Vin og sundhed? Få svar på myter og fordele

Vin og sundhed? Få svar på myter og fordele om vinen her

Kender du til sandheden om vin og sundhed? Du finder mange forskellige myter og fordomme om det usunde eller sunde i vinen. Men hvad er egentlig op og ned på disse myter eller sandheder?

Det prøver vi at give dig et lille svar på her. For sundt eller usundt så er vin en af de ting, som de fleste af os nyder at drikke fra tid til anden.

Sundt eller usundt?

Er vin sundt eller usundt for dig? Du kan rolig drikke 1-2 glas rødvin om dagen, for alkoholen er gavnlig for dig. Problemet er, at du ikke må overdrive drikkeriet. Det er dog ikke vinen, der giver dig de gode egenskaber i forhold til nogle af de mange myter der florerer.

Fakta om rødvin

Der er mange myter om vinen, hvor de fleste nok har hørt om rødvinens gode egenskaber i forhold til hjertesygdomme, kræft, overvægt, aldring m.m. Disse ting er taget ud fra studier, hvor der er lavet forsøg på dyr som mus. Her er virkestoffet resveratrol det der bliver forsket mest i, og som har vist positive resultater på netop dyr, men dog ikke i sammen grad ved mennesker, for indtaget ved dyr er 10 gange højere end f.eks. samme indtagelse gennem rødvin.

Konklusionen er, at alkohol faktisk har en gavnlig effekt på kroppen, men i en meget moderat mængde. Her er rødvinen blevet kædet sammen som mirakelmidlet, hvor det nok primært er alkoholen der skal have æren, og som du finder i mange andre ting end lige vin. Du får dog vigtige antioxidanter med rødvin.

Hvorfor ikke drikke den gode vin, som du med fordel finder ved Leisner Wine, hvor du også finder de gode råd til rette valg af vin til nydelse og de rigtige mad typer.

Antioxidanter?

Rødvin byder på flere typer antioxidanter som antocyanidid, flavanol og resveratrol. Disse er gode til hindring af oxidativt stress der er med til at nedbryde din krops celler. Problemet med os mennesker og anioxidanter er, at vores krop er dårlig til at udnytte antioxidanter som vi får gennem mad og drikker, hvor vi faktisk leder dem hurtigst muligt ud af kroppen frem for optagelse i kroppen.

Derfor er der mange skeptikere omkring, at lige rødvin skulle være fordelagtigt frem for samme mængde alkohol indtagelse via vodka eller anden spiritus.

Rødvin eller indholdet hjælper dig mod forskellige ting.

Resveratrol og hjernen?

Et forskningstudie som du finder her, har vist at resveratrol kan være med til at hjælpe på korttidshukommelsen. Der forskning viste at forsøgspersoner der havde indtaget stoffet, faktisk havde en forøget aktivitet i den del af hjernen der styre følelser, indlæring og hukommelse.

Mod akne

Du kan bekæmpe akne, ved at indtage resveratrol i flydende form, som du finder i druerne ved rødvin. Det er nemlig med til at hæmme væksten af bakterier, der giver dig akne. Her er den flydende form fra rødvin bedre for optagelsen i kroppen end bruge en creme med stofferne.

Rødvin styrker immunforsvaret ifølge dette studie. Her fulgte de 4000 personers drikkevaner et år, og fandt frem til at de personer der indtog vin, havde en reduceret risiko for at blive forkølet i forhold til dem der drak spiritus, øl eller ingen alkohol overhovedet.

Rødvinen eller ej?

Rødvin er god mod mange ting, men rent videnskabeligt er der ingen bevis på, at det er rødvinen og ikke alkoholen der er mirakelmidlet. Helt ligesom der ikke kan konkluderes på, om grunden til at statistikker sammenkæder rødvin og sundhed, ikke skyldes at folk der drikker rødvin tilhører en rigere økonomisk klasse, der samtidig lever sundere ud fra mange forskellige parametre.

Rødvin er ganske gavnligt i meget moderate mængder. Mm det er alkoholen i rødvinen der hjælper eller ej, gør intet, for du kan med ro i sindet drikke 1-2 glas til gavn for helbredet og en god rødvin smager jo også godt.

No Responses

Din kommentar?