Castor olie / ricinusolie – Hvorfor pleje til hår og hud?

Castor olie der også går under navnet amerikansk olie eller recinusolie, kommer fra den tropiske plante Ricinus Communis. Det er en tyk olie, der hovedsagelig bruges til pleje af dit hår og hud, hvorfor den også bruges i mange fugtighedscremer.

I denne mini-guide finder du svar på hvad, hvor, hvordan og hvilke i forhold til olien.

 

Hvilke produkter?

Køb de billige castor olie produkter, hvor disse produkter er populære olier:

Pukka Organic Castor Oil 250 ml

køb pukka amerikansk olie

Forhandler Totalpris Læs mere
89,00 Find her
99,00 Find her
105,00 Find her

Pukka Organic Castor olie på 250 ml er koldpresset økologisk ricinusolie. Velegnet til at blødgøre og nære huden, hvor den også er god mod urenheder på kroppen. Også god som almindelig massageolie.

Må ikke bruges af gravide.

Urtegaarden økologisk ricinusolie

Hvor kan man købe castor olie?

Forhandler Totalpris Læs mere
140,00 Find her

Økologisk ricinusolie på 500 ml. er velegnet til alle hudtyper og har lindrede, fugtgivende og antiinflammatoriske egenskaber. Brug olien til at øge din huds fugtniveau og virke som lindrende på skadet hud.

Fischer Pure Nature ricinusolie

castor olie øjenvipper

Forhandler Totalpris Læs mere
42,95 Find her
58,00 Find her

Fisher Pure Nature økologisk vegetabilsk olie på 100 ml. er udglattende og fugtgivende. Den amerikanske olie er kun til udvortes brug og er en holdbar olie der optages langsomt af huden. Anvend den ren eller tilsæt æsteriske olier.

Fischer Pure Nature øko ricinusolie

Hvad er ricinusolie?

Forhandler Totalpris Læs mere
124,95 Find her
166,00 Find her

En anden god tyk økologisk olie til der kan tilføje din hud nødvendig fugt og udglatte huden. Olien skal opbevares tillukket og mørkt.

Natur Drogeriet kristpalmeolie

castor olie til vipper

Forhandler Totalpris Læs mere
41,50 Find her

Natur Drogeriet amerikansk olie på 100 ml. Kristpalmeolie der er udvundet af frøene fra kristpalmen, er velegnet til hudpakninger og massage.

A-Pro ricinusolie

amerikansk olie ricinusolie

Forhandler Totalpris Læs mere
45,00 Find her

A-Pro ricinusolie til at få sundt og fyldigt hår. Køb castor olie til håret hvor denne kan bruges som hårkur. A-Pro er fri for parfume og parabener.

 

Hvad er castor / ricinusolie?

Castor olie kaldes også ricinus eller amerikansk olie. Olien er udvundet gennem koldpresning fra frø af den tropiske plante Ricinus communis(kristpalme eller olieplante). Oprindelse er af de fleste tropiske områder hvor oprindelse også er fra det sydøstlige middelhavsområde, Indien samt Østafrika.

Olien med de mange navne har en mild duft og smag. Olie er tyk og optages nemt gennem huden. Oliens indhold af oliesyre(oleic acid) gør den bedre til at trænge ned i huden end mange andre naturlige olier.  Hvilket er grunden til, at den er blevet populær som anvendelse til hud og hår.

Olien indeholder omega-9, omega-6, omega-3, ricinoleic acid og e-vitamin.

Olien anvendes til mange ting som mild afføringsmiddel mod forstoppelse, sårheling, hud infektioner, styrke håret , øjenvipper og især mod tør hud og læber.

 

Fordele ved Castor olie?

Ligesom med bukkehorsfrø, mandelolie, sheasmør, epsom salt, pebermynteolie m.m. er der også gode fordele ved at bruge castor / amerikansk olie.

  • Bekæmper hudproblemer
  • Hjælper til uren ren
  • Hjælper til fyldigere og længere øjenvipper
  • Hjælp mod hårtab
  • Hjælper til hårvækst
  • Giver fugt til tørre læber
  • Bekæmper lus i håret
  • Bekæmper svamp
  • Fremmer sårheling
  • Afhjælper forstoppelse
  • Øger blodcirkulationen

 

Hvad bruges castor olie til?

Castor- / ricinusolie bruges i læbepomader, shampoo, hårolie og kosmetikprodukter på grund af de glansgivende og fugtbevarende egenskaber. Men olien kan også bruges til forskellige helbredsmæssige problemer.

Brug olien sammen med andre flydende olier til at forny huden.

Din kommentar?