Hvad zoneterapi kan gøre for kroppen og skønheden?

Hvad zoneterapi kan gøre for krop & skønhed?

Hvad zoneterapi kan gøre for kroppen og skønheden? Hvad end, du dyrker meget motion eller sidder stille foran computeren hele dagen, så kan zoneterapi give dig mange fysiske fordele der i sidste ende vil forplante sig i dit udseende.

Zoneterapi som behandling, hvor uddannelsen foregår hos Dansk Institut for Zoneterapi i Aalborg, Århus, Odense eller København, er en alternativ behandlingsform der er vidt udbredt til at klare mange livsstilssygdomme de fleste kan forholde sig til i hverdagen.

Efter massage og akupunktur så er zoneterapi den hyppigste brugte behandlingsform til småskavanker, smertelindring f.eks. ved graviditet eller mere kroniske sygdomme.

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi der er blevet udbredt i Danmark siden 70’erne, er en behandlingsform, hvor du ved hjælp af trykpåvirkning i f.eks. foden, kan påvirke og forbedre gener eller skavanker i andre dele af kroppen. Det skal dog ikke tages som alternativ til den naturvidenskabelige tilgang til sundhed, men om supplering.

Den holistiske behandlingsform bygger på to ”forskellige” teorier der udmønter i helt samme behandlingsmåde. Teorien bag zoneterapi er, at kroppen strømmer med energi der strømmer i en række baner kaldet ”meridianer”. Disse når ud til huden ved hjælp af reflekszoner som netop er, hvad zoneterapeuten behandler ud fra. Den anden teori som nogen bygger zoneterapien på, er, at det ikke er energi, men nerveforbindelser der forbinder kroppens reflekszoner.

Reflekszonerne bliver behandlet ved hjælp af tryk på fodens punkter, hvor massage af området omkring storetåen kan give positive resultater i skulderen og eventuelle skavanker her.

Se også: Kan man behandle sportsskader med zoneterapi?

Hvad kan zoneterapi hjælpe til?

Der findes mange forskellige livsstilssygdomme som de fleste af os er berørt af. Her kan behandlingen hjælpe mod ting som:

 • Allergier
 • Astma
 • Hovedpine
 • Fordøjelsesproblemer
 • Tarm problemer
 • Luftvejsproblemer
 • Smertelindring ved graviditet
 • Fertilitet
 • Hormonelle lidelser
 • Kolik
 • Øresmerter ved småbørn
 • Stress
 • m.m.

Hvorfor zoneterapi til skønheden?

Hvis du lider af indre skavanker vil dette som regel forplante sig i dit udseende og dermed skønheden. Og denne logiske grund er selvfølgelig årsag til, hvorfor zoneterapi også kan være tilrådeligt for dit generelle velbefindende.

Se også: Hvad gør fodmassage?

Tilskud til zoneterapi?

Sygesikring Danmark og de fleste sundhedsforsikring giver dig tilskud til zoneterapi behandling. Behandling skal udføres af RAB-registrerede terapeuter men henvisning er ofte ikke nødvendigt, dog skal du afklare dette med din sundhedsforsikring først.

Hvordan foregår behandlingen?

Den holistiske behandling er ufarlig og foregår som regel ganske simpel. Zoneterapeuten giver dig behandling ved at trykke på punkter under dine fødder, der kan kombineres med andre behandlingsformer som akupunktur, massage eller andet alt afhængig af dit problem.

Ved tryk på zonerne under fødderne stimuleres vigtige zoner på kroppen og kan være med at fjerne blokeringer for energien. Det både fjerner affaldsstoffer og styrker kredsløb og immunforsvar.

Et behandlingsform kræver nok mindst 2-3 gange behandlinger for at kroppen får nok støtte til at rense og reparerer sig selv. Hvis du har komplekse problemer, vil det kræve mange flere behandlinger helt ligesom ved andre behandlingsformer.

Se også: Find en god fodmassage maskine

Zoneterapi og graviditet?

Zoneterapi bruges til fertilitet også selv om, at der ikke findes videnskabelige beviser på, at zoneterapi hjælper på graviditet. Dog har mange par fundet hjælp eller tro på, at behandlingen har hjulpet dem med at blive gravide. Om det er rigtigt eller ej vides ikke, men der findes ikke mange ytringer fra alle de mennesker man må formode, det ikke har hjulpet.

Hvis du er gravid, så kan zoneterapi faktisk også være gavnligt. De første 3 måneder af graviditet frarådes zoneterapi dog, især hvis du tidligere har aborteret. Men i forbindelse med graviditet og fødslen bliver zoneterapi hyppigt brugt af sundhedssystemet som smertelindring.

Smerte ved zoneterapi?

Umiddelbart er der ingen smerter forbundet med zoneterapi. Dog er der altid et men, for hvis din krop er i ubalance, så vil trykbehandlinger frigør blokeringer i kroppen, som logisk nok vil give bivirkninger som kan være lettere kvalme eller følelsen af energistrømninger i kroppen der godt kan udmønte sig i lettere ubehag.

Din kommentar?