Hold vægten og formen ved lige på ferie? Ferie skal være afslapning, oplevelser og fornøjelse, hvilket kan være forskelligt for os alle. Nogen ønsker at træne sig gennem sommeren på Lanzarote mens andre måske ønsker at slappe af, men uden at tage ekstra på og smide den fysiske form ned i sangria.

En længere ferie hvor du sidder/ligger stille og fylder kroppen med lækkerier kan dog være lige så slemt som julens overforbrug. Derfor kan det være meget rart at vedligeholde kroppens tilstand gennem sommerferien.

Kom i form på din ferie ved noget så simpelt, som vælge en aktiv ferieform der både giver afslapning, oplevelser og måske ikke byder på et væld af fristelser som sukker og fedtindhold, du ofte finder på de traditionelle solferier ved poolen.

Et aktivt safarophold som du finder ved Nyati Safari, er sådan en ferieform der kommer i forskellige varianter.

Hvad er et safari ophold?

Betydning af safari ophold for os i Danmark, er en oplevelsesrejse hvor du oplever vilde dyr på f.eks. den afrikanske savanna.

Safari rejser kommer i forskellige varianter, hvor de populære destinationer er Kenya, Tanzania, Zimbabwe og Syd Afrika. De forskellige typer af safari rejser dækker over oplevelse i bil, til fods, til vands eller i luftballon.

Den mest brugte type for turister er til bil(også kaldet game drive) hvor vandsafari, bushwalk eller ballonsafari ligger i den mere vilde eller eksklusive rejse.

Der findes forskellige rejser indenfor safari, hvor nogen består af overnatning på hotel og kørsel ud fra f.eks. Nairobi i Keya. Andre er pakkeløsninger med safari og badeferie ved kysten også. Du kan også bo på savannen, hvor i lever ude i naturen i forskellige typer camps.

At bo i en camp på savannen byder flyvetur til f.eks. til Nairobi i Kenya, hvor i tager en mindre flyver ud til campen på Masai Mara. Her bliver i afhentet på den lokale flyveplads, der bare en plan landingsbane af jord og hvis det er eksklusivt, er der en lille træ pavillon til skygge. Her bliver i fragtet til safari campen, hvor i skal overnatte og hvor i kører ud fra i jeeps, så i kan opleve dyrene.

Safari camps kan være åbne eller aflukket med hegn som beskyttelse mod dyrene. Nationalparkerne i de populære afrikanske safari rejsemål består af vilde dyr, men med sund fornuft er der ganske fredeligt og rejsen til Afrika og storbyerne byder nok på flere farer end en uge i safari camp.

Hvorfor safari ophold som den aktive ferieform?

Hvis i har budget til et safari ophold, der nok ligger budgetmæssigt over den normale familieferie, så er det en perfekt form for rejse på alle måder.

Der er garanti for at se en masse dyr på den afrikanske savanna. De mange guides der kører jer ud i jeeps fra en camp, ved hvor de skal finde dyrene og vil selvfølgelig gøre alt for at i kommer til at se dem.

Det der gør en normal safari rejse mere aktiv end f.eks. en uge ved poolen er, at i godt nok kommer til at sidde ned meget og måske ikke dyrker nogen motion, men usunde fristelser er også så meget mindre.

En safari camp hvis det ikke er direkte luksus udgaven, vil ikke bestå af de mange søde fristelser som butikker, restauranter, junk, is-barer med mere. Der er en restaurant, og så kan der bestilles løbende drikkevarer gennem dagen. Men selv om du sidder stille og nyder livet, omgivelser og måske dyrene, så ryger der ikke et væld af sodavand, is, slik, fed mad med mere ned i maven gennem dagen.

Hvilket land?

Du finder forskellige overvejelser, som kan afgøre hvilket type og land du skal holde ferie i. Hvad er formålet med ferien i forhold til oplevelser? Skal det kun være oplevelser eller kombineres med afslappet badeferie? Hvilke dyr vil i gerne se? Er det med børn? Hvilket årstid skal rejsen være på?

Safari er meget forskelligt i de forskellige afrikanske lande. Dyrelivet er nemlig ret forskelligt. The Big Five kan du opleve i forskellige lande, men antallet af f.eks. elefanter er større i Botswana end Kenya osv.

Forskellige populære rejse muligheder:

  • Sydafrika: Et godt velfungerende land, hvor du dog ikke finder de store dyreflokke som nationalparker i Tanzania, Botswana eller Kenya. Du finder dog dyreoplevelser og gode sikre overnatninger. Bedst at opleve om vinteren i Danmark, da Sydafrika har vinter når vi har sommer.
  • Kenya: Byder på Masai Mara, Meru, Amboseli eller Samburu nationalpark hvor der er garanti for fede dyre oplevelser. Kenya er samtidig et velfungerede land der selvfølgelig kører på afrikansk tid, men har forstået kapitalismens glæder. Derfor vil alle prøve at tjene penge på dig, også selv de smiler meget. Perfekt for børnefamilier hvor der kan kombineres med badeferie ved kysten syd for Mombasa. April & maj er regnsæson der ikke kan anbefales som rejsetidspunkt.
  • Tanzania: Tanzania byder på nationalparken Serengeti der er rig på dyreliv. Den kendte nationalpark ligger lige op ad Masai Mara, hvor forskellen måske er, at safari rejser i Tanzania er lidt dyrere. Tanzania byder også på Zanzibar som kan være oplagt til den kombineret safari og badeferie.
  • Botswana: Et noget dyrere sted at tage på safari, da det ikke har været så overrendt så nationalparkerne er mere uspoleret. Du finder både standard som luksus lodges hvor rejsen kan kombineres med Victoria Falls i Zimbabwe.
  • Namibia: Her finder du den store Etosha National Park, Kalahari ørkenen og kysterne hvor du kan opleve flamingoer, søløver, pingviner og andet omfangsrigt dyreliv. Namibia er dog mere kendt store naturscenarior end den klassiske safari oplevelse.
Sending
User Review
5 (1 vote)