hvor ender fedtet ved vægttab er nøglen til at tabe sig rigtigt

Hvor ender fedtet ved vægttab?

Vi har alle stået i situation hvor vi gerne vil tabe os. Men det med lige at smide nogle kilo, kan være ret svært for at sige det mildt. Samtidig er det at tabe sig ikke specielt krævende, for det kræver “bare” at du bruger de gode tips til hvordan man taber sig bedst og naturligt.

Det er dog ikke måden hvordan du taber dig, som du får tips til her. Derimod får du viden om hvad der rent faktisk sker med fedtet når du taber dig. For hvor ender fedtet ved vægttab egentlig?

Den almindelig mening er, at fedtet bliver omdannet til energi. Denne tese er som sådan nok det, der giver mest mening for os.

 

Hvor ender fedtet?

Det er dog ikke helt rigtigt. i 2015 på University of Southern Wales blev der påvist noget helt andet af fysiker og studievært Ruben Meerman der stod for research delen i forskningen på emnet.

Forskningen der der blev foretaget, og som kan findes på British Medical Journal her, konkluderet at teorien om energi er helt forkert. Derimod kom de frem til at fedtet bliver omdannet til kuldioxid.

 

Hvorfor svaret på fedt tab ser sådan ud?

Kulhydrater og protein som du spiser for meget, omdannes til triglycerider der er fedtet. Dette er opbygget af atomer i tre variationer; nemlig kulstoft, ilt og brint. Disse molekyler kan deles ved at frigøre atomerne gennem oxidation processen.

Undersøgelsen som forskerne foretog, betød at forskerne fulgte atomerne der forlader kroppen gennem oxidation processen. Her blev resultatet at 8,4 kg af det forsvundne fedt blev oxideret og omdannet til kuldioxid via kroppens lunger.

De resterede 1,6 kg ud af den samlet masse på 10 kg, blev omdannet til vand og forlod kroppen gennem de sædvanlige kanaler som urin, sved og andre kropsvæsker.

Det betyder, at hvis du skal tabe 10 kg, så kræver det 29 kg oxygen.

Det er også kroppens lunger der må være den primære funktion til at udskille kroppens fedtstoffer. Og for at du kan tabe fedtet, så skal der frigøres kulstoffet som findes i fedtcellerne.

Det kan selvfølgelig være svært at bruge til ret meget i det daglige, men dog er viden om hvordan tingene fungere ret ofte, en god præmis til at opnå succes hvilket også gør sig gældende i forhold til vægttab.

No Responses

Din kommentar?