castor olie bliver udvundet af planter

Castor olie / ricinusolie – Hvorfor pleje til hår og hud?

Castor olie der også går under navnet amerikansk olie eller recinusolie, kommer fra den tropiske plante Ricinus Communis. Det er en tyk olie, der hovedsagelig bruges til pleje af dit hår og hud, hvorfor den også bruges i mange fugtighedscremer.

I denne mini-guide finder du svar på hvad, hvor, hvordan og hvilke i forhold til olien.

 

Hvilke produkter?

Køb de billige castor olie produkter, hvor disse produkter er populære olier:

Pukka Organic Castor Oil 250 ml

køb pukka amerikansk olie

ForhandlerTotalprisLæs mere
-0,02 Til butik →
78,75 Til butik →
105,00 Til butik →
105,00 Til butik →
105,00 Til butik →
105,00 Til butik →

Pukka Organic Castor olie på 250 ml er koldpresset økologisk ricinusolie. Velegnet til at blødgøre og nære huden, hvor den også er god mod urenheder på kroppen. Også god som almindelig massageolie.

Må ikke bruges af gravide.

Urtegaarden økologisk ricinusolie

Hvor kan man købe castor olie?

ForhandlerTotalprisLæs mere
105,00 Til butik →
140,00 Til butik →
156,75 Til butik →
165,00 Til butik →

Økologisk ricinusolie på 500 ml. er velegnet til alle hudtyper og har lindrede, fugtgivende og antiinflammatoriske egenskaber. Brug olien til at øge din huds fugtniveau og virke som lindrende på skadet hud.

Fischer Pure Nature ricinusolie

castor olie øjenvipper

ForhandlerTotalprisLæs mere
58,00 Til butik →

Fisher Pure Nature økologisk vegetabilsk olie på 100 ml. er udglattende og fugtgivende. Den amerikanske olie er kun til udvortes brug og er en holdbar olie der optages langsomt af huden. Anvend den ren eller tilsæt æsteriske olier.

Fischer Pure Nature øko ricinusolie

Hvad er ricinusolie?

ForhandlerTotalprisLæs mere
166,00 Til butik →

En anden god tyk økologisk olie til der kan tilføje din hud nødvendig fugt og udglatte huden. Olien skal opbevares tillukket og mørkt.

Natur Drogeriet kristpalmeolie

castor olie til vipper

ForhandlerTotalprisLæs mere
41,50 Til butik →
41,50 Til butik →

Natur Drogeriet amerikansk olie på 100 ml. Kristpalmeolie der er udvundet af frøene fra kristpalmen, er velegnet til hudpakninger og massage.

A-Pro ricinusolie

amerikansk olie ricinusolie

ForhandlerTotalprisLæs mere
45,00 Til butik →

A-Pro ricinusolie til at få sundt og fyldigt hår. Køb castor olie til håret hvor denne kan bruges som hårkur. A-Pro er fri for parfume og parabener.

 

Hvad er castor / ricinusolie?

Olie fra plantefrø til hud og hår

Castor olie kaldes også ricinus eller amerikansk olie. Olien er udvundet gennem koldpresning fra frø af den tropiske plante Ricinus communis(kristpalme eller olieplante). Oprindelse er af de fleste tropiske områder hvor oprindelse også er fra det sydøstlige middelhavsområde, Indien samt Østafrika.

Olien med de mange navne har en mild duft og smag. Olie er tyk og optages nemt gennem huden. Oliens indhold af oliesyre(oleic acid) gør den bedre til at trænge ned i huden end mange andre naturlige olier.  Hvilket er grunden til, at den er blevet populær som anvendelse til hud og hår.

Olien indeholder omega-9, omega-6, omega-3, ricinoleic acid og e-vitamin.

Olien anvendes til mange ting som mild afføringsmiddel mod forstoppelse, sårheling, hud infektioner, styrke håret , øjenvipper og især mod tør hud og læber.

De mange navne om olien?

Som du nok har bemærket, har olien forbavsende mange navne. Olien kendes som Castor og Ricinusolie, kristpalmeolie, olieplante og amerikansk olie.

Fordele ved Castor olie?

Ligesom med bukkehorsfrø, mandelolie, sheasmør, epsom salt, pebermynteolie m.m. er der også gode fordele ved at bruge castor / amerikansk olie.

 • Bekæmper hudproblemer
 • Hjælper til uren ren
 • Hjælper til fyldigere og længere øjenvipper
 • Hjælp mod hårtab
 • Hjælper til hårvækst
 • Giver fugt til tørre læber
 • Bekæmper lus i håret
 • Bekæmper svamp
 • Fremmer sårheling
 • Afhjælper forstoppelse
 • Øger blodcirkulationen

Hvad bruges castor olie til?

køb amerikansk olie til håret

Castor- / ricinusolie bruges i læbepomader, shampoo, hårolie og kosmetikprodukter på grund af de glansgivende og fugtbevarende egenskaber. Men olien kan også bruges til forskellige helbredsmæssige problemer.

Brug olien sammen med andre flydende olier til at forny huden.

Se også: Hvorfor sorte bønner?

Hvor hurtigt virker amerikansk olie til vipper?

Amerikansk olie siges at virke til forlængelse af vipperne. Her skal olien smøres på ved rødderne, hvor du nok skal forvente at vente på 2 måneder eller længere for eventuelle positive resultater.

Amerikansk olie til graviditet og fødsel?

Mange bruger faktisk det gamle husråd om at amerikansk olie hjælper til at sætte fødsel i gang. Der findes ingen videnskab som kan påvise positive resultater. Og fagfolk fraråder at bruge amerikansk olie til at sætte fødslen i gang, helt ligesom at du bør bruge olien under graviditet.

Se også: Fordele ved kikærtemel

Olie til forstoppelse?

Amerikansk olie har været og bruges stadig mange steder til mild afføringsmiddel mod forstoppelse. Der findes bedre afføringsmidler til formålet, hvor du altid bør rådføre dig med lægefaglige for vejledning.

Amerikansk olie til udrensning?

Olien bruges også af nogle mennesker til udrensningskure. Igen bør du ikke baserer din sundhed på selvbestaltet lægefaglige mennesker frem for uddannet mennesker. En læge bør vurderer om du skal tage udrensningskur eller ej, hvor amerikansk olie aldrig vil indgå som middel.

Din kommentar?