Køb den bedste udendørs rollator

Gode udendørs rollatorer der kan hjælpe til indkøb, gåture m.m.

Vejret i Danmark kan være noget omskiftelig, og det stiller også betingelser til udendørs brug af hjælpemidler. Her vil det ofte for ældre betyde, at en udendørs rollator skal kunne holde til noget og være manøvredygtig, når der skal handles ved købmand, tages bussen eller besøge naboen.

I denne lille test finder du et udvalg af de bedste rollator til udendørs brug, som er blevet kåret testvinder eller scoret højt i forskellige tests. Det giver dig det nemme overblik, så du kan tage den rigtige beslutning om en model til dig selv eller måske som gave til mor eller far.

 

Mobilex Leopard rollator

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.195,00 Til butik →
2.195,00 Til butik →

Mobilex Leopard er en god indendørs rollator, som den er god til udendørs brug. Du får nemlig en af de bedste allround rollatorer, som er anbefalet og scorer høje karakterer i diverse tests.

Du får 20 cm. store hjul, der er med til at give et stabilt og godt glid på det jævne som ujævne underlag. Bremsen fungerer med tryk ved håndtag i hver siden af rollatoren.

Rollatoren er i et smart design, hvor der medfølger en indkøbskurv. Du kan nemt hægte kurven af og på, hvis nu ikke denne er tilladt i supermarkedet eller butikken. Du får også en holder til stokken med til denne Mobilex model.

Mobilex Leopard er en sammenklappelig rollator, der kan stå oprejst på alle 4 hjul. Det er en klar fordel, så den kan stå frem for at ligge, når den er klappet sammen.

 • Vægt: 7,6 kg.
 • Højdeindstilling: 74 – 102 cm.
 • belastning: 150 kg.
 • Sædehøjde 62 cm.

 

 

 

 

 

Trust Let’s Go Out udendørs rollator

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.395,00 Til butik →
2.395,00 Til butik →

Svenske Trust Care har udviklet Trust Let´s Go til indendørs brug, og til udendørs brug finder du denne Trust Let’s Go Out rollator.

Rollatoren til brug udenfor er en letvægtsmodel med en vægt på kun 6,1 kg. Dog er den robust og stabil til både fortov og grusstier. Forhjulene kommer med en diameter på 24,5 cm. som gør det nemmere at forcere kantsten eller entre i bussen. Baghjulene kommer med stænklapper til at tage vand og snavs.

Du får et sæde i sort kunstlæder, der kan bære en vægt op til 130 kg. Rollatoren fra Trust Care har ergonomiske skubbehåndtag der kan indstilles i højden fra 78 til 96 cm.

Rollatoren kan klappes sammen og stå på fire hjul, hvor bredden sammenklappet er 20 cm. Der kan tilkøbes en praktisk indkøbstaske, stokkeholder og en rygbøjle, der kan give rygstøtte ved siddende stilling.

 • Farve muligheder: Rød, sølv/sort eller beige/sølv
 • Vægt: 6,1 cm.
 • Højdeindstillinger: 78 – 96 cm.
 • belastning:
 • Sædehøjde: 59,5 cm.

 

 

 

Topro Olympus udendørs rollator

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.795,00 Til butik →
3.795,00 Til butik →

Denne Topro Olympus rollator er fremstillet til udendørs brug. Hjulene er ekstra store med blød og kraftig overflade til at forcerer forskellig terræn på gåturen. Kvaliteten er høj, hvilket det norske firma understøtter ved at give 7 års garanti.

Topro rollatoren er velegnet og behagelig at gå med på brosten, grus eller måske i parker, for de store hjuls bløde overflade giver en mere glidende gang.

Du får en sammenklappelig rollator fra norske Topro, som du lukker sammen næsten som en harmonika. Når den er klappet sammen, fylder den omkring 27 cm. i bredde.

Modellen kommer i en lav og medium størrelse, hvor brugerhøjden til den lave model er 135 – 170 cm. Og brugerhøjde for medium modellen er 150 – 195 cm.

Specifikationer(medium model):

 • Vægt: 8,6 kg.
 • Sædehøjde: 60 cm.
 • belastning: 150 kg.
 • Højdeindstillinger: 76 – 95 cm.

 

 

 

Rollz Flex Shopper-rollator

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.775,50 Til butik →
4.195,00 Til butik →

Denne rollator  fra hollandske Rollz kan være den kombineret rollator og indkøbsvogn. Rollz Flex er god rollator til udendørs brug, der kommer med en indkøbstaske, som kan klare 20 kg. vægt. Tasken har klaplåg, der kan lukkes med lynlåse i begge sider. Du får en inderpose med to håndtag, så du kan tage indholdet med dig.

Rollatoren er en stabil rollator med et robust stel, der dog har maks. brugervægt på 125 kg. Hjulene er i den store størrelse, hvor forhjulene er drejelige, så den er nemmere at manøvrere med.

Bremse virker lidt anderledes end de klassiske rollatorer. Den kommer med tromlebremser, som du betjener fra håndtaget. Her kan du aktiverer to små vinger på siden af håndtaget, så rollatoren bliver låst, og du kan tage et hvil.

Rollz Flex er med justerbart håndtag fra 78 til 100 cm. Og indbygget sæde, hvor håndtaget kan svinges bagover og give rygstøtte, når du sidder på sædet og hviler.

 • Farver taske: Grå eller lilla
 • Vægt: 6,9 kg.
 • Sædehøjde: 62 cm.
 • belastning: 125 kg.
 • Højdeindstillinger: 70 – 100 cm.

 

 

 

Let’s Fly udendørs rollator med affjerdring i baghjulene

Køb en letvægts rollator til ham eller hende

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.945,00 Til butik →
2.995,00 Til butik →
2.995,00 Til butik →

En anden letvægts rollator til udendørs brug kan være denne Let’s Fly model fra Trust Care. Den vejer 6,9 kg. og måler 58 cm. i bredden, som giver dig en let og manøvredygtig rollator til udendørsliv. Den kommer med store hjul og affjedring i baghjulene, så den bliver ekstra behagelig at gå med på ujævne overflader.

Rollatoren helt ligesom de andre viste modeller, kan klappes sammen, så den kun fylder 18 cm. i bredden.

Let’s Fly modellen er med sæde, der findes i fire forskellige farver. Et robust og holdbart sæde der er skabt, så det samtidig er behageligt at sidde på.

Håndtaget er i gummi og ergonomisk, så du får det gode greb, hvor højden kan indstilles fra 78 til 96 cm.

Du kan tilkøbe en serveringsbakke, rygstøtte, stokkeholder eller en sort indkøbstaske, hvis behov for en eller flere af disse ting er tilstede.

 • Vægt: 6,9 kg.
 • Sædehøjde: 60 cm.
 • belastning: 130 kg.
 • Højdeindstillinger 82 – 91 cm.

 

 

 

 

byAcre Letvægtsrollator Carbon Ultralight

køb en byacre rollator til udendørs brug

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.995,00 Til butik →
4.225,00 Til butik →
4.235,00 Til butik →

Danske byAcre har designet denne letvægtsrollator i kulfiber. Du får en utrolig let udendørs rollator der også kommer i en noget højere prisklasse helt ligesom designet. Verdens lettelse rollator som producenten selv siger, er designet af Red Dot Design Award vinder designteamet bag.

Rollatoren er fremstillet i kulfiber og aluminium. Det giver en lav vægt på 4,95 kg. og samtidig en robust rollator i høj kvalitet. Og netop den lette konstruktion, type og flotte danske design er grunden til, hvorfor denne model kan være det rigtige køb i forhold til andre modeller.

Modellen er ikke bare flot og moderne, men er også også designet til at give komfort og mobilitet for dig som bruger. Rollatoren giver mulighed for at sidde med sit sæde i tekstil med plastunderside. Højden i håndtag kan justeres i en højde af 79 – 91 cm.

Du finder modellen i tre forskellige farver: Rød, hvid og sort.

 • Materialer: Kulfiber og aluminium
 • Vægt: 4,95 kg
 • Sædehøjde: 61 cm
 • brugervægt: 130 kg
 • Højde håndtag: 79 – 91 cm

 

 

 

 

TrustCare Lets Shop rollator

brug en kvalitets rollator til indkøb

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.895,00 Til butik →
2.995,00 Til butik →
3.095,00 Til butik →

TrustCare Lets Shop Udendørs Rollator er en anden let rollator, men vejer dog et par kilo mere end kulfiber rollatoren fra byAcre. Modellen er velegnet til indkøbsture med en påmonteret indkøbstaske der kan rumme 25 liter.

Du får en enkel og let rollator til byture og andet fra svenske TrustCare. Modellen er med sit enkelte design og materiale, en rollator du har nemt at komme omkring med. På toppen af tasken og rollator finder du et sæde, så modellen kan bruges til at tage hvil på mens du venter. Sædehøjden er 60 cm.

Hjulstørrelsen er 20 cm i diameter. Indkøbstasken kan klare 25 l/12 kg last, og har inderpose, så du nemmere kan tage indkøbsvarerne op. I siden er der netlomme til f.eks. paraplyen og foran på tasken er der lomme til nøgler og andet.

TrustCare rollatoren kan nemt klappes sammen sideværks hvis den skal stå bag en dør, med i bil eller andet.

 • Materiale: aluminium og kunststof
 • Vægt: 6,9 kg
 • Sædehøjde: 60 cm
 • belastning: 130 kg
 • indhold taske: 25 liter/12 kg

 

 

 

 

Dietz Fakto+ rollator

køb en billig udendørs rollator

ForhandlerTotalprisLæs mere
895,00 Til butik →

Fakto+ er en billig rollator i fin kvalitet fra tyske Dietz. Til prisen får du en robust kvalitet i det klassiske design hvor modellen kan holde i mange år frem.

Dietz Fakto+ rollator vejer 8,3 kg hvilket ikke gør den til nogen letvægtsmodel, men til prisen kan det være ganske fint til hverdags brug når der skal handles eller andet. Modellen er både med sæde, holder til stok og kurv til forskellige ting. Sædehøjden er 59,5 cm. over underlagets overflade.

Rollatoren kan klare en personvægt på op til 130 kg. som er standard for de fleste modeller. Hjulene har en god lav rullemodstand og gode bremser til parkeringsposition.

 • Vægt: 8,3 kg
 • Sædehøjde: 59,5 cm
 • brugervægt: 130 kg
 • Størrelse: 91 x 58 x 23 cm

 

 

Hvordan du vælger en udendørs rollator?

Når du skal købe en rollator, skal du tage udgangspunkt i dit behov. Her skal du overveje disse ting:

 • Vægten: Vægten på en rollator er nok mest vigtig, når du skal løfte rollatoren op i bussen, bagagerum og andet sted. Men vægten er dog en vigtig faktor, for hvis den bliver for tung, kan den også blive sværere at manøvrere rundt med udendørs. Men det vigtigste er dog, at vægten er tilpas lav til, at brugeren kan skubbe den op i bussen, kantsten m.m. Her er kulfiber modeller de letteste.
 • Højde: Højden er selvfølgelig vigtig i forhold til brugeren. For at finde højden, skal du stå med hænderne ned langs siden. Ved håndledet vil rollatoren håndtag skulle være. Længden fra gulvet til håndleddet er den højde, som du skal tage udgangspunkt i når du kigger på de bedste rollatorer til udendørs brug.
 • Taske: Har du behov for tilbehør som en taske? Så finder du modeller som ovennævnte viste, der kommer med tasker. Men ellers skal du holde dig for øje, om der findes tasker til modellen blandt de forskellige muligheder for tilbehør.
 • Rygstøtte og stokkeholder: Helt ligesom tasken, kan en rygstøtte eller stokkeholder måske være nødvendigt for dig, ham eller hende der skal bruge rollatoren.
 • Hjul: Hjultype og hjulstørrelse har meget at sige, når du skal bruge en rollator. Store hjul giver bedre mulighed for at komme over en kantsten eller andre ujævnheder. Typen af hjul er også vigtigt i forhold til udendørs brug. Her kommer de fleste modeller med gummihjul, hvor udendørs brug kræver robuste men også bløde hjul. Du finder modeller med lufthjul, som er meget mere stødabsorberende. De kan dog også punkterer, hvor risikoen dog er relativt lav.
 • Sammenklappelig: Udvalget af de bedste rollator er alle sammenklappelige. Her er der dog forskel, for der findes to forskellige måder hvordan rollator klappes sammen. Den lodrette sammenfoldning hvor stellet lukkes forlæns sammen. Det er dog mest i de helt billige modeller du finder denne løsning, som er den dårligste. Den gode måde er at lukke rollatoren sidelæns, så den kan stå oprejst.

Din kommentar?