hvordan taber man sig på maven?

Hvordan taber man sig på maven?

Drømmer du om at smide nogle kilo så ølmave, den lille bule forsvinder eller måske bare at få sixpack? Det er, hvad de fleste af os ønsker.

Hvordan taber man sig på maven?

Det enkle svar er;

 • Livsstilsændringer
 • forbrænd mere end du indtager
 • dyrk motion og træn musklerne

Livsstilsændringer hvor du skærer ned på usunde ting med forkert eller høj indhold af fedt og sukker, kan gøre, at du forbrænder flere kalorier end du indtager.

Sandheden er nemlig ret simpelt; Du taber dig over hele kroppen og ikke kun et sted, ligegyldigt hvor mange mavebøjninger du laver.

Løsningen til at få den slanke mave er helt den samme, som hvordan du taber dig på lårene, ansigt eller numsen.

 

Sunde programmer til motivation, kost, træning og nå målet

Kom i gang

Køb Kom i gang med Mascha Vang & Anne Bech

Mascha Vang & Anne Bech

Guide til gudinde krop

Guide til gudindekrop er baseret på FIT-metoden, Firming Intensive Training

Anne Bech

Mission sund krop

inspiration til nem og sund mad til alle dagens måltider

Michelle Kristensen

 

Mavefedt?

Alle har mavefedt, hvor fedtet der sidder lige under huden er ganske ufarligt, hvorimod mavefedt der sidder rundt om de vigtige organer, kan udgøre en sundhedsrisiko som diabetes, høj blodtryk, hjerte-kar-sygdomme m.m.

Mavefedtet der sidder dybt, kan du også have som tynd person, hvor betegnelse er tyndfed. Her er det din fedtprocent der måler, om du har for meget fedt i forhold til generel sundhed.

 

Hvorfor du har mavefedt?

Mavefedtet ligesom fedtet på lår, numse, kinder m.m. er kommet af en usund livsstil, hvor du måske rører dig for lidt, spiser for dårlig kost og måske også presser dig selv til en usund stresset livsstil.

Den usunde livsstil laver en deponering af fedt, og her er opsamling på maven ofte også det farligste sted i forhold til f.eks. numsen.

Der kan faktisk være flere grunde end bare store portioner mad, der gør at fedtet sætter sig på maven.

 

Hvorfor sætter fedt sig på maven(der findes flere grunde):

 • Stress
 • For lidt søvn
 • Sovepositioner
 • Dårlig kost
 • Forkerte fedtstoffer
 • For meget sukker
 • For mange kulhydrater
 • Alkohol
 • For lidt træning / motion

 

Stress?

Det er videnskabeligt bevist at stress påvirker mængden af fedt herpå. Stress har nemlig indflydelse på, hvordan kroppen vil opbevare fedtet. Og man kan et eller andet sted godt sige, at her tager kroppen den lette vej ved at smide det på maven. Og det er ikke nødvendigvis den bedste måde til hvordan du taber dig.

 

Sovepositioner

Der er også foretaget undersøgelser om sovepositioner om natten, eller for den sags skyld om dagen.

Hvis du sover på maven, og gør det hver eneste dag, så er det faktisk en så basal grund som tyngdekraften der har en effekt. I og med tyngdekraften tynger fedtet nedad, vænner din krop sig til det.

Selvfølgelig er måden du sover på ikke altafgørende for hvor meget fedt du har hvor, det skal lige tages med et gran salt. Men det er værd at have i baghovedet, og føler du at det står slemt til, er det derved også værd at forsøge at ændre. Lig på den anden side, har du og din partner en fast side i sengen, så prøv at bytte side i en periode.

Nu når vi er omkring på de timer på dagen hvor kroppen skal slappe mest af, ved søvn, er der faktisk endnu en ting at huske.

 

Søvnen?

Det er en forholdsvis simpel ond cirkel, som går ud over maven, men som er let at bryde. Hvis du ikke får nok søvn, har du lettere ved at blive stresset (som vi kom ind på før har en dårlig effekt), du bliver mere træt, og netop her spiller der yderligere to faktorer ind;

 • Hvis du er træt, bliver du lettere sulten. Hvis du ikke er vel udhvilet, spiser du automatisk mere, da det er her kroppen får den energi den har brug for. Hvis du går træt på arbejde, kan du hurtigt blive sulten, og kroppen vurdere her at du har brug for noget mad, bare et eller andet. Og ved du hvor den unødvendige mad sætter sig? Korrekt, lige på maven.
 • Du ved godt, at dagens gøremål virker mere uoverskuelige når man er træt, energien er bare ikke til det, og ikke til at få det gjort ordentligt. Men det er vigtigt at få med alligevel. Få mere søvn, og du vil blive mere frisk. Er du mere frisk, eller bare frisk, får du dine ting gjort bedre end før, og du vil have lettere ved at overskue en ekstra lille gåtur – men motionen skal vi nok komme til. Eksempel: Hvis du støvsuger hvor du er træt, så bliver det ikke særlig grundigt, for det skal jo bare overstås. Men gør du det derimod når du er frisk, så finder du helt sikkert alle krogene. Jeg ved godt at rengøring ikke lyder tiltalende for at smide fedtet på maven, men det kan betale sig. Det er noget der i bund og grund skal gøres, og rengøring, ja bare det at støvsuge forbrænder flere kalorier end du lige tror. En time rengøring kan forbrænde 500 kalorier. De 500 kalorier er sammenlagt med det kroppen automatisk forbrænder i timen. Men 500 kalorier for at gøre rent, det er altså rimelig godt.

Får du ikke nok søvn, får du ikke forbrændt så mange kalorier ved de ting du normalt skulle lave på en dag, og du vil tilmed spise mere som sætter sig på maven. Og udover dette, så bliver du også hurtigere træt.

Den mest optimale mængde søvn for et menneske er 8 timer. Hvis du får 6 timers søvn om natten, så mangler du jo 2 timer. Så starter hele den onde cirkel.

Når du så går i seng igen, og atter kun sover 6 timer, måske endda på maven, står din krop er mangler 4 timers energi på blot to dage. Det betyder også at du endnu hurtigere bliver sulten, for kroppen prøver at fortælle dig du nu skal spise for 4 timers søvn for at holde dig kørende.

 

Akohol?

Spiritus hvad end det er øl eller vin, er et giftstof der øger din krops produktion af cortisol. Stresshormonet er med til at placerer overskud af kalorier på maven.

 

Kulhydrater?

Du skal selvfølgelig have kulhydrater, men de hurtige kulhydrater fra sodavand, kager, forarbejdede produkter m.m. sætter blodsukkeret i vejret, og derved øger fedt produktionen på maven.

 

Fedtstoffer?

De forkerte fedtstoffer som mættet fedt fra pålæg, mejeriprodukter og kød sætter sig også på maven. Her bør du overveje at udskifte til enkeltumættede fedtsyrer i stedet.

 

Hvad med motion?

Vi kommer ikke udenom at der skal motion til, før du kan smide fedt på maven. Men dette kan gøres mere simpelt. Mavebøjninger er noget der blev skabt på en dårlig dag, de er sunde for kroppen og coreregionen, men ikke just sjove at udføre.

Hvad du skal vide her, er at det kræver ca 22.000 mavebøjninger for at smide 500 gram rent fedt på maven. Jeg ved hvad du tænker – wow, det er meget. Men nu ved du det, og et halvt kilo rent fedt er altså rigtig meget. Det skal ikke være noget du skal sætte dig for at gøre på 3 uger, for det kan de færreste. Lad det blive en mål du skal opnå på et år, og de sidste mavebøjninger vil også blive lettere end de første.

At lave mavebøjninger styrker musklerne i maveregionen mere end de forbrænder fedtet, men når fedtet er væk vil mavebøjninger gøre forskellen på om du har en stram eller blød mave – Derfor skal du lave mavebøjninger.

Til vægttab skal du træne hele kroppen, og på den måde der sætter forbrændingen i vejret. Det kan være ting som at spille fodbold, gå lange ture, cykle, vægttræning, løb og lignede.

 

Forbrænding og alder?

Fedtforbrænding er nødvendigt for at komme af med kalorier, men med alderen falder forbrændingen.

Forbrænding falder med 10% når din alder rammer 40’erne, og sørme om ikke den falder 10% igen når du rammer 60’erne.

Det betyder at du har større chance for at opsamle fedtdepoter omkring maven. Det kan og bør dog ”bekæmpes” også selvom du er oppe i alderen. For om du har fedt på maven i overgangsalder, ung eller som noget ældre, taber du mavefedtet på helt samme måde.

 

Hvordan taber man sig på maven?

Slankekure har en bivirkning, for en slankekur stopper på et tidspunkt. Og her vender mange tilbage til deres livsstil inden de gik på kuren som de startede på f.eks. 1 januar. Men et program eller slankekure som Middelhavskost og lignede hvor programmet træner dig til en livsstil ændring uden fanatisme(eller idioti som “drik kun juice i 3 uger og tab dig hurtigt” skal du holde dig langt fra), er noget alle kan få glæde af.

Til vægttab skal du træne kroppen, og så skal du få styr på dine portioner af mad, og eventuelt så småt begynder at mindske kalorieindtaget i selve den mad du vælger. Du kan eksempelvis erstatte stegemargarine med kokosolie, det smager mindst lige så godt.

Den ”enkle” vej til at tabe dig på maven er, som forklaret, at ændre dit liv/vaner. Her skal du fjerne dårlige madvarer og vaner fra hverdagen. Det kan være dårlige madvarer der automatisk sætter sig på maven, spis mindre portioner, kom stress til livs og begynd at udføre min 30 minutters motion og gå dine 10000 skridt om dagen.

Mere søvn, lidt motion, de sunde kostråd til at tabe dig så du spiser mindre portioner og sundere mad. Det er opskriften på et overskueligt vægttab og måde Hvordan du taber man dig på maven.

No Responses

Din kommentar?