Pas på din hørelse – Du vil takke dig selv senere!

Pas på din hørelse – Du vil takke dig selv senere!

Er du begyndt at tænke over, hvordan din ører og hørelse bliver påvirket hele tiden? Måske det skyldes, at du er begyndt at få svært ved at skelne stemmer fra hinanden, når mange folk er samlet?

Pas på din hørelse for vi vil alle med tiden begynde at opleve de små tegn. Her kan det være små børn som virker til at larme utrolig meget mere, end de rent faktisk gør, eller ved sammenkomsten med venner og familie, hvor du kan ikke kan skelne lyden fra den ene ende af bordet til den anden.

 

Tips til at passe på hørelsen

Du kan tage forskellige små enkle forholdsregler i hverdagen, der kan dæmpe unødvendigt støj til skade for din hørelse.

  • Lydniveauet: Begynd at tænke over om lydniveauet faktisk er en tand for højt, når du ser film, tv eller hører musik. Det er især noget du skal tænke over når du er ung, for prisen kommer først meget senere.
  • Høretelefoner: høretelefoner med ørepropper du stikker ind i øret er ikke tilrådelig, for det er vel mere eller mindre påvist, at disse kan smadre din hørelse over tid. Her er høretelefonerne udenpå ørerne selvfølgelig det smarte valg, men her skal du dog huske lydniveauet. En anden ting som mange ikke tænker over er, at jo bedre kvalitet du køber, jo bedre lyd får du, så du ikke behøver at skrue for højt op.
  • Ørepropper: Hvis du elsker musik og koncerter, så kender du også til hvordan hovedet runger 2 dage efter en to timers koncert med Rammstein, Ac/Dc eller andet højt spillende band. Her er ørepropper absolut det smarte valg, helt ligesom Parken notorisk er dårlig i forhold til lyden. Sådanne steder kan det gøres lidt kedeligere at vælge langsiderne frem for at så foran højtaler og scenen, men dine ører vil dog blive påvirket det mindre. Ved arbejde i hjemmet hvor du måske bruger larmede maskiner, er ørepropper også det smarte valg, især hvis du arbejder i længere tid.
  • Arbejdspladsen: Lad være med at springe over hvor gæret er lavest. Hvis du arbejder er sted hvor høreværn er tilkøbt som sikkerhedsudstyr, så brug dem også selvom at det kan være irriterende. Høreværn kan også bruges til ting udenfor arbejdspladsen selvfølgelig.
  • Skønheden: Lad være med at være kronisk over ivrig med brugen af vatpinde. Du kan faktisk forringe din hørelse ved at skubbe ørevoks tættere på trommehinden. Det samme gør sig gældende ved at stikke fingrene ind i øret, helt ligesom urent vand faktisk kan give infektioner i øret med høretab til følge.

Høretest

Hvis du er begyndt at få symptomer på faldende hørelse, så skulle du overveje en høretest. Det er noget, som de færreste voksne bekymrer sig over, men dog noget, som du kan få udført ved lægen, ørelægen eller høreklinik.

Det er den nemme måde at få opklaret om du har nedsat hørelse. Det er selvfølgelig ikke en behagelig ting, men det kan betyde, at du har brug for høreapparater.

 

Høreapparater?

Hvis dine hårceller i det indre øre er beskadiget, så kan hjernen ikke modtage lyde og frekvenser der gør dig i stand til at forstå talen eller lyden.

2-300000 mennesker bruger høreapparater i Danmark, og estimeret er det rigtige tal nok nærmere 50% af alle over 70 år, der burde have et høreapparat. Andre undersøgelser peger på, at omkring 20% af folk på 50 år faktisk også burde bruge høreapparat – Så alt i alt, er vi mange flere i landet, som går rundt med nedsat hørelse.

Heldigvis er høreapparater i dag super avanceret og stort set usynlige. Her kan du få et høreapparater der sidder bag øret eller et der sidder inde i øret, som du kan blive vejledt mere om på et hørecenter.

Siemens høreapparater der er verdens største producent, giver dig den gode og nyeste teknologi og kvalitet hvor speechfocus, feedbackstopper og soundlearning er med at give dig og din hørelse den optimale udnyttelse uden irriterende udenoms lyde.

No Responses

Din kommentar?