kostråd til en flot og sund hud

Kostråd til en flot og sund hud – De nødvendige vitaminer til skønheden

Som mand eller kvinde skal du passe på din krop. Og her er huden selvfølgelig også en vigtig del for sundhed og ikke mindst, skønheden.

Overordnet er det ret simpelt at vedligeholde kroppen og skønheden, hvor du i forhold til skønheden kan bruge de nedenstående  kostråd til en flot og sund hud. Netop din hud er den ydre skønhed og forsvar mod miljø mæssige bakterier og UV-stråler. Og derfor skal huden have hvad den har brug for, hvis den skal forblive både flot og sund.

 

Omega 3 er nødvendig for en sund og flot hud

brug omega 3 i de gode kostråd

Der er fakta og myter om Omega-3 fiskeolie. Men alle mennesker har brug for Omega 3 fedtsyrer og eicosapentaensyre (EPA) og det er også vigtigt for den sunde hår- og hudpleje.  EPA hjælper til at forhindre hudorme, bumser og akne, da EPA er med til at regulerer olieproduktionen i huden.

 

Derudover, så er EPA også vigtigt i forhold til den flotte hud. EPA er med til at forhindre at enzymer der er ødelæggende for kollagen, bliver frigivet. Dette betyder, at du forsinker effekten af slap hud og rynkedannelser.

 

Vitamin A

Der findes en del nødvendige vitaminer som kroppen har brug for på daglig basis, og her er vitamin A en af de vigtige vitaminer.

Du finder vitamin A i rødbeder, æg og mange andre ting.

I forhold til huden og skønheden, hjælper Vitamin blandt andet mod skællet og tør hud ved hjælp af anti-aging næringsstoffer. Vitamin A hjælper også til benopbygningen af hudceller, helt ligesom det er godt og nødvendig for din generelle sundhed.

 

Vitamin B

Hårets vitamin som B vitamin også bliver kaldt, består af otte forskellige som Biotin, Niacin m.m. hvor Biotin og Niacin giver næring og bidrager til et sundt hår.

B Vitamin er godt for håret, da det fremmer en sund cellevækst for dig, og logisk nok vigtig, da mangel på vitamin B kan give hårtab.

 

Vitamin C

Vitamin C hjælper din hud med at bekæmpe ældning.

Vitamin C er den effektive antioxidant til anti-aging og hjælper huden til at blive smidig. Du finder vitaminet i mange forskellige madvarer som grøntsager, citrusfrugter og andet der indeholder vitaminet.

 

Vitamin E

Til at bekæmpe de frie radikaler skal du bruges Vitamin E, som nok er det vitamin, de fleste af os kender.

Med Vitamin E får du de antioxidanter der kan være med til bekæmpe at huden ældes for tidligt på grund af rygning, sol og generel miljø mæssig forurening.

Læs også: Hvad er mineraler?

 

Jern

Helt ligesom mange andre vitaminer og mineraler, er jern nødvendig for kroppens velbefindende. Og det er nok en af de vigtigste mineraler til at kroppen fungerer optimalt. I forhold til skønheden kan mangel på jern give et spaltet og livløst hår.

 

Magnesium

Til håret vil magnesium modvirke hovedbundsproblemer som skæl. Med magnesium får du nemlig et mineral der styrker hårsækkenes vækst.

 

Zink

Alle ved at du skal have zink, men ved du også hvorfor? I forhold til huden hjælper zink dine hudceller med at regenerer. Det er væsentlig til behandling af skader i huden og irritationer, som ret ofte kan forekomme ved akne.

Husk at få zink og hjælp huden med at helbrede og reparere eventuel beskadiget væv, og så selvfølgelig skabe den sunde og naturlige cellevækst.

Du kan købe vitamin tilskud for at være sikker på at få zink nok, men ellers kan du finde det i magert kød, hvidløg med mere – Brug kosttilskud som disse fra Med24, hvis du ikke får nok i hverdagen