Vi har alle stået i situation hvor vi gerne vil tabe os, hvilket i sig selv kan være ret svært for at sige det mildt. Det at tabe sig kræver faktisk ikke så meget, udover at man bruger de gode tips til hvordan man taber sig bedst og naturligt.

Det er dog ikke måden hvorpå man taber sig, som vi vil forklare om her, men derimod hvad der rent faktisk ser med fedtet når man taber sig. For hvor ender fedtet ved vægttab egentlig?

Den almindelig mening er jo at det bliver omdannet til energi, for det er som sådan nok det, der giver mest mening for os.

 

Hvor ender fedtet?

Det er dog ikke helt rigtigt, for sidste år på University of Southern Wales blev der påvist noget helt andet af fysiker og studievært Ruben Meerman som stod for research delen.

Forskning som der blev foretaget, og som kan findes på British Medical Journal her, konkluderet at teorien om energi er helt forkert, for fedtet bliver faktisk omdannet til kuldioxid.

 

Hvorfor svaret på fedt tab ser sådan ud?

Kylhydrater og protein som du spiser for meget, omdannes til triglycerider som er fedtet. Dette er opbygget af atomer i tre variationer som er kulstoft, ilt og brint. Disse molekyler kan deles ved at frigøre atomerne igennem oxidation processen.

Undersøgelsen som forskerne foretog, betød at forskerne fulgte disse atomer som forlader kroppen igennem oxidation processen. Her blev resultatet at 8,4 kg af det forsvundne fedt blev oxideret og omdannet til kuldioxid via kroppens lunger.

De resterede 1,6 kg ud af den samlet masse på 10 kg, blev omdannet til vand og forlod kroppen igennem de sædvanlige kanaler, som urin, sved og andre kropsvæsker.

Det betyder at hvis man skal tabe 10 kg, så kræver det 29 kg oxygen.

Derudover så er det også kroppens lunger som må være den primære funktion til at udskille kroppens fedtstoffer, og for at du kan tabe fedtet, så skal der frigøres kulstoffet som findes i fedtcellerne.

5/5 (1 Review)