Køb den rigtige benpres maskine til træning af lår og læg

6 gode benpres maskiner til træning af dine ben

At styrke og træne musklerne er godt for din generelle sundhed. Og her er især det mandlige køn mest fokuseret på træning af overkroppen og arme, men både for udseende og musklerne skal benene selvfølgelig også trænes.

En benpres maskine i fitnesscentret eller som køb til hjemmetræning kan være med til at give dig den nødvendige og gode træning af benmusklerne.

Vi har fundet et udvalg af de mest populære og bedste benpres maskiner i forskellige typer der kan være med til at træne dine ben ordentlig. Brug de nedenstående modeller som inspiration, så du nemmere kan danne dig det hurtige overblik over mulighederne.

 

Abilica Benpres maskine


Forhandler Totalpris Læs mere
14.999,00 Til butik →
20.000,00 Til butik →

Abilica benpres maskine i robust kvalitet til mere professionel brug hvor du kan træne fire forskellige ben øvelser.

Benpres eller multimaskinen til ca. 15.000 kr. giver mulighed for at træne benpres, knæbøj med fremoverbøjet ryg eller vægt på skuldrene og træning med vægt på ryggen og tåhævninger.

En robust og sikker maskine der giver dig en effektiv træning af ben muskulaturen. Den er velegnet til centre, firmaer eller til den seriøse hjemmetræning, da den kommer med ganske fin pladsbesparende design.

 • Træning af 4 øvelser
 • personvægt 150 kg
 • vægtkapacitet 250 kg
 • Vægt 155 kg

 

 

 

 

2-i-1 benpres og hack squat maskine

Forhandler Totalpris Læs mere
8.400,00 Til butik →

2-i-1 benpres maskine til træning af benpres, hack squat og lægtræning.

Du får en relativ billig maskine til omkring 6500 kr. der er velegnet til hjemmetræning af dine ben hvis du har egen motionsrum eller måske overdækket udendørs træningssted hvor den kan stå i læ for miljøets påvirkninger.

Maskinen er nem at skifte om fra hack squat træning til benpres. Den kan tage op til 350 kg i belastning, og kommer med 4 stænger til at hænge vægtskiver på, hvilket gør det ganske nemmere frem for at du skal have store vægtskiver liggende på gulvet.

 • Justerbar skridsikker fodplade
 • belastning 350 kg
 • Vægt 129 kg
 • Mål 232 x 110 x 140 cm

 

 

 

 

3-i-1 benpres maskine

Forhandler Totalpris Læs mere
16.690,00 Til butik →

En lignede træningsmaskine i en noget højere kvalitet og pris som er velegnet til det større træningsrum i firma, klub eller motionscenter.

Maskinen kan træne benpres, hack squat og læg. Belastningen på denne maskine er helt op til 600 kg, hvilket er ret højt og gør den velegnet til professionel brug som fitnesscentre. Modellen kommer med dobbelt lagret kuglelejere per rulle.

Du kan justerer ryglæn og fodplade i mange positioner og hurtigt skifte fra benpres til hack squat. Her giver kvaliteten den forhøjet brugervenlig hvor prisen i forhold til den forrige model, også er tilsvarende det højere.

 • Benpres, hack squat og læg træning
 • belastning 600 kg
 • Vægt 225 kg
 • Mål 240 x 92 x 151 cm

 

 

 

Lodret benpres maskine

Forhandler Totalpris Læs mere
3.549,00 Til butik →

En lidt anderledes træningsmaskine til benmuskulaturen. Du får en benpres træningsmaskine hvor du træner benene lodret ved at ligge vandret på ryggen.

Det er en relativ billig benpres træningsmaskine til omkring 3500 kr. der giver god rygstøtte for lændemuskulaturen med et komfortabelt ryglæn. Kvaliteten kommer i en stabil konstruktion med stålrør og skridsikker fodplade.

Maskinen kommer med en maks belastning på 180 kg. så den er mere velegnet til hjemmetræning end fitnesscentre, hvor kvaliteten og ydelsen ikke rummer de varierende muligheder for flere brugere.

 • belastning 180 kg
 • Vægt 42 kg
 • Stænger med diameter på 25 mm
 • Mål 143 x 122 x 117 cm

 

 

 

 

Vandret benpres maskine MP-U217

Forhandler Totalpris Læs mere
24.900,00 Til butik →

Hvis du søger inspiration til en professionel maskine der kan bruges i fitnesscenter, er denne populære benpres model måske det rigtige valg.

MP-U217 træningsmaskinen er en god kvalitets maskine som du støder på i mange fitnesscentre. En robust og god maskine der effektivt træner læg og lår muskulatur.

Du sidder på maskinen og skubber bagud med vandret benpres, som giver mulighed for både at presse musklerne for den øvet bruger og være skånsom til den blide træning for begynderen.

Maskinen kommer med integrerede vægte op til 160 kg, så den både kan bruges af begyndere og de mere øvet brugere. Dette sammenholdt med kvalitet, justeringsmuligheder og pris er grunden til at maskinen bruges i de fleste fitnesscentre og klubber.

 • brugervægt 150 kg
 • Egenvægt 310 kg + 160 kg vægte
 • Vægtstak 16 x 10 kg
 • Mål 197 x 106 x 175 cm

 

 

 

 

Benpres maskine 1100BS

Forhandler Totalpris Læs mere
10.990,00 Til butik →

En maskine i mellemklassen til professionel brug der kan træne benpres og hack squat. Velegnet til det mindre fitnesscenter, sportsklub eller firma fitnesslokale til en pris på ca. 11.000,- kr.

Robust kvalitet med en vægt på 138 kg. og med en maksimal belastning på 450 kg. Maskinen giver mulighed for at opnå træning af lår- og lægmuskulatur.

Du skifter om fra hack squat og benpres på få sekunder via et håndtag som alle kan bruge, hvad end du er øvet eller begynder. Du får tre positioner til at låse vægtene, hvor maskinen kommer i to forskellige varianter: 30 mm og 50 mm.

 • Benpres, hack squat og lægtræning
 • belastning 450 kg
 • Vægt 138 kg
 • Mål 143 x 215 x 88 cm

 

 

Hvad er en benpres maskine?

En benpres træningsmaskine bruges til træning af dine ben hvor det især gælder baller, baglår, forlår og læg musklerne.

Maskinen virker ved, at du som bruger presser vægtene op og ned via en skinne, og derved belaster musklerne i benene.

De fleste maskiner kommer med mulighed for at varierer via vægtskiver som enten sættes i begge sider eller kommer som blokke ovenpå hinanden i midten af maskinen, hvor du skifter belastning ved at flytte via en pind.

 

Hvad du skal kigge efter ved køb?

Maskintypen er relativ enkel og de fleste ligner hinanden. Her finder du dog forskelle i forhold til kvalitet, robusthed og ydelse, hvor du bør kigge efter disse ting i forhold til et køb:

 • Størrelse: Træningsmaskiner som squat stativ, træningsstationer, multimaskiner og benpres maskiner kan fylde en del plads. Og det gælder selvfølgelig om at have pladsen til maskinen så du både kan komme omkring den og bruge den uden at det er irriterende.
 • Budget: Dit budget helt ligesom mavetræner, romaskine eller anden træningsmaskine, er ofte afgørende for hvilken maskine du kan købe. Men lad være med at købe for billigt. De helt billige modeller til under 1000 kr. som du finder i Harald Nyborg, Bilka m.m. er stort set alle i en dårlig kvalitet, hvor du ofte får følelsen af at maskinen er ledløs eller falder fra hinanden. Her kan du med fordel overveje at købe en brugt maskine på DBA i en høj kvalitet til en fornuftig og billig pris. Alternativt kan du lave benpres uden maskine med forskellige træningsprogrammer.
 • Robust: Køb en ordenligt kvalitet i forhold til sikkerhed, ydelse og holdbarhed. Og den med at jo dyrere maskine ofte også giver højere holdbarhed er ret ofte rigtig i forhold til træningsmaskiner og træningsudstyr.

 

Hvordan du træner?

Der findes forskellige typer, men som udgangspunkt træner du rigtigt ved at sidde tilbage i ryglænet med lige ryg og benene i hoftebredde når fødderne er placeret på pladen. Sænk pladen ned mod dig selv uden at komme for langt, så du er i stand til at presse op igen uden at du overstrækker i knæene. Du kan ofte placerer fødderne forskelligt på pladen som giver forskellig resultater:

 • Forlår: Placerer fødderne nederst på pladen som giver bedre træning af forlår.
 • Baglår: Placerer fødderne højt på pladen som giver bedre træning af baglår.
 • Inderlår: Placerer fødderne bredt med god bredde som giver bedre fokus på træning af inderlår.