Hvorfor du skal løbe tur med hunden – sundt for jer begge

Hvorfor du skal løbe tur med hunden – Sundt for jer begge

Hvorfor du skal løbe tur med hunden? Det enkle svar er, at det er sundt og godt for jer begge to. Fysisk aktivitet giver en rar fornemmelse efter motionen er overstået, og du måske lige har kæmpet lidt med vejrtrækningen hvis du ikke motionerer ret ofte.

Ønsker du at komme i form, hvorfor så ikke bruge tiden optimalt og løbe sammen med hunden. Det kræver dog, at du bruger de nedenstående råd til at komme i gang med at løbe sammen med hunden.

Kan alle hunde løbe med?

Din hund skal være fuld udvokset for at kunne tage med på længerevarende løb. Hunden skal være mindst 1-1,5 år gammel alt afhængig af race, for at kunne løbe med dig. Hunde der ikke er færdigudviklet, kan overanstrenge ledbånd, knogler, sener og muskler. Derudover, skal din hund selvfølgelig være sund, rask og trænes op til at kunne løbe med.

Husk altid at finde svar ved en fagkyndig som dyrlægen, hvis du er tvivl om din hund kan eller ikke kan holde til det. Hvis du bor i Vestjælland er dyrlægen ikke længere væk end en søgning, hvor du finder Piadyrlæge i Slagelse. Her får du en nem løsning, for du kan faktisk få dyrlæge til køre ud til dig. Det samme finder du ofte i andre regioner af landet hvor du bor.

Træn hunden op?

Ligesom du og jeg, så skal hunden også trænes op til at kunne løbe med dig. Her gælder det om at starte blødt ud, så hunden kun traver ved siden af dig frem for at løbe hurtigt. Det er den mest skånsomme gang for hunden, så den ikke bliver overbelastet.

Start træningen med interval træning hvor i skiftevis går og løber, så hunden også får lov til at snuse og tisse af. Her kan i løbe 1 minut og så gå 2 minutter omkring 20-30 minutter i et par uger. Så kan du starte på at gå 1 minut og løbe 1 minut og så fremdeles.

Med tiden vil gåtiden være begrænset i forhold til løbetiden, men det kræver dog tålmodighed hvor du skal huske at lægge mærke til, om din hund er frisk eller ej.

Træn også din hund til at lære at løbe ved din side, hvor den selvfølgelig først skal lære at kunne gå.

Hvad du skal huske ved løb med hunden?

Når du træner med din hund, så i kan komme ud og løbe sammen på de faste motionsdage, så skal du selvfølgelig huske forskellige ting. Det er ikke så meget for dig, men din hund så denne ikke bliver overbelastet, skadet eller syg.

  • Sommer: Den varme tid på året, her gør du bedst i at løbe tidligt om morgenen eller om aftenen hvor varmen er aftaget. Hunden har svære ved at aflede varme.
  • Underlag: Lad være med at løbe på asfalten men hold jer til græs og stier. Hundens trædepuder bliver slidt mere på asfalt. Skyl poterne i lunken vand efter træning, og brug eventuelt bruge voks til at smøre trædepuderne med inden løb.
  • Hensyn: Husk at bruge snoren på hund hvis der er påbud om dette. Andre mennesker kan ikke se om din løbende hund er sød eller går til angreb. Træn derfor din hund til at gå og løbe i snor.
  • Vand: Din hund sveder ikke gennem huden som du gør, men afgiver varmen ved at trække vejret hurtigt, og her er vand vigtigt til især de længere ture.
  • Mad: Lad være med at give din hund mad 4 timer før og efter træning.
  • Udstrækning: Det kan være nødvendigt at lave strækøvelser på din hund ved distancer over 5 km.

No Responses

Din kommentar?