Din sundhed er mere en kost og motion

Der er mange elementer i begrebet sundhed, og folk har forskellige idéer om, hvad der er vigtigst for at være sund. At spise sund med og bevæge sig ofte er helt sikkert essentielt for en sund livsstil. I de senere år er der også kommet stigende større fokus på mentalt og psykisk velvære som en del af sundhed. Men det er derudover også vigtigt at være opmærksom på, hvordan selve kroppen trives indvendig. Dvs. at være opmærksom på, at man får gives sin krop de vitaminer og mineraler, som den skal bruge for at holde sig sund og rask på lang sigt. 

 

Find ud af, hvilke kosttilskud du har brug for

Af forskellige årsager kan det være højst nødvendigt for mennesker at tage kosttilskud. Det kan for eksempel være grundet allergier, der gør, at en person er nødt til at udelukke en madgruppe, som indeholder essentielle næringsstoffer for kroppen. Det kan også være nødvendigt, hvis man har lille appetit eller af andre årsager ikke får spist nok mad og derved sikrer at få nok næringsstoffer. Derudover er der særlige kosttilskud, der kan være nødvendige for gravide, kommende gravide og særlige aldersgrupper. Dette kan der findes masser af information om på nettet.

 

Husk at få alle de rigtige vitaminer

Kroppen har brug for en række vitaminer og mineraler for, at den kan fungere efter hensigt. Underskud eller mangel på vitaminer kan medføre både fysiske og psykiske udfordringer på kortere eller længere sigt. De typer af vitaminer, mennesker har brug for, er: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K samt folin- og patotensyre. Med en sund og varieret kost, skulle man gerne være dækket ind. Men mange mennesker er også selv under indtryk af, at deres kost er sund og varieret, når den måske slet ikke er det. Tjek løbende op på, at du indtager alle de madgrupper, som giver dig de vigtige vitaminer. Hvis man ved, at man er i underskud, er det vigtigt at supplere med kosttilskud. Er du i tvivl, om du mangler noget essentielt, kan du blive testet hos lægen.

 

Multivitamintilskud

Hvis du finder ud af, at du af forskellige årsager er i underskud af nogle særlige vitaminer, kan du købe dem på apoteker, i helsebutikker og i supermarkedet. Du kan selvfølgelig også finde dem på nettet. Hvis du gerne vil være sikker på, at du nu får alle de vitaminer, du har brug for, kan du gøre det nemt for dig selv ved at indtage multivitamin en gang om dagen. Det er ikke alle, der behøver det, men det kan være en rigtig god ide. På nettet eller hos lægen kan du finde ud af, om du mangler flere forskellige vitaminer. Gør du det, kan det være smart at have multivitaminerne som tilskud for at være på den sikre side. Hvis du er en kvinde i den fødedygtige alder, kan det også være, at du mangler jern, hvilket også indgår i multivitaminerne. Ligeledes indgår for eksempel D-vitamin, som mange er i underskud af om vinteren.