken gå op til håndleddet hvor du bøjer hånden, og her hvor du skal holde stokken.

Belastning af stok

Vælg en stok der kan klare belastningen. For maks. belastning på stokken er vigtigt, hvor du ofte finder en maks. belastning på 100-100 kg. som standard. Men du finder også flere modeller der kan klare op til 150 kg.

Valg af materiale?

Du kan vælge imellem træ eller metal materiale til stokken. Og her er fordelen ved trækkestokke at de ser pænere ud. Træ er populært fordi det er naturligt materiale. Hvis dit behov for en stok ikke kræver noget specielt, skal du købe træ materiale ud fra udseende. Ulempen er at træ ikke kan foldes sammen og heller ikke justerbar.

Metal som aluminium kan klappes sammen hvis det er en foldbar type, helt ligesom aluminium intet vejer. Ulempen er at metal ofte ser noget grimmere ud.

Vælg foldbar eller ej?

Hvis du skal bruge en stok lejlighedsvis, kan en foldbar model være smart. Helt ligesom den kan være det perfekte valg til at tage med dig. Og hvis dit behov er, at stokken skal med ud, i bil, bus m.m. er den nem at folde sammen. Hvor modellen der ikke er foldbare, er noget mere upraktisk med sin højde.

Din kommentar?