Kiropraktor eller fysioterapeut

Kiropraktor eller fysioterapeut? Forstå forskellen og ligheden mellem de to

Kiropraktor eller fysioterapeut? Det at vælge mellem de to kan være svært, for er det ikke stort set det samme de gør, eller er det kun knæk det ene sted og en gang massage til løsning af musklerne ved den anden?

For at vide hvad der hjælper på f.eks. ryggen, så kræver det selvfølgelig, at du forstår ligheden mellem fysioterapeuten og kiropraktoren. Det kræver også, at du forstår hvordan de to overlapper hinanden i egenskaber til gavn for f.eks. ryggen.

 

Ligheden mellem fysioterapeut og kiropraktor?

Få styr på hold i ryggen med den rette behandler

Selvom kiropraktoren laver knæk og fysioterapeuten masserer, så gør de begge faktisk også det modsatte.

Begge faggrupper bruger ofte samme behandlingsmetoder, hvor kiropraktoren bruger massage i givne behandlinger mens fysioterapeuten kan mobiliserer led med knæk eller uden.

Begge faggrupper bruger forskning i deres behandling og her er forskningen selvfølgelig den samme for begge faggrupper. Det vigtige er egentlig, hvilken behandlingsformer de giver ud fra dit givne problem. Hvor fysioterapeuten er til forebyggelse og genoptræning mens kiropraktoren ofte bruges til behandling og undersøgelser.

Læs også: Vippebræt test så du finder den bedste til dit behov

 

Kiropraktik

Ved en kiropraktor finder du behandling at f.eks ryggen, ankler, lænd, albuer eller nakken, hvor det kan være det akutte ting som forstuvet ankel, tennisalbue eller problemer med ryggen.

En akut løsning med en knæk kræver ikke meget mere en søgning på Kiropraktor København, hvor du finder de gode løsninger på akutte smerter ved Kiropraktikicentrum.dk – Helt ligesom det gør sig gældende i det område hvor du bor.

Behandlingen dækker over frigørelser af led, hvor hold i ryggen ofte kan klares ved at ”låse op” fra den forkerte stilling du er i. Forstuvende ankler kan sættes på plads og spare dig for mange ugers irritation.

Du få ikke kun knæk metoder ved kiropraktoren, for ved nogle finder du akupunktur behandling med triggerpunkter. Helt ligesom du også finder bløddelsteknikker med stræk eller massage og uden knæk om nødvendigt eller ønsket.

Ligesom ved alle massører, så finder du også laserterapi til at aktiverer energiprocesserne i cellerne, der måske gives som alternativ til massage eller i forbindelse med massage.

 

Fysioterapi

Ved fysioterapeuten finder du den gode rådgivning og behandling af skader og overbelastninger, hvor de gængse ting ofte er smerter i ryg og nakke.

Her kan et hold i ryggen godt klares af fysioterapeuten ligesom ved kiropraktoren, helt ligesom de gængse slidtage ting som nakken, ryg, ben eller måske arme er noget fysioterapeuten kan rådgive og hjælpe i genoptræning eller forebyggelse. Her udredes problem enten ved rådgivning, øvelser eller behandling.

Massage var udgangspunktet for fysioterapi men i takt med forskningen finder du et bredere udvalg indenfor behandlingsformer som triggerpunktmassage, mobilisering af leddene, træning, øvelser og også i samarbejde med akupunktur.

Se også: Rygpuder & lændepuder

 

Henvisning fra læge

Som bosiddende i Danmark kan du få tilskud både til fysioterapeut og kiropraktor, hvilken kræver en henvisning fra din læge med besøg ved fysioterapeuten, mens du får tilskud til kiropraktoren uden henvisning fra en praktiserende læge.

Du kan selvfølgelig sagtens ringe og få tid ved begge uden henvisning fra din egen læge, men så betaler du fuld pris ved fysioterapi behandling, hvor prisen ofte er dobbelt op uden tilskuddet fra staten.

Tilskuddet er dog afhængig af behandlingsform, periode m.m.

 

Hvilken behandler skal du vælge?

Hvis du har en god ide om hvad der er galt, hvor du jo nok er fuldstændig klar over de tilbagevendende problemer, så vælg den behandlingsform som du har det bedst med, og som du tror løser problemet. Hvis du har problem med at få et knæk, kan behandlingen af hold i ryggen også klares ved fysioterapeuten, hvor du måske lige skal forklare, at det er et akut problem du vil have løst og ikke teoretiske øvelser.

Hvis du er i tvivl om dit helbred eller skade, kunne lægen give den rette anvisning helt ligesom både fysioterapeuten eller kiropraktoren kan rådgive dig.

No Responses

Din kommentar?