Kranio Sakral Terapi: Supplering til din fitness uddannelse

Kranio Sakral Terapi: Supplering til din fitness uddannelse

Hvis du er i gang med en fitness uddannelse, så kunne du overveje at tage Kranio Sakral terapi som supplerede uddannelse der både giver dig bedre egenskaber og bedre hjælp til patienterne når dette kommer.

Hvem kan sige sig fra at lide af smerter på en eller anden måde. Det kan være stress, dårlig ryg, hovedpine, migræne, sportskade eller andet. De ting er noget som stort set hveranden af os lever med i det daglige.

Her kan Kranio Sakral terapi være en løsning med sin blide, smertefrie og effektive behandlingsform. Hvilket du kan opnå færdighed og kundskab indenfor på Kranio Sakral Terapi kursus ved Jens Dybdal med RAB certificering der dækker Frederiksberg, Hellerup, Nørrebro, Østerbro og resten af København indenfor kurser til uddannelsen.

Du får den grundlæggende psykiske og fysiske viden gennem en oplevelsesorienteret undervisning. Erfaring giver dig den dybdegående kendskab gennem lektionerne, så du kan arbejde på et professionelt niveau.

 

Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Kranio Sakral systemet der startede ud med at være for læger, er udviklet af amerikaneren dr. John E. Upledger. Hans doktor titel dækker over speciallæge i osteopati(knoglelære).

Ved hjælp af forskellige teknikker til genopretning af skævheder og spændinger, får du en terapeutisk behandling af centralnervesystemet med Kranio Sakral Terapi.

Kroppen har nogen gange brug for hjælp til sin naturlige genopretning, hvor du hjælper den på vej ved at løsne bindevæv, muskler eller membraner.

 

Hvorfor Kranio Sakral og træning?

Hvis du træner fitness, vægte, fodbold, cykling, løb eller andet der betyder fysisk udfoldelse, så oplever du nok ofte små skavanker. Det sker at man træder forkert på løbeturen i skoven, hvis underlaget dækker over noget uforudset. Cyklen vælter i svinget, eller du kommer forkert ind i en tackling i seriekampen. Disse ting kan ofte give forstyrrelser i bevægeapparatet eller smerter i musklerne.

Hvis du træner vægte, så skal musklerne gerne følges ad i udfoldelse. Men hvis der er kommet skævheder, kan lungerne eller blodforsyningen blive forhindret til at virke optimalt og give musklerne næring, hvor højre måske ikke helt følger den samme ydeevne som venstre side.

Her kan du med hjælp fra Kranio Sakral terapeuten få hjælp med at afspænde musklerne, låse led op og optimerer kroppen til at finde sin naturlige balance der yder optimalt.

Netop fordi du kan optimerer folk til at yde bedre under træning og sport, vil det være oplagt som supplerende uddannelse til din fitness uddannelse. Det er selvfølgelig også anvendeligt ved folk der ikke dyrker sport, men måske lider af f.eks. bækkensmerter og andre kroniske ting.

 

Uddannelse hvordan?

Kranio-Sakral Terapi uddannelsen kan du tage som løbende kursus ved en autoriseret udbyder i landet. Du kan også vælge BiodynamiskKranio-Sakral terapi uddannelsen der er godkendt af Foreningen for Kranio Sakral- og Kropsterapeuter og KST foreningen. Det giver dig mulighed for at blive RAB certificeret, hvor Biodynamisk KST Terapeut kræver flere timers undervisning end de danske krav til Kranio Sakral Terapi.

Biodynamisk er en nyere uddannelse som bygger på Dr. Sutherlands sene udviklingsarbejde med ”The Cranial Concept in Osteopathy”, hvilket adskiller sig fra den oprindelige form der bygger på de tidligere opdagelser. De sene opdagelser fra Dr. Sutherlands bygger meget mere på at lytte med hænderne.

Du tager uddannelsen sammenhængende trin, uden at du dog behøver at tage hele uddannelsen ud i et. Her lærer du at kombinerer det holistiske med erfaringen hvor sjæl, sind og krop skal gå i balancen. Her er den grundlæggende viden om fysiologi og anatomi selvfølgelig udgangspunkt for kranio Sakral terapi, hvor det er krav.

No Responses

Din kommentar?