Få større arbejdsglæde? Tag ansvar og styrk arbejdsglæden

Få større arbejdsglæde? Tag ansvar og styrk arbejdsglæden

Arbejdet bliver bedre, når du også er glad og trives med det. Arbejdesglæden er dog noget, der kan forsvinde. En forsvindende glæde ved sit arbejde er nok også noget, du kan sætte dig ind i?

Generelt kan forskellige aktiviteter som sociale arrangementer og teambuilding aktiviteter som firmaevents fra Impact Group i Gentofte og Aalborg, være de perfekte redskaber til at ryste medarbejdere sammen og skabe det nødvendige tilhørsforhold for en god trivsel.

Få større arbejdsglæde? Tag ansvar og styrk arbejdsglæden som arbejdsgiver. Her vil fordelene ved glade medarbejdere ofte være lavere sygefravær og højere produktivitet, hvor teambuilding ryster medarbejdere sammen. Her gælder det selvfølgelig om at finde den form for aktivitet, der passer gruppen bedst.

Som enkel individ er det selvfølgelig dig selv og dine handlinger, der ændrer tingenes tilstand. Her er det nemme løsning at sige jobbet op. De fleste arbejder dog ikke gratis, for økonomien skal også hænge sammen. Men lønnen kan dog kun give motivation i en fastlåst udstrækning, for du skal også forene eller være glad for det, du laver hver eneste dag.

 

Hvorfor forsvinder arbejdsglæden?

Hvis du lige er startet i et job, og arbejdspladsen virker måske fortravlet og svær at finde sig til rette i, så kan glæden måske ligge på et ret lille sted. Den situation vil dog ofte løse sig hen af vejen. Forsvindende arbejdsglæde kommer i højere udstrækning, når du har været på en arbejdsplads en rum tid.

Her kan følelsen af stagnation og manglede udvikling, være synderen til din forsvindende glæde ved arbejdet. For meget at lave er også en velkendt dræber. Irriterende kolleger der måske brokker sig for meget, er anden ting der dræber arbejdsglæden. Helt ligesom det kan være manglede opbakning fra chefen der er dit problem?

Andre ting i livet kan selvfølgelig også gøre sig gældende. Vi som mennesker udvikler os hele livet igennem. Her er vores opfattelse, mening, motivation og andet, forskellig fra person til person.

 

Hvordan du ændrer tingene?

Som leder kan du sætte ind overfor konkrete ting. Her kan vedvarende brok, være en ting der giver en negativ spiral i forhold til arbejdsglæden. Det samme kan du gøre som medarbejder. At sige fra overfor ting som måske virker ligegyldigt, kan man godt sige fra overfor på en pæn måde.

Hvis problemet er manglede anerkendelse eller ros, kan det være svært at løse direkte med chefen. Her er det noget, som du indvendigt kan bearbejde. Betyder ros virkelig så meget for dig? Det er trods alt kun en tanke, men dog en stærk følelse der ligger i mange af os. Hvis du er leder, så kan du konkret gøre meget med lidt anerkendelse og feedback.

Travlhed og for højt arbejdspres er ofte en af de ting, der kan udarte sig til stress. Her gælder det om at være proaktiv og søge hjælp. Det kan være en psykolog til stress håndtering, hvis du ikke kan se nogen løsning. Det gælder om at få tankerne og sindet i ro, før stress udvikler sig til en sygdom og begynder at gå ud over kroppens funktioner.

Den tabte arbejdsglæde kan findes igen, hvor den ”nemme” måde er, at genskabe formålet og motivationen med arbejdet. Find en forklaring på hvad det er, der gør, at du står op hver dag og går på arbejde. Fritiden kan du også bruge som redskab til at fjerne negative tanker. En hobby eller interesse du brænder for, kan gøre lige præcist det.

No Responses

Din kommentar?