Hold hjernen i gang med kreative projekter

En sund krop duer ingenting uden en sund hjerne, der holder hjulene i gang, og hjernen kan hurtigt blive doven, hvis den ikke konstant bliver udfordret med nye projekter. Man lever længere, hvis man holder hjernen beskæftiget, og der er altid et nyt projekt at kaste sig over, hvis man har færdiggjort et andet. Særligt, hvis man er kreativt anlagt, er der en lang række nye stilarter at kaste sig over – og kreative projekter beskæftiger hjernen virkelig godt.

Uanset, om du elsker at strikke, hækle, nørkle med håndarbejde, male eller noget helt femte, så er det bare med at komme i sving – det giver en stor følelse af tilfredshed, når du skaber noget nyt.

Køb godt ind til de kolde måneder

Selvom sommeren brager derudaf, og det ikke ligefrem er vejr til at sidde og koncentrere sig om at nørkle med kreative projekter, så er det altid en god idé at være på forkant. Det varer ikke længe, førend de koldere efterårs- og vintermåneder banker på, og her er det fornuftigt at have et brugbart lager af alt fra garn til nåle og maleredskaber ved hånden. Selvfølgelig lukker butikkerne ikke henover vinteren, og derfor kan man sagtens købe remedier ind løbende – men hvis man har tingene liggende i en skuffe, så skal man ikke pludseligt købe ind, når lysten til kreativ udfoldelse melder sig.

Der er masser af gode fysiske hobbybutikker, men der er endnu flere gode online butikker, der kan levere alle dine hobbyting lige til døren. Én af disse er Rito.dk, hvor du kan finde alt fra garn til balloner og fra krympeplast til maling til en god pris.

Få masser af inspiration på nettet

Den kreative sans er der ingen, der kan tage fra én, men det betyder ikke, at det altid er let at finde på nye projekter at gå i gang med – det kræver en inspirationskilde af én eller anden slags. Denne kilde til inspiration kan komme fra mange forskellige sider, men generelt er der klart mest at komme efter på nettet, hvor folk deler deres kreative påfund. Der findes utallige sider, der er fyldt med kreative indspark til éns næste projekt, og det er bare med at stjæle med arme og ben.

Lær en ny form for kreativt arbejde

Hvis du efterhånden har strikket sweatere til hele familien og har forsøgt dig med en masse andre projekter, så kan det være, at strikkepindene ikke trækker så meget mere i dig. Denne følelse er der mange kreative mennesker, der pludselig står med, og dette kan bruges som oplagt motivation til at lære en ny form for kreativt arbejde. Når først man har lært det basale, kan det åbne døren for en række nye projekter – og det behøver hverken at være dyrt eller svært at komme i gang med.

Uanset hvilken form for kreativt arbejde, du har tænkt dig at lære på egen hånd, så er YouTube din ven i nøden. Der findes utallige videoer, der beskriver hver en detalje omkring den stilart, du finder interessant, og herudover er der med garanti en hjemmeside, der har fokus på netop dét, du gerne vil lære. Det handler bare om at kaste sig ud i det, så hjernen kan lære noget nyt og holde sig ung og sund.