Kom i form inden rejsen

Kom i form inden rejsen – Tips til motion før/under ferien

Sommeren står snart for døren. Og hvis du skal ud og rejse, skal formen og kroppen måske strammes lidt op inden. Hvad end du holder badeferie eller den mere fysisk aktive ferie, er det godt at holde sig i form og  hvorfor ikke også på ferien.

Aktive rejser eller rundrejser med dansk rejseleder som ved Panterrejser, kan kræve en del del fysisk aktivitet. Både i forhold til at gå meget men måske også mere krævende aktiviteter. Kom i form inden rejsen for at få det optimale ud af ferien og den bedste oplevelse. Hvilket du finder et par ideer til her.

 

Aktive feriemål?

Hvis du er i tvivl om hvad og hvor rejsen skal gå hen, hvorfor ikke vælge de flotte naturoplevelser der byder på naturlig motion. Her kan det være forskellige attraktive steder som:

  • Caminoen: Den eneste vej på UNESCO’s verdensarvliste, er den traditionelle pilgrimstur fra Bilbao til Santiago de Compostela.
  • Grønland: Oplev det smukke nord der kan være den anderledes ferie end badeferie i syden.
  • Cuba: Oplev det unikke Cuba inden den vestlige kapitalisme for alvor omvender den flotte caribiske ø.
  • Skotland: Oplev det imponerende Skotland hvor i kan få rørt jer. Det er både i de historiske og dejlige byer som det store åbne landskab.
  • Irland: Ligesom Skotland og SydEngland kan du opleve smukke landskaber, historie m.m. hvor der kan blive gået mange kilometer i by og land.

 

Kom i form inden rejsen

Hvis du skal på en aktiv ferie, skal du selvfølgelig også være i form til det. Her vil du skulle afpasse træningen til, hvor meget du skal udøve under ferien. Kondition er selvfølgelig noget der skal trænes for alle, for om du skal gå mange kilometer i det skotske højland eller måske cykle i alperne, vil kondition være det primære. Her er det cardio som du befinder dig godt med, du skal i gang med. Jo kortere tid du har, jo hårdere skal du dybest set træne.

Muskeltræning er altid godt. Og hjælper til at sætte forbrændingen op så badedragten måske passer det bedre. Men som sådan er muskeltræning kun anden prioritet i forhold til kondi træning, f.eks. 1-2 måneder før ferien starter.

Det bedste tip til at komme i form inden ferien er at du træner hårdt. Det vil give bonus af, at du nemt kan opretholde din form under ferien.

 

Hold formen ved lige på ferien

Træning og ferie kan sagtens holde hinanden i hånden, og samtidig give masser af tid til at slappe helt af med en øl, strand eller andet. At holde formen ved lige under ferien giver dig en bonus. Din form er ikke helt væk når ferien er ovre.

At motionerer på ferie ligesom du gør til dagligt, er logisk nok ikke muligt på helt samme måde. Uden udstyr og redskaber kan der ikke skabes det samme flow, derfor må du tænke i anderledes baner. Det er heldigvis nemmere at holde formen ved lige end forbedre den. Derfor er det godt at komme i ordentlig form inden ferie.

Hold formen ved lige på ferien ved at:

  • En hurtig og intensiv træning er nemmere end den langvarige træning, når du er på ferie. Her vil gåture i løbet af dagen, hvis der skal opleves noget, være den naturlige motion. Men hvis du træner løb, vil intervaltræning på ferien være meget nemmere og bedre end de lange seje træk.
  • Fokuserer på det vigtigste hvor du rammer så bredt som muligt. Hvis du styrketræner, kan du logisk nok ikke lave små isolationsøvelser, men fokuserer på de brede øvelser i stedet.
  • Brug øvelser med egen vægt som armbøjninger, kropshævninger m.m. der ikke giver samme udbytte som at træne tungt, men vil dog holde styrken ved lige.
  • Undgå at gå amok i alkohol, is, fed mad og søde sager under ferien. Ferien skal selvfølgelig nydes og fanatisme har aldrig bragt noget godt med sig, men at tænke over kosten er dog en nødvendighed for formens skyld.