hemmeligheden bag det at forbrænde fedt som overvægtig

Hemmeligheden bag det at forbrænde fedt som overvægtig

Hver eneste dag, bestemmer en person sig for at komme i form og tabe sig. Og denne tanke og handling gælder måske også dig.

Hvordan du taber dig så det holder ved, er dog noget som de fleste har svært ved. At tabe sig er ganske simpelt, når vi snakker teori. Men i praksis er det noget sværere ting at tabe sig.

Hvis du er overvægtig og gerne vil tabe dig, bør du kende til hemmeligheden bag det at forbrænde fedt som overvægtig. Hvis du ved hvordan kost og forbrænding virker, er det nemmere at holde motivationen.

 

Hemmeligheden bag det at forbrænde fedtet

Ofte når du stopper med en slankekur eller måde at tabe dig på, skyldes det ikke den sunde kost, motion og den hårde træning. Derimod fejler de fleste, fordi du ikke ser hurtige resultater.

Mange taber motivationen til at tabe sig. De daglige besøg på badevægten rykker sig ikke.

Her er årsagerne som regel din kost og forbrændingen.

Kosten er det vigtigste i forhold til at tabe dig, og hvis du ikke ændrer den usunde kost til noget sund, også selvom du træner som aldrig før, vil din vægt ikke røre sig meget. Dine dårlige vaner skal ændres, hvilket er hele hemmeligheden bag at tage sig.

Helt ligesom kosten er vigtig, så er forbrændingen også vigtigt for resultater. Og manglede resultater kan skyldes, at din forbrænding er måske ikke “startet” eller kør på lavplus.

 

Hvilken træning til at sætte forbrænding i vejret er bedst?

Der findes forskellige måder at sparke forbrændingen op eller i gang, og en af disse er høj intens træning(HIIT).

HIIT træning er ikke for alle. HII træning kræver at din grundform kan klare det. Hvis du er meget overvægtig, hvilket ofte betyder dårlig fysisk form, kan HIIT være for hårdt at starte ud med.

Hvis din grundform er fin, men du måske har levet lidt for godt i forhold til kalorietræning, vil HIIT være en god motionsform til at tabe dig; vel og mærke hvis kosten er sund.

Hvis du ikke er i stand til at udføre høj intensiv træning, så skal du selvfølgelig starte på motion og træning alligevel.

Styrketræning er med til at sætte forbrændingen op. Styrketræning er ikke nødvendigvis at træne med store vægte i motionscenter, det kan også være at lave armbøjninger, mavebøjninger og generelt styrke musklerne på stuegulvet.

At gå, cykle, løbe og andet, er også med til at hjælpe på forbrændingen og din generelle sundhed. Generelt gælder det “bare” om at komme i gang med at røre dig.

 

Brug denne form for træning til at sætte forbrændingen i vejret

Muskeltræning er godt, hvis du lider af overvægt og gerne vil sætte forbrændingen i vejret til at brænde fedtet væk.

Alt afhængig af tiden som du har til rådighed, kan du opnå gode resultater ved at træne f.eks. 2/3 x 30 minutter om dagen eller 3 x 15 minutter.

Brug styrketræning øvelser tre gange om dagen, hvor du starter med at lave mavebøjninger, armbøjninger, lave planken og sidde på hug uden stol. Disse øvelser vil træne forskellige muskelgrupper; Se disse gode træningsøvelser du kan lave derhjemme.

Boost din træning af musklerne med træningsudstyr som håndvægtssæt eller kettlebells der er nem at bruge hjemme.

Hvis din krop ikke er vant til nye øvelser, så start med lave 1 armbøjning eller hvor mange du kan tage. I samme rytme, laver du så mange mavebøjninger du kan osv. Kombinerer med enkle håndvægt øvelser til arme, skuldre m.m.

Hvis du træner musklerne 2-3 gange om dagen selv i kort tid, vil du efter et par dage, begynde at opleve hvordan det bliver nemmere. Og ikke mindst, at blodet vil begynde at pumpe hurtigere i kroppen og faktisk sparke forbrændingen i gang stille og rolig. Kombinerer med noget konditionstræning som cykle, gå en tur eller andet.

 

Resultater opnås bedst ved at starte

Med tiden vil du faktisk begynde at forbrænde fedt og din fysiske form vil gradvis blive bedre, hvilket betyder, at du kan udvide træningen til at blive hårdere og hårdere. Rent mentalt vil det også have en klar fordel at gøre det på denne måde, for det er nemmere at lave 3 x 15 minutters træning en f.eks. en hel time i træk.

Når du begynder at føle overskud, så husk at motion i form af gang, løb, cykling m.m. altid hjælper på både vægten og sundheden.

Og ikke mindst, for at tabe dig skal du ændre dårlige vaner til gode vaner. Sund kost behøver ikke være fanatisk, her kan du med fordel ændre tingene gradvis.

Hvis du drikker cola 7 dage om ugen, så skær det ned til fredag, lørdag og søndag. Her skal du være hård, og erstatte colaen med vand. Nogen bruger undskyldningen om, at de ikke kan lide vand(der er smagsløst) – Det er en undskyldning, og dette er endnu en dårlig vane der skal fjernes, for at du skal få succes med vægttab der også holder fremefter.