Køb den bedste udendørs rollator

Udendørs rollator – De bedste modeller til indkøb, gåtur m.m. udenfor

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Vejret i Danmark kan være noget omskiftelig, og det stiller også betingelser til udendørs brug af hjælpemidler. Her vil det ofte for ældre betyde, at en udendørs rollator skal kunne holde til noget og være manøvredygtig, når der skal handles ved købmand, tages bussen eller besøge naboen.

I denne lille test finder du et udvalg af de bedste rollator til udendørs brug, som er blevet kåret testvinder eller scoret højt i forskellige tests. Det giver dig det nemme overblik, så du kan tage den rigtige beslutning om en model til dig selv eller måske som gave til mor eller far.

 

Mobilex Leopard rollator

Mobilex Leopard er en god indendørs rollator, som den er god til udendørs brug. Du får nemlig en af de bedste allround rollatorer, som er anbefalet og scorer høje karakterer i diverse tests.

Du får 20 cm. store hjul, der er med til at give et stabilt og godt glid på det jævne som ujævne underlag. Bremsen fungerer med tryk ved håndtag i hver siden af rollatoren.

Rollatoren er i et smart design, hvor der medfølger en indkøbskurv. Du kan nemt hægte kurven af og på, hvis nu ikke denne er tilladt i supermarkedet eller butikken. Du får også en holder til stokken med til denne Mobilex model.

Mobilex Leopard er en sammenklappelig rollator, der kan stå oprejst på alle 4 hjul. Det er en klar fordel, så den kan stå frem for at ligge, når den er klappet sammen.

 • Vægt: 7,6 kg.
 • Højdeindstilling: 74 – 102 cm.
 • belastning: 150 kg.
 • Sædehøjde 62 cm.

 

 

Trust Let’s Go Out udendørs rollator

Svenske Trust Care har udviklet Trust Let´s Go til indendørs brug, og til udendørs brug finder du denne Trust Let’s Go Out rollator.

Rollatoren til brug udenfor er en letvægtsmodel med en vægt på kun 6,1 kg. Dog er den robust og stabil til både fortov og grusstier. Forhjulene kommer med en diameter på 24,5 cm. som gør det nemmere at forcere kantsten eller entre i bussen. Baghjulene kommer med stænklapper til at tage vand og snavs.

Du får et sæde i sort kunstlæder, der kan bære en vægt op til 130 kg. Rollatoren fra Trust Care har ergonomiske skubbehåndtag der kan indstilles i højden fra 78 til 96 cm.

Rollatoren kan klappes sammen og stå på fire hjul, hvor bredden sammenklappet er 20 cm. Der kan tilkøbes en praktisk indkøbstaske, stokkeholder og en rygbøjle, der kan give rygstøtte ved siddende stilling.

 • Farve muligheder: Rød, sølv/sort eller beige/sølv
 • Vægt: 6,1 cm.
 • Højdeindstillinger: 78 – 96 cm.
 • belastning:
 • Sædehøjde: 59,5 cm.

 

 

Topro Olympus udendørs rollator

Denne Topro Olympus rollator er fremstillet til udendørs brug. Hjulene er ekstra store med blød og kraftig overflade til at forcerer forskellig terræn på gåturen. Kvaliteten er høj, hvilket det norske firma understøtter ved at give 7 års garanti.

Topro rollatoren er velegnet og behagelig at gå med på brosten, grus eller måske i parker, for de store hjuls bløde overflade giver en mere glidende gang.

Du får en sammenklappelig rollator fra norske Topro, som du lukker sammen næsten som en harmonika. Når den er klappet sammen, fylder den omkring 27 cm. i bredde.

Modellen kommer i en lav og medium størrelse, hvor brugerhøjden til den lave model er 135 – 170 cm. Og brugerhøjde for medium modellen er 150 – 195 cm.

Specifikationer(medium model):

 • Vægt: 8,6 kg.
 • Sædehøjde: 60 cm.
 • belastning: 150 kg.
 • Højdeindstillinger: 76 – 95 cm.

 

 

Rollz Flex Shopper-rollator

Denne rollator  fra hollandske Rollz kan være den kombineret rollator og indkøbsvogn. Rollz Flex er god rollator til udendørs brug, der kommer med en indkøbstaske, som kan klare 20 kg. vægt. Tasken har klaplåg, der kan lukkes med lynlåse i begge sider. Du får en inderpose med to håndtag, så du kan tage indholdet med dig.

Rollatoren er en stabil rollator med et robust stel, der dog har maks. brugervægt på 125 kg. Hjulene er i den store størrelse, hvor forhjulene er drejelige, så den er nemmere at manøvrere med.

Bremse virker lidt anderledes end de klassiske rollatorer. Den kommer med tromlebremser, som du betjener fra håndtaget. Her kan du aktiverer to små vinger på siden af håndtaget, så rollatoren bliver låst, og du kan tage et hvil.

Rollz Flex er med justerbart håndtag fra 78 til 100 cm. Og indbygget sæde, hvor håndtaget kan svinges bagover og give rygstøtte, når du sidder på sædet og hviler.

 • Farver taske: Grå eller lilla
 • Vægt: 6,9 kg.
 • Sædehøjde: 62 cm.
 • belastning: 125 kg.
 • Højdeindstillinger: 70 – 100 cm.

 

 

Let’s Fly udendørs rollator med affjerdring i baghjulene

En anden letvægts rollator til udendørs brug kan være denne Let’s Fly model fra Trust Care. Den vejer 6,9 kg. og måler 58 cm. i bredden, som giver dig en let og manøvredygtig rollator til udendørsliv. Den kommer med store hjul og affjedring i baghjulene, så den bliver ekstra behagelig at gå med på ujævne overflader.

Rollatoren helt ligesom de andre viste modeller, kan klappes sammen, så den kun fylder 18 cm. i bredden.

Let’s Fly modellen er med sæde, der findes i fire forskellige farver. Et robust og holdbart sæde der er skabt, så det samtidig er behageligt at sidde på.

Håndtaget er i gummi og ergonomisk, så du får det gode greb, hvor højden kan indstilles fra 78 til 96 cm.

Du kan tilkøbe en serveringsbakke, rygstøtte, stokkeholder eller en sort indkøbstaske, hvis behov for en eller flere af disse ting er tilstede.

 • Vægt: 6,9 kg.
 • Sædehøjde: 60 cm.
 • belastning: 130 kg.
 • Højdeindstillinger 82 – 91 cm.

 

Hvordan du vælger en udendørs rollator?

Når du skal købe en rollator, skal du tage udgangspunkt i dit behov. Her skal du overveje disse ting:

 • Vægten: Vægten på en rollator er nok mest vigtig, når du skal løfte rollatoren op i bussen, bagagerum og andet sted. Men vægten er dog en vigtig faktor, for hvis den bliver for tung, kan den også blive sværere at manøvrere rundt med udendørs. Men det vigtigste er dog, at vægten er tilpas lav til, at brugeren kan skubbe den op i bussen, kantsten m.m. Her er kulfiber modeller de letteste.
 • Højde: Højden er selvfølgelig vigtig i forhold til brugeren. For at finde højden, skal du stå med hænderne ned langs siden. Ved håndledet vil rollatoren håndtag skulle være. Længden fra gulvet til håndleddet er den højde, som du skal tage udgangspunkt i når du kigger på de bedste rollatorer til udendørs brug.
 • Taske: Har du behov for tilbehør som en taske? Så finder du modeller som ovennævnte viste, der kommer med tasker. Men ellers skal du holde dig for øje, om der findes tasker til modellen blandt de forskellige muligheder for tilbehør.
 • Rygstøtte og stokkeholder: Helt ligesom tasken, kan en rygstøtte eller stokkeholder måske være nødvendigt for dig, ham eller hende der skal bruge rollatoren.
 • Hjul: Hjultype og hjulstørrelse har meget at sige, når du skal bruge en rollator. Store hjul giver bedre mulighed for at komme over en kantsten eller andre ujævnheder. Typen af hjul er også vigtigt i forhold til udendørs brug. Her kommer de fleste modeller med gummihjul, hvor udendørs brug kræver robuste men også bløde hjul. Du finder modeller med lufthjul, som er meget mere stødabsorberende. De kan dog også punkterer, hvor risikoen dog er relativt lav.
 • Sammenklappelig: Udvalget af de bedste rollator er alle sammenklappelige. Her er der dog forskel, for der findes to forskellige måder hvordan rollator klappes sammen. Den lodrette sammenfoldning hvor stellet lukkes forlæns sammen. Det er dog mest i de helt billige modeller du finder denne løsning, som er den dårligste. Den gode måde er at lukke rollatoren sidelæns, så den kan stå oprejst.
5/5 (1 Review)

Din kommentar?