brug træningsmåtte test til at finde den bedste

6 gode træningsmåtter til din hjemmetræning

Hvis du foretrækker hjemmetræning, så er en træningsmåtte det smarte køb indenfor træningsudstyr. Helt ligesom måtten kan være anvendelig til hold- eller måske udendørstræning. En træningsmåtte kaldes ofte også fitnessmåtte og går sørme også under betegnelsen yogamåtte nogle gange. Her er en yogamåtte dog ofte tyndere, så du kan holde ordentlig balance under positionerne.

Vi har fundet et udvalg af de populære eller bedste træningsmåtter i denne test/guide. Det giver dig det hurtige overblik over mulighederne til din træning i 2021.

 

Træningsmåtte TPE – 1,5 x 61 x 183 cm

køb ekstra tyk træningsmåtte

Forhandler Totalpris Læs mere
449,00 Til butik →

PVC fri træningsmåtte i 100% genanvendelig materiale og en standard tyk størrelse i forhold til en klassisk yogamåtte. Træningsmåtten er 1,5 cm. tyk og måler 183 cm. i længden, så det er også en ganske lang model til liggende træning og udstrækning.

Modellen er en slidstærk måtte og med skridsikker overflade på begge sider, hvor du også finder et flot mønster i designet.

Måtten bør bruges uden sko og vil nok hurtig blive ødelagt, hvis du træner med vægte på den, hvor du dog godt kan afsætte dit håndvægtssæt stille og rolig. Derimod er træningsmåtten bedre velegnet til diverse træningsøvelser som armbøjninger, mave og rygtræning samt forskellige træningsformer som Yoga, Pilates m.m.

 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Mål: 183 x 61 cm
 • Materiale: TPE
 • Vægt: 2 kg
 • Ftalatfri
 • Latexfri

 

 

Træningsmåtte PGM – 2,5 x 100 x 200 cm

Solid, stabil og fleksibel trænings- og gymnastikmåtte

Forhandler Totalpris Læs mere
945,00 Til butik →

Hvis du ønsker en stor træningsmåtte til hold- eller hjemmetræning, er denne måtte 2 meter lang og 1 meter i bredden.

Du får også en meget tyk måtte, der måler hele 2,5 cm. i tykkelsen.

Måtten er nem at rulle sammen og rengøre, hvor materialet i lukket cellestruktur gør modellen hygiejnisk. Helt ligesom den kommer i en god kvalitet, hvor måtten holder sin form også selvom du træner hårdt.

 • Tykkelse: 2,5 cm
 • Mål: 200 x 100 cm
 • Anti-slip overflade
 • Ftalatfri
 • Latexfri

 

 

Træning/Yoga/Gymnastikmåtte 1,5 x 61 x 180 cm

køb en tyk casall træningsmåtte til muskeltræning

Forhandler Totalpris Læs mere
279,00 Til butik →
499,00 Til butik →

Tyk trænings-, gymnastik- eller yogamåtte med en tykkelse på 1,5 cm. Måtten måler 1,8 meter i længden og har en standard bredde på 61 cm. En normal yogamåtte er meget tyndere, men denne måtte er især perfekt til at ligge på stuegulvet og lave øvelser, bruge foam roller og andet træningsudstyr. Helt ligesom den kan være velegnet til at sætte håndvægte på til at skåne gulvet under hjemmetræning.

Måtten er fremstillet i hudvenlig og ftalatfri skummateriale. Modellen er skridsikker og kan købes i flere forskellige farver.

 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Mål: 180 x 61 cm
 • Ftalatfri
 • Skridsikker

 

 

Blå Abilica GymMat 1,5 x 60 x 185 cm

Træningsmåtte med god tæthed i skummet

Forhandler Totalpris Læs mere
439,00 Til butik →
450,00 Til butik →

En træningsmåtte i blå der kommer i standard tykkelse på 1,5 cm. og måler 185 cm. i længden.

En god måtte til din mave- og rygøvelser i hjemmet, hvor kvaliteten gør den nem at rengøre for snavs og sved. Helt ligesom materialet er fri for latex, ftalater og giftstoffer.

 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Mål: 185 x 60 cm
 • Materiale: NBR
 • Ftalatfri
 • Latexfri

 

 

Sort Abilica GymMat 1,5 x 60 x 120 cm

Træningsmåtte med god tæthed i skummet

Forhandler Totalpris Læs mere
439,00 Til butik →

Hvis du ønsker en kort fitnessmåtte med en bedre tykkelse end yogamåtter, kan denne sorte Abilica GymMat i 1,5 cm. tykkelse og 120 cm. længde måske være det rigtige.

Helt ligesom med dørribbe, træningsmaskiner, vægtsæt, bokseudstyr eller en pilates bold, betaler man ofte noget mere for kvalitet. Og Abilica er kendt for at lave holdbar og god kvalitet. Og dette gør sig også gældende for deres træningsmåtter som denne korte model.

 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Mål: 120 x 60 cm
 • Materiale: NBR
 • Ftalatfri
 • Laxtfri

 

 

Foldbar Odin træningsmåtte 5 x 60 x 182 cm

køb en gymnastikmåtte der kan foldes sammen

Forhandler Totalpris Læs mere

Denne Odin træningsmåtte er en lidt anderledes model. Du får en meget tyk måtte, da den måler 5 cm. i tykkelse. Derfor kan måtten ikke rulles sammen men er foldbar, hvor du bruger to håndtag når der skal bæres.

Træningsmåtten er fremstillet i blødt skum, hvor betrækkes kan tages af via lynlås.

 • Tykkelse: 5 cm
 • Mål: 182 x 60 cm
 • Materiale: Blødt skum

 

 

cPro9 træningsmåtte 1,5 x 61 x 180 cm

træningsmåtte med en transportstrop

Forhandler Totalpris Læs mere
499,00 Til butik →

cPro9 trænings- eller gymnastikmåtte med almindelig tykkelse på 1,5 cm. og længde på 180 cm. Helt ligesom de lignede typer der er vist i denne test, kan denne måtte være velegnet til diverse øvelser til hjemmetræningen.

Du finder billige træningsmåtter hos Ikea, Harald Nyborg, Biltema, Føtex, Bilka Jysk m.m. Men de helt billige måtter går dog oftere i stykker end de dyrere viste modeller eller lignede du finder hos Intersport, Sportmaster, Sport 24, Stadium osv.

Modellen er i sort og kommer med aftagelig transportstrop. Det gør måtten dejlig nem at bære frem og tilbage fra udendørstræning, holdtræning eller andet.

 • Tykkelse: 1,5 cm
 • Mål: 180 x 61 cm
 • Materiale: blødt skum
 • Vægt: 1,2 kg

 

Er der forskel på en trænings- og yogamåtte?

En fitness/træningsmåtte er generelt tykkere end den traditionelle yogamåtte. Så ja, der er forskel på træningsmåtter og yogamåtter. En træningsmåtte er som regel 1.5 cm. og mere i tykkelse. Hvor en almindelig yogamåtte som regel er 4 mm. tyk, hvor du dog finder tykkere og tyndere alt efter smag.

Hvorfor er der forskel på trænings- og yogamåtte? Yogamåtte bruges til holde balancen i forskellige stande, hvor en for tyk måtte gør det meget sværere at stå. Og træningsmåtten bruges ofte til aflastning for kroppen i forhold til f.eks. at lave liggende øvelser.

Hvad er en træningsmåtte?

Som lige skrevet, er en træningsmåtte beregnet til at skåne kroppen under øvelser. Hvis du f.eks. skal ligge på knæ, på ryggen eller måske på maven, vil en polstring nedenunder gør træningen meget mere komfortabel.

En træningsmåtte kommer i forskellige tykkelser, længder og bredde. Materiale er dog ofte det samme, hvor de fleste måtter er lavet som skridsikre på begge sider.

Hvorfor købe en træningsmåtte?

En måtte er mere behagelige og hygiejnisk at ligge på i forhold til træningsøvelser. Helt ligesom en måtte kan være god til at skåne trægulvet hvis du træner med vægtstænger, håndvægte m.m. Samtidig er den ganske nem at rulle sammen og pakke væk efter brug.

Hvilken træningsmåtte skal du vælge?

Helt ligesom gymnastikbolde, boksesække, vippebræt, træningselastikker og andet træning/fitness udstyr, så finder du også mange forskellige brands indenfor træningsmåtter. Her er en helt billig træningsmåtte ofte ikke i samme gode kvalitet som f.eks. de viste modeller, men prisen kan også være afskrækkende hvis dit behov ikke er stort. For du skal selvfølgelig købe en træningsmåtte ud fra dit behov.

Skal du bruge en måtte der er med ud af huset eller en fast måtte til hjemmetræning. Skal du lave mange frivægts øvelser, yoga, udstrækning eller måske træne styrketræning?

Vælg længden og tykkelsen efter dit behov. Hvis du skal stå meget og lave øvelser, kan en tyk træningsmåtte måske godt være irriterende. Helt ligesom en for tynd model kan være irriterende i forhold til mange liggende øvelser.

Vedligeholdelse?

Hvis du bruger måtte til hjemmetræning og måske har den liggende fremme, så vil den hurtig samle støv, snavs og en kat vil sikkert også elske at rive løs i den. Derfor gør du dig selv en tjeneste ved at pakke måtten væk efter brug.

De almindelige træningsmåtter kan tørres af med en våd klud. Men du finder dog også få modeller i materialer der kræver en særlig rengøring. Men almindelig rensemiddel en gang om ugen alt efter dit brug, så er den almindelige måtte ganske ren.