At være en vordende mor kan være hårdt for kroppen og psyken. Ubehag, kvalme, hævede ben, spændingshovedpine, iskiassmerter og andre fysiske forandringer kommer gennem graviditeten.

Her kan graviditetsmassage blive en af de gode oplevelser der kan være en stor fordel for kroppen og dig. Massage til gravide kan hjælpe dig, og samtidig være noget der er ganske nemt at finde kompetent hjælp med. Du finder graviditetsmassage hos MBB Sportsklinik der dækker Brøndby, Hvidovre og Rødovre, helt ligesom du finder lignede specialiseret fagfolk i København, Århus, Odense eller i den region hvor du bor.

Gaviditetsmassage giver dig mange fordele, hvor det at lindre smerten og stress er den store fordel.

Hvad er graviditetsmassage?

Gravidmassage er en fysiologisk massage til at forebygge og behandle smerter, ømhed og spændinger i musklerne på gravide kvinder.

Lindring er kodeordet for, hvad massagen er for dig som gravid. Du skal nemlig bruge massagen til at lindre alle de mange forskellige kropsforandringer der giver psysisk og fysisk ubehag. Giv dig selv den gode forkælelse, hvor mange føler stor gevinst så tæt på fødsel som muligt.

Hvad kan graviditetsmassage gøre for dig?

Få løsnet op i kroppen hvilket giver dig en lindring i forhold til smerter. Helt konkret kan det øge din velvære og gøre dig mere afslappet. Ved massage kan du opleve at opnå:

 • Få løsnet op i musklerne
 • Lindre muskelsmerterne
 • Få en mere afbalanceret krop, følelser og tanker
 • Opnå en øget kropsbevidsthed
 • Forøget bevægelighed
 • Affaldsstofferne bliver udskilt i musklerne
 • Mindske spændingshovedpine
 • Mindske væskeophobning
 • Mindske søvnproblemer

Alle vil få forskellige problemer som f.eks. muskelømhed der kan komme på grund af den forøget vægt ved graviditeten. Helt ligesom væskeophobning, søvnproblemer og hovedpine er gængse problemer for de fleste.

Hvordan foregår graviditetsmassage?

En graviditetsmassage kræver en rigtig briks. Bulen på maven kræver selvfølgelig ekstra plads, og derfor skal du vælge en klinik der er specialiseret. Almindelige massagebrikse giver ikke støtte eller velbehag som gravid.

Massagen bliver selvfølgelig tilrettelagt ud fra dine præmisser og ønsker.

Hvornår må have massage som gravid?

Der er mange meninger om det med massage og graviditet. Nogen vil ikke give massage de første 12 uger. Hård træning inden uge 12 øger abortrisiko lidt, og i disse første 12 uger er ganske almindelig sund fornuft det eneste rigtige.

Hvis du har meget stærke tegn på kontraindikationer, er graviditetsmassage ikke tilrådeligt. Helt ligesom sygdom eller bækkenløsning bør rådgives med læge eller jordemoder. Men ellers er der ikke noget specifikke årsager eller grunde til hvorfor massage ikke skulle være for dig.

Tidspunktet for massage kan være i alle stadier af graviditeten. Mange oplever en mere afslappet krop med massage tæt på fødselstidspunktet.

Anden forkælelse til den gravide krop

Til de forskellige smerter og ubehag findes der andre gode måder at forkæle kroppen på. Her kan det være:

 • Akupunktur: Hvis du ligger søvnløs med smerter i f.eks. lænden, kan en akupunktør med speciale i gravide afhjælpe. Her er nål, massage og zoneterapi den gode kombination der kan afhjælpe eller gøre dig smertefri og måske endelig give lidt søvn.
 • Floatation therapy: Få en vægtløs tilstand der kan bringe dig i en terapetisk mediations tilstand. Du flyder i en tank med høj saltholdigt vand der gør dig vægtløs. Det giver dig en dejlig meditation der kan afspænde og afstresse kroppen.
 • Zoneterapi: Vand i kroppen(ødemer) er ganske almindeligt i graviditeten. Her kan zoneterapi være med at afhjælpe de værste gener og giver samtidig også en dejlig naturlig velvære helt ligesom wellness plejer at gøre.
Sending
User Review
0 (0 votes)