Flytning – Opgaven der giver sved på panden (fysisk & psysisk)

Flytning – Opgaven der giver sved på panden (fysisk & psysisk)

Står du eller i overfor en flytning? Det at flytte fra en bolig til ny bolig, kræver rigtig meget arbejde og giver måske også lidt stress. Her kan det være den mindre som det kan være det store opgave.

Du skal have pakket en masse ting ned. Arrangerer hænder, transport og flytte ind i den nye bolig. Den sværeste opgave er nok at få arrangeret hænder og transport. Hvis du skal pakke et helt hjem ned, leje en bil, bære tingene ned og så omvendt igen, så er oparbejdelse af stress ganske naturligt.

Flytning og transport med fagfolk?

Selve flytningen kan du betale dig fra. Det er selvfølgelig en ekstra udgift oveni de mange udgifter som skift af bolig giver. Men hvis du skal have pakket et helt hjem ned, få arrangeret folk der kan hjælpe og hyre en transport, kan det være ganske smart med professionel hjælp. Du kan hyre et flyttefirma som ML Flyt i Århus, Jylland til at klare din/jeres flytning. Du slipper for det tunge og hårde arbejde selv. Helt ligesom dine ting er bedre beskyttet. De professionelle bruger flytteudstyr og ekspertise så du slipper for skrammer, ridser og andet der ofte kan komme når amatører flytter. Du kan også købe dig fra nedpakning som udpakningen, hvis du har en travl hverdag.

Bestilling af flytning ved flyttefirma?

Før du overvejer at hyre et flyttefirma, så få et overblik over hvad der rent faktisk skal flyttes. Skal du have flyttes alt med eller skal noget til skrot. Hvad med haveredskaber, møbler, krukker, hvidevarer, cykler, barnevogne og andet? Hvordan er adgangsforholdende? Hvordan ser stedet ud der skal flyttes fra, og selvfølgelig også stedet hvor tingene skal flyttes ind? Er der snørklet trapper eller ej? Tidspunkt for flytning m.m.

Alle disse ting er hvad flyttefirmaet vil have svar på. Det giver et overblik over opgaven og danner logisk nok også ramme for et overslag på prisen.

Nedpakning af ting?

Med professionelle flyttefolk kan du ikke kun få transport, båret flyttekasser og møbler, men du kan også tilkøbe ydelser med nedpakning af tingene. For flyttekasser skal pakkes ordentlig. Det betyder at ting skal være forsvarligt pakket ind Helt ligesom flyttekasser ikke skal proppes til, men have en fornuftig vægt som kan bæres af ganske almindelige folk.

Flyt selv?

Hvis du selv står for flytningen, så får du også sved på panden. For det at flytte kasser og møbler ved håndkraft er hårdt arbejde. Her gælder det om at gøre tingene rigtigt, både i forhold til fysikken og tingene der skal flyttes. Gør tingene nemt for dig selv ved at efterleve disse tips:

  • Brug gode flyttekasser: Lad være med at brug 15 år gamle mørnet flyttekasser bare fordi du har haft dem liggende. Brug stærke flyttekasser i en ordentlig kvalitet så dine ting ikke bliver ødelagt.
  • Beskyttelse: Brug ordentlig beskyttelse til de værdifulde og skrøbelige ting som vaser, bestik, glas, service m.m. Her er bobleplast nødvendigt til lamper, malerier, spejle og andet, så disse ikke bliver ridset.
  • Mærk kasserne: En ting er at pakke, men det største arbejde kommer med at møblerer, hænge op og pakke flyttekasser ud i den nye bolig. Derfor kan du gøre det nemt for dig selv med mærkater, så du nemt kan finde ud af hvilke kasser der hører til i hvilke rum.

Meld din flytning

Der er mange opgaver ved flytning, hvor en af de nemme er at melde din flytning. Det er heldigvis dejlig nemlig at lave adresseændrig, selvom du både skal melde det ved folkeregistreret, læge, posten, forsyningsselskaber med mere.