Hvorfor kombinere yoga og løb?

Hvorfor kombinere yoga og løb?

Træning er et vidt begreb efterhånden. Der findes ikke noget rigtigt og forkert mere, for du kan kombinere hvad som helst med hvad som helst. Det der virkelig gør udfaldet for din træning er, om hvorvidt du presser dig selv.

En nylig træningskombination er blevet meget hurtigt populært, nemlig kombinationen mellem løb og yoga. Vi ved jo alle sammen godt at det er blevet meget hurtigt populært at begynde at træne i et fitnesscenter, og næsten hver anden person du støder ind i på gaden har et medlemskab til et. Men i stedet for at drømme om store muskler, så er det som om størstedelen af befolkningen nu har fundet ud af, at det faktisk ikke lige er helt så sjovt som de regnede med. Nu er målet at være slank og smidig, måske endda være lidt markeret også.

 

Hvorfor kombinere yoga og løb?

Slank, smidig og markeret er de tre nøgleord der er for at kombinere løb og yoga. Foruden at du bliver slank smidig og markeret, så får du den samme tilfredshed med dig selv som du gør med enhver anden træning. Måske bliver du endda mere tilfreds med dig selv og din træning, da der ikke står en gut ved siden af dig som har trænet i de sidste seks år, og nærmest bare jonglere med de vægte du knap nok kan løfte.

 

Dét får du ud af yoga

Brug yoga sammen med andet træning

Yoga er helt fantastisk og faktisk stærkt undervurderet i lille Danmark, som er noget der kan udføres stort set alle steder, og en yogamåtte er stort set eneste yogaudstyr du behøver for at komme i gang.

Yoga er noget der udfordre din krop, uden at du nødvendigvis føler det er en evig kamp, som hvis du skulle styrketræne. Yoga er afslappende, giver dig stærkere led og knogler. Yoga gør dig selvtilfreds og nulstiller din stressfaktor fra den travle hverdag. Yoga er ganske enkelt noget uundværligt når først du er kommet i gang, og det behøver ikke engang at være flere timer hver eneste dag, at du dyrker yoga.

Yoga et kvarter om dagen vil gøre underværker for kroppen. Du kan tage en halv time hver anden dag, hvis det er dét du føler for. Det mest optimale ved dyrkning af yoga er dog omkring mellem tre kvarter og en time ad gangen.

 

Hvad gør løb for dig?

bliv smidig og i god form med forskellige træningsmetoder

Der er mange gode grunde til at begynde på løbetræning.

Løb giver dig en bedre kondition. Løb er endnu en fantastisk træningstype (som også er i kategorien cardio), som ligeledes bliver undervurderet i lille Danmark. Men det er kun fordi at vi er gået så meget op i styrketræning som vi nu er, at løb er noget der forbindes med opvarmning. De fleste mennesker vil ikke mene at løb i sig selv er decideret træning.

Men lad du bare dem nå deres mål, på deres måde. Så når du dine mål på din måde.

Som sagt får du en bedre kondition ved løb, og dette har nogle rigtig gode egenskaber med sig, end at du blot kan løbe lidt længere uden at blive forpustet. En bedre kondition grundet løb, giver dig mere overskud i din hverdag. Der skal mere til at slå dig ud på arbejdspladsen og i hjemmet. Det er ikke unaturligt hvis du har et job hvor du sikker bag en skærm på et kontor og føler dig helt bombet når du kommer hjem. Løb gør at din krop ikke vil have det så hårdt efter en ellers stille arbejdsdag.

Hvad vigtigere er, så får du også mere overskud og energi til at lege med dine børn. Dine børn har brug for dig, og hvis du er træt hele tiden, så smitter det også af på deres adfærd. Så de har en tendens til at blive dovne på sigt.

 

Yoga og løb – den perfekte duo

Både yoga og løb har nogle fantastiske egenskaber som vi har været inde på. Og tilsammen er det nærmest det bedste af det bedste.

Grunden til at yoga og løb er gode sammen, er fordi at du træner hårdest ved løb, hvilket styrker din krop, men samtidig også slider en lille smule. Specielt hvis du ikke strækker ud før og efter løb, så kan en løbetur godt gå hen og skade din krop i en mindre grad. Det at du dyrker yoga, styrker netop de led og knogler som løb ikke gør. De to ting opvejer altså helt perfekt de få negative områder der skulle være i hhv. yoga og løb.

Giv det en chance og du, din krop, dine omgivelser vil ikke fortryde det.