Kom godt i gang med træningen igen efter sommerferien

Sommerferien er til for at vi kan få et afbræk fra hverdagen, og forhåbentligt nyde det gode vejr herhjemme, hvis ikke man benytter ferien til at tage syd på. De fleste tager på en eller anden form for ferie, og det er kun de færreste af os, der fortsætter vores træning på ferien. Nogle synes det er fantastisk at træne på ferien, for derefter at ligge ved poolen og slappe af med god samvittighed, hvor andre synes ferien er udelukkende til for at slappe af. Vi er alle forskellige, og hører du til majoriteten der ikke ønsker at træne på ferien, så kan du måske bruge denne artikel til at hente et par fifs når du skal tilbage til træningen igen efter sommerferien. I denne COVID-19 tid er det nok endnu sværere at finde motivationen – specielt hvis man er sidder i karantæne i sin 1 værelses lejlighed i Århus, Odense eller København hvor smittetrykket pt. er stigende.

 

Overvind den mentale kamp – beslut dig for en dato

Det første skridt til at komme tilbage til træningen igen, når man absolut ikke har lyst til det, er at overvinde den tanke. Det gælder om at tage en beslutning om at starte, og dette gøres som regel ved på forhånd at fastsætte en dato, hvor du har besluttet dig for at starte igen.

Ved at fastsætte en dato laver du en aftale med dig selv – som selvom den blot er med dig selv, så bør den give den følelse af skyld, hvis ikke den overholdes – der sørger for, at du kan nyde ferien og friheden indtil hverdagen og træningen starter igen.

 

Hold dig en smule aktiv selvom du har ferie

Det er altid hårdere at starte træningen op igen, hvis ens aktivitetsniveau har været helt i bund. Derfor kan det være en god idé at man holder sig blot en smule i gang, selvom man har ferie. Gå nogle turer – hvad end det er i et stort shopping center på ferien, eller blot herhjemme i Danmark, så bidrager det ikke blot til at det er nemmere at komme i gang igen, men også til at du ikke øger din vægt alt for meget på ferien.

 

En sund kost holder kan have stor betydning

Selvom det reelt set kun er de færreste der faktisk er klar over, hvor meget kosten spiller ind når det kommer til det mentale, så er det altså ikke mindre sandt af den grund. Hvis man vedvarer en sund kost selvom at man ikke træner, og dermed får de nødvendige vitaminer, olier og andre gode sager, så kan man undgå gøre kroppen og dermed sindet fuldstændig doven.

Sørg for at du får de vigtige fiskeolier, og vitaminer i form af frugt og grønt, og så kan du stadigvæk godt nyde en is og et koldt glas hvidvin på ferien. At du får en god kost selvom at du ikke træner, hjælper dig altså med at holde dig sund og motiveret, og dermed klar til at starte træningen op igen.